30 Nisan 2011 Cumartesi

İtaly Serie B Predictions, Betting, Reviews |April 30 , 2011|



Ascoli - Froninose

Pick: Ascoli to Win
Odds: 1.77
Stake: 7/10

İtalya Serie B'de bitime 5 hafta kala alt sıraları yakından ilgilendiren müsabakada Ascoli , Son sırada yer alan Frosinone'yi ağırlıyor. Ascoli son 3 maçta topladığı 5 puanla düşme hattından kurtuldu ancak Portoguaro geçen hafta kazanırken, Triestina'da son iki maçını kazandı. Puanlar birbirine oldukça yakın olduğundan yaşanacak bir puan kaybının telafisi olmayabilir. 

Ascoli'nin 5 puanı silinmiş olmasa şuan için biraz daha rahat durumda olabilirlerdi ancak bu maçı kazanmaktan başka çareleri yok. Froninose son iki haftayı beraberlikle kapattı ancak son sırada yer alıyorlar ve beraberlikler bu sezon onları kurtarmak için yeterli olmayacaktır. Onlarda bu maçı kazanmak istiyorlar ancak dış sahada varlık gösteremiyorlar. Bu sezon oynadıkları 18 deplasman maçında sadece 2 kez kazanabildiler ve topladıkları 12 puan ile dış sahada Padova ile birlikte en başarısız takım durumundalar. 

Ascoli ise iç sahada başarılı sonuçlar alan bir takım. Kaliteli bir kadrolarıda var ancak şuanki durumları ile hayal kırıklığı yaşattılar. Geride kalan haftalarda biraz daha nefes almak için bu maçı seyircisi önünde kazanacaklarını düşünüyorum.


Swiss Super League Predictions, Betting, Reviews |April 30 , 2011|


Grasshoppers - Luzern


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10

Ligde kalma mücadelesi veren Grasshoppers ile Avrupa Ligine katılma mücadelesi veren Luzern karşı karşıya geliyor. İki ekipte geçen hafta aldıkları galibiyetlerle kötü gidişlerine son verdiler. Grasshoppers deplasmanda Thun'u geçerken, Luzern sahasında Bellizona takımını 3-2 mağlup etti. 

Bu hafta St-Gallen ile Neuchatel karşılaşacağı için bu maç ligde kalma mücadelesi veren Grasshoppers için daha büyük önem taşıyor. Ancak Luzern'in kolay lokma olmadıüğını göz önüne almak gerek. Luzern teknik direktörü Fringer'in , Grasshoopers teknik direktörü Sforza'ya karşı büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. İki teknik adam daha önce 12 kez karşılaştı ve Sforza sadece bir kez kazanabildi. Ayrıca Sforza'nın deplasmanına 5 kez konuk olan Fringer, bu deplasmanlardan hiç eli boş dönmedi. 

Buna rağmen Grasshoppers'in iç sahada Luzerm karşısında bariz bir üstünlğü var. İki ekip arasında bu sahada oynanan 11 maçta Luzern sadece 2 kez kazanabildi. Kolay bir maç olmayacağı belli. Ev sahibi ekip kazanmak için elinden geleni yapacaktır ancak oldukça kötü bir savunmaları var. Konuk ekip Hakan Yakın, Nelson Ferreira , Paiva , Gygax gibi etkili isimlerle rakibi karşısında skor üretecektir. Taraf bahsine girmeden karşılıklı goller beklemek en mantıklı seçim olur.


Scottish Premier League Championship Play-Off Predictions, Betting, Reviews |April 30, 2011|



Motherwell - Rangers

Pick: First Half win to Rangers | 2.5 Goals Over
Odds: 1.98 | 1.70
Stake: 6/10 | 7/10

İskoçya Premier Ligi Championship Play-Off'ta bitime 4 hafta kala Celtic'in maç fazlası ile 1 puan önünde zirvede yer alan Rangers, geçen hafta İbrox'da Celtic'i yenemediği için geride kalan haftalar için puan kaybetme limitini doldurdu. Kenny Miller'ın gidişinden sonra ofansif anlamda çok büyük bir güç kaybetmiş olsalarda savunma gösterdikleri başarılı performans ile başarılı sonuçlar almaya devam ediyorlar. Dış sahada oynadıkları son 5 lig maçını kazanırken bu maçlarda kalesinde gol dahi görmediler. 

Motherwell 'in ise ligde bir hedefi kalmadı. İskoçya Federasyon kupasına finale yükseldiler ve hedefleri kupayı müzesine götürerek Avrupa kupalarına katılmak. Ligde bir hedefleri kalmamasına rağmen iç sahada aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekiyorlar. Evinde son 5 resmi maçını kazanan Motherwell, Celtic'i de mağlup etmişti. Geçen haftada Hearts karşısında 3-0 geri düşmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılmasını bilmişlerdi. Hedefsiz bir takım için fazla istekliler. Bu nedenle Rangers'ı zorlayabilirler ancak iki ekip arasında bu sezon oynanan maçlarda Rangers farklı galibiyetlere imza attı. 

Rangers bu sezon evinde rakibi ile oynadığı maçlarda 4-1 ve 6-0 kazanırken , deplasmanda ise rakibini 4-1 ile geçmişti. Bu maçta da sonuca gitmekte zorlanmayacaklarını düşünüyorum. İki ekip arasında oynanan son 5 maçta 25 gol atıldığını ve bu maçların 4'ünün TGS 4-6 ile sonuçlandığını göz önüne alırsak, 2.5 gol üzeride iyi bir seçim olacaktır.

Motherwell'de savunmadan Steven Saunders sakat. Ancak orta sahadan Steve Jennings ile Chris Humphrey sakatlıklarını atlattıktan sonra tekrar maç kadrosuna alındı.

Rangers'da Lee McCulloch sakatlığı nedeni ile yok. Orta sahadan Jaime Ness'in durumu ise belirsiz.

Takımların maç kadrosu şu şekilde ;

Motherwell : Randolph, Ross, Hateley, Gunning, Craigan, Hutchinson, Jennings, Lasley, Forbes, Sutton, Jeffers, Humphrey, Murphy, Jones, Page, McHugh, Casagolda, Hollis.

Rangers : McGregor, Whittaker, Papac, Weir, Bougherra, Wylde, Fleck, Davis, Edu, Diouf, Naismith, Lafferty, Jelavic, Kerkar, Foster, Healy, Alexander, Hutton.

Turkey Super League and Bank Asya 1. League Predictions, Betting, Reviews |April 30, 2011|



Giresunspor - Denizlispor

Pick: Giresunspor to Win
Odds: 2.42
Stake: 6/10

4 maçtır kazanan Giresunspor geçen hafta sahasında Mersin'e mağlup oldu ve seri bozuldu. Düşme hattının 6 puan üzerinde yer alıyorlar ve az da olsa ligden düşme ihtimalleri bulunuyor. Bu maçı kazanarak rahatlamak istiyorlar. Rakibini sezonun ilk yarısında deplasmanda mağlup etmesini başarmışlardı. Bu sefer seyirci desteğinide yanına alacaklar. 

Giresunpor'un basın sözcüsü Fatih Sandal maçtan önce yaptığı açıklamada ''Ligin ikinci yarısında en iyi dört takım arasındayız, ancak şu anki konumumuz bizi üzüyor'' dedi. Takımda kart cezalısı Ramazan ile sakatlığı süren Volkan karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Denizlispor'da ise işler karışık. Sezona çok iyi başlayan ve önümüzdeki sezona Süper Lige yükselmesine kesin gözüyle bakılan Denizlispor, Play-Off şansınıda hemen hemen yitirmiş durumda. Sezona teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile başlayan, daha sonra Kenan Atik ve Serhat Güller'i takımın başına getiren Yeşil-siyahlılar, önceki gün Güller'in istifasının ardından yeniden takımı Kenan Atik'e emanet ederken, genel menajer Adnan Erkan'ı da görevden aldı. Denizlispor’un başında 8 hafta kalan ve bu süre içinde 5 mağlubiyet, 2 beraberlik ve bir hükmen galibiyeti bulunan teknik direktör Serhat Güller, Denizlispor’un başarısı için elinden geleni yaptığını ancak istedikleri sonuçları alamadıklarını belirtti.

Üst üste aldığı başarısız sonuçlarla zirveden kopan yeşil siyahlı ekipte, hafta içinde Serhat Güller’in takımdan ayrılmasıyla göreve gelen Kenan Atik takımda revizyona gitti. Geçen hafta Karşıyaka maçında alınan beraberlikle play-off’a kalma umutlarının da tükendiğini belirten Kenan Atik, ligde kalan son 3 maçta mümkün olduğu kadar fazla forma şansı bulamayan ve milli takımların çeşitli kademelerinde oynayan oyunculara şans vereceğini açıklamasının ardından ilk revizyonu yaptı.

Kenan Atik, kaleci Zafer’in yanı sıra Ceyhun, Ahmet Çağıran, Adem Sarı ve Youla’yı kadroya almazken, bu oyuncuların yanı sıra kart cezalısı olan Braga da bu maçta forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yerine alt yapıdan Erhan Kartal, Oğuzhan, Sinan ve Muhittin Giresunspor maçı kadrosuna dahil edildi.

Giresunspor maçında alt yapıdan kadroya alınan oyunculardan en az ikisine forma şansı vermeyi planlayan Teknik Direktör Kenan Atik, "Giresunspor maçında genç oyuncularımızı da oynatmayı düşünüyoruz. Denizlispor artık kendi bünyesinde yetişen futbolculara da şans vermeli. Biz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu tür maçlar genç oyuncular için çok önemli" dedi. Giresunspor maçını kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirten Kenan Atik, "Bu maçta kaybedecek bir şeyimiz yok. Çıkıp Denizlispor’a yakışır şekilde futbolumuzu oynayarak bunu skora yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu arada Yeşil siyahlılar, karayolu ile İzmir’e oradan uçakla Trabzon’a, oradan da karayolu ile Giresun’a gitti. Bu uzun yolculukta takımda yormuştur eminim.

Denizlispor’un Giresunspor maçına Evren, Emrah, Yasin, Musa Nizam, Ahmet Burak- Ahmet Cebe, Erhan, Emin, Fatih Ceylan, Serdar- Roberts 11'i ile çıkması bekleniyor.

Tahmine gelirsek ; Giresunspor'un hedefsiz ve bir çok önemli eksiği olan rakibi karşısında kazanarak ligde kalmayı gar
antileyeceğini düşünüyorum.


Karsıyaka - Kayseri Erciyesspor

Pick: Erciyesspor to Win
Odds: 2.16
Stake: 6/10

Karsıyaka geçen hafta Denizlispor'a konuk olmuş ve aldığı 1 puan ile ligde kalmayı garantilemişti. Maçta Denizlispor yakaladığı penaltıyı gole çeviremedi ancak 10 kişi kaldıktan sonrada kalesinde önemli pozisyonlar verdi. Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal da karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ''İki takım da iyi mücadele etti. Net pozisyonlar elde ettik ama bunları değerlendiremedik. Rakibimizin eksik kalması, oyuncularımızı rehavete itti. Bizim ligde bir şansımız yok. Hedefimiz gelecek sene. Hesaplarımızı ileriye dönük yapıyoruz. Çalışmalarımızın gelişimini, bu maçlarda görmek istiyoruz. Oyuncularımı gösterdikleri mücadele ve oynama isteği sebebiyle tebrik ediyorum. İnşallah geride kalan 3 maçı da iyi oynayıp, gelecek sezonda doğru bir kadro kurup, 100. yılımızda şampiyon oluruz.'' dedi. Bu sözlerden de anlaşılacağı gibi Karşıyaka'da şimdiden tatil havası mevcut. Bu sezonu kafasında bitirmiş durumdalar. 

Ergün Penbe'nin göreve gelmesinden sonra 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan Kayseri Erciyesspor ise ligde Boluspor'unda puan kaybetmesi ile 6. sıraya yükseldi ve bitime 3 hafta kala Play-Off yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Ayrıca futbolcuları morallendirmek ve desteklemek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süper Lig yolunda ilerleyen Kayseri Erciyesspor'a AK Parti milletvekilleriyle 3 aylık maaşını kulübe vereceklerini söyledi. 

Bakan Yıldız, ''Bizler seyirci olarak takımlarımıza destek veriyoruz. Ama Erciyesspor'un Süper Lig'e çıkma mücadelesinde bizlerin de maddi anlamda ufak da olsa bir katkımız olması için böyle bir karar aldık'' dedi. Bu destekle daha çok moral bulan Erciyesspor'un rakibini deplasmanda zorlansada mağlup edeceğini düşünüyorum.


Antalyaspor - Bucaspor

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.68
Stake: 7/10

Ligde kalması mucize olarak görünen Bucaspor, Son 7 haftada sadece Gaziantep'e kaybeden Antalyaspor'a konuk oluyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında 3-1 'i yakalamasına rağmen tartışmalı bir penaltı pozisyonu sonrasında durumlar tersine dönmüş ve sahadan puansız ayrılmıştı 

Bucaspor. Buna rağmen hem Fenerbahçe hem de öncesinde oynadıkları Ankaragücü maçında gösterdikler mücadele gerçekten takdiri hak ediyor. Bu iki maçta 6 gol bulmasına rağmen kalesinde 10 gol görmeleri ve puan alamamış olmaları kötü bir durum tabiki. 

Antalyaspor bir dönem kötü sonuçlar alıyordu ve düşme hattına yakınlaşmıştı ancak Mehmet Özdilek takımını kısa sürede toparladı ve son haftalara rahat bir konumda giriyorlar. MP Antalyaspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, maçtan önce yaptığı açıklamalarda "Bu maçı kazanırsak yukarıdaki takımlara biraz daha yaklaşırız. Her maçı ciddiye almamız lazım, dört maçımız kaldı. Altı haftadan sonra kaybetmek güzel değil ama futbolda her zaman kazanamıyorsun." şeklinde konuştu. 

Antalya ekibinde bu maçta Kerem cezasından; Kenan Özer ve Serge Djiehoua sakatlıklarından dolayı oynayamayacak. Tita ise maçta oynayabilecek durumda. İzmir ekibinde ise Zafer Çevik ve Kevin Pariente, son antrenmanı tamamlayamadı. Beto ise antrenmana katılmadı. Erkan Taşkıran, Atilla Özmen ve Sercan Kaya yönetim tarafından süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. Ayrıca Leko cezalı. Bu kadar eksikle Antalya deplasmanında puan çıkarmaları zor görünüyor. Son haftalardaki istekli futbolu maçın 2.5 gol üzerine taşınmasını sağlıyacaktır.

MP Antalyaspor: Ömer, Deniz, Yenal, Ali Turan, Sedat, İbrahim Dağaşan, Uğur, Volkan Altın, Necati, Tita, Zitouni

Bucaspor: Londak, Ediz, Erman, Musa, Ragıp, Torric, Leko, Abdülkadir, Onur, Mendy, Ali Küçik

English Premier League Predictions, Betting, Reviews |April 30, 2011|



Blackburn - Bolton 

Pick: Blackburn to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.98 | 1.93
Stake: 7/10 | 6/10

Bu sezon iç sahada topladıgı puanlarla ligde kalma mücadelesi veren Blackburn , iç sahada da 5 maçtır galibiyete hasret kalınca düşme korkusunu fazlasıyla hissetmeye başladı. Ligde 10 haftadır galibiyete hasret olan Blackburn, düşme hattında yer alan Wigan'ın sadece bir puan üzerinde yer alıyor. Bu maçtan sonra ligde kalma mücadelesi veren Wolves, West Ham ve Şampiyonluğa bir hayli yakın olan Manchester United ile karşılaşacakları için son haftalara girdiğimiz şu dönemde hedefsiz rakibi ile oynayacakları maçı kazanmaktan başka çareleri yok. 

3 gün önce Fulham'a 3-0 mağlup olan ve kötü bir performans ortaya koyan Bolton, Avrupa kupalarına katılma şansını kaybetti. Geride kalan maçlar onlar için sadece prestij niteliği taşıyor. Deplasmanda oldukça vasat bir performans ortaya koyuyorlar. Ligde oynadıkları son 10 deplasman maçında kazanamadılar ve bu dönemde sadece bir beraberlik alabildiler. Bu vasat performansları ile ligde kalmak için savaşacak olan ve seyirci desteğinide yanına alacak olan Blackburn'dan puan almaları zor görünüyor. Alternatif olarak Bolton'ın da etkili gol silahlarına sahip olmasından ötürü 2.5 gol üzeri denenebilir.

Blackburn'da geçen hafta Manchester City maçında sakatlanan oyun kurucu David Dunn yok. Uzun süredir sakat olan Ryan Nelson ve Vince Grella 'da bu maçta görev alamayacaklar. Keith Andrews'in durumu şüpheli iken sakatlığını atlatan Junıor Hoilett henüz hazır olmadıgı için büyük ihtimalle görev almayacak.

Bolton'da sakatlığını atlatan golcü Daniel Sturridge takıma dönüyor. Sam Ricketts , Stuart Holden ve sezonu kapatan Sean Davis görev alamayacak.

Blackburn: Robinson, Salgado, Samba, P Jones, Givet, J Jones, Emerton, N'Zonzi, Olsson, Santa Cruz, Roberts.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Knight, Robinson, Lee, Muamba, Elmander, Taylor, K Davies, Sturridge.


West Bromwich Albion - Aston Villa

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.77
Stake: 7/10

Hodgson'ın göreve gelmesinden sonra kıpırdama gösteren ve düşme hattından kurtulan West Bromwich, geçen hafta da zorlu Tottenham deplasmanından 1 puanla döndü. Simon Cox'u oyuna dahil eden Hodgson, bu değişiklikten çok kısa bir süre sonra beraberlik golünü bulmuş ve Hodgson bir kez daha farkını göstermişti. 

Bitime 4 hafta kala düşme hattının 6 puan üzerinde yer alıyorlar. Bu maçı kazandıkları takdirde Aston Villa'nın üzerine çıkacaklar ve son haftalara rahat girecekler. Hücumda özellikle Odemwingie gibi etkili bir isme sahip oldukları için gol yollarında sıkıntı yaşamıyorlar ancak savunmaları çok vasat. Blackpool'dan sonra ligde en çok gol yiyen ekip durumunda olmaları normal bir durum. Bu sezon 2. haftada Sunderland ile oynadıkları müsabaka dışında tüm maçlarda kalesinde gol gördüler. Son haftalarda gollü müsabakalar oynuyorlar. Ligde oynadıkları son 6 maçın tamamı 2.5 gol üzeri biterken bu maçların 5 tanesi TGS 4-6 olarak sonuçlandı. Bu kritik müsabaka öncesi Cech ve Reid'in durumları belirsizken Dorrans ise sakatlığı nedeni ile yok. 

Kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşatan Aston Villa ise son 4 haftada topladığı 8 puan ile düşme hattından uzaklaşarak biraz olsun nefes aldı. Ancak bu maçı kaybettikleri takdirde tekrar o korkuyu yakından hissedebilirler. Bu sebeple bu deplasmanda onlarında hedefi kazanmak olacak. 

Bent, Agbonlahor, Young gibi isimlerle çok hızlı hücuma çıkıyor ve etkili oluyorlar. Ligin en kötü savunmalarından birine sahip olan WBA karşısında skor üretmeleri zor olmayacaktır. İki ekip arasında oynanan son 6 maçın 5 inde takımlar birbirlerine gol attı. Bu maçta da iki ekip skor üretir ve maç 2.5 gol üstüne taşınır. Konuk ekipte önemli bir eksik bulunmuyor.

West Brom: Carson, Reid, Meite, Olsson, Shorey, Thomas, Scharner, Mulumbu, Morrison, Brunt, Odemwingie.

Aston Villa: Friedel, L Young, Dunne, Collins, Walker, Downing, Petrov, Reo-Coker, A Young, Agbonlahor, Bent.


Sunderland - Fulham

Pick: Draw | 2.5 Goals Under
Odds: 3.16 | 1.60
Stake: 5/10 | 7/10

9 maçlık periyotta sadece 1 puan alarak çok kötü bir performans ortaya koyan ve düşme hattına yakınlaşan Sunderland, geçen hafta özellikle ikinci yarıda çok etkili bir performans gösterdiği maçta Wigan'ı 4-2 mağlup ederek kötü gidişine son verdi ve nefes aldı. Son 6 maçının 5'inde gol dahi atamamışlardı ve bunun patlamasını yaşadılar adeta. 

Fulham ise geçen sezon olduğu gibi bu sezonda iç sahada topladığı puanlarla ligi orta sıralarda tamamlıyacak büyük bir ihtimalle. Son 7 iç saha maçında 6 galibiyet 1 beraberlik alarak müthiş bir performans gösterdiler ancak bu sezon deplasmanda oynadıkları 17 maçta sadece 1 galibiyetleri bulunuyor. Geçtiğimiz sezonda 19 deplasman maçında sadece 1 kez kazanabilmiş ve sadece 12 gol atabilmişlerdi. Açık bir şekilde deplasman fobisi oldukları ortada. Geçen hafta aldığı galibiyetle özgüveni yerine gelen Sunderland karşısında işleri kolay olmayacak ancak Sunderland'daki ciddi eksikler Fulham'a avantaj sağlayacaktır. 

Sunderland'da Bu sezon toplamda 20 gol atan Asamoah Gyan, Richardson ve Welbeck sakat. Bu isimlerin dışında Savunmadan Bramble ve Mensah, orta sahadan Meyler ve hücum hattından Noble ve Campell'inde sakatlıkları bulunuyor. Fulham'da ise durumu şüpheli olan Duff dışında eksik yok.

Fulham , özellikle hücum hattında ciddi eksikleri olan rakibi karşısında iyi savunma yaptığı sürece skoru koruyabilir ve sahadan puanla ayrılabilir. Sunderland ile Fulham arasındaki son 5 maç Alt ve 0-1 gol aralığında bitti. Son 2 maç ise golsüz berabere bitti. Bu maçta da 2.5 gol altı mantıklı bir seçim olacaktır. Sistem kuponlarında beraberlik değerlendirilebilir.

Sunderland: Mignolet, Onuoha, Turner, Ferdinand, Bardsley, Elmohamady, Cattermole, Colback, Henderson, Muntari, Sessegnon.

Fulham: Schwarzer, Baird, Hangeland, Hughes, Salcido, Davies, Murphy, Sidwell, Dempsey, Zamora, Dembele.


Blackpool - Stoke City

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake: 6/10

Geçen hafta Newcastle ile berabere kalan Blackpool, 3 hafta aradan sonra puanla tanıştı ancak durumları vahim. Son 14 maçta sadece 1 kez kazanabildiler ve düşme hattında yer alan Wigan'ın averajla üzerinde yer alıyorlar. Bu sezon yükseldikleri ligde kalıcı olmak istiyorlarsa şuan için rahat konumda olan rakibi karşısında mutlaka kazanmaları gerekiyor. 

Sezon başından beri ofansif futbolundan vazgeçmediler hiç ancak bu durum kalelerinde çok gol görmelerine sebep oluyor ve işlerini zorlaştırıyor. Bu maçta da işleri hiç kolay olmayacaktır. Geçen hafta Stoke'un Wolwes'i 3-0 ile geçtiği maçta takımı adına 2 gol atan Jones son haftalarda oldukça formda ve Blackpool için büyük tehlike arz ediyor. Oldukça süratli ve fiziği güçlü olan bir isim. Blackpool'un gol bulmak için rakip yarı alanda olduğu zamanlarda hızlı hücumlarla Blackpool defansını çaresiz bırakarabilir. 

Blackpool iç sahada en az puan toplayan takım durumunda ancak Stoke'un dış sahadaki vasat performansı onları ümitlendiriyor. Son 8 deplasman maçında sadece 1 puan alabildi Stoke. Blackpool son haftalardaki performansı ile Stoke ise deplasmanlardaki performans ile güven vermiyor. Bu sebeple alternatif bahislere yönelmek daha mantıklı bir seçim olur. 

Blackpool'un bu sezon sahasında oynadığı 17 maçın 15'ü 2.5 gol üzeri bitti. Aynı zamanda ligde oynadıkları son 8 maçın 7'si 2.5 gol üzeri bitti. Stoke City'nin ise son 8 resmi maçının 6'sı 2.5 gol üzeri btti. Ayrıca iki ekip arasında bu sahada oynanan son iki maçta TGS 4-6 ile sonuçlanmıştı. Bu maçta da iki ekiptende goller beklemek en mantıklı tercih olur.

Blackpool'da orta alandan Basham ve Carney'in sakatlıkları devam ediyor.

Stoke City'de hücum hattından Sidibe ve Fuller'in yanı sıra orta sahanın en önemli isimlerinden Etherington ile savunmadan Higginbotham sakatlıkları nedeni ile yok.

Blackpool: Gilks, Eardley, Baptiste, Evatt, Crainey, Southern, Adam, Vaughan, Phillips, Campbell, Varney.

Stoke: Begovic, Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson, Delap, Whelan, Whitehead, Pennant, Walters, Jones.


Chelsea - Tottenham

Pick: Chelsea to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.50 | 1.65
Stake: 8/10 | 8/10

Londra derbisinde ligin en formda takımı olan Chelsea, son 7 haftada sadece 1 kez kazanabilen Tottenham'ı ağırlıyor. Müthiş başladığı sezonun ortalarında ciddi bir düşüş yaşayan ve 9 maçlık periyotta sadece 1 kez kazanabilen Chelsea zirve yarışından kopmuştu. Ancak Ancelotti takımı toparladı ve eksik futbolcularında takıma katılması ile sezon başındaki performansına kavuştu Chelsea. 

Son 9 haftada 7 galibiyet 2 beraberlik alarak muhteşem bir performans ortaya koydular ve lider Manchester United ile aradaki puan farkını 6'ya indirdiler. Bu hafta Manchester United'in Arsenal'e konuk olacağını göz önüne alırsak, Chelsea için bu maç daha büyük bir önem taşıyor. Üstelik Stamford Bridge'de oynayacaklar. Kazanamamaları durumunda Ancelotti sert eleştirilere maruz kalabilir. Ancak Chelsea iç sahada 5 maçtır kazanıyor. Bu sezon her ne kadar Torres bekleneni veremesede hücum hattında sorun yaşamadıkları gibi savunma olarakta sağlam bir performans ortaya koydular. Geride kalan 34 haftada kalesinde gördükleri 27 gol ile ligin en az gol yiyen ekibi durumundalar. 

Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, diğer takımların ne yaptığını önemsemeden şampiyonluk hedeflerine doğru yol almaları gerektiğine inanıyor. Puan farkını üçe indirebilme şanslarına dikkat çeken Ancelotti, basın muhabirlerine yaptığı açıklamalarda, "Arsenal'in Manchester United'ı zorlayacağına eminim. Biz de elimizden geleni yapacağız. Tottenham'ın ne kadar iyi bir takım olduğunun farkındayız ama şampiyonluk iddiamızı sürdürmek için bu maçı kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Zaten Tottenham'ı, Manchester United'ı yenemeyeceksek şampiyonluğu da hak etmiş olmayız" ifadelerini kullandı. 

Tottenham cephesinde ise işler yolunda gitmiyor. Şampiyonlar Liginde Real Madrid'e iki maçtada boyun eğen Tottenham, ligde ise son 7 haftada sadece 1 kez kazanabildi ve Şampiyonlar Ligine katılma şansını zora soktu.. İç sahada bu sezon başarılı bir performans ortaya koyarak sadece bir kez kaybettiler ancak dış sahada istikrarsız bir performans gösteriyorlar. Son 3 maçta kazanamadılar. 

Ayrıca Stamford Bridge'de en son 1990 yılında kazanabildiler. Chelsea evinde en son 1990 yılında Tottenham'a kaybetti. O maçtan sonra oynanan 21 maçın 14'ünü Chelsea kazanırken 7 maç berabere bitti. Ancak son maçlarda Chelsea'nın Tottenham'a şansı tutmuyor. İki ekip arasında oynanan son 7 maçta Chelsea sadece bir kez kazanabildi. Ancak bu sefer şanssızlıklarını kırarak kazanacaklarını düşünüyorum. Alternatif olarak Chelsea'nın son 4 maçının üst bitmesi, Tottenham'ın son 3 maçının TGS 4-6 aralığında bitmesi ve iki ekibinde hedefinin olmasından dolayı 2.5 gol üzeride tercih edilebilir.

Chelsea'da Londra derbisi öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Tottenham'da ise savunmadan Hutton, Assou Ekotto , Woodgate, King ve Corluka'nın yanı sıra orta alandan Palacios ve Huddlestone sakatlıkları nedeni ile görev alamayacak.

Chelsea: Cech, Ivanovic, David Luiz, Terry, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Malouda, Torres, Drogba.

Tottenham: Gomes, Kaboul, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, van der Vaart, Huddlestone, Modric, Bale, Pavlyuchenko, Defoe.

UK Lower Leagues Predictions, Betting, Reviews |April 30 , 2011|




Bury - Wycombe

Pick: Bury to Win
Odds: 2.08
Stake: 6/10

Geçen hafta lider Chesterfield deplasmanına konuk olan Bury, gol düellosu şeklinde geçen maçta hak ettiği galibiyeti aldı ve aradaki puan farkını 3'e indirdi. Açık ara lider olan Chesterfield'in son haftalarda yaşadığı puan kayıplarını, arka arkaya kazandıgı 6 maç ile en iyi şekilde değerlendiren Bury üst lige yükselmeyi garantiledi ancak şimdiki hedefleri Şampiyonluk. Ayrıca bu sezon 26 golü bulunan ve gol krallığında Crewe'nin golcüsü Donaldson ile birlikte zirvede bulunan Lowe'da gol krallığını hedefliyor. Onun bu mücaedeleside tabiki takıma pozitif bir katkı sağlıyor. Wycombe ise 4 haftalık beraberlik serisinin sonunda Crewe karşısında kazandı ve Shewsbury'nin puan kaybetmesi ile 3. sıraya yükseldi. Geride kalan iki maçta avantajını korudukları takdirde doğrudan bir üst lige yükselecekler. Deplasmanda 6 maçtır kaybetmiyorlar. Bury ise içerde 4 maçtır kazanıyor. Zor bir maç olacak ancak ben gülen ekibin ev sahibi Bury olacağını düşünüyorum.

Bury'de cezaları sona eren savunma oyuncusu Efe Sodje ile orta sahadan Damien Mozika maç kadrosuna alındı. 

Wycombe'da hücum hattından Stuart Beavon ve Jon-Paul Pittman ile savunmadan Chris Westwood sakatlıkları nedeni ile yok.


Accrington Stanley - Barnet

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.66
Stake: 8/10

Bitime iki hafta kala ligde kalma mücadelesinde son kozlarını oynayan Barnet, Play-Off mücadelesi veren Accrington Stanley'e konuk oluyor. Accrington Stanley ligde 11 maçtır kaybetmiyor ve aldığı başarılı sonuçlarla son iki haftaya play-off yolunda avantajlı giriyor. Özellikle Crown Ground 'da aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekiyorlar. İç sahada oynadıkları son 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik alarak muhteşem bir performans gösterdiler. 

Ofansif olarak etkili bir ekip olan Accrington, savunma olarakta son haftalarda güven veren bir görüntü çizdi. Ligde 3 haftadır gol yemiyorlar. Konuk Barnet ise çırpınmaya devam ediyor. Play-Off mücadelesi veren Gillingham'ı deplasmanda 4-2 mağlup ettikten sonra geçen hafta Oxford karşısında iki kez öne geçmelerine rağmen 1 puana razı oldular. Kazanabilecekleri bir maçtı çok etkili bir performans gösterdiler ancak savunmanın vasat oluşu sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Bu maçta da savunmada sıkıntı yaşayacaklardır.

Accrington iç sahada çok etkili bir olan ekip, Barnet ise son maçlarda tüm gücünü sahaya yansıtıyor ve gollü maçlar çıkarıyor. Bu maçta da bol gol izleceğimizi düşünüyorum. Barnet'te forvet hattından Steve Kabba sakatlığı nedeni ile yok.


Cheltenham - Shrewsbury

Pick: Shewsbury to Win
Odds: 1.85
Stake: 7/10

Cheltenham geçen hafta Lincoln deplasmanında kazanarak büyük ihtimalle ligde kalmayı garantiledi. Takım oldukça kötü gidiyordu son 6 haftada sadece 1 puan almışlardı ve aldıkları bu galibiyet rahatlamalarını sağladı. Son hafta ligden düşen Stockport ile karşılaşacakları için altında yer alan rakiplerine göre daha avantajlı durumlar. Zaten puan olarakta çok önemli bir avantaja sahipler. 

Shrewsbury ise Wycombe ile 3. lük mücadelesi veriyor. Ligi ilk 3 sırada bitiren takımlar doğrudan İngiltere 1. Ligine yükseldiği için Shresbury için bu maçın önemi daha büyük. Ayrıca bu hafta ligde 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Bury'e konuk olacak Wycombe. Puan kaybetme ihtimalleri yüksek olduğundan Shrewsbury bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacaktır. 

Cheltenham iç sahada son 5 maçta sadece 1 puan alarak kötü bir performans gösterdi. Shrewsbury ise son 8 deplasman maçında 6 galibiyet aldı. Ayrıca rakibi ile oynadıkları son iki deplasman maçında da kazanan taraf olmuşlardı. Bu seferde kazanacaklarını düşünüyorum.

Cheltenham'da savunmadan Steve Elliott sakat. Ayrıca eşi doğum yapan forvet oyuncusu Wes Thomas'da bu maçta görev almayacak. 

Shrewsbury'de orta sahadan Mark Wright 'ın fıtık sorunu olmasına rağmen oynayacağı açıklandı. Accrington maçında ayağın darbe alan orta saha oyuncusu Jon Taylor'ında oynayabileceği açıklandı.


Dagenham and Redbridge - Carlisle

Pick: Dagenham to Win
Odds: 1.97
Stake: 6/10

Dagenham and Redbridge artık ligde son kozlarını oynuyor. Geçen hafta Huddersfield deplasmanından eli boş döndüler ve arka arkaya 4. mağlubiyetini aldı. Walsall'ın haftayı beraberlikle kapatması sonucunda kendilerini düşme hattının içinde buldular. Önümüzdeki hafta iç sahada en başarılı 3. takım olan Peterborough deplasmanına konuk olacaklarını göz önüne aldığımızda bu maçı kazanmaktan başka çareleri kalmıyor. Carlisle rakibine göre daha kaliteli bir ekip olsada ligde bir hedefleri kalmadı ve deplasman karneleri vasat. Son 7 deplasman maçında sadece 4 puan alabildiler. Ayrıca Dagenham rakibini bu sezon deplasmanda da mağlup etmesini bilmişti. Üstelik bu sefer kazanmak zorundalar ve kendi sahasında oynayacak olmalarınında verdiği bir avantaj var. Bu kezde kazanacaklarını ve ligde kalma ümitlerini son haftaya taşıyacaklarını düşünüyorum.

Dagenham'da savunmadan Scott Doe sakat.

Carlisle'de önemli bir gelişme bulunmuyor.


Leyton Orient - Tranmere Rovers

Pick: Leyton Orient to Win
Odds: 1.80
Stake: 7/10

8 Haftalık periyotta sadece 1 kez kazanarak avantajını yitiren Leyton Orient, son iki haftayı kayıpsız atlattı ve play-off iddaasını sürdürdü. Bitime iki hafta kala Bournemouth ve Milton ile birlikte Play-off mücadelesi verecekler. Şuan için ilk 6 dışındalar ve puan kaybına tahammüleri yok. Tranmere Rovers'ın ligde bir hedefi kalmadı geride kalan haftalar onlar için prestij niteliği taşıyor ancak buna rağmen arka arkaya 5 maçını kazanan formda Exeter'i geçen hafta sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettiler. Ancak dış sahada vasat bir performans gösteriyorlar. Son 9 dış saha maçında sadece bir galibiyetleri bulunuyor. Bu maçtada deplasman fobisini yenebileceklerini sanmıyorum. Leyton Orient kazanır ve Play-Off iddaasını son haftaya taşır.

Leyton Orient'te orta sahadan Jimmy Smith ve forvet Alex Revell sakatlıklarından dolayı görev alamayacaklar.

Tranmere'de savunmadan Mark McChrystal, geçen hafta oynanan Exeter maçında sakatlandı ve kadroda yok. Orta sahadan Joss Labadie ise cezasını tamamladı ve bu maçta takıma dönüyor. Ancak hücumcu Enoch Showunmi sakat ve sezonun geri kalan kısmında yok.


Brentford - Sauthampton

Pick: Sauthampton to Win | TGS 2-3
Odds: 1.60 | 1.75
Stake: 7/10 | 6/10

Huddersfield ile birlikte ligin en formda takımı olan Sauthampton, bir maç eksiği olmasına rağmen averaj ile Huddersfield'in önünde ikinci sırada yer alıyor. Kalan haftalarda avantajını koruyarak doğrudan Championship'e yükselmeyi hedefliyorlar. Bu sezon hem ofansif hem defansif anlamda çok başarılı bir performans gösterdiler ve konumunu kesinlikle hak ettiklerini düşünüyorum. Hücumda özellikle Lambert - Barnard ikilisi çok iyi bir sezon geçirdi ve takımına büyük katkı sağladı. Brighton ile birlikte kalesinde gördükleri 36 gol ise savunmasındaki başarısının ispatı. Brentford'un ligde bir hedefi kalmadı. Geride kalan iki hafta onlar için prestij niteliği taşıyor. Sezonun ilk yarısında deplasmanda mağlup ettikleri rakibi karşısında bu sefer şanslarının olmadığını düşünüyorum. Sauthampton kazanarak rovanşı alacaktır. İki ekip arasında oynanan son 3 maç TGS 2-3 aralığında son erdi. Bu maçta da alternatif olarak TGS 2-3 değerlendirilebilir.

Brentford'da son lig maçında sakatlanan savunma oyuncusu Karleigh Osbourne'un durumu belirsiz. Savunmadan Craig Woodman'ın da durumu şüpheli. Leon Legge ise sakatlığını atlattı ve maç kadrosuna alındı.

Sauthampton'da orta sahadan Morgan Schneiderlin sakatlığını atlattı ve idmanlara başladı. Ancak bu maçta oynaması zor görünüyor. Hücumcu Lee Barnard ile Alex Chamberlain sakatlığı nedeni ile yok.


Birstol Rovers - Sheffield Wednesday

Pick: Bristol Rovers to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.33 | 1.83
Stake: 6/10 | 7/10

Birstol Rovers, son 4 haftada sadece 1 puan aldı ve düşme hattından bir türlü kurtulamadı. Üzerinde yer alan Dagenham 4 maçtır kaybediyor, Walsall 3 haftadır kazanamıyor ancak kendilerinde de iş yok. Takım kaptanı ve aynı zamanda takımın en golcü ismi olan Will Hoskins'de işler yolunda gitmese ile takım içinde bir kenetlenme olduğu ve neşeli olduklarını söyledi. Takımda muhteşem bir kazanma ruhunun oluştuğunu ve bu maçı kazanacaklarına inandıklarını açıkladı. Aynı zamanda sezonun ilk yarısındaki maça da değinen tecrubeli futbolcu, rakiplerinin bu sezonun en iyi performanslarını kendilerine karşı gösterdiğini bu açıdan rovansı almak istediklerini söyledi. 

Hatırlanacağı gibi Wednesday sahasında rakibini 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Ayrıca Bristol bu maçı kazanarak rakibi karşısındaki şanssızlıklarınada son vermek istiyor. İki ekip arasında oynanan maçlarda en son galibiyetini 1959 yılında sahasında 2-1 ile almıştı Bristol. Daha sonra oynanan 7 maçta Wednesday rakibine hiç boyun eğmedi. 

Kolay bir maç olmayacak tabiki Wednesday'ın ligde hedefi olmamasına rağmen son 6 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydular. Birstol Rovers'ın hedefi doğrultusunda zorda olsa kazanacağını düşünüyorum ancak mevcut savunmaları güven vermediği için alternatif arayanlara 2.5 gol üzerini öneriyorum.

Bristol'da Charlton maçında kırmızı kart gören savunma oyuncusu David McCracken'in cezası devam ediyor. Orta sahadan Jeff Hughes ile savunmadan James Tunnicliffe ve Dany Coles'in durumuları şüpheli.

Sheffield Wednesday'da ise hücumcu Gary Madine 'ın sakatlığı var ve durumu şüpheli. Kiralık olarak forma giyen savunma oyuncusu Danny Batth sakat. Onun yoklugunda savunmada Reda Johnson'un görev alması bekleniyor.


Walsall - Charlton

Pick: Walsall to Win
Odds: 2.02
Stake: 7/10

Wednesday ve Oldham ile berabere kalan Walsall bu beraberliklerle Dagenham ve Bristol'un üzerine çıkmayı başardı. Görüldüğü gibi son iki haftasını girdiğimiz şu dönemde 1 puanın bile önemi çok büyük. Bu hafta Walsall'ın ligde kalma yarışı verdiği diğer iki rakibide kendileri gibi iç sahada hedefsiz rakipler ile karşılaşacaklar. Bu sebeple puan kaybına tahammüleri yok. 

Diğer rakiplerinden biri dahi kazansa kendilerini düşme potasında bulacaklar bu maçtan 3 puan alamadıkları takdirde. Walsall bu sezon 11 maç kazandı ve bu galibiyetlerin 8'ini iç sahada oynadığı maçlarda elde etti. Sahasında topladığı puanlarla ligde kalma mücadelesi veriyorlar ve bu sebeple iç sahada oynayacakları bu son müsabakada onlar için büyük önem taşıyor. Keza son hafta ligde ikincilik mücadelesi veren ve iç sahada fırtına gibi esen Sauthampton'a konuk olacaklar. Orada işleri çok zor olacağından bu maçı kazanmaktan başka çareleri yok. 

Charlton sezona iyi başlamasına rağmen ciddi bir düşüş yaşadı ve ligde bir hedefi kalmadı. Buna rağmen geçen hafta Rochdale'ı sahasında yenerek rakibinin play-off şansını kaybetmesine neden oldular. Ancak dış sahada 9 maçtır kazanamıyorlar ve çok kötü bir performans gösteriyorlar. Walsall'ın deplasmanda varlık gösteremeyen hedefsiz rakibi karşısında kazanacağını düşünüyorum.

Walsall'da orta sahadan Emmanuel Ledesma cezalı. savunmadan Clayton McDonald ve Aaron Lescott ise sakat.

Charlton'da cezası sona eren kanat oyuncusu Kyel Reid ile sakatlığını atlatan Rob Eliot tekrar kadroda yer alıyor. Kaptan Christian Dailly ise forma giyemeyecek.


İpswich - Preston

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.73
Stake: 7/10

İpswich'in ligde bir hedefi kalmadı. Preston'un ise ligden düşmesi kesinleşti. Bir dönem yakaladıkları çıkışla umutlarını tazelemişlerdi ancak son 6 maçta sadece 1 galibiyet alınca ligden düşmeleri kaçınılmaz oldu. Son haflarda yaşadıkları stresi artık ligden düştükleri için yaşamayacaklarını düşünüyorum. Bu maça rahat çıkacaklar. İpswich'inde ligde bir hedefinin bulunmaması rahat maçlar çıkarmaları neden oluyor. Ancak bu rahatlık onlara pahalıya mal oldu. Önce Norwich'e 5-1 mağlup oldular ardından da Swansea'a 4-1 mağlup oldular. İki ekibinden rahat olması gollü bir maç izlememizi sağlayacaktır.

Ipswich Town'da Gareth McAuley, Connor Wickham, Jimmy Bullard ve Darren O'Dea sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler. Ancak sakatlığını atlatan sol bek Mark Kennedy bu maçta takıma dönüyor.

Preston'da ise savunma oyuncuları Leon Cort, Sean St Ledger, Conor McLaughlin ve David Gray'ın sakat olması bu mevkıde oynayacak olan futbolcu sayısını azalttı. Zaten vasat bir savunma kurgusuna sahip olan Preston, bu eksiklerle savunmada daha ciddi sorunlar yaşayacaktır. Tabiki buda bu maçtaki tercihime pozitif bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca takımda Bongani Khumalo'nun kirası sona erdi ve kulune döndü.


Nottingham Forest - Scunthorpe

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.64
Stake: 7/10

Yaşadığı ciddi düşüşün ardından toparlanan ve son iki maçını 3-2 lik skorlarla kazanan Nottingham Forest, Play-Off avantajını korumaya devam ediyor. Geride kalan 2 haftada kazanarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Hemen arkasında formda Milwall ve Burnley var ve puanlar birbirine oldukça yakın. Bu sebeple geride kalan iki haftada da puan kaybına tahammüleri yok. İç sahada oynadıkları 22 maçta sadece 2 kez kaybettiler ve çok başarılı bir performans gösterdiler. Seyircisininde desteği ile Scunthorpe karşısında da kazanmak istiyorlar. Galibiyetlerine verilen 1.15'lik oran kesinlikle maçın hakkı değil. Scunthorpe'nin ligde kalması mucize olarak görünsede kaybedecekleri birşey olmadığı için baskı altında olan rakibine sıkıntı yaratabilirler. Ayrıca sezonun ilk yarısında rakibini mağlup etmeyi başarmışlardı. Nottingham Forest için kolay bir maç olacağıını düşünmüyorum. Son haftalarda esoes veren Nottingham karşısında skor üretebileceklerini düşünüyorum. Ancak 44 maçta kalesinde 81 gol gören bir takımın Nottingham deplasmanından gol yemeden dönmeside çok zor görünüyor. Karşılıklı goller beklemek en mantıklı seçim olacaktır.

Nottingham 'da sakatlığı bulunan Paul Anderson kadroda yok.

Scunthorpe'de ise Nottinham Forest'dan kiralanan Joe Garner iki kulüp arasındaki anlaşma gereği bu maçta oynayamayacak. Savunmadan Andy Hughes sakatlığını atlattı ve bu maç görev alabilecek. Ancak Cliff Bryne ile Garry Thampson sakatlıkları nedeni ile yoklar.


Coventry - Reading

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.83
Stake: 6/10

Geçen hafta Middlesborough deplasmanına öne geçmesine rağmen sahadan mağlup ayrıldı Coventry. Henüz 25. dakikada iki golün atıldığı maçta iki takımda çok önemli fırsatlar yakalamalarına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadılar. Coventry'nin ligde bir hedefinin kalmaması rahat maçlar oynamalarına buda futbolseverlerin gollü maçlar izlemesine neden oluyor. Ligde oynadıkları son 5 maçın 4'ü 2.5 gol üzeri sonuçlandı. Yakaladığı müthiş seri ile Play-off oynama şansı kazanan Reading ise son iki haftada eski formundan epey uzak bir görüntü çizdi. Leeds deplasmanından ucuz kurtuldular diyebilirim. Ardından geçen hafta sahasında 2-0 öne geçtikleri maçta Sheffield United'a 3-2 ile boyun eğdiler. Takımda bir rehavet havası söz konusu ancak bunun için henüz erken. Play-Off'a iyi hazırlanmaları gerekiyor. Bu maçta alacakları galibiyet özgüvenlerini geri getirecektir. Dış sahada etkili olan bir ekipler ve 7 maçtır kaybetmiyorlar. Taraf bahisi olarak Reading'i daha önde görsemde iki takımında rahat bir pozisyonda olmasından ötürü gol üzeri bahisine yönelmek daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Coventry'de son lig maçında Middlesborough karşısında forma giymeyen takımın en skorer ismi Marlon King, bu maçta görev alacak.

Reading'de ise kanat oyuncusu Jimmy Kebe sakatlığı nedeni ile son iki maçta görev alamadı ancak bu maçta takım kadrosuna alındı.


Derby County - Bristol City

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.77
Stake: 7/10

İki takımında ligde bir hedefi kalmadı ve son haftalarda başarısız sonuçlar alıyorlar. Derby County son 3 haftada sadece 1 puan alırken, Bristol ise son 5 haftada sadece 1 puan alabildi. Derby County son iki haftada Burnley ve Norwich'le karşılaştı ve gollü maçlar izlettirdi. Bu iki maçta TGS 4-6 olarak sonuçlanırken, futbolseverler tam 11 gol izedi. Bristol City ise son iki haftada Sheffield United ve Nottingham ile karşılaşırken, tıpkı rakibi gibi gollü maçlar oynadı. Futbolseverlerin toplam 10 gol izlediği bu iki müsabakada TGS 4-6 olarak sonuçlandı. Alberto Bueno , Steve Davies ve cezası sona eren Jamie Ward gibi etkili isimlerle Derby bu maçtada goller bulacaktır ancak vasat savunması ve ligdeki pozisyonundan dolayı rahatlığın verdiği rehavet kalesinde gol yada goller görmesine yol açacaktır. Tabiki Bristol içinde geçerli bu durum. Karşılıklı goller ile maç 2.5 gol üzerine taşınacaktır.

Derby'de savunmadan Shaun Barker sakat. Onun yerine Russel Anderson'un görev alması bekleniyor. Ayrıca sakatlığını atlatan Chris Porter ve Dean Leacock'da kadroya alındı. Ayrıca takımın genç isimlerinede şans vereceğini açıklayan teknik direktör Clough, Callum Ball ve Jeff Hendrick gibi genç yeteneklerini kadroya aldı.

Bristol'da ise savunmadan Damion Stewart ve orta sahadan Kalifa Cisse'nin sakatlıkları devam ediyor. Son maçta gördüğü kart ile cezalı duruma düşen hücum oyuncusu Nicky Maynard'da bu maçta görev alamayacak. Ayrıca bu maçta kaleyi yedek olan Dean Gerken'in koruması bekleniyor.


Milwall - Swansea

Pick: Milwall to Win
Odds: 2.29
Stake: 6/10

Bristol beraberliği ve hemen ardından gelen Coventry mağlubiyetinden sonra Play-Off potasındaki avantajını kaybetti Milwall. Son iki hafta kazandılar ancak Nottingham'da puan kaybı yaşamadığı için son iki haftaya rakibinin iki puan arkasında giriyorlar. Geride kalan iki maçınıda kazansalar dahi Play-Off'a katılamama durumları var ancak ben üzerine düşen görevi yapacaklarını düşünüyorum. 

Bu sezon bu sahada şuanda ilk 6 içinde yer alan hiçbir takım Milwall'ın bileğini bükemedi. QPR , Cardiff , Leeds gibi takımlar karşısında istediklerini aldılar. Büyük maçlara çok iyi motive oluyor ve çok başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Son haftalarda 1992 doğumlu genç yetenek John Marquis hücumda çok iyi işler yapıyor. Ayrıca bu maçta attığı 15 gol ile takımının en skorer ismi olan Morrison'da dönüyor. Bu ikili ile Swansea karşısında etkili olacaklarını düşünüyorum. 

Swansea, 3 hafta aradan sonra İpswich karşısında kazanarak Play-Off oynamayı garantiledi. Kalan iki maçlar onlar için prestijden öte bir anlam ifade etmiyor. Bu sezon iç sahada QPR'dan sonra en başarılı ekip durumundalar ancak dış saha performansları vasat. Son 5 deplasman maçında sadece 1 puan alabildiler. Zorlu Milwall deplasmanında işleri hiç kolay değil. Milwall'ın kazanarak Nottingham'ın puan kaybını bekleyeceğini düşünüyorum. Kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerdir.

Milwall'da golcü Morrison , Alan Dunne ve Liam Trotter bu maçta takıma dönüyor. Neil Harris cezalı iken Kevin Lisbie sakatlığı nedeni ile yok.

Swansea'da Fabio Borini ve Mark Gower'ın sakatlığını atlattığı ve bu maçta oynayabilecekleri açıklandı. Son maçta yorgun görünen takımın genç yıldızı Scott Sinclair'in dinlendirilmesi bekleniyor.