6 Temmuz 2010 Salı

Uruguay - Hollanda MAÇ ANALİZİ


* Uruguay son 9 maçının 6'sını kazandı ve hiç kaybetmedi
* Uruguay turnuvada hiç kaybetmedi (3G-2B).
* Uruguay'ın son 8 maçının 4'ü ALT, 4'ü ÜST bitti.
* Uruguay önceki turda Gana'yı penaltılar atışları sonunda eledi.
* Uruguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 20. sırada bulunuyor.
* Dünya Kupası'na 7. kez katılan Uruguay, 1930 ve 1950 Yıllarında Dünya Kupası'nı kazandılar.
* Uruguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,13
* Hollanda son 24 maçının 19'unu kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Hollanda turnuvadaki 5 maçınıda kazandı.
* Hollanda'nın son 9 maçının 7'si ÜST bitti.
* Hollandanın turnuvadaki 5 maçının 4'ü TGS 2-3 aralığında bitti.
* Hollanda önceki turda Brezilya'yı eledi.
* Hollanda Fifa Ülkeler Sıralamasında 3. sırada bulunuyor.
* Dünya Kupası'na 9. kez katılan Hollanda, 1974 ve 1978 Dünya Kupası'nda final oynama başarısı göstermişti.
* Hollanda Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,15
* Uruguay ile Hollanda 1974 Dünya Kupasında karşılaştı. Karşılaşmayı Hollanda 2-0 kazanarak turu geçen taraf oldu.




Uruguay takımı Çeyrek finalde Gana'yı penaltı vuruşları sonrasında eleyerek yarı finalde Hollanda'nın rakibi olmuştu.Bu nefes kesen maçı izleyen bazı kişilerin aklına 2008 Avrupa Şampiyonasundaki Türkiye - Hırvatistan maçı gelmiş olabilir.. Hatırlanacağı gibi o maçta Hırvatistan takımı tam yarı finale çıktık diye sevinmeye hazırlanırken sahneye Semih Şentürk çıkmış ve maçı penaltılara uzatmaştı.Bu gol Hırvatistanda büyük bir moral bozukluğuna sebep olmuş ve psikolojik açıdan oldukça etkilemişti.Zaten bu etki penaltı atışlarınada yansıdı ve yarı finale çıkan taraf Türkiye olmuştu.Ancak bu maçın Türkiye - Hırvatistan maçından farkı daha dramatik olması.

Uzatma dakikalarında kazandıkları penaltıyı , Kupada 2 penaltı golü kaydeden Asamoah Gyan, gole çevirebilseydi Gana büyük bir başarıya imza atmış ve Yarı finale yükselen ilk Afrika takımı olacaktı.Ancak Gyan'nın penaltıyı kaçırması, aynı Hırvatistan gibi psikolojik olarak oldukça etkiledi ve bu durum penaltı vuruşlarında da etki yapınca Gana dramatik bir şekilde kupaya veda etti.

Aslında maç öncesinde de tüm otoriteler fizik olarak olmasada Teknik açıdan daha güçlü olan ve daha tecrubeli olan Uruguay'ın yarı finale yükseleceğini düşünüyordu.Ancak bunun bu kadar zor ve dramatik bir şekilde gerçekleşeceğini kimse tahmin etmemişti elbette.Dünya  Kupası'nı 1930 ve 1950'de iki kez kazanan Uruguay'ın futbolcuları  yarı finale kalan tek Güney Amerika takımı olmanın şerefini ve mutluluğunu taşıyor.Kupanın ilk başlarında Avrupa ekiplerinin çöküşü ve Güney Amerika takımlarının turnuvayı domine etmesine rağmen, Uruguay şu an sürpriz bir şekilde yarı finalde Güney Amerika kıtasını temsil eden tek takım oldu. Diğer üç takım ise Avrupa kıtasından.

Adiyiah'ın yaptığı kafa vuruşunda topu elle çizgiden çıkarmasından dolayı yarı final karşılaşmasında Hollanda'ya karşı forma giyemeyecek olan Suarez, aynı zamanda  turnuvada şu ana kadar beraber 6 gol  kaydettikleri partneri Diego Forlan'ı yalnız bırakacak.Uruguay orta sahasının başarılı isimlerinden olan 21 yaşındaki oyuncu Nicolas Lodeiro'nunda turnuvayı kapattığı açıklandı.Sağ ayak kemiğinde kırık meydana gelen Lodeiro dışında aynı maçta sağ dizinden sakatlanan Diego Lugano'nun da durumunun belirsiz olduğu ifade edildi.Sarı kart cezalısı savunma oyuncusu Jorge Fucile de maçta oynayamayacak.Bu gelişmeler dışında Uruguay için verilebilecek tek iyi haber, savunma oyuncusu  Diego Godin'in, sakatlığının ardından çalışmalara başlaması ve maçta büyük ihtimalle forma giyebilecek olması.



Yıllardır müthiş futbol oynayan , Dünya futboluna birçok yıldız isim kazandıran , katıldığı her turnuvaya renk katan ancak bir türlü başarıya ulaşamayan bir Hollanda takımı vardı. Bu yıl ise 2010 Dünya Kupasında Çeyrek Finaldeki favori rakibi Brezilya'yı saf dışı ederek hedefledikleri başarıya bir adım daha yaklaştılar.Elemelerden ve hazırlık maçlarından beri oynadığı futbolla bu başarıyı hak etmiş görünüyorlar.

Daha çok ofansif futboluyla öne çıkan Hollanda, geçen yıllara göre daha kontrollü bir futbol oynayarak savunma anlamında da başarılı bir takım olma görüntüsünde. 24 Maçtır yenilmeyen Portakallar, 2010 yılındaki 9. maçınıda kazanmayı başardı.Daha önceki 3 Dünya Kupası finalinde Brezilya'lı teknik  direktörlere elenen Hollanda bu kötü serisine son verirken, 1998 Dünya Kupası çeyrek finalinde boyun eğdiği Brezilya'dan da rövanşı almış oldu.Sambacılar'ın, Real Madrid'li yıldız Kaka'nın Milli formayı giydiği maçlarda devam eden 33 maçlık yenilmezlik serisi de Hollanda karşısında sona erdi.

Hollanda, kupada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanan tek takım durumunda.Brezilya galibiyetinin ardından Dirk Kuyt maçtan sonra verdiği röportajda şunları söyledi :" Eğer şimdiki halimizle dört yıl önceki halimizi karşılaştırdığımızda, takımımızda gerçekten önemli gelişmeler var. Her şeyi kontrolümüz altında tuttuğumuzda büyük turnuvalarda başarı kazanabileceğimizi gösterdik." dedi.

Hollanda'da etkili forvet oyuncusu van Persie ve savunma oyuncusu Mathijsen, Brezilya maçından sonra hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçmişti. Teknik direktör Marwijk, bu iki oyuncunun yapılan kontrollerinde ciddi bir duruma rastlanmadığını söylemişti.Bu iki isminde Çeyrek finalde Uruguay ile oynayacakları maçta sahada olması bekleniyor. Hollanda'da cezalı olan savunma oyuncusu Gregory van der Wiel ve orta saha oyuncusu Nigel de Jong, forma giyemeyecek.




Uruguay'da takımın yarı finale kadar gelmesinde büyük pas sahibi olan Suarez'in yokluğu büyük sıkıntı olucaktır onlar için. Hücumda gol yollarında etkili tek isim Forlan kalıyor. Forlanda tabiri caizse kaptan olarak gemisini kurtarmaya çalışacak.Savunmada da Fucile'nin cezalı olması ve Lugano'nun oynama şansının az olması büyük handikap.Hollanda'da ise Van der Wiel ve de Jong cezalı isimler.Baktığımız zaman bu anlamda Uruguay'ın daha sıkıntılı olduğunu görüyoruz.Uruguay yarı finale kadar gelerek bir nevi hedefine ulaşmış görünüyor. Orta sahası bu kadar kötü olan bir takımın buraya kadar gelmesi bile büyük başarı. Portakallar sistem olarak Robben olsun, Kuyt olsun, Sneijder olsun rakibin gerisini zora sokar. Orta sahada büyük üstünlük kuracaklarını ve kontrolü elinde tutacaklarını düşünüyorum.Portakallar, savunmada basit hatalar yapmadığı takdirde bu maçta da galibiyete yakın gözüküyor. Normal sürede işi bitirmelerini bekliyorum.Bunun yanında Hollanda'da güvenemeyenler TGS 2-3 gol bahisinide değerlendirebilir.


URUGUAY: Muslera; M. Pereira, Scotti, Victorino, A. Pereira; A. Fernandez, Arevalo, Perez, Cavani; Abreu, Forlan

HOLLANDA : Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, De Zeeuw; Kuyt, Sneijder, Van der Vaart; Van Persie

0 yorum:

Yorum Gönder