19 Haziran 2010 Cumartesi

Fransa Ligue 1 2010-2011 Sezonu Haberleri

6 Temmuz 2010

 Rusya şampiyonu Rubin Kazan'da yeteri kadar forma şansı bulamayan Türk golcü Hasan Kabze, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Montpellier'e transfer oldu.

Montpellier kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

2006'de Galatasaray'la lig şampiyonluğu yaşayan ve 2007'de Rusya yolunu tutan Hasan Kabze, Rubin Kazan formasıyla geçirdiği kariyerinde ligde sadece 4 gol atabilmişti.
Daha önce Bucaspor ile Çanakkale Dardanelspor kulüplerinde de hizmet veren ve yeni takımında 20 numaralı formayı giyecek olan forvet oyuncusu, A Milli takımda ise 7 maça çıkıp 2 gol atmıştı.

 ------------------------------------------------------------------------------

30 Haziran 2010



Bonservisi Marsilya'da bulunan fakat geçen sezon kadroya giremeyen 20 yaşındaki Kamerunlu savunma oyuncusu Charley Roussel Fomen lig 2 ekiplerinden Dijon'a kiralandı.

---------------------------------------------------------------------------------------------

29 Haziran 2010


Son 3 sezondur Lyon forması giyen Mathieu Bodmer Paris Saint Germain kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Savunmanın ortasında ve defansif orta saha olarak oynayabilen 27 yaşındaki oyuncu geçen sezon Lyon'da 16 maçta forma giyip takımı adına 1 gol kaydetmeyi başarmıştı. Profesyonel oyuncu kariyerine Caen'de başlayan oyuncu 4 sezonda Lille forması giymişti.

---------------------------------------------------------------------------------------------

26 Haziran 2010





Kariyeri boyunca Lille, Liverpool, Bordo, Marsilya ve Rennes gibi önemli takımların formasını giyen geçtiğimiz sezonu ise Kıbrıs Rum Kesimi'nde geçiren Fransız orta saha oyuncusu Bruno Cheyrou Nantes ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

---------------------------------------------------------------------------------------------

21 Haziran 2010



Bonservisi Boca Juniors'ta bulunan 21 yaşındaki Uruguaylı savunma oyuncusu Adrián Javier Gunino Fransa'nın Toulouse ekibiyle 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre genç oyuncunun satın alma opsiyonuda Toulouse kulübünde olacak.

-----------------------------------------------------------------------------------

15 Haziran 2010


Auxerre'de forma giyen Romen hücum oyuncusu Daniel Niculae Monaco ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon asistleriyle dikkat çeken oyuncu, 4 yıldır forma giydiği lig 1'de 19 gol atmayı başardı.

-----------------------------------------------------------------------------------

5 Haziran 2010


Rennes'de forma giyen İsveçli savunma oyuncusu Peter Hansson Monaco ile anlaştı. Tecrübeli savunma oyuncusu bu sezon 34 maçta forma giyerek 1 gol bulmayı başarmıştı.

--------------------------------------------------------------------------------------

1 Haziran 2010


27 yaşındaki Şilili defansif orta saha oyuncusu Marco Estrada Fransa'da iyi bir sezon geçiren Montpellier takımına transfer oldu. Fransız ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzalayan oyuncu Şilli milli takımında 22 kez forma giymişti. Ayrıca Estrada Dünya Kupası kadrosunda da yer alıyor.

---------------------------------------------------------------------------------


31 Mayıs 2010


Lyon, Jimmy Briand'ı renklerine bağladı !

Ligue 1 ekiplerinden Lyon, Rennes'de forma giyen golcü futbolcu Jimmy Briand'ı 6 milyon avroluk bir bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı.

Reuters'da yer alan haberde Marsilya ve PSG ile de adı anılan Briand'ın Lyon ile dört yıllık sözleşmeye imza attığı belirtildi.

Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sezonki ilk transfer planımızı gerçekleştirdik. Briand bizim için önemli bir isimdi ve onu kadromuza kattığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.

25 yaşındaki futbolcu Rennes formasıyla çıktığı 169 maçta 33 gole imza atmıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------

27 Mayıs 2010



Sochaux alt yapısından yetişen 23 yaşında Fransız orta saha oyuncusu Romain Hamouma, lig 1'in yeni takımlarından Caen'e transfer oldu. Geçtiğimiz sezon Laval forması giyen oyuncu 35 maçta görev alıp; 10 gol ve 5 asist istatistikleriyle oynamıştı.


0 yorum:

Yorum Gönder