4 Temmuz 2010 Pazar

Norveç Tippeligaen Maç Analizleri & Tahminleri ( 4-5 Temmuz )




263 - Haugesund - Start Kristiansand ( 1-0 Açık : 1.85 & 3.10 / ÜST : 1.45 )

* Haagesund son 4 maçının 3'ünü kazandı (1M).
* Haagesund evinde bu sezon oynadığı 7 maçın 5'ini kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Haagesund'un son 5 maçının 4'ü ÜST bitti.
* Start son 6 maçının 4'ünü kazandı (1B-1M).
* Start deplasmanda son 5 maçının 4'ünü kaybetti (1G).
* Start'ın son 5 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
* Start lige verilen arada Danimarka'dan Kopenhag ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.
* Start son 3 Haagesund deplasmanında kaybetmedi (1G-2B).
* Haagesund ile Start arasındaki son 10 maçın 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.

Haugesund takımı ilk yarıda iyi bir performans sergileyememişti.İlk yarı bitiminden 3 gün sonra kupada Bryne takımını 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek devreye moralli girmişlerdi.Ligde oynadıkları son 6 maçta sadece 1 kez kazanabildiler.Ligde oynadıkları 14 maçta 4 galibiyet alan Haugesund, bu galibiyetlerin tamamını sahasındaki maçlar aldı.Deplasmanda oynadıkları 8 maçta sadece 3 puan alabildiler.Evinde ise 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldılar.Attıkları 14 gole karşın kalesinde sadece 4 gol gördüler.Ligdeki konumlarını büyük ihtimalle sahasında aldıkları sonuçlar belli edecek.Bu nedenle iç saha maçları ayrı bir önem taşıyor onlar için ve devreye moralsiz giren  Start Kristiansand karşısında kazanmak istiyorlar.

Deplasman ekibi Start Kristiansand 'da tıpkı rakibi gibi.Start'da son 6 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi, devreye kupada Sandnes'i 2-0 yenerek moralli girdi. 30 Haziran'da da hazırlık maçında Fc Cobenhagen'i 3-1 yendiler.İkinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyorlar.Start Kristiansand Tıpki rakibi gibi sahasında çok iyi sonuçlar alıyor ancak deplasmanda varlık gösteremiyor. Oynadıkları 6 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alabildiler , 1 beraberlikleri ve 4 mağlubiyetleri bulunuyor.Attıkları 8 gole karşın kalesinde 14 gol görmeleri deplasmanda açık futbol sergilemelerinden kaynaklanıyor.Tabiki savunmalarıda sorunlu.

İki takım arasında oynanan son iki maçta 2-2'lik beraberliklerle sonuçlanmış.İki takımda devreye kupa galibiyetliyle moralli girdi ve bu maça galibiyet parolasıyla çıkıyor.Ev sahibi Haugesund. sahasında iyi sonuçlar alması ve rakibininde deplasmanda vasat performans sergilemesinden dolayı galibiyete daha yakın görünüyor.Ancak Start'ın deplasmanda açık futbol oynaması ve Haugesund'unda iç saha maçlarının gollü geçmesinden dolayı üst bahiside bu maç için uygun görünüyor.





266 - Tromso - Aalesund ( 1 : 1.55 )

* Tromso son 15 maçının 11'ini kazandı (3B-1M).
* Tromso evinde son 8 maçının 7'sini kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Tromso'nun son 6 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
* Tromso lige verilen arada Bodo Glimt ile pynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.
* Tromso son 5 maçta Aalesund'u 4 kez yendi (1B).
* Aalesund son 5 deplasman maçının 4'ünü kaybetti (1G).
* Aalesund'un son 8 maçı ÜST bitti.
* Aalesund lige verilen arada Kongsvinger ile oynadığı hazırlık maçında 3-3 berabere kaldı.
* Tromso ile Aalesund arasındaki son 9 maçın 6'sı ALT bitti.


Tromso takımı ligdeki son maçında Stromsgodset'e 2-1 yenilerek liderliği averajla Rosenborg' kaptırmıştı.Sonrasında Norveç kupasında Tromsdalen'i ardından da ikinci lig ekibi Bodo/Glimt'i yendiler. Oynadığı 14 maçta sadece 18 gol atabilen Tromso'nun başarısının asıl nedeni sağlam savunmaları.Kalesinde gördükleri 10 golle ligin Rosenborg'dan sonra en az gol yiyen ekibiler.İlk golü buldukları zaman skor avantajını çok iyi koruyorlar.    Tromsø sahasında oldukça etkili bir takım. Oynadıkları 7 iç saha maçında 6 galibiyet 1 beraberlik aldılar ve evinde en çok puan toplayan takım durumundalar.Attıkları 10 golün yanısıra kalesinde sadece 2 gol gördüler.

Deplasman ekibi Aalesund  ise sezona iyi bir başlangıç yapıp iddaalı takımlardan biri olarak görünmüştü ancak performansları giderek düştü.Oynadıkları son 5 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildiler ve diğer 4 maçta rakiplerine mağlup oldular.Aldıkları kötü sonuçlarla lider Rosenborg aralarındaki puan farkı 7'ye çıktı.Sahasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken  Aalesund , deplasmanda ise beraberlik almayan üç takımdan biri. 7 deplasman maçında 3 galibiyet 4 mağlubiyet aldılar.Çıktıkları son 3 deplasman maçınıda kaybettiler.Kupada 2. lig takımı Lov Ham'a elendiler, daha sonrada hazırlık maçında ligin vasat takımlarından Kongsvinger'le berabere kaldılar.Durumları kötü görünüyor.Sahasında çok başarılı sonuçlar alan ve zirveye oynayan  Tromso, bu maçı kazanacaktır.




277 - Lillestrom - Valerenga ( 1-0 Açık : 2.00 & 3.00 / ÜST : 1.55 )

* Lillestrom son 13 lig maçını kaybetmedi (5G-8B).
* Lillestrom evinde 7 maçınıda kaybetmedi (4G-3B).
* Son 3 lig maçı berabere biten Lillestrom, aldığı 8 beraberlik ile ligin en fazla berabere kalan takımı..
* Lillestrom'un son 8 maçının 7'si ÜST bitti.
* Valerenga son 4 deplasman maçının 3'ünü kaybetti (1G).
* Valerenga'nın son 6 maçı ÜST bitti.
* Valerenga lige verilen arada Rus ekibi Spartak Moskova ile oynadığı hazırlık maçını 4-2 kazandı.
* Valerenga son 3 Lillestrom deplasmanında kazandı.
* Lillestrom ile Valerenga arasındaki son 5 maçın 4'ü ÜST bitti.


Ev sahibi Lillestrom son lig maçında Molde deplasmanında 3-0 geriye düştüğü maçta 89. dakikada skoru 3-1'e getirip uzatma dakikalarında da 2 gol bularak müthiş bir dönüş yapmış ve zorlu deplasmandan puan alarak yenilmezlik serisini 13 maça çıkarmıştı. Oynadığı 14 maçta 5 galibiyet 1 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan Lillestrom, ligin en çok berabere kalan takımı durumunda.Sahasında oynadığı başarılı futbolla dikkat çeken Lillestrom, evindeki 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik alırken, rakip fileleri tam 18 kez havalandırıp kalesinde ise sadece 4 gol gördü.Lillestrom'un ligin başlarında maçları kısır geçiyordu ancak son maçlarında çok gol izlemeye başladık.Özellikle hücumda ciddi anlamda bir gelişme var.Son 8 resmi maçında tam 25 gol buldular ancak kalesinde de 14 gol görerek savunma anlamında kötü bir performans gösterdiler.

Deplasman ekibi Valerenga  ise rakibi gibi sahasında çok başarılı sonuçlar alan ancak deplasmanda parlak bir görüntüsü olmayan bir takım.Son lig maçında sahasında Haugesund'u 5-2 gibi farklı bir skorla geçerek son 4 maçında 3. galibiyetini almıştı.Rakibi Lillestrom'un 2 puan önünde 3. sırada yer alan Valerenga sezona yine şampiyonluk parolası ile başlamıştı. Ama onlarda kötü deplasman karnesi sebebiyle çok başarılı olamadı. Deplasmanlardaki korkak futbolu sebebiyle çok başarılı olacaklarını düşünmüyorum.

Valeranga takımı geride bıraktığımız 14 maçta attığı 27 golle bir maç fazlası olan Lider Rosenborg'la en golcü takım durumunda. Lillestrom ise attığı 25 golle bu iki takımın hemen arkasında yer alıyor.Lillestrom'un son 8 maçının 7'si , Valerenga'nın  ise son 6 maçı ÜST bitti. Lillestrom ile Valerenga arasındaki son 5 maçın  da 4'ü  yine ÜST bitti.Ben bu maçında gollü geçmesini bekliyorum.Bunun yanında Lillestrom kaybetmez seçeneği de sağlam bir tercih olarak kuponlardaki yerini alabilir.





267 - Viking - Odd Grenland ( 1-0 Açık : 1.75 & 3.20 / ÜST : 1.50 )

* Viking son 11 maçta 1 kez kaybetti (6G-4B).
* Viking evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı (1M).
* Viking'in son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
* Viking evinde son 4 maçta Odd Grenland'ı yendi.
* Odd Grenland son 7 maçının 5'ini kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Odd Grenland deplasmanda son 4 maçının 3'ünü kazandı (1B).
* Odd Grenland'ın son 7 maçının 5'i ÜST bitti.
* Viking ile Odd Grenland arasındaki son 5 maç ÜST bitti.


Viking takımı son 9 lig maçında sadece 1 kez kaybetmesine rağmen ligde 3 haftadır galibiyete hasret kaldı.Alınacak bir mağlubiyet daha üst sıralardan kopmalarına neden olabilir.Geçtiğimiz sezon hücum futboluyla izleyenlere zevk veren Viking, kötü savunması nedeniyle başarılı olamadı.Ancak şuana kadar savunmalarıda iyi bir görüntü çizdi.Oynadığı 14 maçta kalesinde 13 gol gören Viking, ligin en az gol yiyen 3 takımından biri.Özellikle başarılı iç saha performansıyla dikkat çeken ev sahibi ekip, sahasında oynadığı 7 maçta kalesinde sadece 4 gol gördü.Sahasında oynadığı 7 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alan Viking, tek mağlubiyetini son iç saha maçında Lider Rosenborg'dan aldı. O maçtada 1-0 öne geçmişlerdi ancak üstünlüklerini koruyamadılar ve son dakikada yedikleri golle rakibine mağlup oldular.

Odd Grenland takımı ise geçen sezon yükseldiği Tippeligaen'i 4. sırada bititrerek önemli bir başarıya imza atmıştı.Bu sezonada hedeflerini büyüterek başladılar ve Avrupa kupalarında yer almak istiyorlar.Lige çok iyi başlayamamalarına rağmen son maçlarında çok başarılı performans sergiliyorlar.Oynadıkları son 8 resmi maçta 5 galibiyet 3 beraberlik aldılar.Ligde 6 maçtır kaybetmiyorlar.Aldıkları başarı sonuçların ardından hızlı bir şekilde üst sıralara yükselmeyi başardılar.Oldukça başarılı bir hücum hattına sahipler ve ligin en golcü takımlarından biriler ancak kötü savunmaları yüzünden şuanda istedikleri konumda yer alamıyorlar.Odd Grenland mücadelesi ile ön plana çıkan bir ekip. Gol yollarında Fevang gibi golcü bir futbolcuya sahip olmaları sebebiyle herhangi bir sıkıntı çekmiyorlar.Forvetleri ne kadar iyiyse, defansları da konsantrasyon olarak o kadar kötü. Çok çabuk pres yiyorlar ve özellikle deplasman maçlarında baskıya gelemiyorlar.Geçen sezon başarılı iç saha performansı ile dikkat çeken Odd Grenland, bu sezon ise deplasmanda çok başarılı sonuçlar alırken sahasında vasat bir görüntü çizdi. Deplasmanda 7 maça çıkan Odd Grenland, bu maçlarda 3 galibiyet , 3 beraberlik alırken sadece 1 kez mağlup oldu ve lider Rosenborg'dan sonra deplasmanda en çok puan toplayan takım durumundalar.Aynı zamanda deplasmanda 7 maçta attıkları 14 gollede, en golcü deplasman takımı durumundalar.

Viking ile Odd Grenland arasındaki son 5 maç ÜST bitti.Viking takımı attığı 18 golün 13'ünü iç saha maçlarında buldu ve evinde hiçbir takımı gol atmadan göndermiyorlar.Odd Grenland ise deplasmanda en golcü takım durumunda ancak yediği 13 golde olumlu bir sinyal vermiyor. Bu nedenle bu maçtaki ilk tercihim Üst seçeneği olacak. Viking'in sahasında başarılı sonuçlar alması , baskılı bir takım olması ve bu sahada son 4 karşılaşmalarında  Odd Grenland'ı yenmiş olması, bu maçta kaybetmemeleri için yeterli bilgiler olarak göze çarpıyor.




303 - Stabaek - Molde ( ÜST : 1.45 )

* Stabaek son 6 maçının 4'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Stabaek evinde son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
* Stabaek'in son 3 iç saha maçı ÜST bitti.
* Stabaek evinde son 4 maçta Molde'yi 3 kez yendi. Bu 3 maçta toplam 15 gol attı.
* Molde son 3 maçını kazanamadı (1B-2M).
* Molde deplasmanda son 8 maçta 1 kez kazandı (3B-4M).
* Molde'nin son 7 maçı ÜST bitti.
* Stabaek ile Molde arasındaki son 9 maçın 8'i ÜST bitti.

Ev sahibi Stabaek bundan 2 sene önce ligi şampiyon olarak tamamlamıştı. Ama önemli oyuncuların satılmasından sonra takım belini doğrultamadı.Stabaek, bu sezon lige kötü bir başlangıç yapıp ilk 10 maçında sadece 2 galibiyet alabilmişti ancak son haftalarda toparlanarak üst üste aldığı başarılı sonuçlarlar yukarıya doğru tırmanmaya başladılar.Arka arkaya aldıkları 3 galibiyetten sonra lig sonuncusu Sandefjord karşısında beraberliği son dakika golüyle kurtardılar.Ardından da kupada amatör lig ekibi Tonsberg'e elenerek büyük hayal kırıklığı yaşattılar.

Deplasman ekibi Molde ise geçen sene Rosenborg ile şampiyonluk yarışı vermişti ancak ligi 2. sırada bitirmişti.. Sezon başında önemli oyuncularını satan ve lige de tam anlamıyla hazırlanamayan Molde takımı şu anda düşme potasında yakın bir yerde bulunuyor.Onlarda hoca değişikliğine gitmişlerdi ancak şuana kadar bu değşikliğin faydasını görebilmiş değiller. En büyük handikapları çok gol yemeleri.Oynadığı 14 maçta rakip fileleri 23 kez havalandıran Molde skor üretmekte sıkıntı çekmiyor ancak , kalesinde gördüğü 29 golle Stromsgodset'den sonra en çok gol yiyen takım durumunda. Bu 14 maçta 4 galibiyet alabilen Molde, bu galibiyetlerin tamamını iç saha maçlarında aldı.Deplasmanda oldukça vasat bir performans sergiliyorlar. Oynadıkları 7 deplasman maçında sadece 3 puan alabilen Molde, attığı 7 golün karşılığında kalesinde tam 15 gol gördü. Oynadığı son 10 maçtada gol atma başarısı gösteren Molde, aynı zamanda bu 10 maçın tamamında kalesinde de gol gördü.

İki takımda önceki sezon performanslarının çok uzağında ve oynadıkları futbolla güven vermiyorlar.Stabaek ile Molde arasındaki son 9 maçın 8'i ÜST bitti.Aynı zamanda Molde'nin son 7 maçı, Stabaek'in son 3 iç saha maçı ÜST bitti.Stabaek'in evinde oynadığı son maçların gollü geçmesi ve Molde'nin de hücumda başarılı olup, savunmada vasat bir performans sergilemesinden dolayı bu maçı üste yakın görüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder