19 Haziran 2010 Cumartesi

İspanya La Liga 2010-2011 Sezonu Haberleri




13 Yıllık Aşk Bitti!

La Liga temsilcisi Espanyol'un efsanesi haline gelen golcü futbolcu Raul Tamudo'nun, geçtiğimiz sezonki kötü günlerin ardından kulüple olan ilişkisini bitirdiği açıklandı.

Espanyol kulübünün alt yapısından yetişen 1996 yılından beri A takımda hizmet veren 32 yaşındaki futbolcu, geride kalan sezonda sadece 7 maçta forma giymiş ve bir türlü yıldızının barışmadığı teknik direktör Mauricio Pochettino tarafından da kaptanlık görevinden alınmıştı.

Espanyol formasıyla 340 resmi maçta sahaya çıkan ve 129 kez fileleri havalandırarak Katalan kulübün tarihteki en skorer ismi olan Tamudo, 1998 ile 1999'da kısa sürelerle Alaves ve Lleida'da kiralık olarak forma giymişti.

2000 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan İspanya Milli takımının as futbolcularından olan Tamudo, uzun süredir hasret kaldığı A Milli takım formasını ise 13 defa terletmiş ve 5 gol kaydetmişti.


------------------------------------------------------------------------------


Valencia`ya Arjantin`li Ortasaha

Yıldız futbolcularını elden çıkaran Valencia, geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 1'de gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Arjantin'li ortasaha Alberto Costa'yı renklerine bağladı.

David Villa, David Silva ve Zigic gibi önemli isimleri kaptıran Valencia, Montpellier forması giyen 25 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

6.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol ekibe katılan Alberto Costa, geride kalan 2 sezonda Montpellier'in başarısında önemli rol üstlenmiş ve önce Ligue 1'e çıkılmasına ardından da geçen sezonu ligde 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi bileti alınmasına yardımcı olmuştu.

Geride kalan sezonda Ligue 1'de 31 maçta görev alıp 7 kez fileleri havalandıran ortasaha futbolcusu, Valencia kulübünün resmi internet sayfasına şöyle konuştu:

"Avrupa'nın ve İspanya'nın en büyük takımlarından birine gelmek rüya gibi. Beni almak için gösterdikleri çabaya da minnettarım. Beni transfer ederek doğru bir karar verdiklerini göstermek için sabırsızlanıyorum.

Valencia her zaman benim için özel bir kulüp oldu çünkü Roberto Ayala, Kily Gonzalez, Claudio Lopez ve Mario Kempes gibi birçok harika Arjantin'li futbolcu burada oynadı."

------------------------------------------------------------------------------
  • 29 Haziran 2010 Salı




Real Madrid`de Beklenen İmza

Real Madrid, 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin forması giyen ve uzun süredir peşinde koştuğu Angel Di Maria'nın transferini bitirdiğini resmi internet sayfası aracılığıyla duyurdu.

Real Madrid kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Benfica'da forma giyen 22 yaşındaki futbolcuyla 6 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Real Madrid'in 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bonservis bedeli için yoğun pazarlıklar sonucunda Benfica'yı ikna edip 30 Milyon Euro karşılığında el sıkıştığı belirtildi.

Yıllık 2 Milyon Euro ücret alacağı belirtilen Arjantin'li yıldız, geride kalan sezonda Benfica formasıyla 9 gol atıp 11 de asist yaparak takımının ligi şampiyon olarak tamamlamasında önemli rol üstlenmiş ve Portekiz Premier Lig'de yılın futbolcusu seçilmişti.

2007'de 8 Milyon Euro karşılığında Rosario Central'dan Benfica'ya transfer olan genç yetenek, 2007 Dünya U-20 Şampiyonası'nda kupaya uzanan Arjantin Milli takımının yıldızlarından olmuştu.


-------------------------------------------------------------------------------------
  • 28 Haziran 2010 Pazartesi



Atletico`nun Kalecisi Benfica`da

Portekiz şampiyonu Benfica, Atletico Madrid'de 3. kaleci konumunda bulunan Roberto Jimenez'i renklerine bağladı.

Benfica kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 24 yaşındaki kaleciyle 5 yıllık sözleşme imzalandığı ve bonservis bedeli olarak Atletico Madrid'e 8.5 Milyon Euro ödeneceği bildirildi.

Atletico Madrid kulübünün alt yapısından yetişen İspanyol kaleci, geride kalan sezonun devre arasında Real Zaragoza'da kiralık olarak forma giymiş ve görev aldığı 15 La Liga maçının 7'sini gol yemeden tamamlamıştı.

Madrid temsilcisinde Sergio Asenjo ve David de Gea'nın arkasında kaldığı için forma şansı bulamayan Roberto Jimenez, İspanya alt yaş Milli takımlarında düzenli olarak görev almıştı.


-------------------------------------------------------------------------------------
  • 23 Haziran 2010 Çarşamba


Juan Mata Barcelona'da

Barcelona, David Villa'dan sonra bir Valencia'lı futbolcu ile daha anlaştı. Radyo Onda Cero'nun haberine göre Barcelona, Valencia'nın genç yıldızı Juan Mata ile anlaşma sağladı.

Daha önce Valencia'nın bir diğer yıldızı David Villa'yı 40 milyon avro karşılığında renklerine bağlayan Katalan ekibi, Juan Mata için Valencia kulübüne 20 milyon avro ödeyecek. 22 yaşındaki İspanyol oyuncusu Barcelona ile 5 yıllık bir kontrat imzalayacak.

Barcelona bu oyuncuyu geçtiğimiz sezon da almak istemiş fakat Valencia satmamıştı. Bu sezon maddi sorunlarla boğuşan Valencia yönetimi bazı yıldızlarını satma kararı almıştı. İspanya milli takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele eden Mata'nın Valencia ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Juan Mata'yı Premier Lig ekiplerinden Manchester City de transfer etmek istemiş fakat oyuncu bu teklifi kabul etmemişti.



------------------------------------------------------------------------------------------------

  • 22 Haziran 2010


La Liga takımlarından Deportivo, Benfica'nın 20 yaşındaki yıldızı Urretavizcaya'yı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Benfica, genç yıldızı Urretavizcaya'yı sezon sonuna kadar Deportivo La Coruna'ya kiraladı. İspanyol kulübünün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Benfica'nın Uruguaylı yıldızı Urretavizcaya ile kiralık olarak sözleşme imzalandığını ve sezon sonu satın alma opsiyonunun kendilerinde olduğu belirtildi.

2008 sezonu başında Benfica'ya transfer olan Urretavizcaya, Portekiz ekibinde bir lig, iki de kupa şampiyonluğu yaşadı. Geçtiğimiz sezon Uruguay ligi takımlarında Penarol'e kiralanan genç futbolcu 14 maçta forma giymiş 4 kez ağları havalandırmıştı.


--------------------------------------------------------------
  • 22 Haziran 2010


La Liga temsilcisi Almeria, Castellon’da forma giyen 23 yaşındaki Arjantin golcü Leonarda Ulloa’yı 4 yıllığına renklerine bağladı. Deportivo ise Uruguaylı Jonathan Urretavizcaya’yı kiralık olarak transfer etti.

Almeria Teknik Direktörü Juan Manuel Lillo’nun transfer listesinde olan Arjantinli oyuncu, Castellon’da forma giydiği iki sezon boyunca 30 kez fileleri havalandırdı (resimde sol tarafta olan).

Almeria’nın resmi internet sitesinde yer alan haberde yaratıcı forvet olan tanımlanan golcü oyuncuyu dikkat çeken bir performansı olduğu vurgulandı.

DEPORTIVO’DA BİR URUGUAYLI-

La Liga’nın bir diğer temsilcisi Deportivo, bonservisi Benfica’da olan Uruguaylı kanat oyuncusu Jonathan Urretaviscaya’yı kiralık olarak renklerine bağladı. 20 yaşındaki oyuncu geçen yıl kiralık olarak ülkesinde Penarol takımında forma giyiyordu.

Deportivo’nun resmi internet sayfasında yer alan habere göre genç oyuncunun sezon sonuna kadar kiralandığı açıklandı. Anlaşmada sezon sonunda satın alma opsiyonunun Deportivo kulübünde olduğu belirtildi.

2008 sezonun başında Benfica’ya transfer olan Urretavizcaya, Portekiz ekibinde bir lig, iki de kupa şampiyonluğu yaşadı. Geçer sezon Penarol’de 14 maçta forma giymiş ve 4 kez de fileleri havalandırmıştı


--------------------------------------------------------------




Real Sociedad , Llorente'yi Kaptı !

La Liga'nın yeni ekiplerinden Real Sociedad, Villarreal'de forma giyen deneyimli santrfor Joseba Llorente'yi kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre 30 yaşındaki oyuncu için Villarreal'e 2,5 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Sociedad'ın Uruguaylı teknik direktörü Martin Lasarte'nin raporları doğrultusunda gerçekleşen transfer, Bask ekibinin bu sezonki ilk transferi olarak göze çarpıyor.

Real Sociedad altyapısından yetişen Llorente, geçtiğimiz sezon Villarreal formasıyla çıktığı 29 maçta dokuz gol atmayı başarmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder