5 Mart 2011 Cumartesi

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |March 05, 2011|


Bayer Leverkusen - Wolfsburg


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10

Geçen hafta Werder Bremen ile 2-2 berabere kalan Bayer Leverkusen için artık hedefi konumunu korumak diyebiliriz. Dün Köln'ü tek golle geçen Dortmund bir maç fazlası ile aradaki puan farkını bitime 9 hafta kala 15 puana kadar çıkardı. Leverkusen'nin hedefi en azından 2. olmak ve doğrudan Şampiyonlar ligine katılmak. Geçen hafta 2-0 önde iken son 8 dakikada direnç göstermediler ve kalesinde 2 gol gördüler. Bu durum takımdaki defansif sorunu birkez daha gösterdi. Ayrıca Vidal gibi önemli bir isim cezalı duruma düştü. Bu sezon 9 golü vardı Şili'nin oyuncunun. Vidal'ın dışında orta alandan Barnetta ve  Hanno Balitsch'de sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Takımın başına 3 senedir İsviçre 2. lig takımı Vaduz'u çalıştıran ve önemli bir başarısı bulunmayan Pierre Littbarski'yi göreve getiren ve eleştirilen Wolfsburg, yeni hocası ile çıktığı ilk maçta Hamburg'a ardından da Freiburg'a yenilmişti. Geçen hafta ise Diego'nun golleri ile Monchengladbach'ı mağlup ettiler ve ilk galibiyetini aldılar Pierre Littbarski yönetiminde.

Ancak buna rağmen takımın futbolunda önemli bir değişiklik göremedim. Alt sıralarda sezonu tamamlayacağını düşünüyorum Wolfsburg'un. Zaten Grafite ve Dzeko gibi iki önemli golcüsünü sattıktan sonra üst sıralarda kendilerine yer bulmaları çok uzak bir ihtimaldi. Hannover ile Bayern Munıh'ı karsılasacagı bu hafta Leverkusen ıcın buyuk onem tasıyor. Ikı rabıkınden bırı yada ıkısıyle bırden aradakı puan farkını acabılırler. Bu fırsatı kacıracaklarını sanmıyorum. Leverkusen gollü bir galibiyet imza atar. Konuk ekipte  Orta alandan Kahlenberg ve savunmadan Madlung kadro dışı bırakılmıştı. Tolga Ciğerci  ve Anunciado ise sakat olduğu için gorev alamayacak.

Bayer Leverkusen : Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling
Teknik Direktör : Heynckes

Wolfsburg : Benaglio - Pekarik, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Polak - Riether, Cicero - Helmes, Diego
Teknik Direktör : Littbarski



Nurnberg - St. Pauli

Pick: Nurnberg to Win
Odds: 1.85
Stake: 7/10

Nurnberg son haftalarda zorlu rakiplerle oynamasına rağmen çok başarılı sonuçlara imza attı. Son 6 haftada alınan 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile  Avrupa kupalarına katılma yarışına ortak oldular. Son olarak Schalke deplasmanından 1 puanla dönmüşlerdi. Deplasmanlarda üretken olamadıkları için ve daha kontrollü oynadığı için 3 puan almakta zorlansalarda evinde çok etkili oluyor ve başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Son 3 iç saha maçını kazanan Nurnberg , evinde en çok puan toplayan 4. takım durumunda. Ligde orta sıralarda yer alan istikrarsız rakibi karşısında kazanarak iç sahadaki galibiyet serisini sürdürmek ve Avrupa kupaları yolunda daha iddaalı konuma gelmek istiyorlar. Takımda uzun süredir sakat olan Albert Bunjaku'nun dışında orta alandan Jurı Judt ve Schieber'de sakat olduğu için forma giyemeyecek..

Konuk St. Pauli 5 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamış ve alt sıralardan biraz olsun uzaklaşarak nefes almıştı ancak son iki maçında Ligin açık ara lideri Dortmund ve en formda takımlarından Hannover ile karşılaşınca bu maçlarda puan alamadı ve tekrar düşüşe geçti. Ayrıca bu iki maçta golde atamadılar.

Nurnberg evinde zor gol yiyen bir takım, St Pauli ise deplasmanlarda üretkenlik sıkıntısı yaşıyor. 11 dış saha maçında 9 gol atan St. Pauli, Werder Bremen ve Schalke ile birlikte dış sahada en az gol atan takım durumunda.  Ayrıca deplasmanda oynadıkları son7 maçın 5 ini kaybettiler. Evinde etkili bir takım olan formda Nurnberg deplasmanında puan alma şansları az görünüyor. Güzel oranı ile Nurnberg kazanır. Konuk ekipte savunmadan Fabio Morena, Rothenbach , Oczipka ve takımın en önemli golcüsü Asamoah sakat.

Nurnberg : R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Ekici, Cohen, Gündogan, Hegeler - Eigler
Teknik Direktör : Hecking

St. Pauli : Kessler - Thorandt, Zambrano, Gunesch, Kalla - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Bartels - Ebbers
Teknik Direktör : Stanislawski





Stutgart - Schalke 04

Pick: Stutgart to Win
Odds: 2.10
Stake: 7/10

UEFA Avrupa liginde Benfica'ya elenen ve tüm ağırlığı lige veren Stutgart, geçen hafta Frankfurt deplasmanında henüz 15. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Ancak bu galibiyet takımı düşme hattından çıkarmaya yetmedi. Ligin bitimine 9 haftalık bir süre kaldı ve bu dönemde seri galibiyetler gerekecek Stutgart'a.

Kadro kalitesi ile bu konumda olmayı hak etmiyorlar gerçekten ancak sezon başından beri çok istikrarsız bir performans ortaya koydular. Mercedes-Benz Arena'da Benfica maçınıda sayarsak 3 maçtır kaybeden Stutgart, artık seyircisi önünde galibiyet hasretine son vermek istiyor. Takımda geçen hafta kırmızı kart gören savunma oyuncusu Matthieu Delpierre cezalı. Yine savunmadan Arthur Boka ve Degen sakat. Orta alandan Funk ve bu sezon beklentileri karşılayamayan Cacau'da sakat olduğu için kadroda yok.

Schalke 04 için lig bir anlam ifade etmiyor. Düşme hattının 8 puan üzerinde yer alıyorlar ve şuan için rahat durumda olduklarını söyleyebiliriz. Hafta arasında Almanya kupasında Bayern Munıh'ı tek golle mağlup ederek finale yükseldiler ve geçirdiği kötü sezona rağmen sezonu kupa ıle kapatma ve önümüzdeki sezon için Avrupa bileti kapma şansı yakaladılar. Ayrıca hafta içi Valencia ile Şampiyonlar ligi rövans macına cıkacaklar. Akılları elbette daha çok o maçta olacaktır. Özellikle deplasmanda aldıkları 1-1 lik skorunda verdiği avantaj onları daha umutlu hale getirdi.

Bu maç çekişmeli geçecektir ancak gülen tarafın galibiyete daha çok ihttiyacı olan ev sahibi Stutgart olacağını düşünüyorum. Konuk ekipte savunmadan Moritz ve golcü Klaas-Jan Huntelaar sakat olduğu için kadroda yok.

Stutgart : Ulreich - Boulahrouz, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Träsch, Kuzmanovic - Harnik, Hajnal, Okazaki - Pogrebnyak
Teknik Direktör : Labbadia

Schalke 04 : Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge, Annan - Farfan, Jurado - Raul, Gavranovic
Teknik Direktör : Magath


Borussia Monchengladbach - Hoffenheim

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.67
Stake: 7/10

Bu sezon ligin dibine demir atan Borussia Monchengladbach, son haftalarda kazanmak için istekli görünsede savunmasının çok kötü olmasından dolayı istediği sonuçları alamıyor. Her maça final gözü ile bakan Borussia Monchengladbach, hücumda etkili olarak skor üretsede, bir türlü kalesini gole kapatmayı beceremiyor. Geride kalan 24 hafta itibari ile kalesinde gördükleri 59 gol ile en çok gol yiyen takım durumundalar.

Son iç saha maçında Schalke 04'ü mağlup ederek bu sezon evindeki ilk galibiyetini alan Borussia Monchengladbach, bu maçta da kazanarak bir süprize imza atmak ve geride kalan haftalar için ümitlenmek istiyor. Takımda önemli bir eksik yok.

Hoffenheim ise ligin rahat konumdaki takımlarından birisi. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren takımlardan en altta yer alan Maınz ıle aralarında 7 puanlık kapanabilir bir fark olmasına rağmen son 3 haftada alınan 1 puan ve sergilenen isteksiz oyun ile önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında boy gösterme şanslarının çok çok düşük oldugunu düşünüyorum.

Rahat konumda olmaları maçlarının tempolu ve gollü geçmesini sağlıyor. Son 10 maçının 9 unda gol atarken , yine 9 maçta kalesinde de gol gördüler. Ev sahibi Monchengladbach 'ın ise kötü savunması ve üretken hücum hattı yine gollü maçlar izlememizi sağlıyor.  Bu sezon Borussia Park'da oynadığı 12 maçın 10 u 2.5 gol üzeri sonuçlanmıştı Borussia Monchengladbach'ın. Birkez daha sonuç 2.5 gol üzeri olur diye tahmin ediyorum. Konuk ekipte Ogbuke, Weis ve Simunic sakat.

Monchengladbach : Bailly - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Idrissou
Teknik Direktör : Favre

Hoffenheim : Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Alaba - Vukcevic, Sigurdsson - Mlapa, Babel
Teknik Direktör : Pezzaiuoli

Austria Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |March 05, 2011|


FC Wiener Neustadt - Kapfenberg

Pick: Wiener Neustadt to Win
Odds: 1.56
Stake: 8/10

Avusturya Bundesliga'da geçtiğimiz yıllarda Sturm Graz, Austria Vienna, Rapid Vienna, Salzburg gibi ekipler arasında geçiyordu şampiyonluk yarışı. Ancak bu sezon çok daha çekişmeli bir lig oluyor. Bunda bu sezon Rapıd'ın beklenen performansı gösterememesi , Wiener ve Ried gibi takımların ise beklentilerin üzerinde bir performans göstermesinin etkisi var.

Liderlik yarışı veren takımlar arasında olan Wiener Neustadt , lider Austria Vienna'nın 5 puan gerisinde yer alıyor. Bu sezon şampiyon olabileceklerini sanmıyorum ancak ilk 3 sırayı epey zorlayacaklardır. Son olarak geçen hafta ligin dibinde yer alan Lask Lınz deplasmanından 3 puanla döndü Peter Schottel'ın öğrencileri. Bu sezonkı 4. deplasman galibiyetine imza atmış olan Wiener Neustadt , evinde çok daha başarılı bir performans gösteriyor. Son 3 iç saha maçını kazanan Wiener Neustadt takımı evinde zor gol yiyen bir takım yapısında.

Konuk Kapfenberg ise vasat bir performans ortaya koydu bu sezon ancak Lask Lınz'ın çok kötü bir sezon geçirmesi sayesinde ligde rahat konumda yer alıyorlar. Son haftalarda isteksiz bir oyun sergileyen Kapfenberg, 3 haftadır kaybediyor. Ayrıca bu 3 maçta gol dahi atamadılar. Evinde zor gol yiyen bir takım olan Wiener karşısında da üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayacaklardır.

Avrupa ligine katılma yarışı içinde olan Wiener'in, son 4 maçta yendiği rakibini Sportstadion Der Stadt Wiener Neustadt 'da bir kez daha mağlup etmesini bekliyorum.


Sturm Graz - Lask Lınz

Pick: Sturm Graz to Win (-1)
Odds: 1.55
Stake: 8/10

Bu sezon Avrupa kupalarına çok erken veda eden Sturm Graz, önümüzdeki sezon Avrupa Kupalarının en prestijlisi olanı Şampiyonlar Liginde boy göstermek için zirve takibini sürdürüyor. Geçen hafta lider Austria Vienna deplasmanına konuk olan Sturm Graz, 2-0 öne geçmesine rağmen 6 dakika içinde kalesinde gördüğü 2 golle 1 puana razı oldu.

Deplasmanda 5 maçtır kazanamıyor Sturm Graz ancak evinde oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak çok başarılı bir performans ortaya koydu. İç sahada en az gol yiyen takım durumundalar ayrıca. Bu maçtaki rakibi Lask Lınz ıse ligde 10 puanla son sırada yer alıyor ve şuanki performansları neticesinde bana göre ligde kalmaları mucize olur. Çok kötü futbol oynuyor hem ofansıf hem defansıf olarak. Kalesınde gordugu 57 gol ıle en cok gol yıyen takım olan Lask Lınz, aynı zamanda rakip filelere attıgı 16 golle en az gol atan takım durumunda.

Evinde zor gol yiyen Sturm Graz karşısında skor üretebileceklerini sanmıyorum. Goller ev sahibi takımdan gelir ve farklı bir sonuç ortaya çıkar. İki ekip arasında oynanan son ıkı macı Sturm Graz'ın 5-0 ve 4-0 gibi farklı skorlarla kazandıgınıda belırteyım.

UK Leagues Predictions, Betting, Reviews |March 05 , 2011|


Burnley - Crystal Palace


Pick: Burnley to Win
Odds: 1.60
Stake: 8/10

FA Cup'ta West Ham'â 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olarak saf dışı kalan Burnley, ligde istikrarlı performansını sürdürdü ve geçen hafta 1-0 geri düştüğü Preston deplasmanında kazanmasını bildi. Son 4 maçta alınan 10 puan ile ilk 6 'ya epey yaklaştılar. Özellikle Turf Moor'da çok etkili oluyorlar. Evinde en son 1 ay önce maç yapan Burnley, tekrar seyircisi önüne çıkacağı maçta taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor.  Takımda ameliyat olan Steven Thompson, Forvet Martin Paterson ve takımın genç oyuncusu Wes Fletcher sakatlıklarından dolayı görev alamayacaklar.

Crystal Palace geçen hafta evinde Reading'le başa baş bir mücadele ortaya koydu ve iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı. Ancak düşme hattının hemen üzerinde yer alan Crystal Palace'ın, 3-2 öne geçmesinden sonra takımın en önemli golcüleri Vaughan ve Iversen'ın Freedman tarafından kenara alınması, takımın potansiyelini bir kez daha gösterdi.

Çok kötü bir savunmaları var ve bu durumdan dolayı üstünlüklerini koruyamıyorlar. Dış sahada zaten varlık gösteremeyen bir ekipler 17 maçta sadece 6 puan alabildiler. Turf Moor'da Burnley galibiyete yakın. Konuk ekipte 3-3 beraberlikle sonuçlanan Reading maçında kasıgında problem oluşan kaleci Julian Speroni bu maçta görev alamayacak.



Leeds United - Doncaster

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10

Formda Swansea deplasmanına konuk olan Leeds, sahadan 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı ve 7 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. Çok etkili bir hücum hattına sahip olmalarına rağmen sezon başından beri savunmayı oturtamadılar ve bu yüzden bir çok maçta sorun yaşadılar. Ancak hücum hattının üretkenliği sayesinde ligde iyi bir konumda yer aldıklarını söyleyebiliriz. Geride kalan 34 haftanın en golcü takımı durumunda Leeds United ancak en çok gol yiyen ekipler arasında da yer alıyorlar. Oynadıkları 34 maçta futbolseverler tam 117 gol gördü.

Leeds , evinde 10 maçtır kaybetmiyor ancak son iki iç saha maçından da galibiyetle ayrılamadılar. İlk 6 içindeki yerini korumak için bu sefer seyircisi önünde puan kaybı yaşamak istemiyorlar. Cezası biten orta sahanın önemli ismi Bradley Johnson bu maçta takıma dönüyor. Paul Connolly ve  Lloyd Sam bu maçta Leeds'in eksik isimleri.

Konuk Doncaster, golcü oyuncusu Billy Sharp'ın üstün performansı ile Derby deplasmanından 3 puanla döndü. Takımının ilk iki golüne imza atan Sharp, ligdeki gol sayısınıda 14'e yükseltti. Aynı zamanda Doncaster , 6 hafta sonra kazanarak moral buldu. Düşme hattından uzak bir konumda yer aldıkları için rahat bir oyun ortaya koyuyorlar. Bu sebepten dolayı özellikle Doncaster'in dış sahada oynadığı maçlarda bol gol izliyoruz. Deplasmanda oynadıkları 17 maçın 12'si 2.5 gol üzeri sonuçlandı. Bu maçtada 2.5 gol üzeri mantıklı bir seçim olacaktır.



Portsmouth - Sheffield United

Pick: Portsmouth to Win
Odds: 1.80
Stake: 7/10

Portsmouth, son haftaların en formda takımları arasında. Sezon başında maddi krizle boğuşan ve Premier ligde tutunamadığı gibi Championship'te de ligde kalma mücadelesi verecek gözü ile bakılan Portsmouth, kadro kalitesi ile ağırlığını ortaya koydu ve aldığı başarılı sonuçlar ile play-off için bile iddalı hale geldi.

Ligde oynadığı son 5 maçı kazanan Portsmouth, bu maçlarda kalesinde gol dahi görmedi. Bu maçtada kazanarak evinde 3 maçlık galibiyet serisini sürdürmek ve play-off'a bir adım daha yaklaşmak istiyorlar. Takımda Hayden Mullins ve Joel Ward'ın durumları belirsiz. Liam Lawrence  ise sakat olduğu için forma giyemeyecek.

Sheffield United , ligin vasat ve en formsuz takımlarından birisi. Zaten ligdeki konumları ve gösterdikleri performansa bakacak olursak bunu söylemek zor değil. Ligde 13 haftadır kazanamıyorlar ve bu dönemde sadece 4 puan çıkarabildiler. Ligde kalma mücadelesinde zor maçlar onları bekliyor. Deplasmanda oynadıkları son 8 maçta 1 puan alabildiler. Bu maçta süpriz yapma ihtimalleri hayli düşük. Takımda sakatlıkları bulunan Nick Montgomery, Joe Mattock ve hücumcu  Sam Vokes forma giyemeyecek.  Shane Lowry ise cezalı.




Scunthorpe - Swansea

Pick: Swansea to Win
Odds: 1.77
Stake: 7/10


Scunthorpe , bir ara 3 maçta topladığı 7 puan ile çıkışa geçmişti ancak son iki maçından puan alamadı ve düşme hattından çıkamadı. Bristol ve Porstmouth'a 2-0 lık skorlarla mağlup oldular. Ancak evinde 3 maçtır kaybetmiyorlar. Takımın en önemli hücum oyuncularından Chris Dagnall'ın sakatlığı devam ediyor. Ayrıca savunmadan  Paul Reid'da sakat.

Swansea, son 4 hafta aldığı seri galibiyetler ile ligde 2. sıraya kadar yükseldi. Sezon başından beri özellikle başarılı savunma kurgusu ve kontrollü , sabırlı oyun neticesinde sonuca gitmesi ile bu başarıyı yakaladılar. Geçen haftada 7 haftadır kaybetmeyen Leeds'i evinde 3-0 lık net bir skorla mağlup etmesini bildiler. Deplasmanda 3 maçtır kazanıyorlar ve bu deplasmanda da galibiyet serisini sürdüreceklerine inanıyorum. Konuk ekipte orta alandan Andrea Orlandi ve kaptan Garry Monk sakat. Tom Butler ise sakatlığını atlattı ancak bu maçta görev alması beklenmiyor.


Crewe - Burton Albion

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.67
Stake: 8/10

Son 6 haftada sadece 1 puan alabilen Crewe, hızlı bir düşüş yaşadı ve üst sıralardan kopma noktasına geldi. Son iki maçında Accarington ve Bury deplasmanlarında öne geçmelerine rağmen üstünlüklerini koruyamadılar ve iki maçtanda puansız ayrıldılar. Takımdaki ciddi savunma sorunu hala çözülemedi. Çok etkili hücum yapmalarına rağmen savunma yapamadıkları için istedikleri sonuçları alamıyorlar.

Takımda savunmadan Mat Mitchel-King sakat. Orta alandan Joel Grant ve Luke Murphy, savunmadan Adam Dugdale ve hücumcu Antoni Sarcevic sakatlıklarını atlattı ve görev verilmesi halinde bu maçta oynayabilecekler.

Burton Albion geçen hafta Northampton'un işini ilk yarıda bitirdi. Ancak ikinci yarıda 3-0 önde olmalarından dolayı rehavete kapıldılar ve skor 3-2 ye kadar geldi. Bu durum takımın özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştılar ve ligde kalma mücadelesinde önemli bir galibiyet aldılar. Bu galibiyet biraz olsun takıma özgüven kazandırmış olmalı. Rakibininde durumunu göz önüne alırsak sahada galibiyet için savaşacaklarını düşünüyorum. Crewe'ninde üst sıralardan kopmamak için kazanmak zorunda olması maçın gollü geçebileceğini işaret ediyor. Konuk ekipte savunmadan Tony James ve orta alandan Aaron Webster 'ın durumları şüpheli.


Rotherham Unıted - Barnet

Pick: Rotherham to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.70 | 1.86
Stake: 8/10 | 7/10

Rotherham Unıted , ligdeki rahat konumundan dolayı rehavete kapılıp istikrarsız sonuçlar almaya başlamıştı ve kısa süreli bir düşüş yaşadıktan sonra toparlanarak son 3 maçında 7 puan aldılar. Geçen haftada Torquay karşısında 1 puan alırken aslında galibiyeti kaçıran taraf olmuşlardı. 52. dakikada birde penaltı atışından yararlanamadılar. Ancak Torquay gibi zorlu bir deplasmanda da alınan 1 puan kötü değil ki Rotherham zaten daha çok evinde iyi sonuçlar alan bir takım.

Sahasında son 3 maçı kazanan ev sahibi, Chesterfield'den sonra en iyi iç saha performansına sahip. Bu maçtada kalite ve ev sahibi olma avantajı ile favori durumdalar. Rotherham patronu Ronnie Moore'un oğlu Thomas-Moore bu maçta takıma dönüyor. Ancak kaptan Ryan Cresswell sakat.

Konuk ekip Barnet geçen hafta Lincoln karşısında çok istekli bir oyun ortaya koydu ve henüz ilk yarıda 3-0 ı yakaladığı maçtan 3 puanla ayrılmasını bildi. 8 hafta aradan sonra alınan bu galibiyet takıma moral ve umut verdi. Ancak bir türlü istikrar yakalayamadılar. Özellikle dış saha maçlarında çok vasat kalıyorlar. 16 deplasman maçında sadece 9 puan alabildiler. Rotherham deplasmanı ligin en zorlu deplasmanlarından biri. Buradan puan almaları büyük süpriz olur. Güvenmeyenler önerim , Rotherham savunmasının güven vermemesi ve Barnet'in istekli oyun ortaya koymasından dolayı 2.5 gol üzeridir. Konuk ekipte 3 maçlık cezası sona eren orta saha oyuncusu Antony Pulis takıma dönüyor.



Bournemouth  - Oldham

Pick: Rotherham to Win
Odds: 1.80
Stake: 7/10

Ligde 9 haftadır kaybetmeyen Bournemouth, ikinci sıradaki yerini koruyor ancak Huddersfield , Petersbourgh ve Sauthampton arkadan tehlikeli bir şekilde geliyor. 2 maç eksiği olmasına rağmen en yakın rakibinin 4 puan önünde zirvede yer alan Brighton'un Championship'e direk yükselmesine kesin gözü ile bakıldığı için, diğer takımlar Ligi 2. sırada bitirerek doğrudan Championship'e yükselmek için büyük çaba gösteriyorlar.

Bunun en iyi örneklerinden birini geçen hafta Bournemouth gösterdi. Dagenham deplasmanından 1-0 geri düşmesine rağmen maçtan kopmadılar ve sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildiler. İç sahada zaten çok iyi sonuçlar alan Bournemouth, deplasmanda da 3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Ancak sahasında 3 maçtır kazanamıyorlar ve artık bu hasrete son vermek istiyorlar. Savunma oyuncusu Warren Cummings bu maçta takıma dönüyor. Ancak orta alandan Mark Molesley ve hücumcu Danny Ings sakat.

Konuk Oldham, geçen hafta Petersbourgh'u konuk etmiş ve rakibine 5-0 yenilerek ağır bir yara almıştı. Son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabilen ve ligde 6 haftadır galibiyete hasret olan Oldham hızlı bir düşüş yaşadı ve üst sıralardan kopma noktasına geldi. Savunmadaki sorunları aşamadıkları gibi birde üretkenlik sıkıntısı yaşamaya başladılar. Ligde oynadıkları son 5 maçta gol dahi atamadılar.

Bu durumda evinde zor gol yiyen ve etkili bir oyun ortaya koyan Bournemouth deplasmanında işleri çok zor görünüyor. Bu maçta kaptan  Reuben Hazell dönüyor. Ancak orta alandan Dean Furman görev alamayacak. Bournetmouth galibiyete yakın taraf. Sonuc bahisini riskli bulanlara önerim Bournemouth'un son 4 maçının , Oldham'ın ise son 6 maçının ilk yarılarının berabere bittiğini göz önüne alarak , İlk yarı beraberliği olacaktır.



Peterborough - Exeter City

Pick: Peterbourgh to Win | 2.5 Goals Over | 3.5 Goals Over
Odds: 1.70 | 1.50 | 2.10
Stake: 7/10 | 9/10 | 5/10

Peterborough geçen hafta Oldham deplasmanında 5-0 lık müthiş bir galibiyete imza attı ve ligde 4. sıraya yükseldi. Son 4 haftada topladıkları 10 puan ne kadar formda olduklarını gösteriyor. Ofansif anlamda müthiş bir üretkenlik var ancak defansif anlamda da çok sıkıntı yaşıyor bu sezon Peterborough. Bu ligin en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımı durumundalar. Bu sezon oynadıkları 32 maçta tam 132 gol atıldı. Özellikle evinde oynadıkları maçlar gol düellosu şeklinde geçiyor ve sonunda başarılı sonuçlara imza atıyor

Peterborough. Sahasında 9 maçtır kaybetöiyorlar ve bu dönemde 6 galibiyet 3 beraberlik aldılar. Evinde oynadıkları 17 maçın 16'sı 2.5 gol üzeri sona erdi. Gerçekten muhteşem bir 2.5 gol üzeri yüzdesi ile oynuyorlar evindeki maçları. Formsuz rakibi karşısında sakatlıkları bulunan Orta saha oyuncusu Lee Frecklington ve hücumcu Dave Hibbert görev alamayacak.

Konuk Exeter City biraz öncede söylediğim gibi çok formsuz. Ligde 3 haftadır kazanamıyorlar. Şuan için rahat konumda olduklarını söyleyebilirim ancak bu performanslarını sürdürdükleri takdirde son haftalarda sıkıntı yaşayabilirler. Deplasmanda 5 maçtır kaybetmeyen konuk ekibinde maçları gollü geçiyor. Bu maçta puan alamayacaklarını düşünüyorum ama vasat Petersbourgh savunmasını geçmek onlar için zor olmayacaktır. Gollü bir maç sonunda ev sahibi 3 puanı alır. İki ekip arasında oynanan son iki maçın TGS 4-6 bittiğinide belirteyim.

Leyton Orient - Notts County

Pick: Leyton Orient to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.30 | 1.93
Stake: 6/10 | 6/10

Ligin en formda ekibi olan Leyton Orient, son haftaların formda ekibi Notts County'yi ağırlıyor. Leyton Orient ligde 10 maçtır kaybetmiyor ve hızlı bir şekilde yükselişe geçerek Play-Off için bile iddaalı takımlar arasına girdi. Hafta arasında Kupa'da Arsenal'e 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldular ve kendini tekrar lige verdiler. Oynayan takım Arsenal oldugu için Leyton takımında pek yorgunluk belirtisi olacağını sanmıyorum. Zaten evinde oynadıkları için taraftarları itici bir güç olacaktır ki Leyton takımı iç saha avantajını seyircisininde desteği ile çok iyi kullanıyor. Sahasında 11 maçtır kaybetmiyorlar ve kolay kolay gol yemiyorlar. Takımda sakatlıkları bulunan Jonathan Theoue, Steve Dowson ve Jason Crowe görev alamayacak.

Konuk Notts County geçen hafta Brentford deplasmanına çıkmış ve yorucu bir 90 dakika sonunda maçı iki kişi eksik olarak 1 puan alarak tamamlamayı başardılar. Son 3 haftada topladıkları 7 puan ile düşme hattından biraz olsun uzaklaştılar. Ancak bir çok rakibine göre maç eksikleri var ve avantajlı durumdalar.

Notts County takımı evinde iyi sonuçlar alsada deplasmanda çok vasat bir görüntü çiziyor. Son 5 deplasman maçında kaybetmediler ancak çıktıkları 13 dış saha maçında sadece 11 puan alabildiler. Üstelik bu zorlu deplasmanda çok önemli eksikler söz konusu. Son maçta kırmızı kart gören Jon Harley ve Mike Edvards'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Alan Judge, Lee Huges ile Carl Regan bu macta forma giyemeyecek . Bu eksiklerle zorlu Leyton deplasmanında Notts County'nin puan çıkarması zor görünüyor. Alternatif olarak 2.5 gol üzeri oynanabilir.



Norwich City - Preston

Pick 2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake: 8/10 

Andrew Crofts'un golleriyle geçen hafta Barnsley deplasmanından 3 puanla dönen Norwich City, ilk iki takibini kayıpsız olarak sürdürdü. Bilindiği gibi Championship'de ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan Premier lig'e yükseliyor diğer 4 takım ise play-off oynuyor. Norwich'in hedefide Play-Off oynamadan doğrudan Premier Lig biletini kapmak.

İç sahada son 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koyan ev sahibi Norwich City ligin formda ekipleri arasında yer alıyor. Marlon Harewood , James O Brien,  Garry O Connor gibi etkili hücum silahlarına sahip olan Norwich , skor üretmekte sıkıntı yaşamıyor ancak savunmada sıkıntı yaşadıklarını söyleyebiliriz. Tabiki bunda ofansif bir oyun stili benımsemelerinin etkisi büyük. Bu maçta Orta saha oyuncusu Simon Lappin ve Forvet Chris Martin sakatlıklarından dolayı yoklar.

Preston artık ligdeki son kozlarını oynuyor. 12 maçtır kazanamayan ve ligin dibine demir atan Preston için artık her maç final niteliği taşıyor. Son haftalarda Watford , QPR, Nottıngham gibi takımlardan puan alan Preston, geçen haftada Burnley karşısında öne geçmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı. Uzun süredir kazanamamalarına rağmen son haftalarda etkili bir performans gösteriyorlar sonuca yansımasada. Özellikle ofansif anlamdaki sorunlarını çözmüş görünüyorlar. Savunma hattı zayıf olan Norwich karşısında da kaybedecekleri birşey olmadıgından ofansif oynayacak ve skor üreteceklerdir ancak bu savunma hattı ile gol yemeden maç tamamlamalarıda zor görünüyor.

Maçın favorisi tabiki Norwich ancak ben 2.5 gol üzerini daha mantıklı bir seçim olarak görüyorum. Konuk ekipte Forvet Iain Hume ve Chris Brown bu maçta takıma dönüyor. Defans oyuncusu Leon Cort geçen hafta Burnley'le yapılan anlaşma gereği oynayamamıştı ancak bu maçta onunda forma giymesi bekleniyor.



Stockport - Oxford

Pick 2.5 Goals Over
Odds: 1.86
Stake: 7/10

Stockport takımı ligde son kozlarını oynuyor. Üzerindeki rakibi Barnet'ten bir maç fazlası olmasına rağmen 28 puanla son sırada yer alıyorlar. Bu iki takıımın üzerinde yer alan ekiplerin maç eksikleri oldugu için Stockport'un bir dezavantajı var ligde kalma yarışında. Son iki maçında Cheltenham ve Bradford'a bir farkla mağlup oldular. Artık kaybedecek birşeyi olmadıgından 3 puan için sürekli gol arıyor ev sahibi Stockport ve son 4 maçında da gol buldular. Ancak çok kötü bir savunmaları var ve gol yemeden maç tamamlamaları çok zor bu durumda. Zaten oynadıkları 34 maçta kalesinde gördükleri 78 golle ligin açık ara en çok gol yiyen takımı durumundalar.

Ev sahibi takımda cezalarını tamamlayan savunmacılar Adam Griffin ve James Wallace bu maçta takıma dönüyor. Ancak savunmadan Danny O'Donnell'ın durumu şüpheli.

Oxford lige bu sezon yükselmiş olmasına rağmen beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koyuyor ve play-off'u zorluyor. Son iki haftada almış oldukları mağlubiyetlerden dolayı 9. sıraya kadar gerilediler ancak 7. sıradaki Gillingham ile aralarında sadece 2 puanlık bir fark var. Üst sıralardan kopmamak için bu sefer mutlak galibiyet hedefliyorlar. İki takımında 3 puan mücadelesi verecek olması maçta bol gol izlememizi sağlayabilir. Tercihim 2.5 gol üzerinden yana.