19 Haziran 2010 Cumartesi

İngiltere Premier Ligi 2010-2011 Sezonu Haberleri

 4 Temmuz 2010

Kayserispor'un da transfer hedefinde bulunan Kris Boyd, İngiliz ekibi Middlesbrough ile anlaştı.

Sky Sports'un haberine göre, Kris Boyd, Middlesbrough'da. Kayserispor'un da yoğun bir şekilde istediği Boyd, Türkiye'de forma giymek istememiş ve sarı-kırmızılıların teklifini kabul etmemişti.

Eski Rangers oyuncusu Kris Boyd, Middlesbrough'da olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Boyd, "Beni transfer etmek isteyen bir çok kulüp vardı. Ailem ile oturup artı ve eksilere baktık, İngiltere'de olmanın daha iyi olacağını düşündük. O yüzden böyle bir karar verdim" şeklinde konuştu.

Boyd, yarın yapılacak olan sağlık kontrollerinden sonra kendisini 2 yıllığına Middlesbrough'lu yapan resmi sözleşmeye imza atacak.

Tecrübel golcü, son 4 sezonu Rangers'ta geçirmiş ve bu takımda 101 gol atmıştı. 

-----------------------------------------------------------------------

2 Temmuz 2010


    Manchester City`den Bir Bomba Daha

    Uzun yıllar sonra Premier Lig'de şampiyonluk hedefiyle yola çıkmaya hazırlanan Manchester City, kadrosuna bir yıldız daha oyuncu kattı ve Barcelona'dan Fildişi'li ortasaha Yaya Toure'yi renklerine bağladı.

    Manchester City kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 27 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

    2010 Dünya Kupası'nda Fildişi Sahilleri Milli takım formasıyla mücadele eden ortasaha futbolcusu, böylelikle İngiliz ekipte ağabeyi Kolo Toure ile birlikte oynama şansı bulacak.
    Alman Milli defans Jerome Boateng ve İspanyol yıldız David Silva'nın ardından Yaya Toure'yi de renklerine bağlayan Manchester City'de, teknik direktör Roberto Mancini şu açıklamayı yaptı:
    "Takımımız için bir müthiş transfer daha ve Yaya'nın bize katılmasından dolayı çok memnunum. Harika bir futbolcu. Uzun süredir hayranlıkla takip ettiğimiz biriydi ve onu sıcak bir şekilde karşılayacağız. Tecrübesi ve yetenekleriyle bizim için çok önemli bir futbolcu olacak."

    28 Milyon Euro'luk bir bonservis bedeliyle İngiliz ekibe katılan Toure ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    "Bir rüyanın gerçekleşmesi. Her zaman kardeşimle birlikte aynı kulüpte oynamayı istemiştim ve bu yüzden çok mutluyum. Barcelona'da çok önemli isimlerle birlikteydim ancak City'de de Tevez, Adebayor, Vieira ve elbette Kolo gibi yıldızlar var.

    Premier Lig'i seviyorum ve her zaman takip ediyordum. City geçen sezonki 5. likle çok başarılıydı ve umarım bu sezon daha da yükselerek Şampiyonlar Ligi'nde yer alabiliriz."
    Fildişi Sahil'li Milli futbolcu, geride kalan sezonda Barcelona'da 6'sı yedekten olmak üzere 32 resmi maçta görev almış ve 1 gol atıp 5 asist yapmıştı. 

    2002 yılında Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger tarafından idmanlara denenmek için alınan Yaya Toure'nin, Londra temsilcisine transferi gerçekleşmemiş ve Belçika'nın Beveren takımından Ukrayna temsilcisi Metalurg Donetsk renklerine bağlanmıştı.Olympiakos ve Monaco kulüplerinde de hizmet veren Toure, 2007 yazında ise 10 Milyon Euro karşılığında Barcelona'ya transfer olmuştu.
    -------------------------------------------------------------------------
    • 23 Haziran 2010 Çarşamba


    Arsenal'in yıldız oyuncusu Aaron Ramsey, sakatlığının ardından ilk kez koşulara başladı. Stoke City'nin savunma oyuncusu Ryan Shawcross'un darbesi ile ayağı kırılan Galli, 4 ay aradan sonra çalışmalarına başladı.

    Eski Galatasaraylı Dean Saunders ile birlikte antrenmanlara başlayan Ramsey'in durumu her geçen gün iyiye giderken, Saunders da 19 yaşındaki yıldızla ilgili olarak Daily Star'a şu açıklamaları yaptı: "Aaron, koşulara başladı, artık zamana ihtiyacı var. Benim bildiğime göre çalışmaları iyi gidiyor ve tam anlamıyla hazır olması için çok fazla süreye gerek kalmayacak. Onun durumu kendisi için olduğu kadar Arsenal ve Galler için de önemli. Sahalara en kısa sürede dönerek müthiş yeteneğini futbol sahasında herkese yeniden göstermeli"

    Aaron Ramsey, Castrol'ün Castrol Rankings sisteminde 298 puanla 1428. sırada yer alıyor



    -------------------------------------------------------------------------

    • 21 Haziran 2010



    Premier Lig ekibi Wolverhampton, küme düşen Hull City'nin İrlanda'lı Milli futbolcusu Stephen Hunt'u renklerine bağlayarak uzun süredir bitirmeye çalıştığı yıldız transferini tamamladı. 

    Wolverhampton kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
    Ocak ayındaki ara transfer döneminde de başarılı ortasaha futbolcusu için girişimde bulunan İngiliz ekip, 5 Milyon Pound'luk teklifte bulunmuş ancak Hull City bu teklifi reddetmişti.
    Newcastle ve West Bromwich kulüplerinin de transfer listesinde olan Stephen Hunt yaptığı açıklamada, "Yeni teknik direktör ve takım arkadaşlarımla birlikte çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum" dedi. 

    Geçtiğimiz sezon başında 3 Milyon Pound bedelle Reading'den Hull'a transfer olan ve hHer iki kanatta da görev alabilen İrlanda'lı futbolcu, tamamı ilk 11'den olmak üzere 27 lig maçında sahaya çıkmış ve 6 gol kaydetmişti. 

    22 defa İrlanda Milli takım formasını giyen Hunt, Steven Mouyokolo'nun ardından bu yaz döneminde Hull City'den Wolverhampton yolunu tutan 2. futbolcu oldu.
    ------------------------------------------------------------


    Premier Ligde fikstür Heyecanı

    İngiltere’de yeni sezon çok ciddi bir maçla başlayacak. Önümüzdeki sezon için çekilen fikstürde ilk hafta kâbus gibi bir sezon geçiren Liverpool, Arsenal ile Anfield Road’da karşılaşacak.

    Manchester City de Şampiyonlar Ligi’ne gitmesine engel olan Tottenham’dan sezon ilk haftasında intikamını alabilecek.
    Manchester United bir yıllık aradan sonra Premier Lig’e  geri dönen Newcastle United maçıyla, son şampiyon Chelsea ise West Bromwich Albion maçıyla sezona merhaba diyecek.

    İşte ligin ilk hafta maçları;
    Aston Villa v West Ham
    Blackburn v Everton
    Blackpool v Wigan
    Bolton v Fulham
    Chelsea v West Brom
    Liverpool v Arsenal
    Man Utd v Newcastle
    Sunderland v Birmingham
    Tottenham v Man City
    Wolverhampton v Stoke

    0 yorum:

    Yorum Gönder