19 Haziran 2010 Cumartesi

E Grubu ; Danimarka :2 Kamerun : 1


Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında Kamerun ile Danimarka karşı karşıya geldi. Pretoria'daki 49 bin seyirci kapasiteli Loftus Versfeld Stadı'ndaki mücadeleyi Danimarka 2-1 kazandı.

Maça daha iyi başlayan takım Kamerun'du.Henüz ilk dakikalardan rakibinin üstüne giden Kamerun, önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı ilk dakikalarda. Ancak 10. dakikada Danimarka savunmasındaki büyük hata sonucu Achille Webo sol kanatta kaptığı topu ceza alanı içinde Samuel Eto'o ile buluşturdu ve Kamerunlu yıldız takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Kalesinde golü gördükten sonra oyunda dengeyi sağlayan ve rakibinin üstüne giden Danimarka tüm etkili ataklarını Rommedahl'ın bulunduğu sağ kanattan geeliştirdi. Bu ataklarından birinde 31. dakikada Rommedahl defansın arkasına sarkarak uzun pası kontrol etti ve içeriye çevirdiği topa Bendtner sadece dokunarak takımına beraberliği getirdi.İlk yarının son bölümlerinde orta alanda iki takımın da zayıf düşmesi, fazla sayıda pozisyona girilmesine sebep oldu. Özellikle Kamerun, Emana ve Eto'o ile müsait gol pozisyonlarından yararlanamadı. Danimarka ise Tomasson, Jorgensen ve Bendtner ile girdiği gol girişimlerinden sonuç alamadı.

İkinci yarıda ise yine Kamerun etkili başladı ve yine Eto'o ile Emana ile önemli fırsatlar yakaladı ancak değerlendiremediler.Maçın 61. dakikasında yine sağ kanatta Rommedahl'le gelişen Danimarka atağında, Rommedahl topu rakibi Makoun'dan kurtardı ve ceza sahasında girerek sol köşeye çok şık bir vuruş yaparan Souleymanou'yu mağlup etmesini başardı. Bu golle 2-1 öne geçen Danimarka tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekildi. . Rsik olaran Le Guen , Idrissou ve Aboubakar oyuna aldı. Emana ve Eto'o ile birlikte ofansif olarak rakip kaleye yüklenen Kamerun geliştirdiği ataklarda golü bulamayarak turnuvaya erken veda etti.

Maça Doğru ; Kamerun - Danimarka


Oyun düzenleri:

-Kamerun Teknik Direktörü Paul Le Guen'in ilk maçtaki kadroyu değiştirmesi beklenmiyor, ancak orta sahada Joel Matip'in yerine, Alexandre Song yer alabilir.

-Danimarkalı forvetler Jon Dahl Tomasson ve Mikkel Beckma, takımdan ayrı çalışmaya devam ediyor. Japonya maçının 62. dakikasında yerini Mikkel Beckmann'a bırakan Nicklas Bendtner'in, yine ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Notlar:

-Danimarka, daha önce katıldığı dünya kupalarındaki 2 beraberliğini de Afrika ülkeleriyle yaptığı maçlarda aldı.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı


Kamerun (4-4-2) : Hamidou Souleymanou ,Stephane Mbia ,Sebastien Bassong,Nicolas Nkoulou,Benoit Assou-Ekotto ,Geremi ,Enoh Eyong,Alexandre Song,Achille Emana,Samuel Eto'o,Achille Webo
Teknik direktör: Paul Le Guen

Danimarka (4-5-1) : Thomas Sorensen,Daniel Agger,Simon Kjaer,Lars Jacobsen,Simon Poulsen,Christian Poulsen,Martin Jorgensen, Jesper Gronkjaer ,Dennis Rommedahl,Jon Dahl Tomasson,Nicklas Bendtner
Teknik direktör: Morten Olsen

Portekiz'de Deco Sıkıntısı


2010 Dünya Kupası'ndaki ikinci maçında pazartesi günü Kuzey Kore ile karşılaşacak olan Portekiz'de Deco'nun durumu canları sıkıyor. Kalçasından sakat olan yıldız oyuncunun, Cumartesi günü yapılan idmana çıkmadığı belirtildi.

Takımdan yapılan açıklamada, başarılı orta saha oyuncusunun, psikoterapi ve cimnastik yaparak hazır hale gelmeye çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Simao Sabrosa'nın idmana çıkmamasının planlar dahilinde olduğu, Eduardo ve Daniel Fernandes'in ise midelerinden geçirdikleri rahatsızlıklar nedeniyle otelde dinlendikleri açıklandı.

Podolski şokta!


2010 Dünya Kupası'nda heyecan fırtınası devam ediyor. Almanya'nın Sırbistan'a 1-0 kaybettiği maçta bir penaltı atışından yararlanamayan Lukas Podolski, kendisini aptal gibi hissettiğini söyledi.

Sırbistan karşısında alınan yenilginin ardından açıklamalarda bulunan Podolski, "Sırbistan mağlubiyeti bizim için tabii ki de bir hayal kırıklığı. İyi başladığımız Dünya Kupası'nı iyi bir şekilde devam ettiremedik. Burada suçu biraz da kendimde buluyorum aslında. Eğer kazandığımız penaltı atışını gole çevirebilseydim sonuç bizim için çok daha farklı olabilirdi." dedi.

Sırbistan kalecisinin maçın başından sonuna kadar başarılı kurtarışların altına imza attığını söyleyen Podolski, "Aslına bakarsanız penaltı atışını kötü kullandığımı düşünmüyorum. Kaleci çok başarılıydı ve köşeyi iyi tahmin etti. Ancak ne olursa olsun bu denli önemli bir fırsatı harcadığım için kendimi bir aptal gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Slovenya'da Pecnik şoku


Dünya Kupası'nda C Grubu'nda mücadele eden Slovenya'nın forveti Nejc Pecnik, sakatlığı nedeniyle kalan maçlarda oynayamayacak.

Slovenya Basın Ajansı'nın haberine göre, dünkü ABD maçında rakip takımdan Clint Dempsey ile çarpışan Pecnik'in ayak bileği kırıldı.

Futbolcunun, diğer maçlarda forma giyemeyeceği belirtildi.

İsviçre`ye Kötü Haber


Dünya Kupası'nda H Grubu'nda mücadele eden İsviçre'de takım kaptanı Alex Frei ile orta saha oyuncusu Valon Behrami'nin, Şili maçında oynayıp oynamayacakları henüz netleşmedi.

İsviçre Milli Takımı sözcüsü Marco von Ah, kupadan önceki bir antrenmanda sağ ayak bileğinden sakatlanan Frei ile bacağından sakatlanan Behrami'nin hala iyileşemediğini belirtti. Uzun süredir takımdan ayrı çalışan iki futbolcunun, dün ilk kez takımla antrenmana çıktığını ifade eden Von Ah, her ikisinin de Şili maçında forma giyip giymeyeceklerinin belli olmadığını söyledi.

D Grubu ; Gana : 1 Avustralya : 1


2010 Dünya Kupası D Grubu mücadelesinde Gana ile Avustralya 1-1 berabere kaldı.

Maça iki takımda kontrollü başladı. Önemli bir gol pozisyonu yokken Avustralya milli takımı 11. dakikada serbest vuruşta Gana kalecisi Kingston'nun hatasında Brett Holman ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra savunmaya çekilen Avustralya, bunun üzerine Gana'nın yüklenmesi üstüne kalesinde önemli gol pozisyonları verdi. 24. dakikada Sağ kanattan Ayew'in müthiş hareketleri sonuncunda içeriye çevirdiği topa Boateng vurdu ve ağlara giden topa Kewell elle müdahale etti. Roberto Rosetti penaltı noktasını gösterirken Kewell'i da kırmızı kartla oyun dılında bıraktı. Topun başına ilk maçta Sırbistan'a penaltıdan golü atan Asamoah Gyan geçti, ve kaleci Schwarzer ile topu farklı köşelere göndererek takımına beraberliği getirdi. Gana böylelikle Dünya Kupası tarihinde attığı son 3 golüde penaltıdan bulmuş oldu.

Kewell'in oyundan atılmasıyla hücumda sıkıntı yaşayan Avustralya oyunu kendi yarı alanında kabul ederek, Gana ataklarını durdurarak 1 puana razı bir görüntü çizdi. 10 kişi kalan rakibinin sürekli üzerine giden ve birçok pozisyon yakalayan Gana, aradığı üstünlük golünü bulamadı. Avustralya ikinci yarıda oldukça dirençli bir performans gösterdi. Maçın sonlarında doğru 2 kezde önemli gol fırsatı yakaladılar ancak kaleci Kingston'u geçemediler. Gana, 10 kişi oynamanın avantajını iyi kullanamayınca maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İngiltere soyunma odasına baskın!


İngiltere'nin Dünya Kupası C grubunda Cezayir ile 0-0 berabere kalmasının ardından, İngiliz bir taraftar güvenlik engelinden kurtulup İngiltere Milli Takımının soyunma odasına girdi.

İngiltere Basın Sözcüsü Mark Whittle, soyunma odasına bir taraftarın girdiğini ve İngiliz güvenlik güçleri tarafından bu kişinin dışarı çıkartıldığını doğruladı. Whittle, soyunma odasına giren taraftarın İngiliz olduğunu kabul etmezken yaptığı açıklamada, "Bu olayı FIFA'ya rapor ettik" ifadelerini kullandı. İngiltere Milli Takımının Cezayir ile 0-0 berabere kalmasının ardından birçok İngiliz hayal kırıklığına uğrarken, takımlarının ikinci tura çıkmalarını umut ediyorlar. Gruptaki ilk karşılaşmasını Amerika Birleşik Devletleri ile oynayan ve 1-1 berabere kalan İngiltere, son karşılaşmasını Slovenya ile oynayacak.

Veron'un dönüşü!


Arjantin Milli Takımı'nın en tecrübeli futbolcularından biri olan 35 yaşındaki Juan Sebastian Veron takımı ile çıktığı Nijerya maçında sakatlanmış ve teknik direktör Maradona tecrübeli futbolcuyuı dinlendirmek için Güney Kore maçında riske etmemişti.

Güney Afrika karşılaşmasında Veron'un yerine ilk 11'de oynama şansı bulan Maxi Rodriguez'in deneyimli futbolcunun düzelmesinin ardından tekrar yedek kulübesine çekileceği belirtildi.

FIFA'dan tarihi karar!


FIFA, önemli bir karara imza atarak sarı kart kuralında değişikliğe gitti.

Geçmişte, yarı finallerde görülen ikinci sarı kartlar sonrası finali kaçıran oyuncuların durumlarını göz önüne alan FIFA, yarı finalde, doğrudan veya çift sarı karttan kırmızı kart görülmediği müddetçe oyuncuların finale cezalı çıkmaları kuralını kaldırdı. Kural değişikliği, sadece 2010 Dünya Kupası süresince geçerli olacak.

Yani turnuvanın yarı finalinde görülecek bir sarı kartla, final öncesi cezalı duruma düşme durumu ortadan kalktı.

Dünya Kupası tarihine bakıldığı zaman Michael Ballack, Alessandro Costacurta, Paul Gascoigne ve Claudio Caniggia gibi yıldızların bu kuraldan ötürü finalleri kaçırdığı düşünüldüğünde bu kararın, yıldız oyuncuları final maçında sahada tutma amacı taşıdığı fikri, FIFA dahil olmak üzere herkesin ortak görüşü olmuş durumda.

FIFA, kırmızı kart konusunda ise mevcut kurallarda değişiklik yapmadı. Kırmızı kart gören her oyuncu en az bir maç ceza almaya devam edecek ve kart görülmesine neden olan olayın niteliğine göre bu ceza, 1 maçı da aşabilecek. Bu da finalin kaçırılması anlamına gelebilecek.

Anelka Kovuldu!


Dünya Kupası'nda A Grubu'nda mücadele eden Fransa'nın forvet oyuncusu Nicolas Anelka, teknik direktör Raymond Domenech'e hakaret ettiği iddiasıyla kupadan ihraçla karşı karşıya kaldı.

Fransız L'Equipe gazetesi, bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Anelka'nın, Meksika'ya 2-0 yenilgiyle biten maçın ikinci yarısında, kendisini Andre-Pierre Gignac ile değiştiren teknik direktör Domenech'e hakaret ettiğini iddia etti. Bunun üzerine France Info radyosuna bir açıklama yapan Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Asbaşkanı Christian Teinturier, ''Eğer duyduğumuz sözcükler doğruysa, orada bir işi kalmamıştır. Tam bu sözcükleri kullandıysa, ertesi gün antrenmana neden çıkmış anlayamıyorum'' diye konuştu.

Anelka'nın özür dilemesi veya kupadan ihraç edilmesi gerektiğini savunan Teinturier, ''Aksi halde Fransa formasını giymesin'' dedi. Fransa Spor Bakanı Roselyne Bachelot da Anelka'ya tepki göstererek, futbolcuları saygılı olmaya davet etti. ''Maviler'in üzerinde büyük bir baskı var. Ancak oyuncular, üzerlerinde Fransa'nın renklerini taşıdıklarını unutmamalı, gençlere rol modeli olmalı. Bu da onları ölçülü ve saygılı olmaya yöneltmeli'' ifadelerini kullandı.

2010 Dünya Kupası 2. Maçları Yorum ve Tahminleri

NOT : Yorumlar ve Bilgiler erkenden girildiği için son gelişmeler göz önüne alınmamıştır.Elime geçen her türlü bilgiyi ve gelişmeyi burada paylaşacağım.Bu gelişmelerden sonra tahminlerde değişiklik olabilir.Bu nedenle blogu sık sık kontrol etmenizi öneririm.

-------------------------------------------------------------------------

  • 19 Haziran Cumartesi 2010
Kamerun – Danimarka

Bilinmesi Gerekenler
  • Kamerun, gruptaki ilk maçında Japonya’ya 1-0 kaybetti.
  • Danimarka, gruptaki ilk maçında Hollanda’ya 2-0 kaybetti.
  • Kamerun’da, Japonya karşısında oynanan kötü futbol otoriteler tarafından büyük eleştiri topladı.
  • Kamerun’un yenildiği Japonya maçının son bölümlerinde bir topu direkten döndü. Takım ayrıca bu karşılaşmada topla oynama oranlarında rakibine %55’e %45’lik üstünlük sağlamasına rağmen pozisyon üretmekte büyük sıkıntı yaşadı.
  • Danimarka’da, Hollanda maçında durumu belirsiz olmasına rağmen forma giyen Bendtner, 62. dakikada oyundan alındı



E Grubunda ilk maçında Japonya ile karşılaşan Kamerun temposuz bir maç sonunda rakibine 1-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora soktu.İlk yarı dengede geçen bir maç izledik ve hatta ilk şut maçın 37. Dakikasında geldi. İki takımda önceliği gol yememeye vermişti. Maçın 39. Dakikasında ise sağ kanattan açılan ortaya Honda yakın mesafeden düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 2. Yarısında Kamerun ataklarını sıklaştırıp rakip kaleye yüklensede Japonya savunmasını ve birkaç pozisyonda da kaleci Kawashima’yı geçemedi.Hücumda oldukça vasat bir görüntü çizen Kamerun takımı 2. Maçında ise başarılı savunmasıyla ön plana çıkan Danimarka ile karşılaşıyor.

Danimarka milli takımı ise ilk maçında kupanın favorilerinden biri olan yıldızlar topluluğu Hollanda ile karşılaştı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.Maçın ilk yarısı oldukça dengeli bir biçimde geçti. Danimarka takımı güçlü hücumunyla öne çıkan Hollanda’ya önemli bir gol pozisyonu vermedi.Ancak kendiside gol pozisyonuna giremedi.Durum böyle olunca ilk yarı golsüz beraberlikle tamamlandı. Maçın 2. Yarısında henüz ilk dakikada Van Persie'nin ortasında savunmada Simon Poulsen'in vurduğu kafa Agger'in sırtına çarparak kaleye girdi ve Hollanda 1-0 öne geçti. Golden sonra hücum yapması beklenen Danimarka bunun yerine rakibinin ataklarını kesme çabası içine girince Hollanda’da saldırmaya başladı. Oyuna 67. Dakikada dahil olan Elia temposu düşük olan maça hareket getirdi. Maçın 85. Dakikasında onun vuruşunda direkten dönen topa sadece dokunan Kuyt farkı 2’ye çıkardı ve maçın sonucu belirledi. Danimarka’da hafif sakatlığı bulunan Bendtner çok etkisizdi. İlerde yalnız kaldı. Hollanda maçındaki görüntüleriyle onlarında işi zor görünüyor.

Genel olarak toparlarsak iki takımda ilk maçlarında hücumda çok basat bir görüntü çizdi. Daha çok savunmaların ön plana çıktığını söyleyebiliriz.İki takımda ilk maçtaki görüntüsüyle güven vermiyor. Bu nedenle taraf bahisine yönelmek riskli olur düşüncesindeyim. Savunma ağırlıklı oynayan ve hücumda üretken olmayan bu iki ekibin mücadelesinde en mantıklı seçimin alt bahisi olacağını düşünüyorum. Ayrıca iki takımda ilk maçtaki gibi ilk yarıda dengeli bir müsabaka ortaya koyacaktır , risk almak için 2. Yarıyı bekleyeceklerdir.Bu nedenle ilk yarı bahiside denenebilir alternatif olarak.



Oyun düzenleri:

-Kamerun Teknik Direktörü Paul Le Guen'in ilk maçtaki kadroyu değiştirmesi beklenmiyor, ancak orta sahada Joel Matip'in yerine, Alexandre Song yer alabilir.

-Danimarkalı forvetler Jon Dahl Tomasson ve Mikkel Beckma, takımdan ayrı çalışmaya devam ediyor. Japonya maçının 62. dakikasında yerini Mikkel Beckmann'a bırakan Nicklas Bendtner'in, yine ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Notlar:

-Danimarka, daha önce katıldığı dünya kupalarındaki 2 beraberliğini de Afrika ülkeleriyle yaptığı maçlarda aldı.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı


Kamerun (4-4-2) : Hamidou Souleymanou ,Stephane Mbia ,Sebastien Bassong,Nicolas Nkoulou,Benoit Assou-Ekotto ,Jean Makoun ,Enoh Eyong,Alexandre Song,Georges Mandjeck,Samuel Eto'o,Eric Choupo-Moting
Teknik direktör: Paul Le Guen

Danimarka (4-5-1) : Thomas Sorensen,Daniel Agger,Simon Kjaer,Lars Jacobsen,Simon Poulsen,Christian Poulsen,Martin Jorgensen,Thomas Kahlenberg,Dennis Rommedahl,Thomas Enevoldsen,Nicklas Bendtner
Teknik direktör: Morten Olsen


==> 2.5 Gol Altı Biter @ 1.45

==> İlk Yarı Berabere Biter. @ 1.80

----------------------------------------------------------------------------------

Gana - Avustralya


Bilinmesi Gerekenler
  • Gana, gruptaki ilk maçında Sırbistan'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı.
  • Gana'da tam hazır olmadıkları için ilk maçta yedek kulübesinde bekleyen Appiah ve Muntari'nin ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.
  • Gana, 2006’daki Dünya Kupası’nda gruplardan çıkmayı başaran tek Afrika takımı olmuştu.
  • Gana’nın en önemli oyuncusu olan Chelsea’li yıldız Michael Essien, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
  • Avustralya, gruptaki ilk maçında Almanya'ya 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.
  • Avustralya, tarihinde 3. kez Dünya Kupası’na katıldı.
  • Avustralya’nın kupada en büyük başarısı 2006’da Hiddink yönetiminde 2. tura yükselmesi oldu.
  • Avustralya'nın en önemli oyuncularından biri olan Kewell, sakatlığının tamamen geçtiğini ve bu maçta oynamak istediğini açıkladı.
  • Avustralya'nın ortasahadaki önemli kozu Vince Grella, antrenmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle Gana maçında forma giyemeyecek.



Gana milli takımı D Grubundaki ilk maçında güçlü Sırbistan karşısında Kazanarak bir süprize imza attı. Maç öncesi herkes grup 2.liği için avantajlı görünen Sırbistan'dan galibiyet bekliyordu ancak beklendiği gibi olmadı. Maçın 74. dakikasında Aleksandar Lukovic takımını 10 kişi bırakırken, 83. dakikada ise oyuna sonradan giren Kuzmanovic , Gana'ya adeta penaltı hediye etti. Topun başına geçen Asamoah Gyan kaleci ile topu farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi. Golden sonra oyundan iyice kopan Sırbistan rakibine bir net gol pozisyonu daha verdi ancak bu kez direk gole engel oldu. Maçı 1-0 kazanan Gana gruptan çıkabilme yarışında önemli bir avantaj elde etti.


Avustralya milli takımı ise Almanya karşısında berbat bir performans sergiledi. Belkide gruplarda ilk maçlarındaki en kötü performans onlara aitti. Maçın henüz 8. dakikasında Podolski ile öne geçen Almanlar, Klose ile 26. dakikada farkı 2'ye çıkarmış, 2. yarıda ise önce Thomas Müller ve sonra Mesut Özil'in asistinde Cacau'nun golüyle farkı 4'e çıkarmıştı. Maçın başından sonuna kadar oyunu kontrolü altında tutan ve rakibine sadece bir yan topta gol fırsatı veren Almanya oldukça rahat bir galibiyet elde etti. Avustralya berbat savunmasıyla rakibine bir çok gol fırsatı verirken rakip kalede tehlike bile yaratamayarak hücumda da oldukça vasat bir görüntü çizdi. Kaldıki bu maçta takımın en önemli ismi Cahill kırmızı kart nedeniyle oynayamayacak. Teknik direktör Pim Verbeek , 4-0'dan sonra en azından bir gol bulmak için oyuna Kewell'i sokmak yerine defansif orta saha oyuncusu Jedinak'ı oyuna alarak daha fazla gol yememeyi düşünmüştü. Bu anlayışta olan bir takımın zaten turnuvada başarılı olması çok zor. İlk maçta aldığı galibiyetin moreliyle Gana'nın , oldukça vasat bir görüntü ortaya koyan ve en önemli yıldızından yoksun olan Avustralya karşısında kazanarak gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atacağını düşünüyorum.




Oyun düzenleri:

-Sakatlıktan kurtulan Ganalı orta saha oyuncusu Sulley Muntari'nin ilk 11'de yer alması bekleniyor.

-Galatasaraylı futbolcu Harry Kewell'ın, kart cezalısı Tim Cahill'in yerini alması bekleniyor.

Cezalı Oyuncu: Tim Cahill (Avustralya)

Sakat Oyuncu: Vince Grella (Avustralya)

Gana (4-4-2) : Richard Kingson,John Pantsil,John Mensah,Isaac Vorsah ,Hans Sarpei ,Anthony Annan ,Sulley Muntari,Dede Ayew ,Kevin-Prince Boateng ,Asamoah Gyan,Prince Tagoe Teknik direktör: Milovan Rajevac

Avustralya (4-5-1) : Mark Schwarzer,Lucas Neill,Craig Moore,Scott Chipperfield,Luke Wilkshire,Mark Bresciano,Jason Culina,Richard Garcia,Brett Emerton,Harry Kewell,Josh Kennedy Teknik direktör: Pim Verbeek



==>> Gana Kazanır. @ 1.65

-----------------------------------------------------------------------------------------

Diğer Maçlarla İlgili Bilinmesi Gerekenler....;

128 : Hollanda - Japonya

  • Hollanda, gruptaki ilk maçında Danimarka’yı 2-0 mağlup etti.
  • Japonya, gruptaki ilk maçında Kamerun’u Honda’nın attığı golle 1-0 mağlup etti.
  • Japonya’da Kamerun karşısında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Honda, maçın adamı seçildi.
  • Japonya, Kamerun maçında rakip kaleye sadece 5 şut çekti.
  • Japonya, Kamerun karşısında maç boyu hiç korner kullanmadı.


Oyun düzenleri:

- Her iki takımın da galip geldikleri ilk maçlardaki ilk 11'leriyle sahaya çıkması bekleniyor.

Notlar:

-Hollanda, Dünya Kupalarında Asya ülkeleriyle yaptığı 3 maçın 3'ünde de galip geldi.

-İki ülke daha önce 5 Eylül 2009'da karşılaştı: Hollanda : 3 - Japonya 0


Hollanda (4-5-1) : Maarten Stekelenburg,Gregory van der Wiel ,John Heitinga ,Joris Mathijsen,Giovanni van Bronckhorst ,Dirk Kuyt ,Mark van Bommel ,Wesley Sneijder,Nigel de Jong ,Rafael van der Vaart,Robin van Persie
Teknik direktör: Bert van Marwijk

Japonya (4-5-1) : Eiji Kawashima,Yuki Abe,Yuji Nakazawa,Tulio,Yuichi KomanoYuto Nagatomo,Yoshito Okubo,Yasuhito Endo,Makoto Hasebe,Daisuke Matsui,Keisuke Honda
Teknik direktör: Takeshi Okada

-------------------------------------------------------------------------------------------

131 : Slovakya - Paraguay

  • Slovakya, gruptaki ilk maçında Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı.
  • Slovakya, ilk maçta rakip kaleye 13 şut çekerken, Yeni Zelanda 8 şut çekti. Topla oynama yüzdelerinde ise Yeni Zelanda'nın %52'ye %48'lik üstünlüğü vardı.
  • Paraguay, gruptaki ilk maçında İtalya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Paraguay, ilk maçta rakip kaleye 8 şut çekerken, İtalya 10 şut çekti. Topla oynama yüzdelerinde ise İtalya'nın %52'ye %48'lik üstünlüğü vardı.
  • Slovakya, Çekoslovakya'nın bölünmesinin ardından ilk kez kendi ismiyle Dünya Kupası'na katılıyor.
  • Slovakya, elemelerde oynadığı 10 maçta 22 puan topladı ve grubu lider bitirerek Dünya Kupası'na doğrudan katıldı.
  • Slovakya’nın turnuvadaki en büyük silahı Napoli’de forma giyen Marek Hamsik.
  • Fenerbahçe'nin Chelsea'den transfer ettiği Slovak futbolcu Miroslav Stoch, gruptaki ilk maçta sakatlığı nedeniyle yedek kulübesinde bekledi.
  • Paraguay, daha önce Dünya Kupası’na 7 kez katıldı.
  • Paraguay, Dünya Kupası’nda hiç 2. turdan öteye geçemedi.

Oyun düzenleri:

-Slovakya'da ilk 11'de Miroslav Stoch'un yerine, sakatlıktan kurtulan Erik Jendrisek'in yer alması bekleniyor.

-4-3-3 dizilişiyle sahaya çıkması beklenen Paraguay'da Jonathan Santana, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Notlar:

-Paraguay'ın İtalya ile 1-1 berabere kaldığı maç, 62 kez ile kupada en fazla taç atışı yapılan karşılaşma oldu.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı.



Slovakya (4-4-2) : Jan Mucha,Radoslav Zabavnik ,Martin Skrtel ,Jan Durica ,Marek Cech,Zdeno Strba ,Vladimir Weiss ,Miroslav Stoch ,Marek Hamsik ,Robert Vittek ,Stanislav Sestak
Teknik direktör: Vladimir Weiss


Paraguay (4-3-3)
: Justo Villar,Carlos Bonet,Antolin Alcaraz,Paulo Da Silva,Claudio Morel,Enrique Vera,Victor Caceres,Cristian Riveros,Roque Santa Cruz,Nelson Valdez,Lucas Barrios
Teknik direktör: Gerardo Martino

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

132 : İtalya - Yeni Zellanda

  • İtalya, gruptaki ilk maçında Paraguay ile 1-1 berabere kaldı.
  • Yeni Zelanda, gruptaki ilk maçında Slovakya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Paraguay maçında sakatlanan İtalya'nın kalecisi Buffon'un sakatlığının ciddi olduğu öğrenildi.
  • Yeni Zelanda, Slovakya karşısında maç boyunca rakip kaleye sadece 8 şut atabildi.
  • İtalya, Paraguay karşısında rakip kaleye 10 şut attı. Ayrıca topla oynama oranlarında %52’ye %48’lik üstünlükleri bulunuyordu.
  • İtalya, son Dünya Kupası şampiyonu.
  • İtalya, daha önce Dünya Kupası’na 16 kez katıldı.
  • İtalya, bu kupayı 4 kez müzesine götürdü.
  • İtalya’nın 23 kişilik kadrosunda İnter’de forma giyen futbolcu yer almıyor.
  • İtalya, Brezilya’dan sonra kupayı en çok müzesine götüren ülke.
  • Yeni Zelanda, Dünya Kupası'na 28 yıl aradan sonra katılıyor.
  • Yeni Zelanda, Avustralya'nın Okyanusya Elemeleri'nden ayrılması nedeniyle Dünya Kupası vizesini rahat bir şekilde aldı.
  • Yeni Zelanda'nın uluslararası turnuvalarda hiçbir başarısı bulunmuyor.

Oyun düzenleri:

-İtalya'nın sakat kalecisi Gianluigi Buffon'ın yerine, Federico Marchetti görev alacak. Sakatlığı süren orta saha oyuncusu Andrea Pirlo, bu maçta da forma giyemeyecek.

-Sakatlıktan kurtulan Yeni Zelandalı orta saha oyuncusu Tim Brown, antrenmanlara başladı. Futbolcunun, bu maçta olmasa da Paraguay maçında forma giymesi bekleniyor.

Notlar:

-Dünya kupasına ikinci kez katılan Yeni Zelanda, ilk puanını Slovakya ile 1-1 berabere kalınan maçta aldı.

-İki ülkenin daha önceki maçları: İtalya 4 - Yeni Zelanda 3 (10 Haziran 2009)



İtalya (4-4-2) :Federico Marchett,Gianluca Zambrotta ,Fabio Cannavaro ,Giorgio Chiellini ,Domenico Criscito ,Riccardo Montolivo ,Daniele De Rossi ,Claudio Marchisio ,Vincenzo Iaquinta ,Alberto Gilardino ,Simone Pepe
Teknik direktör: Marcello Lippi


Yeni Zelanda (4-3-3)
: Mark Paston,Winston Reid,Ryan Nelsen,Ivan Vicelich,Tommy Smith,Tony Lochhead,Leo Bertos,Simon Elliot,Shane Smeltz,Chris Killen,Rory Fallon
Teknik direktör: Ricki Herbert


---------------------------------------------------------------------------------------------------

133 : Brezilya - Fildişi Sahilleri

  • Brezilya, ilk maçında Kuzey Kore’yi 2-1 mağlup etti.
  • Fildişi Sahili, ilk maçında Portekiz ile golsüz berabere kaldı.
  • Brezilya’da Kuzey Kore karşısında takımın ilk golünü atan Maicon, maçın adamı seçildi.
  • Brezilya, Kuzey Kore karşısında maç boyunca rakip kaleye tam 26 şut çekerken, topla oynama oranlarında rakibine %63’e %37’lik üstünlük sağladı.
  • Brezilya, Dünya Kupası'nı en çok kazanan ülke konumunda. (5 kez)
  • Brezilya, Dünya Kupası’nı son olarak 2002 yılında müzesine götürdü.
  • Brezilya teknik direktörü Dunga, turnuva kadrosuna Ronaldinho, Pato, Diego, Naldo ve Adriano gibi önemli isimleri almadı.
  • Brezilya, eleme maçlarında oynadığı 18 maçın 9'unu kazanırken 7'sinde berabere kaldı. Diğer 2 maçta ise rakiplerine yenildiler.
  • Fildişi Sahilleri, Afrika Elemeleri'nde 2 farklı grupta mücadele ederken, toplamda oynadığı 12 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.
  • Fildişi Sahilleri'ni 62 yaşındaki tecrübeli teknik adam Sven Goran Erikkson çalıştırıyor.
  • Fildişi Sahilleri’nin kadrosunda Drogba, Kalou, Yaya Toure, Kolo Toure, Kader Keita, Eboue, Zokora ve Gervinho gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyen yıldızlar yer alıyor.
  • Fildişi Sahili’nde golcü oyuncu Drogba, Portekiz maçının 66. dakikasında oyuna girdi. Golcü oyuncu ayrıca, kendisini iyi hissettiğini ilk 11'de oynayabilecek duruma geldiğini açıkladı.


Oyun düzenleri:

-Portekiz maçında oyuna yedekten giren takım kaptanı Didier Drogba'nın, ilk 11'de yer alması bekleniyor.

-Brezilya'nın Kuzey Kore maçındaki kadroyla sahaya çıkması düşünülüyor.

Notlar:

-Brezilya, daha önce Afrika ülkeleriyle yaptığı 5 maçı gol yemeden kazandı.

-Brezilya'nın Kuzey Kore'ye 2-1 üstünlüğüyle biten maç, 37 kez ile kupada en fazla şut atılan karşılaşma oldu.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı


Brezilya (4-3-3) : Julio Cesar,Maicon ,Lucio,Juan,Michel Bastos,Felipe Melo,Gilberto Silva,Elano ,Kaka ,Robinho,Luis Fabiano
Teknik direktör: Dunga

Fildişi Sahili (4-3-3) : Boubacar Barry,Guy Demel,Kolo Toure,Didier Zokora,Siaka Tiene,Emmanuel Eboue,Cheik Tiote,Yaya Toure,Gervais Kouassi,Salomon Kalou,Didier DrogbaTeknik direktör: Sven-Goran Eriksson

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

134 : Portekiz - Kuzey Kore

  • Portekiz, gruptaki ilk maçında Fildişi Sahili ile golsüz berabere kaldı.
  • Portekiz’de yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Fildişi Sahili karşısında maçın adamı seçildi.
  • Portekiz, Fildişi Sahili karşısında maç boyu rakip kaleye 7 şut atabildi.
  • Kuzey Kore, gruptaki ilk maçında Brezilya’ya 2-1 kaybetti.
  • Kuzey Kore’nin Brezilya’ya yenilmesine rağmen uzun süreli gösterdiği direnç büyük beğeni topladı.
  • Portekiz, Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda yarı final oynadı. 2004 Avrupa Şampiyonası’nda ise final oynadılar.
  • Portekiz'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo, eleme maçlarında takımı adına hiç gol atamadı.
  • Portekiz, Play-Off maçları dahil elemelerde oynadığı 12 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
  • Kuzey Kore, 1966’dan sonra ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele ediyor.
  • Kuzey Kore'nin Moğolistan maçları dışında elemelerde 14 maçın 12'si alt bitti.
  • İki takım en son 1966 Dünya Kupası’nda karşı karşıya geldi ve Portekiz, 24. dakikada 3-0 geriye düştüğü maçtan 5-3 galip ayrıldı.


------------------------------------------------------------------------

  • 18 Haziran Cuma 2010

Slovenya – ABD


Bilinmesi Gerekenler
  • Slovenya, gruptaki ilk maçında Cezayir’i 1-0 mağlup etti.
  • ABD, gruptaki ilk maçında İngiltere ile 1-1 berabere kaldı.
  • Slovenya’da, Cezayir karşısında galibiyet golünü atan Robert Koren maçın adamı seçildi.
  • Slovenya, Cezayir karşısında rakip kaleye toplamda 7 şut çekerken, toplama oynama oranlarında %52’ye %48’lik üstünlük sağladı.
  • ABD’de, İngiltere karşısında kaleci Tim Howard maçın adamı seçildi.
  • ABD’nin, İngiltere maçında attığı golde rakip kaleci Robert Green’in büyük hatası vardı.


Slovenya milli takımı 2010 Dünya Kupası elemerinde play-off’da Rusya gibi önemli bir takımı saf dışı bırakarak adından çok söz ettirdi. C Grubundaki ilk maçında Cezayir ile karşılaştılar. Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra oyuna ağırlığını koyan Slovenya Robert Koren’nin golüyle 1-0 öne geçti ve üstünlüğünü maç boyunca koruyarak gruba 3 puanla lider olarak giriş yaptı. Ancak ortaya koydukları futbol beğenilmedi. Son derece mütevazı bir kadroyla mücadele eden Slovenya’da Milivoje Novakovic ve kaleci Handanovic dışında dikkat çeken oyuncu bulunmuyor. Buna rağmen buraya kadar gelmeleri ve kupaya galibiyetle başlamaları büyük bir başarı.


ABD Milli takımı ise gruptaki ilk maçında kupanın favorilerinden biri olan İngiltere ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan taraf İngiltere oldu ve henüz 4. Dakikada Gerrard’ın golüyle 1-0 öne geçtiler. Golden sonra oyunun kontrolünü bırakmayan İngiltere rakibine ciddi bir gol pozisyonu vermedi. Abd takımıda İngiltere’nin başarılı savunmasını aşamayınca uzaktan şutlar ve kontra ataklarla gol aradı ve maçın 40. Dakikasında ceza sahası dışında kaleyi yoklayan Dempsey , kaleci Green’nin inanılmaz hatası sonucunda takımına beraberliği getirdi. İkinci yarıda ise oyunu kendi yarı alanında kabul eden ABD, başarılı bir savunma yaparak rakibine gol fırsatı vermedi ve maçtan istediği puanı aldı.Abd’nin İngiltere ile oynadığı maçın adamı ise kaleci Howard oldu. 1994 Dünya Kupası’ndan beri üzerine koyarak futbolunu geliştiren ve son derece önemli bir takım haline gelen ABD’nin kadrosunda Tim Howard, Onyewu, Clint Dempsey, Landon Donovan ve Jozy Altidore gibi Avrupa’da boy gösteren kaliteli isimler yer alıyor. İngiltere maçında hücumda ortaya koydukları performansları pek tatmin etmesede iyi mücadele ettiklerini söyleyebiliriz. Slovenya gibi oyunun kaderini etkileyebilecek bir yıldızı bile bulunmayan ve tecrubesiz bir takım karşısında kazanacaklarını düşünüyorum.



Slovenya (4-4-2) : Samir Handanovic ,Miso Brecko,Marko Suler,Bostjan Cesar ,Bojan Jokic ,Valter Birsa ,Robert Koren,Aleksandar Radosavljevic ,Andraz Kirm,Zlatko Dedic,Milivoje Novakovic
Teknik direktör: Matjaz Kek

ABD (4-4-2) : Tim Howard,Steve Cherundolo,Jay DeMerit,Oguchi Onyewu,Carlos Bocanegra,Landon Donovan,Michael Bradle,Ricardo Clark,Clint Dempsey,Jozy Altidore,Edson Buddle
Teknik direktör: Bob Bradley



==> ABD Kazanır @ 1.90

----------------------------------------------------------------------------------------
İngiltere - Cezayir

Bilinmesi Gerekenler
  • İngiltere, gruptaki ilk maçında Amerika ile 1-1 berabere kaldı.
  • İngiltere kalecisi Robert Green, Amerika maçında yediği hatalı golle büyük eleştiri topladı.
  • İngiltere, Dünya Kupası'nda 13.kez mücadele ediyor.
  • İngiltere'nin Dünya Kupası'ndaki tek şampiyonluğu 1966 yılında kendi ülkelerinde düzenledikleri turnuva.
  • İngiltere, Avrupa Elemelerinde Ukrayna, Hırvatistan, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Andorra’nın bulunduğu grubu lider tamamladı.
  • İngiltere’de, sakatlıklarının uzun sürmesi beklenen Beckham ve Ferdinand daha önce kadrodan çıkarılmıştı.
  • Cezayir, gruptaki ilk maçında Slovenya’ya 1-0 mağlup oldu.
  • Cezayir kalecisi Chaouchi, Slovenya maçında Green gibi hata bir gol yedi.
  • Uzun yıllardır Fransa'nın sömürgesi altında yaşayan Cezayir, tam 21 yıl sonra uluslararası bir arenada kendini temsil etme şansı yakaladı.
  • Cezayir, Güney Afrika biletini en olaylı şekilde alan takım. Play-Off maçlarında Mısır ile çok olaylı maçlar oynayıp kupaya katılma hakkı elde ettiler.
  • Cezayir'de yıldız seviyesindeki tek isim Wolfsburg'da forma giyen Karim Ziani.
  • Cezayir, 2003 yılından bu yana ülke dışında sadece 2 maç kazanabildi.


Turnuvanın favorilerinden biri olan İngiltere, gruptaki ilk maçında ABD ile 1-1 berabere kalarak izleyenleri tatmin edemedi. Maçın henüz ilk dakikalarında Gerrard'ın golüyle öne geçen İngiltere, golden sonrada oyunun kontrolünü elden bırakmadı ve rakibine gol pozisyonu için fırsat vermedi. Buna karşılık Abd takımıda İngiltere’nin başarılı savunmasını aşamayınca uzaktan şutlar ve kontra ataklarla gol aradı ve maçın 40. Dakikasında ceza sahası dışında kaleyi yoklayan Dempsey , kaleci Green’nin inanılmaz hatası sonucunda takımına beraberliği getirdi. İkinci yarıda ise oyun tamamen Abd yarı sahasında oynandı. Ancak İngiltere sürekli atak yapmasına karşın rakip defansı aşmakta zorlandı.Yakaladıkları pozisyonlarda ise son vuruşlardaki becerisizliklerinden dolayı golü bulamadılar , tabiki Howard'ın da hakkını vermek gerekiyor. Maç 1-1 berabere sonlanınca tek sorumlu kaleci Green olarak gösterildi ancak bence İngiltere tekrar öne geçme fırsatını birçok kez yakaladı ve değerlendirelemedi 2. yarıda. Sahada turnuvanın favorisi olan İngilere yoktu sanki.

Cezayir milli takımı ise kuşkusuz Dünya Kupasında yer alan en zayıf takımlardan biri.Hazırlık maçlarında çok kötü bir görüntü çizen Cezayir, turnuvayada aynı şekilde kötü bir başlangıç yaptı. Onlarda Slovenya maçında kaleci hatasına kurban gittiler ancak oynadıkları futbol oldukça vasattı. Maç zaten oldukça düşük bir tempoda oynandı.İki tarafında çok önemli bir gol pozisyonu yakaladığını söyleyemeyiz.Uzun yıllardır Fransa'nın sömürgesi altında yaşayan Cezayir, tam 21 yıl sonra uluslararası bir arenada kendini temsil etme şansı yakaladı ve bu tür büyük organizasyonlarda oldukça tecrubesizler.Cezayir, Güney Afrika biletini en olaylı şekilde alan takım. Play-Off maçlarında Mısır ile çok olaylı maçlar oynayıp kupaya katılma hakkı elde ettiler.Bununda yarattığı bir stres var tabiki takım üzerinde.Takım içindeki oyuncularda oldukça tecrubesiz isimler.Bu tür üst düzeyde oynamayı bırakında Avrupa'da boy gösteren oyuncu sayıları bile parmakla sayılacak kadar az. Cezayir'de yıldız seviyesindeki tek isim Wolfsburg'da forma giyen Karim Ziani. O da tek başına yetmeyecektir. İlk maçta pek tat vermeyen İngiltere'den bu kez rahat bir galibiyet bekliyorum. Ancak galibiyetlerine açılan oran oldukça düşük. Bu nedenle ilk yarı bahisine yönelmek daha mantıklı.Bunun yanı sıra İngiltere'nin handikaplı galibiyetine ve toplam gol sayısınada alternatif olarak yönelebilirsiniz.

Oyun düzenleri:

-İngiltere'de, kaleci Robert Green'in yerini koruması bekleniyor. Capello, orta sahada James Milner'in yerine Gareth Barry'i oynatmayı düşünüyor.

-İlk maçta Slovenya'ya 1-0 yenilen Cezayir'de ilk 11'in değişmesi beklenmiyor.

Notlar:

-İngiltere, Afrika ülkeleriyle yaptığı 15 maçın hiçbirinde yenilgi görmedi.

-Cezayir'in forveti Abdelkader Ghezzal, Slovenya'ya 1-0 yenildikleri maçın 15. dakikasında kırmızı kart gördü.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı


İngiltere (4-4-2) : Robert Green ,Glen Johnson ,Jamie Carragher ,John Terry,Ashley Cole,Aaron Lennon ,Steven Gerrard ,Frank Lampard ,Gareth Barry ,Emile Heskey ,Wayne Rooney
Teknik direktör: Fabio Capello

Cezayir (4-4-2) : Faouzi Chaouchi,Majid Bougherra,Rafik Halliche,Antar Yahia,Nadir Belhadj,Karim Matmour,Hassan Yebda,Medhi Lacen,Karim Ziani,Fouad Kadir,Rafik Djebbour
Teknik direktör: Rabah Saadane


=> İngiltere İlk Yarı/Maç Sonucu Kazanır @ 1.50
=> İngiltere Handikaplı Kazanır @ 1.60
=> TGS 2-3 Olur @ 1.80


------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------

Almanya – Sırbistan


Bilinmesi Gerekenler
  • Almanya, gruptaki ilk maçında Avustralya’yı 4-0 mağlup etti.
  • Sırbistan, gruptaki ilk maçında Gana’ya 1-0 kaybetti.
  • Sırbistan'da teknik direktör Antic'in Almanya karşısında forvet hattında Lazovic'e şans tanıyıp Zigic veya Pantelic'i yedeğe çekmesi bekleniyor.
  • Sırbistan, kaybettiği Gana maçında topla oynama oranlarında rakibine %52’ye %48’lik üstünlük sağlamasına rağmen sonuç alamadı.
  • Sırbistan, Gana maçında rakip kaleye toplamda 13 şut çekti.
  • Sırbistan, ilk kez kendi adıyla bu kupaya katılıyor.
  • Almanya, kupayı daha önce 3 kez kazanırken, 4 defa da final oynadı.
  • Almanya’da Ballack ve Adler gibi önemli isimlerin yanı sıra Westermann, Traesch ve Rolfes da sakatlıkları nedeniyle turnuvada forma giyemiyorlar.
  • Almanya’da 4-0 kazanılan Avustralya karşısında maçın adamı Podolski seçildi.


Almanya’da Ballack ve Adler gibi önemli isimlerin yanı sıra Westermann, Traesch ve Rolfes da sakatlıkları nedeniyle turnuvada forma giyemiyorlar.Buna rağmen kupaya müthiş bir başlangıç yaptılar. İlk maçında Avustralya ile karşılaşan Almanya, rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek ilk maçlar sonunda kupada en farklı galibiyeti alan takım oldu.Maçın henüz 8. Dakikasında Podolski ile öne geçen Almanya , 26. Dakikada kaleci Schwarzer ‘in boşa çıkmasını iyi değerlendiren Klose ile farklı 2’ye çıkardı. İlk yarıyı bu sonuçla kapatan Almanya , ikinci yarıda da etkili performansını sürdürdü ve 68. Dakikada Müller ile farkı 3’e çıkardı. 70. Dakikada ise Mesut’un asistiyle Cacau farkı 4’e çıkardı ve maçın sonucunu ilan etti. Özellikle Mesut, Almanya ataklarında önemli pay sahibi olurken yaptığı asistlede dikkat çekti. Maçın adamı ise gol perdesini açan Lucas Podolski seçilmişti. Hücumun yanı sıra savunmada da oldukça başarılı bir görüntü çizen Almanya , rakibine pozisyon dahi vermedi. Oynadıkları futbolla turnuvanın en sağlam takımı görünümündeydiler.

Sırbistan milli takımı ise ilk maçında Gana’ya 1-0 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşattı ve gruptan çıkma şansını bir hayli zorlaştırdı. Sırbistan'ın üç tane serbest vuruş organizasyonu haricinde ciddi bir pozisyonu yoktu. Maçın 73. Dakikasında Lukovic'in atılmasıyla on kişi kalan Sırbistan, bu olaydan 5 dakika sonra Krasic ile Gana savunmasının büyük hatası sonucu önemli bir fırsat yakalamasına rağmen değerlendiremedi. O an beklide maçın dönüm noktası oldu. Maçın 83. Dakikasında ceza sahası içinde çok net bir biçimde elle oynayan Kuzmanovic penaltıya sebebiyet vererek takımını yakan isim oldu. Asamoah Gyan topla kaleciyi ters köşelere göndererek takımına galibiyeti getiren isim oldu. Sırbistan takımı Gana maçında savunmada güven vermedi. Genel olarak orta alandaki ve hücumdaki isimleri etkisizdi. Krasic'de bekleneni veremeyenler arasındaydı.Hücumda Jovanovic en iyi isimleriydi. Pantelic de birkaç pozisyonda etkili oldu ancak sonuca gidemediler. Rakip kaleye 13 şu çekmesine rağmen son vuruşlardaki başarısızlıklar nedeniyle gol bulamayan Sırbistan’da teknik direktör Antic'in Almanya karşısında forvet hattında Lazovic'e şans tanıyıp Zigic veya Pantelic'i yedeğe çekmesi bekleniyor.

Sırbistan bu maçı kaybettiği takdirde büyük ihtimalle kupaya veda edebilir. Bu nedenle geriye düşseler dahi oyuna ayak uyduracak ve rakibinin üstüne gideceklerdir. Almanya’nın müthiş bir hücum hattı olduğunu gördük. İlk maçta güven vermeyen Sırbıstan karşısında mutlaka gol bulacaklardır.Avustralya maçında golü attıktan sonra savunmayı düşünmeyen ve sürekli rakibinin üstüne giden Almanya bu maçıda aynı anlaşıyla oynarsa oldukça zevkli bir mücadele olacağını düşünüyorum. Sırbistan’da risk almak zorunda. Savunma yaparak beraberliğe razı bir görüntü çizeceklerini düşünmüyorum.Ancak Sırbistan ne kadar etkili olmak istesede güçlü Panzerler karşısında kazanacak kadar iyi olamazlar. Gollü , zevkli bir müsabaka sonunda Almanya’nın puanını 6’ya yükseltmesini bekliyorum.


Oyun Düzeni:

- İlk maçında Avustralya'yı 4-0 yenen Almanya'da ilk 11'de değişiklik yapılması beklenmiyor.

- Sırbistan'da Gana maçında kırmızı kart gören Lukoviç'in yerine Neven Subotiç'in oynaması bekleniyor.

Notlar:

- İlk maçında kaleyi bulan 10 şut atan Almanya, Brezilya ile en çok kaleyi bulan şut atan takım durumunda.

- Sırbistan, Uruguay ile birlikte ilk maçında 1 kırmızı 2 sarı kartla en çok kart gören takım.



Almanya
(4-3-3) : Manuel Neuer ,Arne Friedrich,Per Mertesacker,Philipp Lahm,Holger Badstuber,Sami Khedira,Bastian Schweinsteiger,Mesut Özil,Thomas Müller,Lukas Podolski,Miroslav Klose
Teknik Direktör :
Joachim Löw

Sırbistan
(4-4-2) : Vladimir Stojkoviç ,Branislav Ivanoviç ,Nemanja Vidiç,Neven Subotiç ,Aleksandar Kolarov ,Milos Krasiç ,Dejan Stankoviç ,Zdravko Kuzmanoviç ,Milan Jovanoviç ,Nikola Zigiç ,Danko Lazoviç
Teknik Direktör: Milovan Rajevaç


==> Almanya Kazanır. @ 1.40

==> 2.5 Gol Üstü Biter. @ 1.65

-------------------------------------------------------------------------------------------


  • 16 Haziran 2010 Çarşamba

Güney Afrika - Uruguay


Bilinmesi Gerekenler
  • Güney Afrika, kupaya ev sahipliği yapıyor.
  • Daha önce düzenlenen 18 Dünya Kupası’nda hiçbir ev sahibi ülke grup aşamasında elenmedi.
  • Güney Afrika’da kadrodaki 23 futbolcunun 16’sı kendi liglerinde forma giyiyor.
  • Güney Afrika, gruptaki ilk maçında Meksika ile 1-1 berabere kaldı.
  • Uruguay, gruptaki ilk maçında Fransa ile golsüz berabere kaldı.
  • Uruguay’da ilk maçta kırmızı kart gören Ajax'lı genç yetenek Nicolas Lodeiro cezası nedeniyle oynayamayacak.
  • Uruguay'ın gol silahları yine Forlan ve Suarez olacak.

Güney Afrika milli takımı açılış maçında Meksika ile 1-1 berabere kalarak , ev sahibi takımların yenilmezlik serisini sürdürdü. Maça iyi başlayan taraf Meksika oldu ve maç boyunca topa hakim olan taraf onlardı. Güney Afrika özellike ilk yarıda oyunu dengelemekte büyük zorluk çekti . Ard arda 3 pas bile yapamaz hale geldiler. Ancak Meksika ataklarında dirençli savunmalarıyla rakibini durdurmayı başardılar. İkinci yarıda ise bir uzun pasda topla buluşan Tshabalala , ceza sahasına girerek düzgün bir vuruş yaptı ve pozisyonu bile olmayan Güney Afrika'yı öne geçirdi. Ancak bu üstünlüklerini korumayı başaramadılar ve Meksika kaptan Marquez'in golüyle sahadan 1 puanla ayrılmasını başardı. Aslında oynadıkları futbolla 3 puanı hak ediyorlardı anca Güney Afrika savunmasını bir çok pozisyonda aşamayarak 1 puana razı oldular.Daha önce düzenlenen 18 Dünya Kupası’nda hiçbir ev sahibi ülke grup aşamasında elenmedi.Güney Afrika'nın amacıda bu seriyi devam ettirmek.Güney Afrika’da kadrodaki 23 futbolcunun 16’sı kendi liglerinde forma giyiyor.Bu nedenle tecrubesiz olduklarını söyleyebiliriz.

Uruguay milli takımı ise ilk maçında son Dünya Kupası finalisti Fransa ile karşılaştı ve maçtan golsüz beraberlikle ayrıldı. İlk yarısı dengede geçen maçın 2. yarısında özellikle Forlan'la önemli pozisyonlar yakalayan Uruguay, bu fırsatları değerlendiremedi.Uruguay savunması başarılı bir maç çıkardı. Ancak Orta alanları Fransa'yı hiç durdurmadı. Böylelikle bir kez daha Uruguay'ın en vasat olduğu bölgenin orta saha olduğunu gördük.Maça sonradan dahil olduğu halde kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Loderio bu maçta görev alamayacak.Uruguay'ın gol silahları yine Forlan ve Suarez olacak. Ancak bu ikili ilk maçta iyi bir uyum gösteremeyerek kafalarda soru işareti bıraktı. Orta sahanın kötü oluşu tabiki kuşkusuz onları etkiliyor. Oynadıkları takımlarda oldukça başarılı bir sezon geçirdi bu iki isimde ve kaliteleri tartışılmaz bile. Böyle kalitel,, oyunun gidişatını her an etkleyebilecek isimlere sahip olan Uruguay'ın maçtan puanla ayrılacağını düşünüyorum.Gruptaki tüm takımların 1 puanı olduğu için bu maçın fazla stres yaratacağını düşünmüyorum ancak maçı kaybeden olursa gruptan çıkma şansı bir hayli azalıcak.Bu nedenle ilk başlarda risk alacaklarını düşünmüyorum ve iki takımda en iyi yaptığı şeyi yani savunmayı ön planda tutacaktır diye tahmin ediyorum. Bu nedenlede ilk yarıda beraberliği denemeye değer buluyorum.

Güney Afrika: Khune, Gaxa, Khumalo, Mokoena, Thwala, Letsholonyane, Dikgacoi, Modise, Pienaar, Tshabalala, Mphela

Uruguay: Muslera, Lugano, Godin, Victorino, Pereira, Perez, Rios, Pereira, Cavani, Forlan, Suarez



==> Uruguay Yenilmez @ 2.20 & 2.90
==> İlk Yarı Berabere Biter @ 1.75

--------------------------------------------------------------------------
  • 17 Haziran Perşembe 2010

Fransa – Meksika


Bilinmesi Gerekenler
  • Fransa, gruptaki ilk maçında Uruguay ile golsüz berabere kaldı.
  • Fransa, Uruguay karşısında kaleye 18 şut çekmesine rağmen sonuç alamadı.
  • Fransa, yine berabere kaldığı Uruguay maçında topla oynama oranlarında rakibine %53’e %48’lik üstünlük sağladı.
  • Meksika, gruptaki ilk maçında Güney Afrika ile 1-1 berabere kaldı.
  • Meksika, Güney Afrika karşısında topla oynama oranlarında rakibine %58’e %42’lik üstünlük sağladı.
  • Meksika, Güney Afrika maçının özellikle ilk yarısında birçok pozisyondan yararlanamamıştı. Ayrıca maç boyu rakip kaleye 14 şut çektiler.
  • Meksika’da kadrodaki futbolcuların büyük bölümü kendi liglerinde forma giyiyor.
  • Meksika'nın ilk 11'de Guillermo Franco, Carlos Vela ve Giovani Dos Santos olmak üzere 3 ofansif futbolcuyla mücadele etmesi bekleniyor.

A Grubu'nda ilk maçlarını berabere tamamlayan Fransa ve Meksika Peter Mokaba Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. Fransa milli takımı gruptaki ilk maçında Güney Amerika kıtası ekiplerinden Uruguay İle karşılaştı. İki takımda hücumda etkili olamayınca savunmanın önde olduğu bir müsabaka izledik. Fransa maç boyunca çok önemli bir gol pozisyonuna giremezken , Uruguay Forlan’la girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Lodeiro’nun kırmızı kart görmesinden sonra oyunu kendi yarı alanında kabul eden Uruguay iyi savunma yaparak kalesini gole kapadı ve 1 puan almayı başardı. Bu sonuç Fransa içinde kötü değildi. Birçok bireysel yeteneğe sahip olan oyuncuları takımında barındırmalarına rağmen takım oyununu beceremiyorlar.


Meksika milli takımı ise 2010 Dünya Kupası açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ile 1-1 berabere kalmıştı. Oyunun geneline bakacak olursak kontrolü elinde tutan daha üstün olan taraf Meksika’ydı. Özellikle ilk yarıda rakibine oranla topla oynamada büyük üstünlük kuran Meksika , ikinci yarıda biraz daha oyundan düştü ancak kontrolü elinden bırakmadı.Güney Afrika milli takımı dirençli ve sabırlı bir oyun sergileyerek bir uzun topta Siphiwe Tshabalala ile öne geçti ancak Meksika kaptanı Marquez’in golüne engel olamadı.
İki takımında ilk maçlarına bakacak olursak hücumda sıkıntı çektiklerini söyleyebiliriz. Defansif anlamda daha çok ön plana çıkıyorlar. Bu maçı kaybeden takımın şansı bir hayli azalacak. Bu nedenle iki takımda temkinli oynayacak ve öncelikle gol yememeyi düşünecektir. İkinci yarıda oyunun biraz daha zevkli ve pozisyonlu geçmesini bekliyorum ancak ilk yarıya dediğim gibi iki takımda temkinli başlayacaktır. Bu nedenle ilk yarı beraberliği bu maç için mantıklı bir tercih olur. Bunun yanı sıra İki takımında hücumdaki sıkıntılarını ve savunmada başarılı olduklarını göz önüne alırsak alt bahiside güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.


Fransa: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Diaby, Toulalan, Gourcuff, Malouda, Ribery, Anelka

Meksika: Perez, Aguilar, Osorio, Rodriguez, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado, Dos Santos, Franco, Vela


==> 2.5 Gol Altı Biter @ 1.50

==> İlk Yarı Berabere Biter. @ 1.75


--------------------------------------------------------------------------------------------

Arjantin - Güney Kore

Bilinmesi Gerekenler

  • Arjantin, gruptaki ilk maçında Nijerya’yı 1-0 mağlup etti.
  • Arjantin’de ilk maçta 11’de oynayan Messi, Tevez ve Higuain gibi isimler, Nijerya karşısında gol atma başarısı gösteremedi.
  • Arjantin, Güney Amerika elemelerinde grubu 4. sırada bitirerek kupaya katılmaya hak kazandı.
  • Arjantin, daha önce Dünya Kupası'nı 1978 ve 1986 yıllarında olmak üzere 2 kez kazandı.
  • Arjantin teknik direktörü Maradona, Inter'de Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Cambiasso ve Zanetti gibi tecrübeli oyuncuları kadroya almadı.
  • Güney Kore, Asya Elemelerinde 4. turda Kuzey Kore, Suudi Arabistan, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer aldığı grubu lider tamamlayarak finallere katılmaya hak kazandı.
  • Güney Kore, gruptaki ilk maçında Yunanistan'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.
  • Güney Kore'nin Dünya Kupaları'ndaki en önemli başarısı 2002 yılında yarı final oynaması.
  • Arjantin'de sakatlanan Veron'un forma giyemeyeceği açıklandı.
  • Güney Kore Dünya Kupaları'nda Amerika kıtası takımlarına karşı 5 maçında da kazanamadı.
  • Güney Kore Yunanistan karşısında 6 maç sonra ilk defa gol yemedi.
  • G.Kore'nin Dünya Kupası'nda attığı toplam 24 golün 22'si maçların 25. dakikasından sonra geldi.
  • 1986 Dünya Kupası'nda Arjantin, Güney Kore'yi 3-1 yenmişti ve o karşılaşmada 3 golün asistini de Maradona yaptı.

Turnuvanın favorilerinden biri olan Arjantin milli takımı B grubundaki ilk maçında Nijerya ile karşılaştı ve savunma oyuncusu Heinze'nin attığı golle rakibini 1-0 mağlup etmesini başardı. Kazanmalarına rağmen sergiledikleri performans beğenilmedi. Gruptan çıkacaklardır bir mucize olmazsa ancak bu oyun tarzıyla ilerki turlarda işleri zor görünüyor. Arjantin'de zayıf rakibine karşı bile savunmada açıklar göze çarptı. Özellikle Gutierrez'in kanadı çok boş kaldı.Hücumda ise Higuan, Tevez ikilisi vasatı geçemedi. Arjantin'de her atakta Messi'nin adı geçti.Onun için iyi bir başlangıç oldu diyebiliriz. Turnuvaya golle başlayabilirdi ancak birçok pozisyonda Kaleci Enyeama'ya takıldılar.Son vuruşlarda başarılı olduklarını söyleyemeyiz.Arjantin'de sakatlanan Veron'un forma giyemeyeceği açıklandı.Onun yokluğunda bir Cambiasso ilaç gibi olurdu ancak Maradona onu kadroya almadığı için orta sahada pres yapacak oyuncu olarak sadece Mascherano kaldı.Bütün yükü ona verirlersede problem yaşayacaklardır.

Güney Kore milli takımı ise ilk maçında Euro 2004 Şampiyonu Yunanistan'la karşılaştı ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrılmasını başardı.Maça oldukça hızlı başlayan Güney Kore henüz 6. dakikada korner direğinin çok yakınından kullandığı serbest vuruşta, Yunanistan savunmasının hatasında top Lee Jung So'nun önüne kadar geldi ve o da golü buldu.Golden sonra dirençli savunmasını ön plana çıkaran Güney Kore , rakibine ilk yarıda ciddi bir gol pozisyonu vermedi ve devreyi önde kapadı.İkinci yarıda ise oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen yunanistan , savunmada kısa paslar yaparken araya giren Ji-Sung Park topu kaptı ve ardından golü bularak takımını iki farklı öne geçirdi. Fark 2'ye çıktıktan sonra risk alan ve sürekli rakibinin üstüne giden Yunanistan çok pozisyona giremedi. Girdikleri gol pozisyonlarını ise değerlendiremediler.Genel olarak baktığımızda ise Güney Kore'nin öncelikle gol yememeyi düşündüğünü ve kontra atak yada duran toplardan yakaladıkları fırsatlarla gole gitmeyi düşündüklerini söyleyebiliriz. Golü bulduktan sonra ise oyunu kendi yarı alanında kabul ediyorlar ve dirençli bir oyun ortaya koyarak rakiplerine gol pozisyonu yaratma izni vermiyorlar.Ancak Arjantin, kupada en güçlü hücum hattına sahip olan takım. Yunanistan'la Arjantin'i kıyaslayamayız bile hücum konusunda. Güney Kore maçın başından sonuna kadar savunma yapsada Arjantin'nin bireysel yetenekleri çok olan yıldızlarıyla gol bulacağını düşünüyorum. Savunmada açıklar veren Arjantin, hızlı oyunculara sahip Güney Kore karşısında sıkıntıya düşebilir ve kalesinde golü görebilir.Arjantin'e verilen 1.15 oran için riske girmeye değer bir maç olduğunu düşünmüyorum. Toplam gol bahisine yönelmek daha mantıklı bu nedenle.İki takımda gol bulabilir ancak maçta 4 yada daha fazla gol çıkacağını düşünmüyorum. Bu nedenle TGS 2-3 Bahisini en mantıklı seçim olarak görüyorum. Ayrıca turnuvanın genelini göz önüne alırsak ve Güney Kore'nin maça savunmayı ön planda tutarak başlayağınıda eklersek 2.55 orandan ilk yarı beraberliği denenmeye değer görünüyor sistem kuponları için.

Arjantin: (4-3-1-2): Romero, Burdisso, Demichelis, Samuel, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Di Maria; Messi; Tevez, Higuain.

Guney Kore: (4-5-1): Jung Sung-Ryong, Cha Du-Ri, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo, Lee Young-Pyo; Park Ji-Sung, Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong, Park Chu-Young, Lee Chung-Yong; Lee Dong-Guk.


==> TGS 2-3 Olur @ 1.80
==> İlk Yarı Berabere Biter @ 2.55

---------------------------------------------------------------------


Yunanistan - Nijerya

Bilinmesi Gerekenler
  • Yunanistan, Avrupa Elemelerinde İsviçre’nin ardından grubu 2. sırada tamamladı ve play-off’ta Ukrayna’yı eleyerek kupaya katılmaya hak kazandı.
  • Yunanistan, gruptaki ilk maçında Güney Kore'ye 2-0 mağlup oldu.
  • Yunanistan’da ilk maçta riske edilmeyen tecrübeli defans oyuncusu Moras'ın takımdaki yerini alması bekleniyor.
  • Yunanistan, Dünya Kupası’nda 2.kez mücadele ediyor.
  • Yunanistan, Dünya Kupası’nda hiç gol atma başarısı gösteremedi.
  • Nijerya'nın Dünya Kupası’na katılması kolay olmadı. Son maçlarında Kenya karşısında bitime 10 dakika buldukları gol ve Tunus’un puan kaybı sayesinde Güney Afrika biletini aldılar.
  • Nijerya, gruptaki ilk maçında Arjantin'e 1-0 mağlup oldu.
  • Nijerya’da sakat olan Obi Mikel, daha önce kadrodan çıkarılmıştı.


Yunanistan milli takımı 2010 Dünya kupasında ilk maçında Güney Kore karşısında çıktı ve sahadan 2-0 mağlup ayrılarak şansını zora soktu. O maçla ilgili yorumumda da belirttiğim gibi iki takımda duran toplardan ve kontra ataktan gol aradı ve nitekim Güney Kore'nin golleride öyle geldi. İlk golü bir yan toptan ceza sahası içine gelen ortaya boş pozisyonda rahat bir vuruş yapan Jung Soo Lee'le bulan Güney Kore, İkinci golü ise Yunanistan'nın büyük savunma hatasını iyi değerlendiren tecrubeli isim Ji-Sung Park'la buldular. Yunanistan takımı zaman zaman Güney Kore kalesine gelsede , rakibinin başarılı savunmasını geçemediler.Ciddi bir skor üretme sıkıntısı yaşıyorlar. Zaten henüz Dünya Kupaları tarihinde gol bulabilmiş değiller. Bununda yarattığı bir stres var tabiki.

Nijerya milli takımı ise kupanın favorilerinden biri olan Arjantin'le karşılaştı ilk maçında ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Maçın başından itibaren oyunu kontrolünde tutan Arjantin haklı bir galibiyet elde etti. Golü erken bulduktan sonra Arjantin tempoyu biraz azalttı ve Messi ile gelişen ataklarla rahatlamak istediler ancak kaleci Enyeama günündeydi. Bir çok gol pozisyonunda Arjantinin usta gol vuruşlarına izin vermeyen Enyeama , farkın açılmasını önleyen isim oldu. Nijerya milli takımı zaman zaman büyük boşluklar veren Arjantin savunmasına yüklensede Obasi , Yakubu ve oyuna sonradan dahil olan Odemwinge ile Martins girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremediler. Genel olarak Nijerya milii takımı savunmada güven vermezken hücumda da pek etkili görünmedi.

Toparlayacak olursak iki takımda ilk maçlarında ciddi hücum sorunu yaşadı. İki takımda ilk maçlarından puansız ayrıldığı için bu maçı kaybedecek tarafın artık grupta şansı kalmayacak.Bu nedenle iki takım açısındanda krtik bir mücadele. İki takımında savunması iyi görünmesede hücumlarıda iyi olmadığı için gollü bir müsabaka beklemiyorum. 2.5 gol altı bahisinin yanı sıra ilk maçta fizik ve kondüsyon olarak daha iyi görünen ve rakibine oranla daha istekli olan Nijerya'nın 3 puana daha yakın olduğunu düşünüyorum.


Yunanistan: (4-3-3): Tzorvas, Seitaridis, Vyntra, Kyrgiakos, Torosidis; Patsatzoglou, Katsouranis, Karagounis; Salpingidis, Samaras, Gekas.

Nijerya: (4-3-3): Enyeama, Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo; Etuhu, Lukman, Kaita; Aiyegbeni, Odemwingie, Obinna.


==> Nijerya Kazanır. @ 1.80
==> Nijerya Kaybetmez. @ 1.80 & 3.10
==> 2.5 Gol Altı Olur. @ 1.45


Diğer Ligler 2010-2011 Sezonu Haberleri

 5 Temmuz 2010




Portekiz`de Rekor Transfer
 
Porto, ezeli rakibi Sporting Lizbon'da kaptanlık görevini yürüten Joao Moutinho'yu renklerine bağlayarak ülke tarihindeki rekor transferi gerçekleştirdi.

Porto kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 11 Milyon Euro bonservis bedeli ödenen 24 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı ve bu transfer için defans oyuncusu Nuno Andre Coelho'nun da Sporting Lisbon'a verildiği bildirildi.

13 yaşından beri Sporting Lisbon kulübünün çatısı altında olan ve 2005'den beri A takım forması giyen Moutinho, bir Portekiz takımından diğerine transfer olan en pahalı oyuncu olarak tarihteki yerini aldı.
Portekiz Milli takımının 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alamayan ortasaha futbolcusu, yeşil beyazlılarda toplam 163 lig maçına çıkmış ve 21 kez fileleri havalandırmıştı.

2007-2008 sezonundan itibaren Sporting Lisbon'da kaptanlık yapmaya başlayan ve kulüp tarihinde pazubandı takan en genç 2. futbolcu olan Moutinho, Portekiz Milli takım formasını 26 defa terletmişti.
 -----------------------------------------------------------------------------------

Kısa Kısa Haberler..

-> Almanya'da Honnover, Hertha Berlin ve Unterhaching gibi takımların formasını giyen 31 yaşındaki tecrübeli kaleci Gerhard Tremmel 1 yıllığına Avusturya'da sezonu şampiyon tamamlayan Salzburg takımına transfer oldu. Tremmel son olarak Energie Cottbus takımında forma giymişti.


-> Mısır Ligi ekiplerinden Al-Ahli'de oynayan santrfor Emad Moteab'ın Belçika Jupiler Lig takımlarından Standard Liege'e transfer olduğu açıklandı.27 yaşındaki Moteab, 2004 yılından bu yana Al-Ahli formasıyla çıktığı 186 maçta 94 gol atmayı başarmıştı.

Güney Amerika Ligleri 2010-2011 Sezonu Haberleri




Takımların Resmi Siteleri


Brezilya Ligi Takımları


Atletico PR
- www.atleticopr.com.br
Botafogo - www.botafogonocoracao.com.br
Corinthians - www.corinthiansfutebol.com.br
Cruzeiro - www.cruzeiro.com.br
Figueirense - www.figueirense.com.br
Flamengo - www.flamengo.com.br
Fluminense - www.fluminense.com.br
Fortaleza - www.fortalezaec.net
Goias - www.goiasesporteclube.com.br
Gremio - www.gremio.net
Internacional - www.internacional.com.br
Palmeiras - www.palmeiras.com.br
Parana - www.paranaclube.com.br
Ponte Preta - www.pontepretaesportes.com.br
Santa Cruz - www.coralnet.com.br
Santos - www.santosfc.com.br
Sao Caetano - www.adsaocaetano.com.br
Sao Paulo - www.saopaulofc.net
Vasco - www.crvascodagama.com

Amerikan Ligleri Takımları

BATI KONFERANSI

Chivas USA - http://chivas.usa.mlsnet.com/MLS/cdc/
Colorado Rapids - http://www.coloradorapids.com/
FC Dallas - http://fc.dallas.mlsnet.com/MLS/fcd/
Houston - http://houston.mlsnet.com/MLS/hou/
LA Galaxy - http://la.galaxy.mlsnet.com/MLS/lag/
Real Salt Lake - http://real.saltlake.mlsnet.com/MLS/rsl/

DOĞU KONFERANSI

Chicago Fire - http://chicago.fire.mlsnet.com/MLS/chf/
Columbus Crew - http://columbus.crew.mlsnet.com/MLS/coc/
DC United - http://dcunited.mlsnet.com/MLS/dcu/
Kansas City Wizards - http://kc.wizards.mlsnet.com/MLS/kcw/
New England Revolution - http://www.revolutionsoccer.net/
Redbull New York - http://redbull.newyork.mlsnet.com/MLS/rbn/


Arjantin Ligi Takımları

Argentinos Juniors - http://www.argentinosjuniors.com.ar/
Arsenal Sarandi - http://www.barra-bravas.com.ar/arse.htm
Banfield - http://www.clubabanfield.com.ar/
Belgrano - http://www.clubbelgrano.com/
Boca Juniors - http://www.bocajuniors.com.ar/
Col
ón Santa Fe - http://www.nuevocementerio.com.ar/
Estudiantes LP - http://www.clubestudianteslp.com.ar/
Gimnasia Jujuy - http://gyedejujuy.com.ar/news.php
Gimnasia LP - http://www.gimnasia.org.ar/
Godoy Cruz - http://www.clubgodoycruz.com.ar/
Independiente - http://www.independiente.com/
Lan
ú
s - http://www.clublanus.com/
Newell's Old Boys - http://www.nob.com.ar/
Nueva Chicago - http://www.chicagopasion.com.ar/
Quilmes - http://www.caquilmes.com.ar/
Racing Club - http://www.racingclub.com/
River Plate - http://www.cariverplate.com.ar/
Rosario Central - http://www.rosariocentral.com/
San Lorenzo - http://www.sanlorenzo.com.ar/home.php
V
é
lez Sarsfield - http://www.velezsarsfield.com.ar/