4 Aralık 2010 Cumartesi

French Ligue 1 Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


ARLES-AVIGNON - NANCY

Pick: Nancy to Win | Nancy DNB
Odds: 2.20 | 1.55
Stake: 6/10 | 8/10

Ligin en vasat takımı olan Arles geçen haftada Valenciannes deplasmanından farklı mağlup ayrıldı. Geride kalan 16 haftada sadece Caen karşısında kazanabilen ve topladığı 6 puanla son sırada yer alan Arles , bir mucize olmazsa önümüzdeki sezon tekrar 2. Ligde mücadele edecek.

Hücum diye bir şey yok takımda. Savunmalarıda direnerek 1 puan alacak kadar yeterli değil.Ligin en çok gol yiyen ve en az gol atan takımı durumundalar. Geçen hafta kırmızı kart cezalısı olan Fabien Laurenti dönüyor ancak Kamel Ghilas , Thomas Ayasse ve Charisteas'ın sakatlıkları devam ediyor.

Nancy rakibine göre çok daha kaliteli bir takım elbette ancak onlarda bu sezon beklenen performansı sahaya yansıtamıyorlar. Ligin istikrarsız takımlarından biriler. Ancak son iki maçında Valenciannes'i yenip  St. Etienne ile berabere kaldılar. Bir kıpırdama söz konusu. Çıkış arıyorlar ve Arles tam onlara göre bir takım. Kazanacaklarını düşünüyorum. Güvenmeyenler Nancy kaybetmezi rahatlıkla kuponlarına yazabilirler. Konuk ekipte Michael Cheretien, Djamel Bakar , Reynald Lemaitre ve Feret sakatlıklarından dolayı yoklar.

Arles : Merville - Germany, Meija, Pavon, Soro, Aït Ben Idir, Bouazza, Meriem, Psaume, F.Dja Djedje - K.Diawara

Nancy : Gregorini - Brison, Andre Luiz, N'Diaye, Diakité - Gavanon, N'Guemo, Féret, Cuvillier, Vahirua - Hadji


LILLE - LORIENT

Pick: Lille to Win
Odds: 1.60
Stake: 7/10

Lille deplasmanı Fransa'nın en zor deplasmanlarından birisidir. 2008-2009 sezonundan itibaren evinde sadece 5 kez kaybetti Lille . Bu sezonda evinde iyi sonuçlara imza atıyorlar. Ligde şampiyonluk yarışı veren ekipler arasında yer alıyorlar. Son haftaların forma ekiplerinden biriler.

Özellikle Orta Alanda Hazard mükemmel bir performans ortaya koyuyor. Zaten devre arasında yada sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor Hazard'ın. Onun dışında Gervinho ve Sow hücumda çok etkili. Defansif anlamda sıkıntı yaşasalarda hücumda üretken olduklarından sorun yaşamıyorlar. Takımda eksik oyuncu bulunmuyor.

Lorient ise geçen hafta Rennes'i yenerek iki maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Ancak tipik bir iç saha takımı olduklarını belirtmek gerek. Bu sezon topladıkları 21 puanın 16 sını evindeki maçlardan çıkardılar. Deplasmanlarda oynadıkları 7 maçta yalnızca 1 kez kazanabildiler. Konuk ekipte adeta istikrar abidesi olan iki isim Sigamry Diarra ve Ecuele Manga sakat. Sebastian Dubarbier  , Olivier Monterrubi ve Antoine Buron zaten uzun süreli sakat olan isimlerdi.

Lorient bu deplasmanda 3 maçtır kaybetmiyor ancak bu kez ibre ev sahibine dönük. İç saha avantajını iyi kullanan Lille, Lorient'i devirmesini bilecektir.

Lille : Landreau – Béria, Chedjou, Rami, Debuchy – Cabaye, Mavuba (cap), Balmont – Hazard, Gervinho, Sow.

Lorient : Audard (cap) – Baca, Bourrillon, Le Lan, Morel – Romao, Mvuemba, Coquelin, Amalfitano – Gameiro, Kitambala.


TOULOUSE - CAEN

Pick: Toulouse to Win
Odds:  1.78
Stake: 6/10

Toulouse kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon hayal kırıklığı yaşatan ekiplerden birisi. Arka arkaya 3 maç kaybettikten sonra geçen hafta Auxerre deplasmanında kazanarak moral buldular.

Bu galibiyetle beraber seri yakalamak istiyorlar. Rakipleri Caen çok formsuz. Sezona iyi başlamışlardı ancak son haftalarda takımda ciddi bir düşüş söz konusu.

Fransa Kupasında Lille'ye elenen Caen , Ligde'de 9 haftadır kazanamıyor ve son 5 maçını kaybetti. Ev sahibi ekipte Mauro Cetto dışında önemli bir eksik yok. Konuk ekipte de eksik oyuncu bulunmuyor. Toulouse'nin kalitesi ve ev sahibi olması nedeniyle rakibine göre galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum.

Toulouse : Valverde – Gunino, Congré (cap), Fofana, M'Bengue – E.Capoue, Mou.Sissoko, Didot, Mansaré (ou Tabanou), Braaten - Santander

Caen : Thébaux – Sorbon, Lazarevic, Heurtaux, Tafforeau – Seube (cap), Deroin, Marcq – Hamouma, El-Harabi, K.Traoré

Turkey Super League Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


Ankaragücü - Sivasspor

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 2.10
Stake: 6/10

Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Ankaragücü, 19 Mayıs Stadı'nda Sivasspor'u ağırlıyor.

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, takımlarının 10 gündür Ankara'da kamp yaptığını belirterek, bu maçtan puan çıkarmalarının önemli olduğunu söyledi. Sivas ekibinde Sedat Bayrak cezalı; Abdurrahman, Alişan, Murat ve Zita'nınsa sakatlıkları devam ediyor. Kamanan'ın oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak.

Sivasspor, dış sahada 349 günlük galibiyet hasretini Başkent ekibi karşısında sonlandırmak istiyor. Ligde dış sahada en son galibiyetini 19 Aralık 2009'da geçen sezonun 17. haftasında Ankaragücü'ne karşı 3-2'lik skorla alan Sivasspor, bu maçın ardından bugüne dek geçen 349 günde ligde çıktığı 15 deplasman maçında galibiyet sevinci yaşayamadı.

8'i geçen sezona, 7'si ise bu sezona ait olmak üzere çıktığı toplam 15 deplasman karşılaşmasında 7 beraberlik, 8 yenilgi alan kırmızı-beyazlılar, dış sahada adeta galibiyete hasret kaldı.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ankaragücü maçından puan ve puanlar almak istediklerini belirterek, ''Kalan 3 maçımızı mükemmel bir şekilde bitirmek istiyoruz'' dedi.

Rakipleri Ankaragücü'nün geçen hafta Karabükspor'a 5-1 mağlup olduğunu anımsatan Çalımbay, ''Bizimle oynayacağı maçı telafi maçı olarak görüyor. Biz de bu maçtan puan ve puanlar almalıyız'' ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'nde ise son antrenmana sakatlığı geçen Klukowski katılırken Özden takımdan ayrı çalıştı. Vittek'in sakatlığı ise halen sürüyor. Geçen hafta Karabükspor'a 5-1 yenilen başkent ekibi, Sivasspor'u mutlak surette yenmenin planlarını yapıyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi Ankaragücü geçen hafta alınan farklı yenilgiyi seyircisi önünde unutturmak ve kötü gidişine son vermek istiyor. Sivasspor ise son iki maçında 4 puan topladı ve çıkışını sürdürmek istiyor. İki takımında kazanmak için sahaya çıkacak olması üst tercihini mantıklı kılıyor. Sivasspor zaten bu sezon tüm maçlarda kalesinde gol gördü. Ankaragücü'de defansif zaafiyetleri olan bir takım. Bir tarafta Sapara , Sestak , Doğan diğer tarafta Pedriel , Ceyhun , Mehmet Yıldız . İki takımında hücum oyucuları becerikli olursa gollü bir maç olacağına inanıyorum. İki ekip arasında oynanan son 6 maçta 25 gol atıldığınıda belirteyim.

Ankaragücü Muhtemel 11: Senecky, Uğur, Zewlakow, Rajnoch, Aydın, Murat, Güven, Sapara, Adem, Doğan, Sestak

Sivasspor Muhtemel 11: Ramovic, Ziya, Ivanovs, Diallo, Uğur, Mehmet, Kadir, Cihan, Mehmet Yıldız, Pedriel, Ceyhun

English Championship Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


Cardiff - Preston

Pick: Cardiff to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.50 | 1.65
Stake: 7/10 | 7/10

Cardiff bir dönem seri galibiyetlerle liderliği ele geçirsede son haftalarda formunu kaybetti ve üst üste aldığı başarısız sonuçlarla tekrar liderliği QPR'a kaptırdı.

Ligde son 5 haftada yalnızca 1 kez kazanabildiler. Geçen hafta lider QPR deplasmanından Bellamy'nin penaltıdan attığı golle öne geçselerde üstünlüklerini koruyamadılar ve sahadan puansız ayrıldılar.

Son iki iç saha maçınıda kaybeden Cardiff artık bu sezon vasat bir performans ortaya koyan son sıradaki rakibi karşısında kazanarak kötü gidişine son vermek istiyor.

Preston ligin en kötü savunma yapan takımı. Şuanda zaten ligde en çok gol yiyen ekip durumundalar. Ligin en iyi hücum yapan takımlarından birisi olan Cardiff'e direnebileceklerini sanmıyorum. Gollü bir Cardiff galibiyeti olası görünüyor.

Derby County - Norwich City

Pick: Derby to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.00 | 1/80
Stake: 6/10 | 7/10

Derby County geçen hafta Burnley deplasmanında konuk olmuştu ve maçın büyük bir bölümünü önde götürmesine rağmen son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle sahadan puansız ayrıldı.

Bu sonuçla deplasmanda oynadıkları son iki maçıda kaybetmiş oldular. Ancak iç saha performansları çok etkileyici.

Sahasında 6 maçtır kazananıyorlar ve evinde en golcü ekip durumundalar. Çok etkili bir performans ortaya koyuyorlar. Norwich City geçen hafta İpswich'i yenerek 5 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı ancak hala güven vermiyorlar.

Özellikle deplasmanlarda vasat bir performans ortaya koyuyorlar. İç sahada çok etkili bir takım olan Derby'e karşı koymaları zor görünüyor. Derby evinde 3 puana yakın. Alternatif olarak üst bahisi değerlendirilebilir.

Leeds United - Crystal Palace

Pick: Leeds to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.70 | 1.77
Stake: 7/10 | 7/10

Leeds United geçen hafta her zamanki ofansif futbolunu değilde kontrollü bir oyun anlayışı içinde Reading deplasmanında mücadele etti ve sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Ancak bu maçtada aynı oyun anlayışıyla mücadele edeceklerini sanmıyorum.

Çünkü rakipleri deplasmanda ligin en az puan alan takımı. Maç başından beri baskılı bir Leeds izleyeceğimizi düşünüyorum. Crystal Palace son 4 maçında 3 galibiyet aldı ve çıkışta.

Ancak deplasmanda dediğim gibi çok vasatlar ve 9 maçta sadece 4 puan alabildiler. Leeds'e direnemeyeceklerini düşünüyorum.

Leeds'in 9 iç saha maçının 8 i , Crystal Palace'ın ise 9 dış saha maçının 7 si üst bitti. Bu maçında üst bitmesi muhtemel.

English Premier League Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


Blackburn - Wolves

Pick: Blackburn to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.75 | 1.86
Stake: 7/10 | 7/10

Blackburn geçen hafta Manchester United'dan tarihi bir fark yedi. Özellikle Berbatov'u durdurmakta çok zorlandılar. Bu hafta evinde kazanmak için büyük bir hırsla mücadele edeceklerdir. Bu sahada rakibine karşı üstün durumdalar.  Ewood Park 'da son iki maçta rakibini 3-1 ve 5-1 lik skorlarla mağlup etmişlerdi. Takımda Andrews, Grella, Nzonzi, Olsson, Emerton, Kalinic sakatlıklarından dolayı görev alamayacak olan isimler.

Wolves geçen hafta Sunderland karşısında maçın son dakikalarında bulduğu gollerle kazandı ve 4 maç aradan sonra 3 puanla tanıştı. Ancak deplasmanlarda varlık gösteremiyorlar. Oynadıkları 7 deplasman maçında sadece 1 puan alabildiler. Kazanmak için hırslı olan Blackburn'a direnebileceklerini sanmıyorum. Blackburn  kazanacaktır. Güvenmeyenler iki takımın savunmasındaki sorunları göz önüne alarak üst bahisine yönelebilirler. İki ekip arasında oynanan son 6 maçın 5 inde tgs 4-6 sonucu çıktığında belirteyim. Konuk ekipte Craddock, Edwards, Guedioura, Henry, Kightly, Jones kadroda olmayan isimler.

Blackburn: Robinson, Salgado, Samba, Nelsen, Givet, Emerton, Jones, Dunn, EH Diouf, Hoilett, Roberts.

Wolves: Hennessey, Ward, Elokobi, Berra, Zubar, Jarvis, Milijas, Mancienne, Foley, Hunt, Doyle.


Arsenal - Fulham

Pick: 2-3 Goals
Odds: 1.80
Stake: 6/10

Arsenal , Tottenham mağlubiyetinden sonra oynadığı Aston Villa karşısında kazanarak zirve yarışından kopmadı. Maça iyi başlayan taraf konuk Arsenal oldu.

İlk dakikadan itibare oyunu rakip yarı alan yıkan Wenger'in öğrencileri Chamakh, Nasri ve Arshavin ile pozisyonlara girdi ve ilk yarıyı bulduğu 2 golle önde kapattı. İkinci yarıya ev sahibi Aston Villa iyi başladı. İkinci yarının başlarında ceza sahası ön çizgisinde topu göğsiyle enfes bir şekilde kontrol eden Clark, müthiş bir voleyle de topu ağlara gönderdi ve takımını umutlandırdı. Ancak Arsenal bu gole 5 dakika sonra cevap vermeyi başardı. 71. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Clark kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Aston Villa'yı yeniden umutlandırdı. Ancak 90+3'üncü dakikada Chamakh'ın arka direğe havalandırdığı topa bomboş durumda kafayı vuran Wilshere maçın skorunu ilan etti ve Arsenal deplasmanda arka arkaya 4. galibiyetini almış oldu.

Emirates'de ise son iki maçını kaybetti. Artık seyircisi önünde kazanmak istiyorlar. Takımda Almunia, Diaby, Fabregas, Frimpong, Vermaelen sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Fulham  ise sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Özellikle ofansif anlamda bu sezon deplasman maçlarında çok etkisiz kaldılar. Deplasmanda oynadığı 7 maçta henüz galibiyetle tanışamayan Fulham son iki deplasman maçında gol atamadı. Takımda Dembele, Halliche, Salcido, Senderos, Stoor, Zamora'nın sakatlıkları devam ediyor. Özellikle Zamora'nın ve Dembele gibi isimlerin yokluğunda hücumda çok sıkıntı yaşıyorlar. Bu deplasmanda da bu eksiklerin sıkıntısını yaşayacaklardır. Arsenal rakibinin bu sıkıntısı avantaja dönüştürür ve evinde kazanır. Ancak oran itibariyle alternatif bahislere yönelmek daha mantıklı görünüyor. Benim aklıma yatan tercih ise tgs 2-3.

Arsenal: Fabianski, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Wilshere, Song, Nasri, Arshavin, Walcott, Chamakh.

Fulham:Schwarzer, Hughes, Hangeland, Baird, Kelly, Etuhu, Murphy, Davies, Dempsey, Gera, Kamara.


Chelsea - Everton

Pick: Chelsea to Win | Chelsea to Win (-1) | 2.5 Goals Over
Odds: 1.40 | 2.10 | 1.66 
Stake: 10/10 | 7/10 | 7/10

Chelsea galibiyeti unuttu. Ligde 3 haftadır kazanamıyorlar ve liderliği Manchester United'e kaptırdılar. Mücadelenin ilk yarısı son derece ilginçti. Düşük tempoda geçen oyunda her iki takımın da birer şutu vardı ancak bu iki şut da golle sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Chelsea kontrolü eline aldı. Rakip kaleyi adeta abluka altına alan konuk ekip, Drogba, Ashley Cole, Anelka ve Kalou ile yakaladığı fırsatlardan sonuç alamayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Newcastle United deplasmanında bir puana razı olarak üst üste 3. maçında da puan kaybeden Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Maça iyi bir başlangıç yapamadıklarını belirten deneyimli teknik adam, "Sonuçtan memnun değiliz. Basit bir gol yiyerek oyuna başlamamız oyun dengemizi bozdu. Ancak kısa sürede toparlanarak beraberlik golünü bulduk. İkinci yarıda ise yalnızca kazanmaya odaklandık ancak bitirici vuruşları bir türlü yapamadık" diye konuştu.

Son haftalardaki düşüşü kaptan John Terry ile deneyimli orta saha oyuncusu Frank Lampard'ın yokluğuna bağlayan Ancelotti, "İkisi de bizim için çok önemli oyuncular. Onların yokluğunda zorlandığımız bir gerçek. Önümüzdeki hafta takımla birlikte çalışmalara başlayacaklar. Özellikle Terry'nin Everton maçında forma giyme ihtimali yüksek" dedi.

Chelsea'de tecrübeli golcüsü Didier Drogba BBC Sport'a konuştu ve  "Futbol bu, gayet normal. Geçen yıl da bu tip inişler yaşadık ama toparlamayı bildik. Uzun süre kalemizde gol görmemiştik ama birden her maçta gol yemeye başladık. Zirveye dönmek istiyorsak bunu değiştirmeliyiz" dedi.Chelsea'nin her maçını kazanması gereken bir takım olduğunu ifade eden 32 yaşındaki oyuncu, "İnsanları şaşırttık çünkü biz bu ligin en iyi takımız. Bu bizim sorumluluğumuz ve üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Chelsea'nin başarılı oyuncusu Michael Essien'de , sıkı bir antrenman programını takım ruhuyla birleştirdikleri vakit içinde bulundukları zor durumu aşacaklarına inanıyor. Everton maçıyla yeni sayfa açacaklarını düşünen Essien, kulübün resmi internet sitesine verdiği demeçte, "Cezam sona erecek ve hafta sonu sahada olabileceğim. Elimden gelenin en iyisini yaparak güzel bir dönüş yapmak istiyorum" dedi. İngiltere'deki yoğun kar yağışına değinen Ganalı oyuncu, "Kar topu savaşları antrenmanlarımıza renk katıyor. Tabi öncesinde iyi çalışarak bunu haketmemiz gerekiyor. Birlik, beraberlik ve takım ruhu bizi en kısa sürede eski formumuza ulaştıracak" yorumunda bulundu.

Terry ve Lampard'ın yokluğunda makina düzeninde çalışan takımı bozulan Ancelotti, bu karşılaşmada sakatlığını atlatan Terry'i oynatması bekleniyor. Ancak Lampard, Alex ve Zhirkov bu maçta da forma giyemeyecek. Fulham maçında kırmızı kart gören Essien'de cezası bitti ve forma giyecek.

Sezonun ilk 6 haftasında glibiyet alamayan David Moyes'in takımı Everton ise son 5 maçtır da kazanmayarak beklenmedik bir şekilde alt sıralarda yer almayı sürdürüyor.

Son maçında sahasında Wets Bromwich'ten 4 gol yiyen Everton'da moraller oldukça bozuk. Son maçta kırmızı kart gören takımın yıldızı Mikel Arteta'nın 3 maçlık cezası Chelsea maçı ile başlayacak. Ayrıca Barkley, Osman , Hibbert 'in sakatlıkları devam ediyor. Neville ve Jagielka'nın durumları belirsiz.

Tahmine gelirsek Chelsea'dan bu maçta bir patlama bekliyorum. Kaptan Terry'nin dönüşü takıma güven verecektir. Ayrıca Essien ve Drogba'nın açıklamalarında da gördüğümüz gibi takım olarak galibiyete kenetlenmiş durumdalar. Orta sahasının beyni olmayan Everton karşısında farklı kazanacaklardır.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Cole, Essien, Mikel, Malouda, Kalou, Anelka, Drogba.

Everton: Howard, Neville, Jagielka, Distin, Baines, Anichebe, Heitinga, Fellaini, Pienaar, Cahill, Yakubu.


Manchester City - Bolton

Pick:  2.5 Goals Over
Odds: 1.72
Stake: 7/10

Premier ligin en formda ekiplerinden Bolton ve Manchester City karşılaşıyor. Ligde 5 haftadır kaybetmeyen ve 4. sıraya kadar yükselen Manchester City, Avrupa liginde de Hafta arasında evinde Salzburg'u 3-0 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Şimdi ise Premier ligde evinde 3 maç aradan sonra kazanmak istiyorlar.

Manchester City'nin İtalyan menajeri Roberto Mancini, aralık ayında çıkacakları maçların ligin gidişatını belirleyeceğini söyledi. Mancini, "Bu ay bizim için çok önemli. Güçlü takımlarla birbiri ardında zorlu maçlara çıkacağız. Bu maçlardan alacağımız sonuçlar ligi kaçıncı sırada tamamlayacağımızı belirleyebilir. Üç günde bir maça çıkmaya alışmamız gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Blackpool karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayan Bolton  sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.  Rakibi gibi ligde 5 haftadır kaybetmiyorlar. Son haftalarda ofansif anlamda ligin en etkili ekipleri arasında görünüyorlar. Özellikle Elmander çok formda. Son 5 lig maçında rakip fileleleri 15 kez havalandırdı Bolton. Ligin en golcü 4 ekibi arasında yer alyorlar.

Manchester City iyi savunma yapan bir takım ancak Hafta arası maç yapmış olmasının verdiği dezavantajla maçın sonlarına doğru oyundan düşebilir. Bolton çok formda ve gol ayakları makine gibi işliyor. Manchester City deplasmanında da skor üreteceklerini düşünüyorum. Evinde 3 maç aradan sonra galibiyet isteyen Manchester City'de hücumu ne kadar iyi olsada savunması kötü olan Bolton karşısında skor üretecektir. Karşılıklı gollerle maç üste taşınır.

Man City: Hart, Richards, Toure, Kompany, Kolarov, Silva, De Jong, Barry, Milner, Balotelli, Tevez.

Bolton: Jaaskelainen, Ricketts, Cahill, Knight, Robinson, Lee, M Davies, Muamba, Taylor, K Davies, Elmander.



Wigan - Stoke City

Pick: Stoke City Draw | Stoke City DNB
Odds: 1.40 | 1.75 
Stake: 7/10 | 7/10

Stoke City  geçen hafta Manchester City karşısında maçın son dakikalarında bulduğu golle 1 puan almayı başardı. Maç beklendiği gibi başlamadı. İki takım da bol bol pozisyon bulsa da bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı. Maçın ilk dakikalarında Fuller, Etherington ve Jones'la yüklenen Stoke City, bu pozisyonlarda şanssızdı. Manchester City forvetleri de buldukları pozisyonları cömertçe harcayınca, ilk yarı golsüz bitti.

İkinci yarıya ev sahibi ekip sakatlık sebebiyle Pennant-Tuncay değişikliğiyle başladı. Milli oyuncumuz maça hareket getirdi; Stoke City ilk yarıdakine oranla daha az pozisyon bulsa da Tuncay gayet etkiliydi. Ama maçın düğümü son 10 dakikaya kadar çözülmedi. 81. dakikada konuk ekipte James Milner'ın asistini sağ ayağıyla gole çeviren Micah Richards takımını deplasmanda öne geçirdi. Ama Stoke City pes etmedi ve 90. dakikada Tuncay'ın topuk asistini gole çeviren Etherington'la durumu eşitledi ve 1-1 sona erdi.

Stoke City ile Manchester City arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Roberto Mancini'nin açıklamaları, Stoke City'nin teknik direktörü Tony Pulis'i şaşırttı. Maçın ardından Mancini, takımının özellikle ilk yarıda daha iyi oynadığını ve kazanmayı hakettiğini belirtmişti.

Bu sözlere yanıt veren Pulis "Mancini başka maçı mı izlemiş? Sadece söylemesi gerekenleri söylemiş. Biz ilk devrede çok güzel bir futbol ortaya koyduk. Taraftarımızın çok hoşuna giden bir futbol sergiledik. Ben onların ilk yarıda bulduğu bir pozisyon hatırlamıyorum. Özellikle ilk yarıdaki performansımıza dayanarak söylüyorum, kazanmayı haketmiştik" şeklinde konuştu.

Ligin en iyi takımlarından biri olduklarını söyleyen tecrübeli teknik adam "Eğer ligin üst sıralarında yer alan bir takımsanız, yakaladığınız fırsatları değerlendirmeniz gerekir. Bizi bugün en çok üzen konu bu oldu. Final paslarında ve son vuruşlarda daha iyi olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Wigan ise geçen hafta West Ham deplasmanına konuk olmuş ve sahadan 3-1 mağlup ayrılmışlardı. Ardından da hafta arasında Carling Cup'ta Arsenal'in konuğu oldular ve o maçıda kaybettiler. Takımda önemli eksiklerin olması kısıtlı bir kadrolarının olmasından dolayı bu yoğun maç temposunda onları epey zor durumda bırakıyor. Bu maçtada McCarthy ve Moses sakat oldukları için forma giyemeyecekler.  Boyce ve Di Santo 'nun durumları belirsiz. Takımın en önemli hücum oyuncularından biri olan  Rodallega ise cezalı. Bu durumda son 4 maçında 10 puan toplayan Stoke'nin bu deplasmandan da puanla dönmesi normal bir sonuç olur.

Wigan: Al Habsi, Stam, Gohouri, Caldwell, Alcaraz, Gomez, Diame, Thomas, Cleverley, N'Zogbia, Boselli.

Stoke: Begovic, Wilkinson, Shawcross, Huth, Collins, Pennant, Whitehead, Delap, Etherington, Fuller, Jones.

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


VfL Wolfsburg - Werder Bremen

Pick : Wolfsburg to Win | 2.5 Goalsv Over
Odds: 2.10 | 1.50
Stake: 6/10 | 7/10

Bu sezon beklentilerin altında bir performans ortaya koyan ve hayal kırıklığı yaşatan iki takım karşılaşıyor. Werder Bremen geçen hafta sonunda galibiyete ulaştı ancak galibiyeti getiren 3 golü atan Hugo Almeida krımızı kart gördü ve bu maçta forma giyemeyecek.

Geçen hafta oynanan St Pauli maçında hat trcik yapan Almeida maçın 80'inci dakikasında skor 3-0 olmasına rağmen Carlos Zambrano'nun kafasına vurduğu için kırmızı kart görmüştü. Almeida'nın yanı sıra Vander , Andersen, Boenisch , Naldo , Silvestre , Borowski , Ikeng , Trinks , Wesley , Ayik, Pizarro , Schindler , Testroet , Thy 'de bu maçta kadroda olmayan isimler. Bu isimlerin yokluğunu bu sezon fazlasıyla hissettiler. Bu zorlu deplasmanda da hissedeceklerdir.

VfL Wolfsburg ise geçen hafta Köln deplasmanına konuk olmuştu. İlk yarıda beklenilen aksine Köln daha atak bir görüntü sergiledi. Matuschyk, Podolski ve Pezzoni üçlüsü ile Wolfsburg kalesinde üst üste pozisyonlar yaşayan ev sahibi ekip, kaleci Benaglio'yu mağlup etmeyi başaramadı. Devrenin sonuna doğru defansta açık vermeye başlayan Köln, Grafite ile kalesinde tehlike yaşadı. Golcü oyuncu sonuca gitmekte zorlanınca devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıya  Duran top organizasyonunda ceza sahası içinde kafayı vuran Novakovic 'in golüyle başladı ev sahibi ekip. Golden sonra Köln üzerinde büyük baskı kuran Wolfsburg, aradığı gole ancak 81. dakikada ulaştı. Kalan dakikalarda iki ekibin beraberliği bozma çabaları sonuç vermeyince taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Ev sahibi ekipte bu maçta A. Friedrich , Johnson ve golcü Grafite forma giyemeyecek ama orta sahanın beyni Diego geri dönüyor.

Wolfsburg 3 hafta aradan sonra Volkswagen Arena 'da seyircisi önüne çıkıyor. Bu sezon 4 maç kazanan Wolfsburg bu galibiyetlerin 3 ünü Volkswagen Arena 'da almıştı. Werder Bremen ise deplasmanlarda Mönchengladbach'dan sonra 7 maçta kalesinde gördüğü 21 golle en çok gol yiyen takım. Deplasmanlarda oynadıkları son 3 resmi maçta kalesinde 13 gol görüp rakip fileleri hiç havalandıramadılar. İki ekip arasında oynanan son 6 maçta tam 28 gol atıldı. (Maç Başına 4.66 Gol). Bu maçında gollü geçeceğini düşünüyorum. Kazanan ise ev sahibi avantajını ve rakibinin eksik olmasını iyi kullanırsa ev sahibi Wolfsburg olacaktır.

VfL Wolfsburg : Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Cigerci, Josué - Riether, Diego, Mandzukic - Dzeko
Trainer: McClaren

Werder Bremen : Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Hunt, Marin, D. Jensen - Arnautovic
Trainer: Schaaf


Eintracht Frankfurt - Mainz 05

Pick : Mainz 05 Draw
Odds: 1.55
Stake: 7/10

Bundesliga'da bu sezon beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koyan Mainz 05 geçen haftayıda 3 puanla kapatarak üst sıralardaki yerini korudu. Nurnberg karşısında ilk iki golü duran top organizasyonundan diğer golü ise kontra ataktan buldular. Bu sezon deplasmanda da iyi sonuçlar alan Maniz seyircisinin desteği ile sadece evinde iyi sonuçlar alan bir takım olmadığını gösteriyor. Bu sezon oynadıkları 6 dış saha maçında 5 galibiyet aldılar.

Eintracht Frankfurt geçen hafta Bayern Munih deplasmanından farklı mağlup ayrıldı. Deplasmanda 4 maç aradan sonra yenilgiyle tanıştılar. Evinde ise bu sezon çok sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle gol yollarında çok etkisiz kalıyorlar. Bu sezon evinde en az gol atan ekip durumundalar. Ligin iyi savunma yapan ekiplerinden biri olan Mainz karşısında sonuca gitmekte zorlanacaklarını düşünüyorum. Mainz bu deplasmandan en azından 1 puan alabilecek kapasitede bir takım.

Ev sahibi ekipte  Chris , Franz , Bajramovic , Rode , Titsch-Rivero forma giyemeyecek.
Mainz'de ise dizinden sakat olan Svensson bu maçtada yok.

Eintracht Frankfurt : Nikolov - S. Jung, Vasoski, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas
Trainer: Skibbe

Mainz 05 : Wetklo - Zabavnik, Bungert, Noveski, Fathi - Karhan, Polanski - Schürrle, Ivanschitz, Fuchs - Szalai
Trainer: Tuchel



Borussia M'gladbach - Hannover 96

Pick :  2.5 Goals Over
Odds: 1.55
Stake: 8/10

Geride kana 14 haftada sadece 2 galibiyet ve 4 beraberlik alabilen Frontzeck'in ekibi Borussia M'gladbach bir türlü ligin dibinden kurtulamadı.  Ligde kalma mücadelesi veren ekipler için iç sahada oynadıkları maçlar büyük önem taşısada Almanya'da büyük bir taraftar topluluğuna sahip olan Borussia M'gladbach henüz seyircisi önünde galibiyetle tanışamadı. Artık Hannover karşısında seyircisine 3 puan hediye etmek istiyorlar.

Takımdaki ciddi savunma sorunu devam ediyor. Geçen haftada Dortmund'dan 4 gol yediler ve şuanda kalesinde gördükleri 40 golle ligin en fazla gol yiyen takımı durumundalar. Bu sezon oynadıkları tüm maçlarda kalesinde gol gördüler. Borussia M'gladbach bu sezon maçları %85.71 oranından üst bitiyor. Takımda Bailly , Dante , Jaures , Jantschke , Meeuwis bu maçta forma giyemeyecek olan isimler.

Hannover 96 ligin forma ekiplerinden birisi. 3 Haftadır kazanıyorlar ve 4. sıraya kadar yükseldiler. Ancak bu sezon deplasmanlarda sonuca gitmekte zorlanıyorlar. Oynadıkları 6 dış saha maçında rakip fileleri 4 kez havalandıran Hannover en az gol atan deplasman takımı durumunda. Ancak bu sezon her maçta kalesinde gol gören Borussia M'gladbach karşısında gol bulacaklarını düşünüyorum. Zaten ofansif anlamda son haftalarda etkililer. Son iki maçta rakip filelere 6 gol attılar.

Ayrıca iki takım arasında oynanan son maçlardaki gol sayısıda oldukça dikkat çekici. İki takım arasında bu sahada oynanan son iki maçta Borussia M'gladbach rakibini 5-3 ve 2-3 yenerken , Hannover ise evinde rakibiyle oynadığı son iki maçı 5-1 ve 6-1 lik skorlarla kazandı. Genel olarak toparlarsak iki ekip arasındaki son 4 maçta tam 21 gol atıldı. ( Maç başına 5.25 Gol). Bu maçtada bol gol izleceğimizi düşünüyorum. Konuk ekipte Miller , Haggui , Andreasen, Carlitos , Abdellaoue, Stoppelkamp kadroda olmayan isimler.

Borussia M'gladbach : Heimeroth - Levels, Anderson, Callsen-Bracker, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - Idrissou, de Camargo
Trainer: Frontzeck

Hannover 96 : Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff
Trainer: Slomka


VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim

Pick : 2.5 Goalsv Over
Odds: 1.62
Stake:  7/10

Son 3 maçında yalnızca 1 puan alabilen VfB Stuttgart düşme hattında yer alıyor. Çıkış arıyorlar ancak bir türlü işler yolunda gitmiyor. Geçen haftada Hamburg deplasmanında takımın önemli golcüsü Marica henüz 16. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve ileride etkisiz kalan Stutgart için kötü savunması nedeniylede mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Sonrasında ise İsviçre'de Young Boys deplasmanına konuk oldular. Maçın son 10 dakikasına girilirken 2-1 önde olan Stutgart kalesinde arka arkaya gördüğü gollerle sahadan 4-2 yenik ayrıldı. Tabiki bunda zeminin karla kaplı suni çim olmasının etkisi büyük. Stutgart'lı oyuncular çok yoruldular ve maçın sonunda oyundan düşerek kalesinde seri goller görmeye başladılar. Bu maçtada fizik olarak tam kapasitede oynayamacaklardır. Maçın son bölümlerine doğru oyundan düşen bir Stutgart görebiliriz. Takımda Boulahrouz , Audel , Marica bu maçta görev alamayacak olan isimler.

1899 Hoffenheim ise Frankfurt deplasmanında farklı galibiyet aldı ancak geçen hafta Leverkusen'i ağırladığı maçta 1 puanı zor kurtardı.  Henüz 11. dakikada 2-0 yenik duruma düşmelerine rağmen maçı bırakmayarak 1 puan almaları etkileyici bir performanstı.

 Stutgart'ta olmayan hırs , mücadele onlarda var. Rakibinden sıralamada epey yukarıda olmalarının sebeplerinden biriside bu zaten. Diğeri ise daha iyi savunma yapmaları. Ofansif anlamda zaten ligin en iyi hücum hattından birine sahipler. Demba Ba , İbisevic , Vukcevic , Salihovic , Luiz Gustavo ileride çok etkili olan isimler. Zaten Hoffenheim ligin en golcü ikinci takımı durumunda. Konuk ekipte Starke , Simunic , Obasi kadroda olmayan isimler.

VfB Stuttgart savunamsı çok kötü. Son iki maçta 8 gol yediler. Kaliteli gol ayakları ile Hoffenheim'in rakibini boş geçmeyeceğini düşünüyorum. Ancak puan kaybına tahammülü olmayan Stutgartta kolay teslim olmaz. Gollü bir maç izlememiz olası. İki ekip arasında bu sahada oynanan son iki maçında tgs 4-6 ile sonuçlandığınıda belirteyim.


VfB Stuttgart : Ulreich - P. Degen, Tasci, Delpierre, Boka - Träsch, Gentner - Gebhart, Didavi - Cacau, Pogrebnyak
Trainer: Keller

1899 Hoffenheim : Haas - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Luiz Gustavo, Salihovic - Ba, Ibisevic, Vukcevic
Trainer: Rangnick

German Bundesliga Team Rosters Possible |December 4-5, 2010|


VfL Wolfsburg - Werder Bremen

VfL Wolfsburg : Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Cigerci, Josué - Riether, Diego, Mandzukic - Dzeko
Trainer: McClaren

Werder Bremen : Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Hunt, Marin, D. Jensen - Arnautovic
Trainer: Schaaf

Eksikler :

VfL Wolfsburg: A. Friedrich , Johnson, Grafite
Werder Bremen: Vander , Andersen, Boenisch , Naldo , Silvestre , Borowski , Ikeng , Trinks , Wesley , Ayik, Hugo Almeida , Pizarro , Schindler , Testroet , Thy

Eintracht Frankfurt - Mainz 05

Eintracht Frankfurt : Nikolov - S. Jung, Vasoski, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas
Trainer: Skibbe

Mainz 05 : Wetklo - Zabavnik, Bungert, Noveski, Fathi - Karhan, Polanski - Schürrle, Ivanschitz, Fuchs - Szalai
Trainer: Tuchel

Eksikler :

Eintracht Frankfurt: Chris , Franz , Bajramovic , Rode , Titsch-Rivero
1. FSV Mainz 05: Svensson

SC Freiburg - Hamburger SV


SC Freiburg : Baumann - Mujdza, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Nicu, Abdessadki, Makiadi, Rosenthal - Cissé
Trainer: Dutt

Hamburger SV : Rost - Besic, Demel, Westermann, Zé Roberto - Jarolim, Trochowski - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Torun
Trainer: Veh

Eksikler :

SC Freiburg: Pouplin , Krmas, Bechmann
Hamburger SV: Diekmeier , Mathijsen , Stepanek , Castelen , Jansen , Kacar , Petric

VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim


VfB Stuttgart : Ulreich - P. Degen, Tasci, Delpierre, Boka - Träsch, Gentner - Gebhart, Didavi - Cacau, Pogrebnyak
Trainer: Keller

1899 Hoffenheim : Haas - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Luiz Gustavo, Salihovic - Ba, Ibisevic, Vukcevic
Trainer: Rangnick

Eksikler :

VfB Stuttgart: Boulahrouz , Audel , Marica
1899 Hoffenheim: Starke , Simunic , Obasi

Borussia M'gladbach - Hannover 96


Borussia M'gladbach : Heimeroth - Levels, Anderson, Callsen-Bracker, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - Idrissou, de Camargo
Trainer: Frontzeck

Hannover 96 : Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff
Trainer: Slomka

Eksikler :

Borussia M'gladbach: Bailly , Dante , Jaures , Jantschke , Meeuwis
Hannover 96: Miller , Haggui , Andreasen, Carlitos , Abdellaoue, Stoppelkamp

FC Schalke 04 - Bayern München

FC Schalke 04 :Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Jurado - Raul, Huntelaar
Trainer: Magath

Bayern München : Butt - Lahm, Demichelis, Breno, Pranjic - Tymoshchuk, Kroos - T. Müller, Schweinsteiger, Ribery - Gomez
Trainer: van Gaal

Eksikler :

FC Schalke 04: Hoogland , Sarpei , Baumjohann , Jones , Kenia , Moritz
Bayern München: Sattelmaier , Badstuber , Contento , Alaba , Robben , Klose , Olic

Bayer Leverkusen - Köln


Bayer Leverkusen : Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Castro - Rolfes, Vidal - Barnetta, Renato Augusto, Sam - Derdiyok
Trainer: Heynckes

Köln : Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit, Pezzoni - Jajalo, Lanig, Podolski - Freis
Trainer: Schaefer

Eksikler :

Bayer Leverkusen: Ballack , Kießling
1. FC Köln: Giannoulis , Chihi , Novakovic

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund


1. FC Nürnberg : R. Schäfer - Judt, Maroh, Wolf, Bieler - Simons, Hegeler - Ekici, Gündogan, Eigler - Schieber
Trainer: Hecking

Borussia Dortmund : Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Trainer: Klopp

Eksikler :

1. FC Nürnberg: Nilsson , Frantz , Bunjaku , Okotie
Borussia Dortmund: Owomoyela , Kehl , Kringe , Barrios

French Ligue 1 Team Rosters Possible |December 4, 2010|


ARLES-AVIGNON - NANCY

Arles : Merville - Germany, Meija, Pavon, Soro, Aït Ben Idir, Bouazza, Meriem, Psaume, F.Dja Djedje - K.Diawara

Nancy : Gregorini - Brison, Andre Luiz, N'Diaye, Diakité - Gavanon, N'Guemo, Féret, Cuvillier, Vahirua - Hadji

LENS - AUXERRE


Lens : Runje - Demont, Chelle, Al.Yahia, Bedimo - Hermach, Kovacevic, Roudet, Boukari, Akalé - Eduardo

Auxerre : Sorin - Grichting, Coulibaly, Mignot, Dudka - Pedretti, Ndinga, Chafni, Birsa, Oliech - Quercia

LILLE - LORIENT

Lille : Landreau – Béria, Chedjou, Rami, Debuchy – Cabaye, Mavuba (cap), Balmont – Hazard, Gervinho, Sow.

Lorient : Audard (cap) – Baca, Bourrillon, Le Lan, Morel – Romao, Mvuemba, Coquelin, Amalfitano – Gameiro, Kitambala.

RENNES - MONACO


Rennes : Douchez – Danzé (cap), Kana-Biyik, Mangane, Souprayen – M'Vila, T.Doumbia, S.Dalmat – Montaño, Ab.Camara, Kembo-Ekoko

Monaco : Douchez – Danzé (cap), Kana-Biyik, Mangane, Souprayen – M'Vila, T.Doumbia, S.Dalmat – Montaño, Ab.Camara, Kembo-Ekoko

SOCHAUX - VALENCIENNES


Sochaux : Cros – Sauget, Bréchet (cap), J. Faty, D.Boukary – Anin, M.Martin, Boudebouz, Maurice-Belay – Mo.Maïga, Ideye

Valenciannes :  Penneteau – Ducourtioux, Bisevac (cap), D.Baldé, Mater – Cohade, Danic, M.Dossevi, Sanchez – V.Aboubakar, Pujol

TOULOUSE - CAEN


Toulouse : Valverde – Gunino, Congré (cap), Fofana, M'Bengue – E.Capoue, Mou.Sissoko, Didot, Mansaré (ou Tabanou), Braaten - Santander

Caen : Thébaux – Sorbon, Lazarevic, Heurtaux, Tafforeau – Seube (cap), Deroin, Marcq – Hamouma, El-Harabi, K.Traoré

MONTPELLIER - LYON


Montpellier : Jourdren – Bocaly, Yanga-Mbiwa, Spahic, El-Kaoutari – Pitau (cap), J.Marveaux, Dernis – Aït-Fana, Kabze, Giroud

Lyon : Lloris – Réveillère, Cris (cap), Lovren, Bastos (ou Kolodziejczak) – Makoun, Gonalons (ou Källström), Pjanic – Briand, Lisandro (ou Bastos), B.Gomis

28 Kasım 2010 Pazar

Brazil Serie A Predictions, Betting, Reviews |November 28, 2010|


Brezilya'da son iki haftaya giriliyor. Fluminense, Corinthians ve Cruzeiro Lidertadores'e katılmayı garantilediler. Bu 3 takm Şampiyonluk için mücadele ediyor.

Santos Brezilya kupasını kazandığı için İnternacional ise 2010 Libertadores Şampiyonu olduğu için Libertadores’e direk katılacaklar.

Bu takımların dışında Gremio, Atletico PR ve Botofago’dan takımlarından ligi 4. sırada bitiren takımda Libertadores'e katılacak. Bu 3 takımda son hafta çok kritik maçlar oynayacakları için bu haftaki maçlarda mutlaka 3 puan almaları gerekiyor. Ligin son haftasında Gremio - Botofago maçı oynanayacak. Atletico PR ise son hafta  ligde kalma mücadelesi veren Avai’yi ağırlayacak.

Ligde 12 takım ise Sudmaericana’ya katılıyor. Bu takımlar 5. ve 12. sırada yer alan takımlar olacak. Şuanda 6 Takım Sudamericana'ya katılmayı garantiledi. Flamengo ve Atletico MG’nin durumları henüz netlik kazanmadı.

Son 4 takımın lige veda ettiği Brezilya Serie A'da son iki sırada yer alan Prudente ve Goias kesin düştü. Guarai'nin matematiksel olarak şansı olsada ligde kalmaları mucize gibi.Bu hafta kazansalar dahi son hafta Şampiyonluk mücadelesi veren Fluminense'ye konuk olacaklar. Vitorria, Avai, Atletico GO, Atletico MG, Flamengo ligde kalma mücadelesi veren diğer takımlar.



Atletico Goianiense - Sao Paulo

Pick: Atletico Goianiense to Win L
Odds: 1.75
Stake: 8/10

Atletico Goianiense'nin iddaadaki galibiyet oranı , Yurt dışı bahis sitelerinin verdiği oran ortalamasının üstünde.  Atletico Goianiense ligde kalma mücadelesi verirken Sao Paulo Libertadores'e katılmayı garantiledi ve ligde hedefi bulunmuyor. Ayrıca Sao Paulo'da ciddi eksikler söz konusu. Richarlyson (D, 26 maç) ve Xandao (D, 20 maç-1 gol) cezalı oldukları için forma giyemeyecekler.  Miranda (D, 27 maç-1 gol),  Rodrigo Souto (OS, 27 maç), Fernandão (F, 26 maç-8 gol), Dagoberto (F, 23 maç-7 gol) ve Ricardo Oliveira  (F, 15 maç-7 gol) ise sakat oldukları için görev alamayacaklar. Alex Silva (D, 20 maç) ve Fernandinho 'da (F, 18 maç-1 gol) antremanda sakatlandılar.  Maça yedek ağırlıklı kadro ile çıkacaklar. A. Goianiense'de ise Thiago Feltri (D, 24 maç-1 gol), Jairo (D, 20 maç) ve Juninho (F, 29 maç-9 gol) cezalı oldukları için forma giyemeyecekler. Ama takımın diğer golcüsü Elias dönüyor. A. Goianiense'nin bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor çünkü son hafta kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Vitoria'ya konuk olacaklar. Bu maçı kazanamazlarsa lşleri çok zorlaşacak. Eksik ve hedefsiz Sao Paulo karşısında kazanacaklarını düşünüyorum.

Atlético-GO : Márcio; Adriano, Gilson, Welton Felipe e Willian; Agenor, Pituca, Robston e Renatinho; Elias e Marcão.
Técnico: René Simões

São Paulo : Rogério Ceni; Jean, Bruno Uvini, Renato Silva e Carleto; Carlinhos, Casemiro, Cleber Santana e Lucas; Marlos e Lucas Gaúcho.
Técnico: Paulo César Carpergiani




Atletico Mineiro - Goias

Pick: Atletico Mg to Win (-1) W | First Half win to Atletico Mg W
Odds: 1.80| 1.80
Stake: 7/10 | 7/10

Atletico Mineiro kalite bakımından ligin üst düzey ekiplerinden biri olmasına rağmen bu sezon gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşattı. Son iki haftaya girerken ligden düşme tehlikesini hisseden takımlar arasında yer alıyorlar. Santos beraberliğinin ardından Flamengo ve Palmeiras karşısında aldıkları galibiyetlerle biraz olsun nefes aldılar. Ligden düşmesi kesinleşen Goias ise Sudamericana'da Palmeiras'ı deplasmanda 2-1 yenerek finale yükseldi ve büyük bir süprize imza attı. Artık tamamıyle yönetim , taraftar ve takım olarak finale odaklanmış durumdalar. Zaten ligde yapabilecekleri birşey kalmadı. Yedek ağırlıklı oyuncularla çıkmaları bekleniyor. Atletico Mineiro'nun rakibinin işini ilk yarıdan bitirip farkı bir galibiyet alacağını düşünüyorum.

Atlético-MG : Aranha (Renan Ribeiro); Rafael Cruz, Lima, Werley e Leandro; Zé Luís, Serginho, Diego Souza e Renan Oliveira; Tardelli e Obina.
Técnico: Dorival Júnior

Goiás: Harlei; Ernando, Rafael Tolói e Marcão; Douglas, Amaral, Carlos Alberto, Marcelo Costa e Wellington Saci; Rafael Moura e Otacílio Neto.
Técnico: Artur Neto.




Corinthians - Vasco de Gama

Pick: Corinthians to Win (-1) W | First Half win to Corinthians W
Odds: 1.72 | 1.75
Stake: 7/10 | 8/10

100. yılında Şampiyonluk sevinci yaşamak isteyen Corinthians, geçen hafta ligde kalma mücadelesi veren Vitoria ile berabere kalınca bitime 2 hafta kala çok kritik bir hata yaptı ve liderliği Fluminense'ye kaptırdı. Şampiyonluk şanslarını zora soktular. Zaten tipik bir iç saha takımıydılar ve deplasmanda iyi sonuçlar alamıyorlardı. Fluminense ise hem içerde hem dışarda iyi sonuçlar aldı ve sergilediği performanslada şampiyonluğu hak etti bence. Vasco de Gama'nın ligde hedefi bulunmuyor. Son 3 maçta yalnızca 1 puan alabildiler. Deplasmanda çok vasat bir performans gösteriyorlar. Oynadıkları 18 deplasman maçında sadece 2 kez kazanabildiler ve son 8 maçında 3 puan sevinci yaşayamadılar. Bu deplasmanda da işleri zor. Corinthians'da Dentinho'nun ve Bruno César'ın (F, 29 maç-13 gol) takıma dönmesi iyi bir haber ama  Hücumcu Elias (32 maç-7 gol) cezalı, Ronaldo (F, 10 maç-6 gol) ise sakat. Vasco'da ise orta sahada ciddi eksikler var. Felipe (OS, 18 maç), Fellipe Bastos (OS, 14 maç-2 gol), Jumar (OS, 19 maç) , Magno (OS, 4 maç) ve Rafael Carioca (OS, 34 naç) görev alamayacak.  Corinthians'ın orta sahada rakibini ezerek ilk yarıdan golü bulup farka gideceğini düşünüyorum.

Corinthians : Júlio César; Alessandro, Chicão, William e Roberto Carlos; Ralf, Jucilei, Danilo e Bruno César; Dentinho e Jorge Henrique.
Técnico: Tite

Vasco : Fernando Prass; Fagner, Dedé, Douglas e Ramón; Rômulo, Renato Augusto, Allan; Zé Roberto, Carlos Alberto e Éder Luis.
Técnico: PC Gusmão


Avai - Santos

Pick: Avai to Win W | 2.5 Goals Over W
Odds: 1.85 | 1.70 
Stake: 7/10 | 8/10

Avai  ligde kalma mücadelesi veriyor. İnternacional'den sonra geçen hafta kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren A.Goianiense karşısında kazandılar ve umutlarını sürdürdüler. İç saha avantajını çok iyi kullanan bir ekipler. Sahasında 6 maçtır kaybetmiyorlar. Önümüzdeki hafta Libertadores'e katılma mücadelesi veren A.Paraneanse'ye konuk olacaklar ve çok zorlu bir maç olacak. Bu nedenle bu hafta kazanarak en azından biraz daha baskıyı azaltmak istiyorlar. Santos Brezilya kupasını kazandığı için Libertadores'e gitmeyi garantiledi ancak buna rağmen hala as kadro ile mücadele ediyorlar. Bu maçtada savunmadan sakat olan Edu Dracena (28 maç-2 gol),hücumcu Marquinhos (28 maç-1 gol ve Zé Eduardo (F, 26 maç-10 gol) dışında as kadro ile oynayacaklar. Özellikle Neymar ve Keirrison'nun oynaması Avai'nin işini zorlaştıracaktır. Gol için hücum yaparken savunma güvenliğini elden bırakmamaları gerekiyor. Avai'nin iç saha avantajını kullanarak kazanacağını düşünüyorum ancak Santos'unda gol bulacağını düşündüğüm için üst bahisinide mantıklı buluyorum.

Avaí : Renan; Patric, Emerson Nunes, Emerson e Eltinho; Bruno, Rudnei, Batista e Caio; Davi (Robinho) e Vandinho.

Santos : Rafael, Pará, Bruno Aguiar, Durval e Léo; Arouca, Adriano, Rodrigo Possebon e Felipe Anderson; Neymar e Zé Eduardo.
Técnico: Marcelo Martelotte.



Guarani - Gremio Alegrense

Pick: Gremio to Win W | 2.5 Goals Over W | Gremio DNB W
Odds: 2.20 | 2.10 | 1.60
Stake: 6/10 | 7/10 | 8/10

Guarani ligde kalmak için mutlak 3 puan almak zorunda. Aksi halde önümüzdeki sezon onları Serie B'de izleyeceğiz. Gerçi bu hafta kazansalar dahi haftaya şampiyonluk mücadelesi veren Fluminense'ye konuk olacaklar. Yani matematiksel olarak ligde kalma şansları olsada bir mucize olmazsa lige veda edecekler. Ancak bu maçta kaybedecek birşeyleri olmadığı için ofansif oynarak 3 puan için istekli bir görüntü çizeceklerdir. Gremio Alegrense ise Libertadores'e katılma mücadelesi veriyor. Önümüzdeki hafta Botafogo ile oynayacakları için bu maçta alacakları sonuç çok önemli. Mutlak 3 puan hedefliyorlar. Deplasmanda zaten iyi sonuçlar alan bir ekipler. Son 10 deplasman maçında sadece 1 kez kaybettiler. Guarani kısıtlı bir kadroya sahip ve o kadrodan Geovane (OS, 18 maç-2 gol), Ricardo Xavier (F, 24 maç-3 gol), Fabão (D, 26 maç-2 gol), Douglas (K, 24 maç) ve Renan (OS, 30 maç-1 gol) forma giyemeyecek. Mazolla'nın (F, 28 maç, 6 gol) durumu ise belirsiz. Tahmine gelirsek Guarani kazanmak için ofansif oynayacaktır ancak Gremio'ya güçleri yetmez. Oyun yapıları ve iki takımında kazanmak zorunda olmasından dolayı üst mantıklı. Taraf bahisi olarak ise Gremio kalite farkı , moral ve motivasyon olarak daha şanslı.

Guarani : Emerson; Apodi, Ailson, Aislan e Márcio Careca; Maycon, Paulinho, Baiano e Barboza; Pablo e Reinaldo
Técnico: Vágner Mancini

Grêmio : Victor; Mário Fernandes, Paulão, Rafael Marques e Fábio Santos; Adilson, Fábio Rochemback, Lúcio e Douglas; Jonas e André Lima.
Técnico: Renato Gaúcho


Palmeiras - Fluminense

Pick: Fluminense  to Win W | Fluminense to Win (-1) L
Odds: 1.35 | |1.80
Stake: 9/10 | 7/10

Ligde hedefi olmayan Palmeiras , Sudamericana'ya Goias'a elenince moralmen çöktü. Takım , yönetim ve taraftar olarak kendilerini Sudamericana'da şampiyonluğa inanmışlardı. Ancak elenmeleri adeta şok etkisi yarattı. Moral eksikliğinin yanı sıra kadroda Lincoln (19 maç-3 gol),  Edinho (30 maç-1 gol) , Fabrício (15 maç), Gualberto (1 maç) , Patrik (18 maç) , Valdivia (15 maç-2 gol) ve kaleci Marcos (13 maç) eksik. Geçen hafta lider Corinthians'ın puan kaybını iyi değerlendirerek liderlik koltuğuna oturan Fluminense ise bu maçı kazanarak önümüzdeki hafta Guarani karşısında iç sahada şampiyonluk turu atmak istiyor. Kazanmak için sahaya çıkacakları için ofansif bir kadro sahaya sürüyor Ramalho. Conca , Deco , Emerson ve Fred'den oluşan müthiş bir hucum hattı var. Maçı zorlanmadan kazanacaklardır.

Palmeiras : Deola; Vitor, Maurício Ramos, Danilo e Gabriel Silva; Marcos Assunção, Márcio Araújo, Rivaldo e Tinga; Kleber e Luan
Técnico: Luís Felipe Scolari

Fluminense : Ricardo Berna; Mariano, Gum, Leandro Euzébio e Carlinhos; Valencia, Diguinho, Deco e Conca; Emerson e Fred.
Técnico: Muricy Ramalho


Flamengo - Cruzeiro

Pick: 2.5 Goals Over W
Odds: 2.00
Stake: 6/10

Flamengo'nun ligden düşme tehlikesi devam ediyor. Bu maçtan sonra hedefsiz Santos deplasmanına konuk olacaklar. Burada kazanırlarsa rahatlayacaklar ancak ilginç bir durum söz konusu. Cruzeiro şampiyonluk mücadelesi veriyor. Flamengo'nun ligdeki en büyük düşmanı Fluminense'de öyle. Fluminense'nin şampiyonluğunu istemedikleri için burada Cruzeiro'yada bir kolaylık yapabilirler. Ancak kendi durumlarınıda göz önüne alırsak gerçekten iş çıkılmaz bir hal alıyor. Bu nedenle alternatif bahislere yönelmek daha mantıklı olur. İki takımda da ofansif olarak önemli eksikler yok. Flamengo'da sadece Deivid (17 maç-4 gol) , Cruzeiro'da ise Gilberto (OS, 10 maç-2 gol) ve Fabrício (OS, 27 maç) forma giyemeyecekler. Bu maçta goller bekleyelim biz en iyisi.

Flamengo : Marcelo Lomba; Léo Moura, Wellinton, Ronaldo Angelim e Juan; Maldonado, Willians, Kleberson (Marquinhos) e Renato; Diego Maurício e Diogo.
Técnico: Vanderlei Luxemburgo

Cruzeiro : Fábio; Jonathan, Léo, Gil, Diego Renan; Marquinhos Paraná, Henrique, Roger (Edcarlos), Montillo; Thiago Ribeiro e Wellington Paulista.
Técnico: Cuca




Internacional - Vitória

Pick: No Bet !
Odds: -
Stake: -

Internacional 'in ligde bir hedefi kalmadı. Geçen hafta yedek ağırlıklı oynadıkları maçta Botafogo'ya konuk olmuşlardı. Buna rağmen yedek oyuncular kendilerini göstermek için çok istekli oynadılar ve bunun sonucunda İnternacional sahadan galip ayrıldı. Bu hafta ise maça as kadro ile çıkacakları açıklandı. Rafael Sobis ,Alecsandro , D'Alessandro gibi yıldızlarda dahil. Çünkü 14 Aralık'da Dünya Şampiyon Kulüpler Kupası maçlarına uzun süredir oynamayan , pas tutmuş oyuncularla çıkmak istemiyorlar. Vitória ise ligde kalma mücadelesi veriyor ve bu yarışta geçen hafta Şampiyonluk mücadelesi veren Corinthians'a çelme taktılar. Son hafta Atletico Goianiense ile hayat memat meselesi niteliğinde bir maç oynayacaklar. Ancak bu maçtan alacakları bir galibiyet işlerini dahada kolaylaştıracaktır. Ama İnternacional'in as kadrosunu deplasmanda yenmek kolay olmayacak. Bu nedenle bu maçtan uzak durmak gerekir.

Internacional : Renan; Nei, Índio, Bolívar e Kleber; Wilson Matias, Guiñazu, Tinga e D'Alessandro; Rafael Sóbis e Alecsandro.
Técnico: Celso Roth

Vitória : Viáfara; Nino, Anderson Martins, Thiago Martinelli e Egídio; Uelinton, Neto Coruja, Bida e Elkson; Júnior e Adaílton;
Técnico: Antonio Lopes



Botafogo - Gremio Prudente

Pick: 2.5 Goals Over W
Odds: 1.70
Stake: 7/10

Botafogo geçen hafta Bahis bürolarını zengin etti. Tüm bahisciler yedek ağırlıklı hedefsiz İnternacional karşısında kazanacaklarını umuyordu ancak beklenen olmadı. Botafogo çok isteksiz ve vasat bir oyun ortaya koydu ve hak ettiği bir mağlubiyet aldı. Rakipleri Prudente ise ligden düştü. Ancak geçen hafta Ceara karşısında istekli oynadılar. Bunun nedeni bir çok oyuncunun Serie B'de forma giymek istememesi ve kendini göstererek başka bir takıma transfer olmak istemesi. Bu maçtada aynı şekilde oynayacaklarını düşünüyorum. Botafogo galibiyete yakın taraf olsada 1.10 dan bu riske girmek pek aklı karı değil. Ev sahibi ekipte Leandro Guerreiro (OS, 35 maç) ve Somália (OS, 26 maç-3 gol) sakat.  Prudente'de ise Forvetler Wanderley (17 maç-5 gol), Gilmar (2 maç-2 gol),  Araujo (OS, 5 maç-1 gol) ve  Arthur Henrique (D, 5 maç) sakat oldukları için forma giyemeyecekler.

Botafogo : Jefferson; Fahel, Antônio Carlos e Márcio Rosário; Alessandro, Túlio Souza, Lúcio Flávio, Edno e Marcelo Cordeiro; Caio e Loco Abreu.
Técnico: Joel Santana

Grêmio Prudente : Sidney; Bruno Ribeiro, Anderson Luís, Leonardo e Diego; Rodrigo Mancha, João Vítor, Roberto e Adriano Pimenta; Wesley e Willian José.
Técnico: Fábio Giuntini


Ceará - Atlético-PR

Pick: No Bet !
Odds: -
Stake: -

Ceará Sudamericana'ya katılmayı garantiledi. Atletico PR ise Libertadores'e katılma mücadelesi veriyor. Hedefleri doğrultusunda Atletico PR Galibiyete daha çok ihtiyac duysada deplasmanda vasat bir performans ortaya koyuyorlar ve Paulo Baier (OS, 30 maç-9 gol), Rhodolfo (D, 32 maç), Chico (OS, 32 maç-1 gol) ,Raul (D, 15 maç), Élder Granja (D, 9 maç) forma giyemeyecek. Özellikle Baier'in olmayışı önemli bir handikap. Maçtan uzak durmak en mantıklı seçim olur.

Ceará : Michel Alves; Fabrício, Erivélton e Diego Sacoman; Boiadeiro, Michel, João Marcos, Geraldo e Arlindo Maracanã; Magno Alves e Marcelo Nicácio.
Técnico: Dimas Filgueiras.

Atlético-PR : Neto; Wágner Diniz, Manoel, Rafael Santos e Paulinho; Vítor, Deivid e Branquinho; Maikon Leite, Guerrón e Nieto (Bruno Mineiro).
Técnico: Sérgio Soares

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |November 28, 2010|


Werder Bremen - St. Pauli

Pick: 2.5 Goals Over W
Odds: 1.55
Stake: 8/10

Werder Bremen tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Sezon başından beri gösterdikleri istikrarsız performans artık iyice vahim bir hal aldı. Şampiyonlar ligi ve Bundesliga olmak üzere oynadıkları son 7 Resmi maçta 6 Mağlubiyet ve 1 Beraberlik aldılar. Ayrıca oynadıkları son 4 maçta rakip filelere gol dahi atamazken kalesinde 13 gol gördüler.

Hafta arasında Tottenham'la oynadıkları son resmi maçlarını izledim. Kalesinde sayılamayacak kadar çok pozisyon verdiler. Defans diye bir şey yok sanki takımda. Tottenham ne zaman gelse gol pozisyonu yakaladı. Adeta maymuna çevirdiler sahada Werder Bremen'i. Hücum olarakta çok vasat kaldılar.

Ancak takımda bazı gelişmeler oldu. Takımın en önemli hücum oyuncusu Pizarro ve genç yetenek Arnautovic iyileşti ve bu maçta ikisininde ilk 11'de başlaması bekleniyor. Vander , Boenisch , Naldo , Bargfrede , Borowski ve Wesley 'in sakatlıkları ise devam ediyor.

St. Pauli geçen hafta evinde Wolfsburg'u konuk etmişti. İlk yarıda Wolfsburg kalesini ablukaya alan ev sahibi St. Pauli , Lehman, Kruse, Ebbers ve Thorandt gibi isimlerle çok önemli pozisyonlar yakaladı.

İkinci yarıda da St. Pauli’nin baskısı vardı. Ancak Wolfsburg beraberlik golünü buldu. 54. dakikada Diego’nun kafayla indirdiği topta sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Dzeko, konuk Wolfsburg’a beraberliği getirdi. Ev sahibi ekip Bartels, Asamoah ve Zanrano’yla girdiği pozisyonlardan faydalanamayınca, galibiyeti kaçıran taraf oldu.

St. Pauli 'de son haftalarda çok kötü sonuçlar alıyor ancak zorlu bir fikstürden geçiyorlar. Bu 5 maçlık dönemde Stutgart ve Schalke'ye deplasmanda gol atamadan yenildiler evinde ise Frankfurt ve B.Leverkusen'e boyun eğdiler. Geçen haftada biraz önce bahsettiğim gibi Wolfsburg'u elinden kaçırmışlardı.

Tahmine gelirsek Werder Bremen'nin bir yerde patlacağını düşünüyorum ancak şuanda onlara güvenemiyorum. Ama Pizarro ve Arnautovic'in dönüşü ile 4 maçlık gol orucunu bozacaklarını düşünüyorum. Ama bu kadar vasat bir savunma ile kalelerinde gol görmemeleride çok zor görünüyor. Werder Bremen galibiyet için bastırırken geride açıklar verecek ve St. Pauli bu açıkları değerlendirmesini bilecektir. Karşılıklı gollerle maçın üste taşınacağını düşünüyorum.

Werder Bremen : Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - D. Jensen, Marin - Hunt - Arnautovic, Pizarro
Trainer: Schaaf

FC St. Pauli : Kessler - Rothenbach, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll - M. Kruse, Asamoah, M. Lehmann, Bartels - Ebbers
Trainer: Stanislawski


Köln - Wolfsburg

Pick: 2.5 Goals Over L
Odds: 1.75
Stake: 7/10

Köln geçen hafta Stutgart deplasmanına konuk olmuştu. Özellikle kendi evinde oynadığı maçlarda taraftar desteğini arkasına alarak baskılı bir oyun ortaya koyan Stuttgart, tutuk bir maç sergiledi. Cacau ve Gebhart ile rakip kalede etkili olmaya çalışan ev sahibi, sert Köln savunmasını aşmakta zorlandı.

Orta saha mücadelesi olarak geçen maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya risk alarak başlayan Stuttgart, defansta büyük açıklar vermeye başladı. Petit ve Podolski ile yakaladığı kontratakları gole çevirmekte zorlanan Köln, kaleci Ulreich'e takıldı.

81. dakikada Novakovic'in ceza sahasında düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Podolski, Köln'ü 1-0 öne geçirerek zorlu deplasmanda üç puanı getiren golü attı. Köln bu galibiyetle ligin son sırasından kurtuldu ancak hala düşme hattında yer alıyorlar.

Wolfsburg ise geçen hafta şansının yardımıyla St. Pauli deplasmanından puanla dönmesini bildi. İlk yarıda kalesinde çok net fırsatlar verdiler ancak St. Pauli'li oyuncular son vuruşlarde beceriksiz olunca tek farklı yenilgi ile soyunma odasına girmeyi başardılar.

İkinci yarıda da oyunda varlık gösteremeyen ve kalesinde ciddi pozisyonlar veren Wolfsburg bir pozisyonda Diego'nun indirdiği topta Dzeko ile beraberlik golünü buldu ve 1 puan almayı başardı. Ancak orta sahanın yaratıcı ismi Diego gördüğü kart nedeniyle cezalı duruma düştü ve bu maçta forma giyemeyecek. Bu eksiklik Wolfsburg için önemli bir handikap olacaktır.

Tahmine gelirsek taraf bahisi olarak çok zor bir maç. Alternatif bahislere yönelmek daha mantıklı olacaktır bu nedenle. İki ekip arasında oynanan son 3 maçta tam 14 gol atılmış. Ortalama ile hesaplarsak 4.66 gibi çok yüksek bir rakam ortaya çıkıyor. En mantıklı tercih yine gollerden yana olmak olacaktır.

1. FC Köln :
Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Ehret - Pezzoni - Petit, Matuschyk - Jajalo, Novakovic, Podolski
Trainer: Schaefer

VfL Wolfsburg :
Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Cigerci - Kahlenberg - Grafite, Dzeko
Trainer: McClaren

Italian Serie A Predictions, Betting, Reviews |November 28 , 2010|


Bari - Cesena

Pick: First Half Draw W | 2.5 Goals Under W
Odds: 2.02 | 1.61
Stake: 6/10 | 7/10

Ligde son sırada bulunan Bari geçen hafta Catania deplasmanından da puansız döndü. Özellikle hücumda çok etkisiz olduklarını görüyoruz. Yaklaşık 280 Dakikadır rakip filelere gol atamıyorlar. Geçen sezon başarılı iç saha performansları ile ligi orta sıralarda tamamlamayı başarmışlardı ancak bu sezon evinde de iyi sonuçlar alamıyorlar. Oynadıkları son 4 iç saha maçınıda kaybettiler.

Lige bu sezon yükselen Cesena Bari'nin 2 puan üzerinde yer alıyor. Ama bana göre tam tersi olması gerekirdi. Cesena oynadığı futbolla son sırada yer almayı hak ediyor. Önümüzdeki sezon tekrar Serie B'de mücadele edecekler büyük ihtimalle.

Maç boyunca savunmaya dayalı kontra atak futbol oynuyorlar. İç sahada direnç gösterebiliyorlar ancak deplasmanlarda çok vasat bir performans ortaya koyuyorlar. Oynadıkları 6 deplasman maçında yalnızca 1  puan alabildiler ve 2 gol atarken kalesinde 9 gol gördüler.

Maçı kazanmaya yakın olan taraf tabiki ev sahibi avantajı ile Bari ancak bu kadar formsuzken üzerlerinde bir baskı olabilir. Cesena ilk yarıda rakibine direnç gösterecektir. Zaten Cesena'nın son 9 maçının ilk yarıları berabere sonuçlandı.Hücum oyuncuları formsuz olan Bari karşısında da ilk yarıda direnç gösterirler diye düşünüyorum ve ilk yarıda beraberliği öneriyorum. Ayrıca golü atan kazanır tipinde bir maç olacağını düşündüğüm için alt bahiside değerlendirelebilir.

Bari'de S. Masiello , Castillo , Barreto , Ghezzal , Kutuzov, Romero sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.
Cesena'da Caserta ve Piangerelli sakat , Appiah ise cezalı.

Bari : Gillet ,A. Masiello ,Belmonte ,Rossi ,Parisi ,Alvarez ,Almiron ,Donati ,Pulzetti ,Caputo ,Rana

Cesena : Antonioli ,Nagatomo ,Von Bergen ,Benalouane ,Lauro ,Schelotto ,Colucci ,Parolo ,Jimenez ,Giaccherini ,Bogdani


Bologna - Chievo

Pick: First Half Draw {Ert.}
Odds: 1.95 
Stake: 6/10

Ligin iki istikrarsız takımının mücadelesi. Bologna tipik bir iç saha takımı. Evinde oynadıkları 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik alırken deplasmanda henüz galibiyetle tanışamadılar. Geçen hafta deplasmanda Napoli'ye 4-1 yenilmişlerdi ancak hafta arasında kupada Cagliari'yi 3-0 yenerek moral buldular. Üstelik bu kupa maçında Di Vaio dinlendirilmişti. Onun yokluğunda aldıkları 3-0 lık galibiyetle ona bağlı bir takım olmadıklarını gösterdiler. Bu maçta Di Vaio'nun da takıma dönmesiyle Chievo karşısında galibiyet istiyorlar.

Chievo geçen hafta son şampiyon İnter'i evinde 2-1 mağlup etmesini başarmıştı. Böylelikle 4 maçlık gol orucunuda bozmuş oldular. Aldıkları bu galibiyet onları 9. sıraya kadar yükseltti. Ancak üst sıraları zorlayabilecek kapasitede bir ekip değiller. Zaten çok istikrarsız bir performans sergiliyorlar. Oynadıkları son 4 deplasman maçında 3 puan sevincini yaşayamadılar.

Bologna iç sahada kolay kolay gol yemeyen bir takım. Zaten Serie A'da evinde en az gol yiyen takım durumundalar. Chievo ise ligin en az gol yiyen takımları arasında. Dirençli bir yapıları var. Bologna'nın iç sahadaki , Chievo'nun ise genel olarak dirençli yapısını göz önüne alırsak ilk yarıda dengenin bozulması zor gibi görünüyor. Ayrıca Bologna'nın son 6 maçının 5 inde , Chievo'nun da son 10 maçının 8 inde ilk yarılar berabere sonuçlandı.

Bologna'da  Portanova ve Perez sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.
Chievo'da ise Luciano ve Thereau görev alamayacak olan isimler.

Bologna : Viviano ,Garics ,Britos ,Moras ,Rubin ,Casarini ,Mudingayi ,Ekdal ,Ramirez ,Meggiorini ,Di Vaio

Chievo : Sorrentino ,Frey ,Andreolli ,Cesar ,Mantovani ,Fernandes ,Rigoni ,Marcolini ,Constant ,Pellissier ,Moscardelli


Cagliari - Lecce

Pick: Cagliari to Win  W
Odds: 1.65
Stake: 7/10  


İki takım arasında yalnızca 2 puanlık bir fark olmasına ve iki takımından çok formsuz olmasına rağmen Cagliari'ye verilen 1.50 lik oranı değerli bulmuyorum değil. Çümkü Lecce'nin önemli handikapları var.

Takımda Reginiussen, Ferrario , Giuliatto , Sini ve Grossmuller sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekken , hücumdaki en önemli isim Cheventon ise cezası nedeniyle görev alamayacak. Cheventon hafta arası kupa maçında takımını Udinese deplasmanında öne geçiren isim olmuştu.

Ayrıca Lecce deplasmanda çok vasat bir performans sergiliyor. Bu sezon deplasmanda oynadıkları 7 maçın 6 sını kaybettiler ve sadece 1 puan alabildiler. Rakip filelere attıkları 2 gole karşın kalesinde tam 19 gol gördüler. Ayrıca Sant`Elia stadında ev sahibi Cagliari'nin bariz üstünlüğü göze çarpıyor.

Cagliari geçen hafta Brescia deplasmanında geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı ve sahadan 3 puanla ayrılmasını başardı. 3 Hafta aradan sonra alınan bu galibiyet takıma moral verdi. İlk dış saha galibiyetini almış oldular. Takımda Pisano , Sivakov , Biasi ve Pinardi görev alamayacak. Ancak mevcut kadroları Lecce'den daha iyi ve iç sahada oynamanında verdiği avantajla rakibini yeneceklerini düşünüyorum.

Cagliari : Agazzi ,Perico ,Canini ,Astori ,Agostini ,Biondini ,Conti ,Nainggolan ,Cossu ,Nenè ,Matri

Lecce : Rosati ,Rispoli ,Gustavo ,Fabiano ,Mesbah ,Bertolacci ,Giacomazzi ,Olivera ,Di Michele ,Jeda ,Ofere


Inter - Parma

Pick: 2-3 Goals L
Odds: 1.70
Stake: 6/10


Ligde gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşatan İnter'de bir şok söz konusu. Geçen hafta Chievo deplasmanında Maçın 38. dakikasında bir ikili mücadele sonrası sinirlenen Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o, ceza sahasına doğru ilerlerken Cesar’ın göğsüne kafa attı. Bu hareketi sonrasında kart görmeyen yıldız golcü, uzatma dakikalarında takımının tek golüne imza attı.

Ancak daha sonra maç kasetlerinin izlenmesinden sonra İtalya Futbol Federasyonu tarafından 3 maç ceza aldı.3 maç cezanın yanı sıra 30 bin avro da para cezasına çarptırılan oyuncu, takımının Parma, Lazio ve Cesena ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.  Sakatlık sorunları nedeniyle bu sezon bir türlü beklentileri karşılayamayan ve lider Milan'ın 9 puan gerisinde kalan Inter'in Eto'o'nun da yokluğunda nasıl bir performans göstereceği merak konusu.

Inter Teknik Direktörü Rafael Benitez, Samuel Eto'o'dan yoksun çıkacakları Parma maçında üç puanı hedeflediklerini belirtti. 2010 yılında San Siro'daki son maçını oynayacak olan Inter, 16'ıncı haftada karşılaşması gereken Cesena ile 19 Ocak'ta karşılaşacak. Çünkü Dünya Kulüpler Şampiyonası'na gidecek.

Bu maç öncesi basına açıklamalarda bulunan Benitez, "Bizim için çok özel bir maç olacak. Evimizde oynayacağımız bu maçı kazanmak istiyoruz. Maç öğlen saatlerinde de olsa taraftarlarımızdan tribünleri doldurmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakatlıktan kurtulan Thiago Motta'nın Parma maçına yedek soyunacağını sözlerine ekleyen Benitez, cezalı olan Samuel Eto'o ile ilgili olarak da "O muhteşem bir oyuncu ve şu an da çok formda. Ama onun yokluğunu aratmayacak oyunculara da sahibiz" şeklinde konuştu.

Chievo karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetle büyük bir şok yaşayan Inter, zirveden uzaklaşıyor. Lider Milan’ın 9 puan gerisinde kalan Inter’de Rafa Benitez’in koltuğu sallanmaya başladı.

Bu tip bir mağlubiyetin kabul edilemez olduğunu belirten İspanyol teknik adam, Skysport’a yaptığı açıklamada, “Mağlubiyet sonrası kimse mutlu olmaz. Sonuca rağmen oyuncularımın iyi bir performans sergilediğine inanıyorum. Geriye düşmemize rağmen önemli fırsatlar yakaladık. Ama olmadı” dedi.

Saha şartlarının kötülüğünden şikâyetçi olan Benitez, “Rakibimizin iyi performansını takdir etmemiz lazım. Ama bu tip maçları kaybetmemiz lazım. Futbolda benzer durumlara daha önce de düştüm. Çok çalışmadan başarı gelmez. Bu kötü atmosferi de çalışarak değiştireceğiz. Twente maçında farklı bir Inter izleyeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Dünyanın en iyi teknik direktörünün ardından bir takımda göreve gelmek, elbette hiç de kolay olmayan bir durum. Ancak şunu da kabul etmek gerekir ki Inter'in şu durumda olmasının önemli sebeplerinden birisi Benitez. Mourinho'nun oturttuğu sistemi bozarak kendi anlayışına yönelmesi, büyük sorunlara sebep oldu.

İspanyol teknik adam, Inter'e kendi damgasını vurmak istedi. Takımın alıştığı taktik düzeni değiştirerek Mourinho zamanındakinin tam tersine savunma çizgisini öne çıkarttı, ve hücum oyuncularının baskılarını durdurdu.

Kadroda yaşanan sakatlıklar, Benitez'i zor durumda bırakmadı değil. Bu da kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir etken. Bu maçtada cezalı Eto'o dışında Coutinho , Chivu , Mariga , Julio Cesar , Milito , Maicon , Obi , Samuel , Suazo ve Mancini forma giyemeyecekler. Evinde 4 maçtır kazanamayan İnter'e bu durumda güvenmek pek akıl karı olmaz.

Parma geçen hafta Lazio'yu ağırlamıştı. İlk yarısı temposuz geçen bir maç olmasına rağmen goller ilk yarıda geldi. Maçın 2. yarısında iki takımda önemli fırsatlar yakaladı ancak değerlendiremedi. Parma bu beraberlikle son 3 maçında 7 puan çıkarmış oldu. Yavaş yavaş üst sıralara doğru tırmanıyorlar.

Parma rakibine göre daha formda olsada  Giuseppe Meazza'da onlarada güvenmek kolay değil. Alternatif bahislere yönelelim. Parma'nın bu sezon 6 deplasman maçının 5 i tgs 2-3 olarak sonuçlandı. Ayrıca iki takım arasındaki son 6 maçın 5 i yine tgs 2-3 bitti. Bu maçtada tgs 2-3 akılcı bir seçim olur. Konuk Parma'da Paloschi , Galloppa , Morrone ve Marques görev alamayacak olan isimler.

İnter : Castellazzi ,Cordoba ,Lucio ,Materazzi ,Zanetti ,Cambiasso ,Stankovic ,Biabiany ,Sneijder ,Santon ,Pandev

Parma : Mirante ,Zaccardo ,Paletta ,Lucarelli ,Antonelli ,Valiani ,Dzemaili ,Gobbi ,Candreva ,Crespo ,Bojinov


Lazio - Catania

Pick: Lazio to Win L

Odds: 1.65 
Stake: 7/10 


Şampiyonluk adaylarından biri olan Lazio geçen hafta Parma deplasmanına konuk olmuştu. Maça tutuk başlayan Lazio Ayağa pas yaparak oyunu kontrolünde tutmaya çalıştı. Defansta yaptığı ilk hatada kalesinde golü gördüler. Angelo'nun ortasına iyi yükselen tecrübeli golcü Crespo topu filelere yollayarak Parma'yı 1-0 öne geçirdi. Devrenin sonunda doğru ataklarını sıklaştıran Lazio, golü, ilk devrenin uzatma dakikalarında Floccari ile bularak soyunma odalarına 1-1'lik beraberlikle gitti.

Tempolu başlayan ikinci yarı, bol pozisyonlu bir maça dönüştü. Parma'nın Crespo ve Candreva ile kalktığı kontrataklara, Zarate ve Bojinov ile karşılık vermeye çalışan Lazio gole yakın bir görüntü sergiledi. Kalecilerin yüksek performansına forvet oyuncularının şanssızlıkları eklenince taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Milan ise geçen hafta kazanarak puan farkını 3 e çıkarmıştı. Dün Milan , Sampdoria karşısında puan kaybı yaşaınca Lazio için aradaki farkı indirme şansı doğdu. Evinde oynayacakları maç bu nedenle büyük önem taşıyor. Zaten iç sahada çok başarılı bir ekipler. Evinde oynadıkları 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar.

Catania ise tipik bir iç saha takımı. Evinde oynadıkları 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik alırken yenilmeyen 3 takımdan biriler. Ancak deplasman karnesine bakacak olursak oynadıkları 6 maçta sadece 2 puan alabildiklerini görüyoruz.

İki takımda hafta arası kupa maçlarına çıktılar. Lazio evinde Albinoleffe'yi 3-0 yenerken Catania ise evinde Brescia'yı 5-1 mağlup etti. Ancak dediğim gibi Catania deplasmanlarda çok vasat bir görüntü çiziyor. Geçen sezon bu sahada rakibini yenmişlerdi ancak bu sefer Lazio'nun rakibine puan vermeyeceğini düşünüyorum.

Lazio'da Meghni , Biava ve Quadri sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.
Catania'da önemli eksikler söz konusu. Capuano , Pesce , Bellusci , Carboni , Augustyn ve Spolli  sakat, önemli hücum oyuncusu Maxi Lopez ise cezalı.

Lazio : Muslera ,Lichtsteiner ,Diakité ,Dias ,Radu ,Brocchi ,Ledesma ,Hernanes ,Floccari ,Mauri ,Zarate

Catania : Andujar  ,Potenza  ,Silvestre  ,Terlizzi  ,Alvarez  ,Gomez  ,Izco  ,Biagianti  ,Llama  ,Morimoto  ,Mascara



Palermo - Roma

Pick: 2.5 Goals Over W
Odds: 1.72
Stake: 7/10 

Palermo geçen hafta Cesena deplasmanında da kazanarak çıkışını sürdürdü. Bu sezon Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi verecek olan ekipler arasında yer alıyorlar. Cesena deplasmanında  maça etkili başlayan Palermo, golü erken buldu. Genelde kendi evinde oyunu domine etmeyi başaran Cesena'nın golü ise bir kontrataktan geldi. İkinci yarıya daha atak bir görüntü sergileyerek başlayan Palermo, Pastore ve Miccoli ile rakip ceza sahada pozisyon bulmaya başladı. Bu ataklardan birinde 51. dakikada Miccoli, şık bir vuruşla topu filelere yollayarak takımını tekrar öne geçirdi. Daha sonra oyunu rölantiye alan konuk ekip, zayıf rakibi karşısında kolay bir şekilde üç puana ulaştı.

İleride Miccoli ve İlicic'in etkili performansının yanı sıra Pastore'yi de unutmamak lazım. Bu sezon müthiş bir performans ortaya koyan Pastore , Mourinho'nunda dikkatini çekmeyi başardı.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Palermo'da forma giyen Arjantinli genç yetenek Javier Pastore'yi takımın yeni Zinedine Zidane'ı olarak gördüğü ifade etti. Real Madrid'e yeni bir kimlik kazandırmak isteyen Mourinho'nun Başkan Florentino Perez ile yaptığı görüşmede Pastore'nin transferi için gereken fedakarlığın yapılmasını istediği belirtildi. Pastore'yi aynı zamanda ezeli rakibi Barcelona'nında istediği biliniyor.

Çok etkili bir hücum hattı olmasına rağmen geride açıklar veren ve savunması güven vermeyen Palermo kalesinide gole kapatamıyor. Bu sezon oynadıkları 13 maçın 11 inde kalesinde gol gördüler.

Konuk Roma şüphesiz son haftaların en formda takımlarından birisi. Geçen hafta Udinese'yi ağırlamışlardı. Maça etkili başlayan taraf Udinese oldu ancak ilk yarıda golü bulan taraf Roma oldu. Maçın ikinci yarısında AS Roma üstünlüğünü iyice hissettirdi. Bir çok net fırsatlar yakaldılar ancak sadece 56. dakikada gelişen Roma kontratağında Domizzi'den sıyrılan Borriello golü bulabildi. Daha farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi.

Bu maçın ardından hafta arasında Evinde Şampiyonlar liginde Bayern Munih'i ağırladı Roma. Maça etkili başlayan taraf Bayern Münih oldu. 32'de Ribery'nin pasını alan Mario Gomez, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirken Bu golden altı dakika sonra savunmanın arkasına sarkan Gomez, bir kez daha topu ağlara göndermeyi başardı ve ilk yarının sonucunu belirledi. İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için yüklenmeye başladı. 49'da Menez, şık hareketlerle ceza alanına sokuldu ve topu Borriello'ya çevirdi. İtalyan golcü zorlanmadan ağları havalandırdı. 80'de Riise'nin yerden ortasına vuran De Rossi, skora dengeyi getirirken Kraft'ın Borriello'ya yaptığı faul sonrasında Roma penaltı kazandı  ve Topun başına geçen Totti, takımını öne geçiren golü ustalıkla attı. Kalan sürede başka gol olmayınca Roma, harika bir geri dönüşle üç puana uzandı.

Meidaset Premium'a açıklamalarda bulunan Totti, "Yükselişte olan bir takımız. Bu akşam da Avrupa'da yolumuza devam etmek istediğimizi herkese gösterdik. Maça kötü başlayıp 2-0 geriye düşmemize rağmen geri dönmeyi başardık" dedi.

Taraf bahisi olarak riskli bir maç olduğunu düşünüyorum. İki takımda hücumu seviyor. Aralarında oynadıkları maçlarda da bol gol izlememiz bunun bir göstergesi. İki ekip arasında oynanan son 4 maçta tam 18 gol atıldı. Bu maçtada bol gol bekliyorum.

Ev sahibi ekipte Hernandez ve Darmian sakat , Carrozzieri ise cezalı.
Roma'da Okaka , Taddei , Perrotta , Greco , Vucinic , Adriano sakat , N. Burdisso cezalı.

Palermo : Sirigu ,Cassani ,Muñoz ,Bovo ,Balzaretti ,Migliaccio ,Bacinovic ,Nocerino ,Ilicic ,Pastore ,Miccoli

Roma : Julio Sergio ,Cassetti ,Mexes ,Juan ,Riise ,Pizarro ,De Rossi ,Simplicio ,Menez ,Totti ,Borriello

Turkey Super League Predictions, Betting, Reviews |November 28, 2010|


Galatasaray - Beşiktaş

Pick: Galatasaaray to Win L | Galatasaray Draw L|  | 2.5 Goals UnderL
Odds: 2.60 | 1.40 | 1.75
Stake: 6/10 | 7/10 | 7/10

Stadyum: Ali Sami Yen
Tarih / Saat: 28.11.2010 / 19.00
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 4. hakem: Tolga Özkalfa.
Hava Durumu: İstanbul’da maç günü bulutlu ve zaman zaman yağmurlu olması bekleniyor. Sıcaklık en düşük 13, en yüksek ise 19 derece olacak.
Yayın: Lig TV

Galatasaray , vedaya hazırlandığı Ali Sami Yen Stadı'nda son derbi maçını Beşiktaş ile oynayacak.

Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, pazar günü yapacakları Spor Toto Süper Lig'de 2010'un son derbisiyle birlikte 325. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 86 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 324 maçın 113'ünü Galatasaray, 103'ünü Beşiktaş kazanırken, 108 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 455 golüne, siyah-beyazlılar 429 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 102 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 102 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 28 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 38 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 122 golüne, ''Kara Kartallar'' 106 golle karşılık verdi.

İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçlarda Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray 3-0 kazanırken, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki randevu 1-1 sonuçlandı.


Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan ve ligdeki zirve yarışına tekrar dahil olma ümidini pamuk ipliğine bağlayan Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi, son şansına Beşiktaş'a puan kaybederek veda etmek istemiyor. Fenerbahçe derbisindeki istekli ve hırslı oyunuyla tansiyonu yüksek maçlarda daha yüksek performans verebildiğini gösteren sarı-kırmızılılar, buna karşın mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğu bu maçta daha fazlasını sahaya koymak durumunda.

Son üç lig maçında gol kaydedemeyerek hücumda oldukça aksak bir görüntü sergileyen Galatasaray, bu dönemde tam sekiz puan kaybetti. Juan Pablo Pino'nun merkez forvet rolünden ziyade gezgin bir ikinci forvet stilindeki oyunu, gol sorumluluğunu Kewell ve Elano'ya yüklerken bu iki oyuncu henüz takımın ihtiyaç duyduğu skor gücünü yaratabilmiş değil. Beşiktaş karşısında da Milan Baros'tan 90 dakika faydalanamayacak olan Hagi'nin öğrencileri, bu kez farklı bir şeyler denemek .




Geçen hafta Kayserispor deplasmanından 1 puanla dönen Galatasaray'ın ışık verdiği görüşünde herkes hemfikir. Bahis yorumculuğumu bir kenera bırakarak işi futbol yorumcularına yönlendirelim.

Rıdvan Dilmen: Galatasaray takımının 3 puandan başka bir seçeneği yoktu. Saha içinde oyuncular da bu bilinçle mücadele ettiler. Hatta ilk yarıda da çok önemli 3 pozisyon yakaladılar. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri, özellikle Galatasaray'a fayda getirmedi.

Mehmet Demirkol: Galatasaray’ın, Hagi’nin geldiği günden bu yana en dengeli maçını oynadığını söyleyebiliriz. Eksik kalan tıpkı Fenerbahçe maçında olduğu gibi Baros’tu. Galatasaray belli bir planla rakibin üzerine girmese de daha net şanslar yakaladı. Bu Galatasaray için iyi bir nefes alma şansı oldu. Oldukça iyi bir takım direnişiydi.

Atilla Gökçe : Kayseri’deki Galatasaray, tıpkı Hagi karakteriyle oynuyordu. Kaybetmeye tahammülü yoktu. Kazanmak için her türlü riski göze alıyor, pozisyon üstüne pozisyon yaratıyor, öncekilere oranla daha çok şut atıyor, her şeyden önemlisi tüm hatlarıyla oyunun içinde yer alıyordu. Masum oyun futbolu sevenler, taraftar kimlikleriyle gönül huzurunu ve göz zevkini kaçırmamış olanlar bu oyundan sanırım çok keyif almışlardır.

Levent Tüzemen: "Misimoviç'in kadro dışı kalışı futbolcuların aklını başına getirmiş. 60 dakika boyunca, bu sürenin altını çiziyorum, sahada savaşan, yüreğiyle oynayan ve pozisyon bulan Galatasaray vardı.
Arda Turan, Serkan Kurtuluş ve Gökhan Zan, sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda yer almazken Mustafa Sarp ve Milan Baros'un kısa süre de olsa takımda yer alma olasılığı hâlâ mevcut. Hagi'nin kafasındaki ilk 11'i bozması pek ihtimal dahilinde değil.


Yaptığı iddialı transferlerle beklentileri yukarı çeken ve şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak gösterilen Beşiktaş, bu iddiasını güçlü bir şekilde sürdürebilmek adına Galatasaray karşısında puan ya da puanlar alarak evine dönmek amacında. Son yedi karşılaşmasından sadece iki galibiyet çıkarabilen, geçen hafta da Ziya Doğan yönetimindeki Konyaspor'a iki puan kaptıran siyah-beyazlılar, bu hatayı uzun süredir galibiyet göremediği Ali Sami Yen'den alacağı ekstra puanlarla telafi etmeyi planlıyor.

Galatasaray'ın Kadıköy'de yaşadığı sıkıntının bir benzerini Ali Sami Yen'de sarı-kırmızılı ekibe karşı yaşayan Beşiktaş, son deplasman galibiyetini 4 Nisan 2004 tarihinde almıştı ve maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve iki tartışmalı penaltının çalındığı olaylı bir mücadeleydi. O günden bu yana Galatasaray'dan beraberlik dahi alamayan Beşiktaş'ın bir hedefi de bu gidişatı tersine çevirmek.


Bernd Schuster, yönetim desteğini arkasına alırken hücum ağırlıklı planını bir kez daha sahaya yansıtarak zor gol bulan Galatasaray'ı geçmeyi planlıyor. Daha önce Real Madrid'de görev yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, El Clasico'da aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri çekmişti. Real Madrid'in başında iki El Clasico'ya çıkan Alman çalıştırıcı bu iki maçtan da galibiyet çıkarmayı bilmişti. Bunu Alman hocanın derbilerde pozitif bir etki yarattığını söyleyebiliriz. Öte yandan yanı sıra Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan maçta takımın çizdiği sağlam görüntü ve oynanan olumlu futbol Schuster'in derbilere takımını iyi hazırladığının bir göstergesi.

Hücum hattında Quaresma, Nihat ve Bobo gibi üç önemli eksiği bulanan Alman teknik adamın ileri üçlüde Tabata, Guti ve Nobre'ye görev vermesi bekleniyor. Ayrıca Ferrrari, Sivok ve Ekrem'de sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.


Uzun lafın kısası tahmine geçersek ; Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de oynadığı son 12 maçta rakibini 11 kez yendiğini aklımızda tutalım... Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki son derbi maçı olduğunuda... Beşiktaş'ın Quresma olmadan hücum yapmakta zorlandığınıda.. Galatasaray'ın geçen hafta Kayserispor maçında umut verici bir futbol ortaya koyduğunuda. Tüm bunları toparlarsak bence bu maçta Galatasaray galibiyete bir adım daha yakın görünüyor. Ama bu kolay olmayacaktır. Tek gollü bir galibiyet beklediğimden alt bahiside alternatif olarak değerlendirilebilir. Galatasaray hücumda çok pasif kalıyor. Bitirici oyuncu sıkıntısı var. İkinci yarıda Baros girerse etkili olacaklardır. Beşiktaş'ta geçen hafta Quaresma sakatlandıktan sonra ikinci yarıda hücumda etkisiz kalmıştı. Onun yokluğunda yine etkili olamayacaklardır.


Galatasaray Muhtemel 11: Ufuk, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan Balta, Sabri, Ayhan, Barış, Kewell, Elano, Pino.

Beşiktaş Muhtemel 11: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Aurelio, Tabata, Guti, Nobre.


Bucaspor - Antalyaspor

Pick: Antalyaspor Draw L | 2-3 Goals L
Odds: 1.35 1.75
Stake: 8/10 | 6/10 

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye farklı kaybeden Bucaspor, kendi evinde Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

Bucaspor'da son alınan Fenerbahçe yenilgisinden sonra bazı gelişmeler yaşandı. Medical Park Antalyaspor maçı öncesi sakatlığı bulunan kaleci Carlos'un yanı sıra çalışmalarına A2 takımıyla devam etmesi kararlaştırılan Dahmane katılmadı. Sakatlıkları bulunan Orhan Ak ile Mulemo ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Ayrıca A2 ye gönderilen Dahmane dışında Tomas'da takımdan ayrıldı. Hırvat oyuncunun aktif futbol hayatına son vermeyi düşündüğü için sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesini istediği bildirildi.

Futbolcularıyla dün uzun süren bir toplantı yaptıklarını kaydeden Teknik Direktör Samet Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Medical Park Antalyaspor maçı bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Ligde galibiyet almamız lazım. İlk devrenin sonuna kadar 14-15 puanı yakalamamız gerekiyor. Ligin ikinci devresinde maçlarımızı Yeni Buca Stadı'nda oynayabileceğiz. Devre arasında 3-4 tane takviye yapıp daha hazır hale gelmek için çalışacağız. O yüzden bu maç çok önemli. Rakibimizin oyuncu kalitesi, sıralamadaki yerinden belli. Biz aynı disiplinde sahaya çıkıp maçı gol yemeden galip bitirmek istiyoruz.''

Antalyaspor ise geçen hafta Gaziantepspor'a boyun eğmişti. Teknik direktör Mehmet Özdilek, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, mücadele ve kazanma hırsını sahaya yansıtan oyuncularını tebrik ettiğini söyledi. Sahada yapamadıkları tek şeyin topu kaleye sokmak olduğunu belirten Özdilek, ''Maçta 6-7 net pozisyonumuz ve yüksek topa sahip olma oranımız vardı. Gaziantepspor, 32'nci dakikaya kadar yarı sahayı geçemedi. " dedi.

Galibiyet elde edemedikleri için üzgün olduklarını dile getiren Özdilek, ''Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzde 4 lig, 1 kupa maçı var. Her maça aynı ciddiyetle çıkacağız'' diye konuştu.

Özdilek, Bucaspor maçında cezalı olan Erkan ve Gregory Proment'in takımda yer alamayacaklarını, takımda başka sorun bulunmadığını ifade etti.

İki takım daha önce hiç karşılaşmadılar. Ligdeki konumlarını göz önüne alırsak Bucaspor'un galibiyete daha çok ihtiyacı var. Ancak kalite olarak Antalyaspor daha üstün bir takım. Bucaspor çok kötü savunma yapan hücumda da etkisiz kalan bir takım. Geçen hafta hatırlanacağı gibi Alex'e 3 stoper olmasına rağmen hava topunca vuruş şansı tanımış ve kalesinde golü görmüşlerdi. Bu takıma güvenmek akıl karı değil. Antalya daha sistemli , kontrollü oynayan bir takım. Yenilmezlikleri sağlam görünüyor. Ayrıca tgs 2-3 bahiside oran yükseltmek için değerlendirilebilir.

Bucaspor Muhtemel 11: Carlos Alberto, Ediz, Koray, Mulemo, Musa, Mateus, Sercan, Mendy, Erkan, Leko, Serkan.

Antalyaspor Muhtemel 11:
Ömer, Kerem, Erkan, Uğur, Necati, Sedat, Deniz, Radeljic, Djiehoua, İlkem, Sidney.