30 Nisan 2011 Cumartesi

English Premier League Predictions, Betting, Reviews |April 30, 2011|



Blackburn - Bolton 

Pick: Blackburn to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.98 | 1.93
Stake: 7/10 | 6/10

Bu sezon iç sahada topladıgı puanlarla ligde kalma mücadelesi veren Blackburn , iç sahada da 5 maçtır galibiyete hasret kalınca düşme korkusunu fazlasıyla hissetmeye başladı. Ligde 10 haftadır galibiyete hasret olan Blackburn, düşme hattında yer alan Wigan'ın sadece bir puan üzerinde yer alıyor. Bu maçtan sonra ligde kalma mücadelesi veren Wolves, West Ham ve Şampiyonluğa bir hayli yakın olan Manchester United ile karşılaşacakları için son haftalara girdiğimiz şu dönemde hedefsiz rakibi ile oynayacakları maçı kazanmaktan başka çareleri yok. 

3 gün önce Fulham'a 3-0 mağlup olan ve kötü bir performans ortaya koyan Bolton, Avrupa kupalarına katılma şansını kaybetti. Geride kalan maçlar onlar için sadece prestij niteliği taşıyor. Deplasmanda oldukça vasat bir performans ortaya koyuyorlar. Ligde oynadıkları son 10 deplasman maçında kazanamadılar ve bu dönemde sadece bir beraberlik alabildiler. Bu vasat performansları ile ligde kalmak için savaşacak olan ve seyirci desteğinide yanına alacak olan Blackburn'dan puan almaları zor görünüyor. Alternatif olarak Bolton'ın da etkili gol silahlarına sahip olmasından ötürü 2.5 gol üzeri denenebilir.

Blackburn'da geçen hafta Manchester City maçında sakatlanan oyun kurucu David Dunn yok. Uzun süredir sakat olan Ryan Nelson ve Vince Grella 'da bu maçta görev alamayacaklar. Keith Andrews'in durumu şüpheli iken sakatlığını atlatan Junıor Hoilett henüz hazır olmadıgı için büyük ihtimalle görev almayacak.

Bolton'da sakatlığını atlatan golcü Daniel Sturridge takıma dönüyor. Sam Ricketts , Stuart Holden ve sezonu kapatan Sean Davis görev alamayacak.

Blackburn: Robinson, Salgado, Samba, P Jones, Givet, J Jones, Emerton, N'Zonzi, Olsson, Santa Cruz, Roberts.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Knight, Robinson, Lee, Muamba, Elmander, Taylor, K Davies, Sturridge.


West Bromwich Albion - Aston Villa

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.77
Stake: 7/10

Hodgson'ın göreve gelmesinden sonra kıpırdama gösteren ve düşme hattından kurtulan West Bromwich, geçen hafta da zorlu Tottenham deplasmanından 1 puanla döndü. Simon Cox'u oyuna dahil eden Hodgson, bu değişiklikten çok kısa bir süre sonra beraberlik golünü bulmuş ve Hodgson bir kez daha farkını göstermişti. 

Bitime 4 hafta kala düşme hattının 6 puan üzerinde yer alıyorlar. Bu maçı kazandıkları takdirde Aston Villa'nın üzerine çıkacaklar ve son haftalara rahat girecekler. Hücumda özellikle Odemwingie gibi etkili bir isme sahip oldukları için gol yollarında sıkıntı yaşamıyorlar ancak savunmaları çok vasat. Blackpool'dan sonra ligde en çok gol yiyen ekip durumunda olmaları normal bir durum. Bu sezon 2. haftada Sunderland ile oynadıkları müsabaka dışında tüm maçlarda kalesinde gol gördüler. Son haftalarda gollü müsabakalar oynuyorlar. Ligde oynadıkları son 6 maçın tamamı 2.5 gol üzeri biterken bu maçların 5 tanesi TGS 4-6 olarak sonuçlandı. Bu kritik müsabaka öncesi Cech ve Reid'in durumları belirsizken Dorrans ise sakatlığı nedeni ile yok. 

Kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşatan Aston Villa ise son 4 haftada topladığı 8 puan ile düşme hattından uzaklaşarak biraz olsun nefes aldı. Ancak bu maçı kaybettikleri takdirde tekrar o korkuyu yakından hissedebilirler. Bu sebeple bu deplasmanda onlarında hedefi kazanmak olacak. 

Bent, Agbonlahor, Young gibi isimlerle çok hızlı hücuma çıkıyor ve etkili oluyorlar. Ligin en kötü savunmalarından birine sahip olan WBA karşısında skor üretmeleri zor olmayacaktır. İki ekip arasında oynanan son 6 maçın 5 inde takımlar birbirlerine gol attı. Bu maçta da iki ekip skor üretir ve maç 2.5 gol üstüne taşınır. Konuk ekipte önemli bir eksik bulunmuyor.

West Brom: Carson, Reid, Meite, Olsson, Shorey, Thomas, Scharner, Mulumbu, Morrison, Brunt, Odemwingie.

Aston Villa: Friedel, L Young, Dunne, Collins, Walker, Downing, Petrov, Reo-Coker, A Young, Agbonlahor, Bent.


Sunderland - Fulham

Pick: Draw | 2.5 Goals Under
Odds: 3.16 | 1.60
Stake: 5/10 | 7/10

9 maçlık periyotta sadece 1 puan alarak çok kötü bir performans ortaya koyan ve düşme hattına yakınlaşan Sunderland, geçen hafta özellikle ikinci yarıda çok etkili bir performans gösterdiği maçta Wigan'ı 4-2 mağlup ederek kötü gidişine son verdi ve nefes aldı. Son 6 maçının 5'inde gol dahi atamamışlardı ve bunun patlamasını yaşadılar adeta. 

Fulham ise geçen sezon olduğu gibi bu sezonda iç sahada topladığı puanlarla ligi orta sıralarda tamamlıyacak büyük bir ihtimalle. Son 7 iç saha maçında 6 galibiyet 1 beraberlik alarak müthiş bir performans gösterdiler ancak bu sezon deplasmanda oynadıkları 17 maçta sadece 1 galibiyetleri bulunuyor. Geçtiğimiz sezonda 19 deplasman maçında sadece 1 kez kazanabilmiş ve sadece 12 gol atabilmişlerdi. Açık bir şekilde deplasman fobisi oldukları ortada. Geçen hafta aldığı galibiyetle özgüveni yerine gelen Sunderland karşısında işleri kolay olmayacak ancak Sunderland'daki ciddi eksikler Fulham'a avantaj sağlayacaktır. 

Sunderland'da Bu sezon toplamda 20 gol atan Asamoah Gyan, Richardson ve Welbeck sakat. Bu isimlerin dışında Savunmadan Bramble ve Mensah, orta sahadan Meyler ve hücum hattından Noble ve Campell'inde sakatlıkları bulunuyor. Fulham'da ise durumu şüpheli olan Duff dışında eksik yok.

Fulham , özellikle hücum hattında ciddi eksikleri olan rakibi karşısında iyi savunma yaptığı sürece skoru koruyabilir ve sahadan puanla ayrılabilir. Sunderland ile Fulham arasındaki son 5 maç Alt ve 0-1 gol aralığında bitti. Son 2 maç ise golsüz berabere bitti. Bu maçta da 2.5 gol altı mantıklı bir seçim olacaktır. Sistem kuponlarında beraberlik değerlendirilebilir.

Sunderland: Mignolet, Onuoha, Turner, Ferdinand, Bardsley, Elmohamady, Cattermole, Colback, Henderson, Muntari, Sessegnon.

Fulham: Schwarzer, Baird, Hangeland, Hughes, Salcido, Davies, Murphy, Sidwell, Dempsey, Zamora, Dembele.


Blackpool - Stoke City

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake: 6/10

Geçen hafta Newcastle ile berabere kalan Blackpool, 3 hafta aradan sonra puanla tanıştı ancak durumları vahim. Son 14 maçta sadece 1 kez kazanabildiler ve düşme hattında yer alan Wigan'ın averajla üzerinde yer alıyorlar. Bu sezon yükseldikleri ligde kalıcı olmak istiyorlarsa şuan için rahat konumda olan rakibi karşısında mutlaka kazanmaları gerekiyor. 

Sezon başından beri ofansif futbolundan vazgeçmediler hiç ancak bu durum kalelerinde çok gol görmelerine sebep oluyor ve işlerini zorlaştırıyor. Bu maçta da işleri hiç kolay olmayacaktır. Geçen hafta Stoke'un Wolwes'i 3-0 ile geçtiği maçta takımı adına 2 gol atan Jones son haftalarda oldukça formda ve Blackpool için büyük tehlike arz ediyor. Oldukça süratli ve fiziği güçlü olan bir isim. Blackpool'un gol bulmak için rakip yarı alanda olduğu zamanlarda hızlı hücumlarla Blackpool defansını çaresiz bırakarabilir. 

Blackpool iç sahada en az puan toplayan takım durumunda ancak Stoke'un dış sahadaki vasat performansı onları ümitlendiriyor. Son 8 deplasman maçında sadece 1 puan alabildi Stoke. Blackpool son haftalardaki performansı ile Stoke ise deplasmanlardaki performans ile güven vermiyor. Bu sebeple alternatif bahislere yönelmek daha mantıklı bir seçim olur. 

Blackpool'un bu sezon sahasında oynadığı 17 maçın 15'ü 2.5 gol üzeri bitti. Aynı zamanda ligde oynadıkları son 8 maçın 7'si 2.5 gol üzeri bitti. Stoke City'nin ise son 8 resmi maçının 6'sı 2.5 gol üzeri btti. Ayrıca iki ekip arasında bu sahada oynanan son iki maçta TGS 4-6 ile sonuçlanmıştı. Bu maçta da iki ekiptende goller beklemek en mantıklı tercih olur.

Blackpool'da orta alandan Basham ve Carney'in sakatlıkları devam ediyor.

Stoke City'de hücum hattından Sidibe ve Fuller'in yanı sıra orta sahanın en önemli isimlerinden Etherington ile savunmadan Higginbotham sakatlıkları nedeni ile yok.

Blackpool: Gilks, Eardley, Baptiste, Evatt, Crainey, Southern, Adam, Vaughan, Phillips, Campbell, Varney.

Stoke: Begovic, Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson, Delap, Whelan, Whitehead, Pennant, Walters, Jones.


Chelsea - Tottenham

Pick: Chelsea to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.50 | 1.65
Stake: 8/10 | 8/10

Londra derbisinde ligin en formda takımı olan Chelsea, son 7 haftada sadece 1 kez kazanabilen Tottenham'ı ağırlıyor. Müthiş başladığı sezonun ortalarında ciddi bir düşüş yaşayan ve 9 maçlık periyotta sadece 1 kez kazanabilen Chelsea zirve yarışından kopmuştu. Ancak Ancelotti takımı toparladı ve eksik futbolcularında takıma katılması ile sezon başındaki performansına kavuştu Chelsea. 

Son 9 haftada 7 galibiyet 2 beraberlik alarak muhteşem bir performans ortaya koydular ve lider Manchester United ile aradaki puan farkını 6'ya indirdiler. Bu hafta Manchester United'in Arsenal'e konuk olacağını göz önüne alırsak, Chelsea için bu maç daha büyük bir önem taşıyor. Üstelik Stamford Bridge'de oynayacaklar. Kazanamamaları durumunda Ancelotti sert eleştirilere maruz kalabilir. Ancak Chelsea iç sahada 5 maçtır kazanıyor. Bu sezon her ne kadar Torres bekleneni veremesede hücum hattında sorun yaşamadıkları gibi savunma olarakta sağlam bir performans ortaya koydular. Geride kalan 34 haftada kalesinde gördükleri 27 gol ile ligin en az gol yiyen ekibi durumundalar. 

Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, diğer takımların ne yaptığını önemsemeden şampiyonluk hedeflerine doğru yol almaları gerektiğine inanıyor. Puan farkını üçe indirebilme şanslarına dikkat çeken Ancelotti, basın muhabirlerine yaptığı açıklamalarda, "Arsenal'in Manchester United'ı zorlayacağına eminim. Biz de elimizden geleni yapacağız. Tottenham'ın ne kadar iyi bir takım olduğunun farkındayız ama şampiyonluk iddiamızı sürdürmek için bu maçı kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Zaten Tottenham'ı, Manchester United'ı yenemeyeceksek şampiyonluğu da hak etmiş olmayız" ifadelerini kullandı. 

Tottenham cephesinde ise işler yolunda gitmiyor. Şampiyonlar Liginde Real Madrid'e iki maçtada boyun eğen Tottenham, ligde ise son 7 haftada sadece 1 kez kazanabildi ve Şampiyonlar Ligine katılma şansını zora soktu.. İç sahada bu sezon başarılı bir performans ortaya koyarak sadece bir kez kaybettiler ancak dış sahada istikrarsız bir performans gösteriyorlar. Son 3 maçta kazanamadılar. 

Ayrıca Stamford Bridge'de en son 1990 yılında kazanabildiler. Chelsea evinde en son 1990 yılında Tottenham'a kaybetti. O maçtan sonra oynanan 21 maçın 14'ünü Chelsea kazanırken 7 maç berabere bitti. Ancak son maçlarda Chelsea'nın Tottenham'a şansı tutmuyor. İki ekip arasında oynanan son 7 maçta Chelsea sadece bir kez kazanabildi. Ancak bu sefer şanssızlıklarını kırarak kazanacaklarını düşünüyorum. Alternatif olarak Chelsea'nın son 4 maçının üst bitmesi, Tottenham'ın son 3 maçının TGS 4-6 aralığında bitmesi ve iki ekibinde hedefinin olmasından dolayı 2.5 gol üzeride tercih edilebilir.

Chelsea'da Londra derbisi öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor.

Tottenham'da ise savunmadan Hutton, Assou Ekotto , Woodgate, King ve Corluka'nın yanı sıra orta alandan Palacios ve Huddlestone sakatlıkları nedeni ile görev alamayacak.

Chelsea: Cech, Ivanovic, David Luiz, Terry, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Malouda, Torres, Drogba.

Tottenham: Gomes, Kaboul, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, van der Vaart, Huddlestone, Modric, Bale, Pavlyuchenko, Defoe.

0 yorum:

Yorum Gönder