19 Haziran 2010 Cumartesi

E Grubu ; Danimarka :2 Kamerun : 1


Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında Kamerun ile Danimarka karşı karşıya geldi. Pretoria'daki 49 bin seyirci kapasiteli Loftus Versfeld Stadı'ndaki mücadeleyi Danimarka 2-1 kazandı.

Maça daha iyi başlayan takım Kamerun'du.Henüz ilk dakikalardan rakibinin üstüne giden Kamerun, önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı ilk dakikalarda. Ancak 10. dakikada Danimarka savunmasındaki büyük hata sonucu Achille Webo sol kanatta kaptığı topu ceza alanı içinde Samuel Eto'o ile buluşturdu ve Kamerunlu yıldız takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Kalesinde golü gördükten sonra oyunda dengeyi sağlayan ve rakibinin üstüne giden Danimarka tüm etkili ataklarını Rommedahl'ın bulunduğu sağ kanattan geeliştirdi. Bu ataklarından birinde 31. dakikada Rommedahl defansın arkasına sarkarak uzun pası kontrol etti ve içeriye çevirdiği topa Bendtner sadece dokunarak takımına beraberliği getirdi.İlk yarının son bölümlerinde orta alanda iki takımın da zayıf düşmesi, fazla sayıda pozisyona girilmesine sebep oldu. Özellikle Kamerun, Emana ve Eto'o ile müsait gol pozisyonlarından yararlanamadı. Danimarka ise Tomasson, Jorgensen ve Bendtner ile girdiği gol girişimlerinden sonuç alamadı.

İkinci yarıda ise yine Kamerun etkili başladı ve yine Eto'o ile Emana ile önemli fırsatlar yakaladı ancak değerlendiremediler.Maçın 61. dakikasında yine sağ kanatta Rommedahl'le gelişen Danimarka atağında, Rommedahl topu rakibi Makoun'dan kurtardı ve ceza sahasında girerek sol köşeye çok şık bir vuruş yaparan Souleymanou'yu mağlup etmesini başardı. Bu golle 2-1 öne geçen Danimarka tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekildi. . Rsik olaran Le Guen , Idrissou ve Aboubakar oyuna aldı. Emana ve Eto'o ile birlikte ofansif olarak rakip kaleye yüklenen Kamerun geliştirdiği ataklarda golü bulamayarak turnuvaya erken veda etti.

0 yorum:

Yorum Gönder