19 Haziran 2010 Cumartesi

Almanya Bundesliga 2010-2011 Sezonu Haberleri

2 Temmuz 2010



 Alman Yıldızı Wolfsburg Kaptı

 
Bundesliga ekibi Wolfsburg, 2010 Dünya Kupası'nda Almanya Milli takım defansının sigortası olan Arne Friedrich'i renklerine bağladı.

Wolfsburg kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Güney Afrika'da düzenlenen turnuvada Almanya'nın oynadığı 4 maçta da 90'ar dakika sahada kalan 31 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

2002-2003 sezonundan beri Hertha Berlin forması giyen ve takımda kaptanlık görevini yürüten tecrübeli futbolcu, geçen sezon takımının küme düşmesine engel olamamıştı.

Wolfsburg kulübü sportif direktörü Dieter Hoeness yaptığı açıklamada, "Arne'nin bize gelmeyi seçmesinden dolayı çok mutluyuz. Dünya Kupası'ndaki performansıyla yine klasını gösteriyor ve Wolfsburg'da da çok iyi işler çıkaracak. Tecrübesi, yüksek kalitesi ve harika kişiliğiyle takımımıza büyük katkı sağlayacak" dedi.

Hertha Berlin'deki kariyerinde 231 Bundesliga maçına çıkıp 14 gol kaydeden defans oyuncusu, Almanya Milli takım formasını ise 76 defa terletmişti.
------------------------------------------------------------------ 
 
24 Haziran 2010


 
Christian Lell Hertha Berlin'de
 
Bayern Münih'in Alman sağ beki Christian Lell, Hertha Berlin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaratarak küme düşen Hertha Berlin, Bayern Münih'in Alman sağ beki Christian Lell'i kadrosuna kattı.

Alman kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Lell ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyurdu.Hertha Berlin Genel Menajeri Michael Preetz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Christian'ın dinamizmi ve hızı bize güç katacaktır. Genç olmasına rağmen çok tecrübeli bir oyuncu" şeklinde konuştu.Bayern Münih alt yapısından yetişen Lell, Bavyera ekibi ile 2 Bundesliga, 2 Almanya Kupası ve 1 de Federasyon Kupası sevinci yaşamıştı. 

 
------------------------------------------------------------------
 
23 Haziran 2010
 
 

Schalke Yunan stoperi kaptı


 
 Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Schalke 04, Olympiakos'un genç stoperi Kyriakos Papadopoulos'u renklerine bağladı.


Schalke 04 kulübünün resmi sitesinden yapılan açıklamada, 18 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Haberde ayrıca genç stoperin 2007 yılında Svoronos Katerinis'ten OlympiaKos'a transfer olduğu belirtildi. Haberde bu futbolcuya ne kadar bonservis ücreti ödeneceği konusunda ise bir bilgi yer almadı.


Yunanistan'da potansiyel arz eden genç bir savunma oyuncusu olarak bilinen Papadopoulos, 3 sezondur formasını giydiği Olympiakos'da sadece 8 maçta görev almıştı. Zaman zaman Yunanistan ümit milli takımı da çağrılan genç stoperi Espanyol ve Manchester City kulüpleri de kadrosuna katmak istiyordu.
 
 Genç stoperi transfer ederek bu sezonki 5. transferini gerçekleştiren Schalke daha önce Tim Hoogland (Mainz), Christoph Metzelder (Real Madrid), Erik Jendrisek (Kaiserslautern) ve Atsuto Uchida (Kashima Antlers)'yı transfer etmişti.
 
------------------------------------------------------------------


 
Frankfurt'ta iki yeni transfer!
Bundesliga'da gelecek sezon ön sıraları hedefleyen Eintracht Frankfurt, Yunanistan 1. Ligi takımı Panionis Atina'dan Georgios Tzavellas ile Almanya 3. lig ekibi Kickers Offenbach'tan Almanya U20 Milli futbolcusu Sebastian Rode'yi transfe etti.

Yunanistan'ın Dünya Futbol Şampiyonası kadrosunda olmamasına rağmen ülkesinin en yetenekli defans oyuncuları arasında sayılan 22 yaşındaki Georgios Tzavellas, Frankfurt ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Panionis takımında 41 maç oynayan ve 2 gol atan genç futbolcu 1,83 metre boyunda. Defansın solunda oynayan Tzavellas, Yunanistan 1. Ligi'nde yaptığı 11 asistle dikkat çekti.

Frankfurt
Teknik Direktörü Michael Skibbe'nin isteği doğrultusunda Kickers Offenbach'ın yetenekli genç futbolcusunuda transfer etti. Lise öğrencisi olan 19 yaşında ve 1,79 metre boyundaki Sebastian rode Almanya U18 ve U19 takımlarında 13 kez forma giydi. Frankfurt ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Rode"Hedefim önce Frankfurt formasını Bundesliga sürekli taşımak, daha sonra ise Almanya A Milli formasını giymek" dedi. Öte yandan Frankfurt, Halil Altıntop'a teklif sunduklarını bir hafta içinde Türk futbolcu ile anlaşmak istediklerini belirttiler.
 
------------------------------------------------------------------

22 Haziran 2010 Salı

    Köln kulübü resmi sitesinden yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon Stuttgart forması giyen başarılı orta saha oyuncusu Martin Lanig'i kadrosuna dahil ettiğini açıkladı.

    Köln kulübü ayrıca Lanig'in bonservis bedeli olarak Stuttgart'a 800 bin avro ödeneceğini belirtti. Köln ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Martin Lanig, 2013 yılına kadar bu takımın formasını terletecek.

    Geçtiğimiz sezon Stuttgart'da 27 maçta forma giyen Lanig 1.90 cm'lik fiziği ile dikkat çekmişti. Lanig geçen sezonu 4 gol ile tamamlamıştı.

    ------------------------------------------------------------------


    Panzer'e Sırp Bombası

    İlk maçların ardından en çok övgüyü alan ekip Almanya, güçlü kadrosuyla turnuvanın flaş yapmaya aday olan takımı Sırbistan'a tek golle boyun eğerken, Klose'nin kırmızı kartı ve Podolski'nin kaçırdığı penaltıyla da hüsran yaşadı.

    Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanan ve İspanyol hakem Alberto Undiano'nun düdük çaldığı karşılaşmada, 37. dakikada rakibine arkadan yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartını gören Miroslav Klose Almanya'yı 10 kişi bıraktı. 

    - Tecrübeli golcü, Dünya Kupaları tarihinde kırmızı kart gören 7. Alman futbolcu oldu.
    1 dakika sonra ise, atılan derinlemesine pasta sağ taraftan hızla ceza sahasına giren Milos Krasic'in çizgi üstünden yaptığı ortada, arka direkteki Zigic'in indirdiği topu kontrol edip tamamlayan Milan Jovanovic takımını öne geçirdi. 1-0

    - Yeni sezonda Liverpool forması giyecek olan 29 yaşındaki futbolcu, böylelikle Milli forma altındaki 10. golünü kaydetti.

    46. dakikada Mesut'un sağ taraftan ceza sahasına gönderdiği kesme ortada kalecinin yumrukladığı topu kontrol eden Sami Khedira'nın sert vuruşu üst direkten geri döndü.

    57. dakikada, Mesut'un derinlemesine müthiş pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Podolski'nin vuruşu yandan auta çıktı.

    59. dakikada ise, sol taraftan ceza sahasına yapılan ortada tecrübeli futbolcu Vidic topu eliyle uzanarak kesti ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

    Beyaz noktanın başına geçen Lukas Podolski'nin yerden zayıf vuruşunu Sırp kaleci Vladimir Stojkovic kurtarmayı başardı.

    67. dakikada, Krasic'in sağ taraftan iki rakibini çalımladıktan sonra getirdiği topu kontrol edip plase vuruşu yapan Milan Jovanovic'in gönderdiği top yan direkten geri döndü.

    70. dakikada, ilk maçın yıldızlarından olan ancak Sırbistan karşısında fazla varlık gösteremeyen Mesut Özil kenara gelerek yerini Cacau'ya bıraktı.

    74. dakikada, maç boyunca sağ kanadı müthiş etkili kullanan Krasic'in yaptığı etkili ortada Zigic'in kafa vuruşu üst direğe çarpıp auta gitti.

    - Almanya, böylelikle 1986 Meksika'da 2-0'lık Danimarka yenilgisinin ardından Dünya Kupaları'nda grup maçlarındaki ilk mağlubiyetini yaşadı.

    0 yorum:

    Yorum Gönder