19 Haziran 2010 Cumartesi

Turkcell Süper Ligi 2010-2011 Sezonu Haberleri

  • 26 Haziran 2010 Cumartesi


VE AYKUT KOCAMAN TAKIMIN BAŞINDA!..

Fenerbahçe SporKulübü'nde Christoph Daum ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör Aykut Kocaman oldu.

Sarı lacivertli kulüp resmi açıklamayı şu şekilde yaptı:"Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Sayın Aykut Kocaman getirilmiştir.

Sayın Aykut Kocaman 28 Haziran 2010 Pazartesi günü takımımızın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacaktır. Sayın Kocaman'ın imza töreni 29 Haziran 2010 Salı günü saat 14.00'de yapılacaktır.

Sayın Aykut Kocaman'a görevinde başarılar diliyoruz."


------------------------------------------------------------
  • 23 Haziran 2010 Çarşamba


Emre Güngör G.Antep'te

Galatasaray'ın futbolcusu
Emre Güngör Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a transfer oldu.

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama...

"Profesyonel futbolcumuz Emre Güngör'ün Gaziantepspor'a transferi gerçekleşmiştir. Emre Güngör'e Kulübümüze olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşamında üstün başarılar dileriz."

Diğer yandan, Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar AŞ'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Gaziantepspor'un, sarı-kırmızılı ekibe, Emre Güngör'ün transferi karşılığında 2 milyon TL ödeyeceği bildirildi.
---------------------------------------------------------------------
  • 23 Haziran 2010 Çarşamba


Uğur Uçar A.Gücü'nde


Transfer çalışmalarını sürdüren Ankaragücü, Galatasaraylı savunma oyuncusu Uğur Uçar'ın transferinde de mutlu sona ulaştı.

Başkent ekibi, Uğur Uçar ile 4 yıllık anlaşmaya anlaşmaya vardı. Sarı lacivertliler, kulübüyle olan sözleşmesi 2013 yılında bitecek olan 23 yaşındaki genç sağ bek için sarı kırmızılı kulübe 1 milyon 300 Bin TL bonservi bedeli ödeyecek.

İşte Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklama...

"Profesyonel futbolcumuz Uğur Uçar'ın MKE Ankaragücü'ne transferi gerçekleşmiştir. Galatasaray Futbol Altyapısı'ndan yetişerek, A takıma yükselen Uğur Uçar'a Kulübümüze olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşamında üstün başarılar dileriz."

---------------------------------------------------------------------
  • 22 Haziran 2010 Salı


Türkcell Süper Lig'in çiçeği burnunda temsilcisi Bucaspor, Bülent Uygun'un direktifleri doğrultusunda başladığı transfer harekatında durmak bilmiyor.

AA'nın haberine göre Bucaspor, Standart Liege'den Kongo'lu Mulemo ve Altınorduspor'un Kadir ile anlaşma sağladı. Bu iki futbolcunun transferini basına duyuran Bucaspor İcra Kuurulu Üyesi Adnan Dolma, Mulemo'nun Avrupa'da aranan bir isim olduğunu belirtti. Dolma ayrıca her iki futbolcunun da kanat oyuncusu olduğunu, bu isimlerin forma savaşından Bucaspor'un kazançlı çıkacağını belirtti.

Bucaspor, Standar Liege'de 2 defa şampiyonluk yaşamış Mulemo ile bir ılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalarken Altınorduspor'lu Kadir ile de 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde açıklama yapan Muleno, "Türkiye'ye gelmeden önce Kayserispor'da forma giyen arkadaşım Makukula ve takım arkadaşım Sinan Bolat'tan bazı bilgiler aldım. Hedefi olan bir takımı tercih ettiğim için Bucaspor'dayım" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Kadir Atkın ise, "Bucaspor'da ilk 11'de forma şansı bulacağımdan eminim" dedi.




----------------------------------------------------------------------------

  • 22 Haziran 2010 Salı


Beşiktaş'ta imza şov devam ediyor. Dünyaca ünlü futbolcu Ricardo Quaresma'nın ardından Stuttgart'tan transfer edilen Roberto Hilbert BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

İlk sözü alan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı, "Bu transfer Beşiktaş camiasına hayırlı olsun" dedi.

"ERSEN MARTİN İLE AYNI SOKAKTA OTURDUM"

Daha sonra sözü alan Hilbert, "Çok büyük bir camiaya geldim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi işler yapacağım. Daha da ileri gideceğim. Doğduğum yerde Tükler çok var. Almandan çok Türk arkadaşım var. Onlarla zaman geçiriyorum ve bu kültürü iyi biliyorum. Almanya'da Ersen Martin ile aynı sokakta oturdum. Kendisi benim aile dostum. Burada oynayan çoğu Türk oyuncuyu da tanıyorum." dedi.

Hilbert, "Stuttgart'a ilk geldiğimde şampiyon olduk. Sonra bir düşüş oldu ama büyük bir camiaya ve büyük bir takıma geldim. Burada yeni bir sayfa açıp, yükselişimi sürdüreceğim. Stutgart'ta sağ kanatta oynuyordum. Solda da oynuyorum hiçbir problem yok. Her iki kanatta da oynayabilirim." dedi.

Son olarak Hilbert Schuster ve takımdaki Alman oyuncularla ilgili, "Hocamızın Alman olması ve Fink ile Ernst'in burada olması çok iyi. Anlaşma açısından da problem yaşamayacağım. Çok iyi olacak. Bu da başarıyı getirecek." ifadelerini kullanarak basın toplantısını bitirdi.

Roberto Hilbert imzadan sonra 9 numaralı Beşiktaş forması ile basına poz verdi ve daha sonra formayı giydi.

------------------------------------------------------------------
  • 21 Haziran 2010 Pazartesi


Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden Bucaspor'da transfer çalışmaları sürüyor.

İzmir ekibinin kadrosuna katmak için çalıştığı Belçikalı Landry Mulemo, İzmir'e geldi. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, en son Belçika'nın Standard Liege ekibinde forma giyen sol bek Landry Mulemo'nun İzmir'e geldiği , yönetim kurulunun 24 yaşındaki futbolcuyla yarın bir görüşme yapacağı belirtildi. Sağlık kontrollerinin ardından yapılacak toplantıda ücret konusunda anlaşma sağlanırsa, birçok kulübün transfer listesinde bulunan Kongo asıllı futbolcuyla sözleşme imzalanacağı bildirildi.

Belçika 23 Yaş Altı ve 21 Yaş Altı Milli Takımları'nda forma giyen Mulemo, 2008-2009 sezonunda Standart Liege'de, 4'ü Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere 23 maçta , 1613 dakika, 2009-2010 sezonunda da yine 3'ü Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 21 maçta, 1604 dakika forma giydi.

------------------------------------------------------------------


Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı Denizlisporlu futbolcu Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği özel durum açıklamasında, Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Sözleşme bedeli olarak futbolcuya, 2010-2011 sezonu için 900.000 lira sabit transfer ücreti ve 8.000 lira maç başı ücreti, 2011-2012 sezonu için 900.000 lira sabit transfer ücreti ve 9.000 lira maç başı ücreti, 2012-2013 sezonu için de 950.000 lira sabit transfer ücreti ve 10.000 lira maç başı ücreti ödeneceği belirtildi.

Galatasaray'ın, sözleşme karşılığında Denizlispor Kulübü'ne, vadeli olarak 1.500.000 avronun yanı sıra sarı-kırmızılı takımla sözleşmeleri karşılıklı olarak sonlandırılacak futbolcular Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya'yı vereceği ifade edildi.


------------------------------------------------------------------


Beşiktaş'ın 2010-2011 sezonunda mücadele vereceği UEFA Avrupa Ligi'nde 2. eleme turundaki rakibi Faroe Adaları'nın Vikingur takımı oldu.

Siyah-beyazlı ekip, Vikingur ile 2. eleme turundaki ilk maçını 15 Temmuz Perşembe günü İstanbul'da BJK İnönü Stadı'nda, rövanşı da 22 Temmuz Perşembe günü deplasmanda oynayacak.

GI Gota ve Leirvik IF takımlarının 2008 yılında birleşmesiyle kurulan Vikingur takımının kadrosu da genelde her iki ekibin futbolcularından kurulu.

Faroe Adaları'nda devam eden 10 takımlı ligde 13 maçta 17 puan toplayan Vikingur, 6. sırada bulunuyor. Vikingur, maçlarını 2 bin kişilik Serpugerdi Stadı'nda oynuyor.


------------------------------------------------------------------


19 Haziran 2010 Cumartesi




Beşiktaş'ın borcu açıklandı!

Yıldırım Demirören ve Serdar Adalı'ya olan borç miktarları da açıklandı.Beşiktaş Kulübü'nün borcunun 222 milyon lira olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Ceylan Intercontinental Oteli'nde düzenlenen Divan Kurulu toplantısında, kurulunun raporunu açıkladı.

Tuncel, kulübün toplam borcunun 285 milyon 233 bin liraya, alacakların ise 62 milyon 364 bin liraya ulaştığını belirterek, alacakları düştükten sonra oluşan net borcun ise 222 milyon 869 lira olduğunu kaydetti.

Bu borç içinde kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e borcun 66 milyon 294 bin liraya ulaştığı, Yönetim Kurulu üyesi Serdal Adalı'ya borcun ise 9 milyon 682 bin lira olduğu belirtildi.

-YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU-

Yönetim Kurulunun faaliyet raporunu, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu aktardı. Curoğlu, teknik direktör değişikliğine gittiklerini hatırlatarak, ''Tecrübeli hocamız sayın Mustafa Denizli sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmış, bu gelişmelerin ardından Beşiktaş'ın yapısına ve şartlarına en uygun ismin Schuster olduğuna karar verilerek takımın başına 2 yıllığına getirilmiştir. Başkan ve transfer komitemize bu kısa sürede yaptıkları bu çalışma nedeniyle teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Quaresma'nın transferine de değinen Curoğlu, ''Kariyeri tartışılmaz Quaresma'nın kulübümüze ve Türk futboluna büyük katkı sağlayacağı ortadadır'' dedi.

Curoğlu, futbol takımının 23 Haziran'da sezonu açacağını ve 26 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında da Avusturya'da kamp yapacağını kaydetti.


------------------------------------------------------------------

18 Haziran Cuma 2010


Ve Quaresma İstanbul'da!

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü yıldız transferi Ricardo Quaresma İstanbul'a geldi. Çok sayıda Beşiktaş taraftarı havalimanında Quaresma'yı karşıladı.

Beşiktaş'ın sezona damgasını vuran transferi ünlü Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, İstanbul'a geldi. Quaresma'yı taşıyan özel uçak yaklaşık 1 saatlik bir gecikmeyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne indi. Saatlerden öncesinden havalimanına akın eden binlerce Siyah-beyazlı taraftar ise Quaresma'nın geliş haberiyle birlikte büyük bir coşku yaşadı.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı karşılamada kalabalık basın ordusu da görevini yapmakta güçlük çekti. Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle Portekizli yıldız aracına uzun bir süre binemezken, taraftarlar havalimanını tezahüratlarıyla inlettiler. Quaresma zor da olsa kendisini bekleyen araca binerek konaylayacağı Swiss Otel'e geçti.

Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, Cumartesi günü (yarın) saat 18:30'da BJK İnönü Stadı'nda görkemli bir imza töreni planlandı. Quaresma yarın yaklaşık 30 bin taraftarın katılması beklenen bir törenle resmi sözleşmeye imza atacak.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN GELDİM"

Beşiktaş'ın Inter'den transfer ettiği Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı takıma şampiyonluk yaşamaya geldiğini ve bunu başarmak için bütün gücünü ortaya koyacağını söyledi.

Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticilerle birlikte bugün İstanbul'a gelen Quaresma, Atatürk Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Havalimanında basın mensuplarına kısa açıklamada bulunan Portekizli futbolcu, Beşiktaş gibi büyük bir takıma geldiği için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Burada çok bir bir sevgi gösterileriyle karşılaştım. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağım. Buraya herşeyin en iyisini yapmaya geldim. İnşallah, bunu başaracağım. Bütün gücümü Beşiktaş için harcayıp, şampiyonluk sevinci yaşamak istiyorum" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder