30 Nisan 2011 Cumartesi

Turkey Super League and Bank Asya 1. League Predictions, Betting, Reviews |April 30, 2011|



Giresunspor - Denizlispor

Pick: Giresunspor to Win
Odds: 2.42
Stake: 6/10

4 maçtır kazanan Giresunspor geçen hafta sahasında Mersin'e mağlup oldu ve seri bozuldu. Düşme hattının 6 puan üzerinde yer alıyorlar ve az da olsa ligden düşme ihtimalleri bulunuyor. Bu maçı kazanarak rahatlamak istiyorlar. Rakibini sezonun ilk yarısında deplasmanda mağlup etmesini başarmışlardı. Bu sefer seyirci desteğinide yanına alacaklar. 

Giresunpor'un basın sözcüsü Fatih Sandal maçtan önce yaptığı açıklamada ''Ligin ikinci yarısında en iyi dört takım arasındayız, ancak şu anki konumumuz bizi üzüyor'' dedi. Takımda kart cezalısı Ramazan ile sakatlığı süren Volkan karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Denizlispor'da ise işler karışık. Sezona çok iyi başlayan ve önümüzdeki sezona Süper Lige yükselmesine kesin gözüyle bakılan Denizlispor, Play-Off şansınıda hemen hemen yitirmiş durumda. Sezona teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile başlayan, daha sonra Kenan Atik ve Serhat Güller'i takımın başına getiren Yeşil-siyahlılar, önceki gün Güller'in istifasının ardından yeniden takımı Kenan Atik'e emanet ederken, genel menajer Adnan Erkan'ı da görevden aldı. Denizlispor’un başında 8 hafta kalan ve bu süre içinde 5 mağlubiyet, 2 beraberlik ve bir hükmen galibiyeti bulunan teknik direktör Serhat Güller, Denizlispor’un başarısı için elinden geleni yaptığını ancak istedikleri sonuçları alamadıklarını belirtti.

Üst üste aldığı başarısız sonuçlarla zirveden kopan yeşil siyahlı ekipte, hafta içinde Serhat Güller’in takımdan ayrılmasıyla göreve gelen Kenan Atik takımda revizyona gitti. Geçen hafta Karşıyaka maçında alınan beraberlikle play-off’a kalma umutlarının da tükendiğini belirten Kenan Atik, ligde kalan son 3 maçta mümkün olduğu kadar fazla forma şansı bulamayan ve milli takımların çeşitli kademelerinde oynayan oyunculara şans vereceğini açıklamasının ardından ilk revizyonu yaptı.

Kenan Atik, kaleci Zafer’in yanı sıra Ceyhun, Ahmet Çağıran, Adem Sarı ve Youla’yı kadroya almazken, bu oyuncuların yanı sıra kart cezalısı olan Braga da bu maçta forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yerine alt yapıdan Erhan Kartal, Oğuzhan, Sinan ve Muhittin Giresunspor maçı kadrosuna dahil edildi.

Giresunspor maçında alt yapıdan kadroya alınan oyunculardan en az ikisine forma şansı vermeyi planlayan Teknik Direktör Kenan Atik, "Giresunspor maçında genç oyuncularımızı da oynatmayı düşünüyoruz. Denizlispor artık kendi bünyesinde yetişen futbolculara da şans vermeli. Biz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu tür maçlar genç oyuncular için çok önemli" dedi. Giresunspor maçını kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirten Kenan Atik, "Bu maçta kaybedecek bir şeyimiz yok. Çıkıp Denizlispor’a yakışır şekilde futbolumuzu oynayarak bunu skora yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu arada Yeşil siyahlılar, karayolu ile İzmir’e oradan uçakla Trabzon’a, oradan da karayolu ile Giresun’a gitti. Bu uzun yolculukta takımda yormuştur eminim.

Denizlispor’un Giresunspor maçına Evren, Emrah, Yasin, Musa Nizam, Ahmet Burak- Ahmet Cebe, Erhan, Emin, Fatih Ceylan, Serdar- Roberts 11'i ile çıkması bekleniyor.

Tahmine gelirsek ; Giresunspor'un hedefsiz ve bir çok önemli eksiği olan rakibi karşısında kazanarak ligde kalmayı gar
antileyeceğini düşünüyorum.


Karsıyaka - Kayseri Erciyesspor

Pick: Erciyesspor to Win
Odds: 2.16
Stake: 6/10

Karsıyaka geçen hafta Denizlispor'a konuk olmuş ve aldığı 1 puan ile ligde kalmayı garantilemişti. Maçta Denizlispor yakaladığı penaltıyı gole çeviremedi ancak 10 kişi kaldıktan sonrada kalesinde önemli pozisyonlar verdi. Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal da karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ''İki takım da iyi mücadele etti. Net pozisyonlar elde ettik ama bunları değerlendiremedik. Rakibimizin eksik kalması, oyuncularımızı rehavete itti. Bizim ligde bir şansımız yok. Hedefimiz gelecek sene. Hesaplarımızı ileriye dönük yapıyoruz. Çalışmalarımızın gelişimini, bu maçlarda görmek istiyoruz. Oyuncularımı gösterdikleri mücadele ve oynama isteği sebebiyle tebrik ediyorum. İnşallah geride kalan 3 maçı da iyi oynayıp, gelecek sezonda doğru bir kadro kurup, 100. yılımızda şampiyon oluruz.'' dedi. Bu sözlerden de anlaşılacağı gibi Karşıyaka'da şimdiden tatil havası mevcut. Bu sezonu kafasında bitirmiş durumdalar. 

Ergün Penbe'nin göreve gelmesinden sonra 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan Kayseri Erciyesspor ise ligde Boluspor'unda puan kaybetmesi ile 6. sıraya yükseldi ve bitime 3 hafta kala Play-Off yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Ayrıca futbolcuları morallendirmek ve desteklemek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süper Lig yolunda ilerleyen Kayseri Erciyesspor'a AK Parti milletvekilleriyle 3 aylık maaşını kulübe vereceklerini söyledi. 

Bakan Yıldız, ''Bizler seyirci olarak takımlarımıza destek veriyoruz. Ama Erciyesspor'un Süper Lig'e çıkma mücadelesinde bizlerin de maddi anlamda ufak da olsa bir katkımız olması için böyle bir karar aldık'' dedi. Bu destekle daha çok moral bulan Erciyesspor'un rakibini deplasmanda zorlansada mağlup edeceğini düşünüyorum.


Antalyaspor - Bucaspor

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.68
Stake: 7/10

Ligde kalması mucize olarak görünen Bucaspor, Son 7 haftada sadece Gaziantep'e kaybeden Antalyaspor'a konuk oluyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında 3-1 'i yakalamasına rağmen tartışmalı bir penaltı pozisyonu sonrasında durumlar tersine dönmüş ve sahadan puansız ayrılmıştı 

Bucaspor. Buna rağmen hem Fenerbahçe hem de öncesinde oynadıkları Ankaragücü maçında gösterdikler mücadele gerçekten takdiri hak ediyor. Bu iki maçta 6 gol bulmasına rağmen kalesinde 10 gol görmeleri ve puan alamamış olmaları kötü bir durum tabiki. 

Antalyaspor bir dönem kötü sonuçlar alıyordu ve düşme hattına yakınlaşmıştı ancak Mehmet Özdilek takımını kısa sürede toparladı ve son haftalara rahat bir konumda giriyorlar. MP Antalyaspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, maçtan önce yaptığı açıklamalarda "Bu maçı kazanırsak yukarıdaki takımlara biraz daha yaklaşırız. Her maçı ciddiye almamız lazım, dört maçımız kaldı. Altı haftadan sonra kaybetmek güzel değil ama futbolda her zaman kazanamıyorsun." şeklinde konuştu. 

Antalya ekibinde bu maçta Kerem cezasından; Kenan Özer ve Serge Djiehoua sakatlıklarından dolayı oynayamayacak. Tita ise maçta oynayabilecek durumda. İzmir ekibinde ise Zafer Çevik ve Kevin Pariente, son antrenmanı tamamlayamadı. Beto ise antrenmana katılmadı. Erkan Taşkıran, Atilla Özmen ve Sercan Kaya yönetim tarafından süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. Ayrıca Leko cezalı. Bu kadar eksikle Antalya deplasmanında puan çıkarmaları zor görünüyor. Son haftalardaki istekli futbolu maçın 2.5 gol üzerine taşınmasını sağlıyacaktır.

MP Antalyaspor: Ömer, Deniz, Yenal, Ali Turan, Sedat, İbrahim Dağaşan, Uğur, Volkan Altın, Necati, Tita, Zitouni

Bucaspor: Londak, Ediz, Erman, Musa, Ragıp, Torric, Leko, Abdülkadir, Onur, Mendy, Ali Küçik

0 yorum:

Yorum Gönder