15 Ocak 2011 Cumartesi

UK Lower Leagues Predictions, Betting, Reviews |January 15, 2011|



Swansea - Crystal Palace

Pick: Swansea to Win
Odds: 1.60
Stake: 7/10


Son lig maçında Sven Göran Eriksson 'nun takımı Leicester'a mağlup olan Swansea, hafta arası FA Cup'ta Colchester'ı bu sahada 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek moral buldu.

Leicester mağlubiyetinden sonra maç fazlası olmasına rağmen 4. sıraya gerilediler ve üst sıralardan kopmamak için bu sefer evinde puan kaybı yaşamak istemiyorlar.

Zaten iç saha avantajını iyi kullanan bir ekip Swansea. İç sahada en çok puan toplayan ikinci takım olmakla beraber en az gol yiyen ekip durumundalar. İç sahada bileği bükülmesi zor olan bir ekip.

Crystal Palace , yeni teknik direktörü Freedman ile çıkış arıyor. Hafta arasında FA Cup'ta Coventry takımına mağlup olmaktan kurtulamadılar. Takımdaki ofansif ve defansif sıkıntılar devam ediyor değişen pek bir şey yok. Dış sahada 13 maçta 5 puan toplayan Crystal Palace 'ın Bu deplasmandan puan alması büyük süpriz olur.



Doncaster - Reading

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.88
Stake: 6/10


Doncaster son haftalarda yakaladığı başarılı ivme ile alt sıralardan uzaklaşarak biraz olsun nefes aldı. Hafta arasında FA Cup maçında da Premier Lig ekiplerinden Wolwes ile 2-2 berabere kalmayı başardılar.

Takımın ileri uç elemanları oldukça formda. Zaten Derby , ligin en golcü ekipleri arasında. Ancak savunması zayıf.

Reading takımı ileride Shane Long , Noel Hunt gibi etkili isimleri ile skor üretmekte zorluk çekmiyor. Zayıf bir savunma hattına sahip olan Doncaster karşısında da skor üreteceklerini düşünüyorum.

Bu sezon evinde oynadığı 13 resmi maçın 12 sinde rakip fileleri havalandıran Doncaster'da son 5 deplasman maçında kalesinde gol gören Reading karşısında skor üretecektir. Karşılıklı goller bekliyorum.



Leeds United - Scunthorpe


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 8/10

İngiltere'nin köklü kulüplerinden olan ve eski günlerini arayan Leeds adım adım Premier lige doğru ilerliyor.

Geçen hafta 12 maç süren yenilmezlik serisi Cardiff deplasmanında bozulmuş oldu. Ama FC Cup'ta Emirates'de Arsenal'e yenilmeden dönerek önemli bir iş başardılar.

Luciano Becchio gibi etkili bir hücum silahına ve çok tecrubeli isimlerden oluşan bir orta alana sahipler. Gol yollarında sıkıntı yaşamıyorlar ancak defansif anlamda çok zayıflar.

Ligin dibinde yer alan Preston bile 45 gol yemişken kendileri bu maça kadar kalesinde 43 gol gördü. Ancak yediğinden fazlasını attıkları için çok sorun yaşamadılar bu yönden.

Scunthorpe takımı ligde Doncaster ve Watford'a mağlup olduktan sonra FA Cup maçında da Everton'a 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. İç sahada en az puan alan takım olmalarına rağmen deplasmanda en çok puan alan 6. takım olmaları dış sahada daha etkili olduklarının göstergesi.

Zayıf Leeds savunması karşısında skor üretebileceklerini düşünüyorum ancak galibiyete yakın taraf Leeds. Bu nedenle bu maçta goller ve üst tercihini beklemek mantıklı bir seçim olur.



Norwich City - Cardiff


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.95
Stake: 6/10

Ligin en golcü ekiplerinden Norwich ve Cardiff , Carrow Road 'da karşılaşıyor. Norwich City şüphesiz son haftaların en forma ekipleri arasında yer alıyor. Son 4 maçta 10 puan topladılar ve rakibi Cardiff'in arkasına yerleştiler.

Grant Holt gibi mükemmel bir gol silahına sahip olduklarından hücumda sıkıntı yaşamıyorlar ancak defansif zaafiyetleri göz ardı edilemez.

Geçen hafta evinde Leeds'i mağlup eden Cardiff takımında da Craig Bellamy, Michael Chopra gibi çok etkili golcüler var ve rakibi gibi hücumda sıkıntı yaşamıyorlar. Ancak defansif anlamda onlarda zayıflar. Hücumda etkili , defansif olarak ise zayıf olan iki takımın maçında en mantıklı seçim üst bahisi olur.



Watford - Derby County

Pick: Watford to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.95 | 1.70
Stake: 6/10 | 7/10

Watford , Championship'in en formda ekibi. Ligde 7 haftadır kaybetmiyorlar ve 5 maçlık muhteşem bir galibiyet serisi yakalayarak hızlı bir şekilde üst sıralara tırmandılar. Hafta arasında FA Cup maçında Hartlepool takımını 4-1 mağlup ederek çıkışını sürdürdüler.

Ligin en çok gol atan takımı oldular son haftalarda hücum oyuncularının patlama yapması ile. Son 5 maçta rakip filelere 15 gol atan Watford, maç başına 3 gollük bir ortalama yakaladı.

Rakip takım Derby'nin savunması sorunlu son 9 lig maçının 8 inde kalesinde gol gördüler. Bu açıdan hücumda sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum ancak Derby savunmada zayıf olsada iyi hücum yapan bir takım ve ofansif futbol benimseyen Watford karşısında skor üreteceklerini düşünüyorum. Bu sebeple tercihim 2.5 gol üzeri.



Southampton - Notts County

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10


Son 4 maçını kazanan ligin formda takımı Southampton, lider Brighton ile arasındaki puan farkını 3 e indirdi. Bu sezon gösterdikleri performans ile Championship'e yükselmeyi fazlası ile hak ettiklerini düşünüyorum.

Hem ofansif hem defansif olarak başarılı bir performans ortaya koyuyorlar. Ligde en iyi averaja sahip olan takım durumundalar.

Son lig maçında Oldham deplasmanında kusursuz bir performans ortaya koyarak 6-0 gibi farklı bir netice ile sahadan 3 puanla ayrılmışlardı. İç sahada daha etkili oynuyorlar.

Notts County takımı son haftalarda müthiş bir çıkış yakaladı ve alt sıralardan uzaklaşmaya başladı. Son 5 haftada gösterdikleri başarılı performans ile ligin dibinden kurtuldular ve 8 sıra yükseldiler.

Hafta arasında da FA Cup maçında Premier lig ekiplerinden Sunderland deplasmanında kazanarak müthiş bir başarı elde etmiş oldular ve güvenini tazelediler.

Deplasmanda vasat bir performans ortaya koyuyorlar genelde ancak son haftalardaki çıkışı ve Sunderland deplasmanında alınan galibiyet ile bu maçıda kazanmak isteyeceklerdir.

İki ekibin son haftalardaki form durumu göz önüne alındığında bu maç için en mantıklı seçim 2.5 gol üzeri olur düşüncesindeyim. Southampton galibiyete yakın olan taraf ancak oran açısından riske girmeye değmez karşılarında çok formda bir takım var.



Brighton - Peterborough


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 8/10


Brighton ilk yarının sonlarına doğru düşüşe geçmişti ki son iki maçını kazanarak tekrar toparlandı ve zirvedeki yerini korudu.

Ligde Leyton ve Exeter karşısında galip geidikten sonra FA Cup maçında da Porstmouth'u 3-1 mağlup ederek yoluna devam etti.

Withdean Stadyumunda bu sezon henüz yenilgi yüzü görmediler ve çok başarılı bir performans ortaya koydular. Evinde namağlup tek takım durumundalar.

Peterborough düşüş dönemini atlattı ve ilk yarının sonuna doğru aldığı başarılı sonuçlarla tekrar play-off sıralamasında kendine yer buldu. Son 5 lig maçında 3 galibiyet 2 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koymuş oldular ancak FA Cup'ta Fulham 'a 6-2 yenilmişlerdi.

Ofansif olarak çok etkili bir ekip olmalarına rağmen savunmaları ciddi anlamda zayıf. Ligde oynadıkları son 10 maçta kalesinde gol görürken bu maçların sadece 1 tanesinde rakip fileleri havalandıramadılar. Ayrıca bu 10 müsabakanın 9 u 2.5 gol üzeri bitti.

İki ekipte skor üretmekte sıkıntı çekmiyor. İç saha avantajı ile Brighton galibiyete daha yakın olsada Petersborough'un yükselen formunu göz önüne aldığımızda 2.5 gol üzeri daha mantıklı bir seçim olarak göze çarpıyor.



Hartlepool - Dagenham & Rbridge

Pick: Hartlepool to Win
| 2.5 Goals Over
Odds: 1.85
| 1.80
Stake: 6/10
| 7/10

İlk yarının sonlarına doğru sıçrama yapan ve alt sıralardan uzaklaşan Hartlepool 'un 4 maçlık galibiyet serisi geçen hafta bozuldu.

Notts County deplasmanından 3-0 mağlup ayrıldı Hartlepool. Ardından FA Cup maçında Watford'a 4-1 mağlup oldular. Son iki maçta kalesinde 7 gol görmeleri savunmasının zayıflığını bir kez daha göz önüne getirdi. Ancak bu iki maçıda deplasmanda oynadıklarını belirtmek gerek.

Evinde son maçlarda başarılı sonuçlara imza attılar. Son 4 iç saha maçında 10 puan topladıklarını görüyoruz.

Dagenham & Rbridge bu sezon çok vasat bir performans ortaya koyuyor. Ligde 3 maçtır puan alamıyorlar ve ligin dibine demir atmış vaziyetteler. Takımda hiçbir kıpırdama olmaması bu sezon ligde kalma mücadelesinde şanslarının çok az olduğunu gösteriyor.

Deplasmanda çok vasat bir performans ortaya koydukları için evinde alacakları sonuçların önemi artıyor ancak sahasında oynadıkları son iki maçıda kaybetmiş olmaları ne kadar zor durumda olduklarını gösteriyor.

Evinde iyi sonuçlar alan formda Hartlepool deplasmanından puan alabileceklerini sanmıyorum. Ancak son haftalarda esoes veren Hartlepool savunmasını geçerek skoru 2.5 gol üzerine taşıyabileceklerini düşünüyorum.



Milton Keynes Dons - Tranmere

Pick: Milton to Win
Odds: 1.80
Stake: 7/10


Son iki maçını deplasmanda oynayan Milton Keynes Dons, bu maçlarda da deplasman fobisini yemenedi ve iki maçtan bir puan çıkarabildi. Hala dış saha puan tablosunda son sırada yer almalarına rağmen iç sahada bambaşka bir takım kimliğine bürünmeleri dikkat çekiyor.

Evinde oynadıkları 11 maçta 26 puan topladılar ve bu maçı kazandıkları takdirde en iyi iç saha performansına kavuşmuş olacaklar.

Tranmere ise son iki maçını evinde oynadı ve ligin formsuz takımlarından Carlisle'yi mağlup ettikten sonra Walsall ile 3-3 berabere kaldı. Özellikle Walsall karşısında son 5 dakikaya 3-1 öne girmesine rağmen 1 puana razı olmaları takımın kalitesini bir kez daha gösterdi.

Oyunu kontrol etmekte zorlanıyorlar. Dirençli bir savunma yapıları yok. Dolayısıyla kötü sonuçlara imza atıyor. Son iki maçında ligin zayıf takımları karşısında bile zorlanmaları, iç sahada çok etkili bir takım olan Milton karşısında şanslarının ne kadar az olduğunu gösterdi.

Milton'nun iki deplasman maçından sonra seyircisi önünde kazanacağını düşünüyorum.



Rochdale - Leyton Orient

Pick:
2.5 Goals Over
Odds: 1.95
Stake: 6/10


Rochdale son haftaların forma ekipleri arasında yer alıyor. Evinde Tranmere'i 3-2 mağlup ettikten sonra deplasmanda Oldham ve Dagenham'ı mağlup ederek alt sıralardan biraz olsun uzaklaştı. Evinde 4 maçtır kaybetmiyorlar ve bu performansını Leyton karşısında da sürdürmek istiyorlar.

Leyton Orient 'de son haftalarda gözle görülür bir kıpırdama söz konusu. Son 6 haftada sadece lider Brighton'a kaybettiler. Geçen hafta kupada Championship ekiplerinden Norwich'i deplasmanda yenerek saf dışı bırakmışlardı.

Bu sonuç takıma güven depoladı. Rochdale kendi seviyesinde bir ekip. Kapanarak puan almaya calısan bir takım görüntüsü çizeceklerini sanmıyorum.

Her zamanki ofansif futbolunu sahaya yansıtacaklardır. Rakip kalede gol bulacaklarını düşünüyorum ancak kalesinide gole kapatamayacaklardır.

Leyton Orient 'in son 9 lig maçının tamamı 2.5 Gol Üzeri biterken, Rochadele'ın son 4 maçının 3 ü 2.5 Gol Üzeri bitti. Ayrıca iki ekip arasında oynanan son 6 maçta 22 Gol atıldı. (Maç başına 3.66 Gol).

Bu maçta da karşılıklı goller gelecek ve maç 2.5 gol üstüne taşınacaktır diye düşünüyorum.



Morecambe - Torquay


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.90
Stake: 6/10


Morecambe son iki maçında Stockport ve Shrewsbury deplasmanlarına konuk oldu ve bu maçlardan 6 puan toplayarak evine döndü.

Aldıkları bu galibiyetler orta sıralarda kendilerine yer bulmalarını ve play-off için umutlanmalarını sağladı. Torquay karşısında da kazanarak çıkışını sürdürmek istiyorlar.

Torquay ise son maçında Crewe'i konuk etti ve sahadan 2-1 galip ayrılarak 3 maç aradan sonra 3 puan sevinci yaşadı. Aldıkları galibiyetin morali ile seri yakalamak ve üst sıralara yükselmek istiyorlar.

Deplasmanda iyi sonuçlara imza atıyorlar. Bu deplasmanda da kazanacak güce sahipler ancak Morecembe'nin son iki maçını kazandığını göz önüne aldığımızda bunun kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

İki ekipte Ligde oynadıkları son 10 maçın 9 unda rakip fileleri havalandırdılar. Taraf bahisinin riskli olduğu bu müsabakada iki golcü takımdan goller beklemek daha iyi bir seçim olacaktır.



Lincoln - Wycombe


Pick: Wycombe to Win
Odds: 2.25
Stake: 6/10


Lincoln takımı son haftalarda alt sıralardan kurtulmak için çaba içersinde ancak savunmanın zayıf olması nedeni ile istedikleri sonuçları elde edemiyorlar.

Son haftalarda rakip kim olursa olsun sahaya kazanmak için çıkıyor ve ofansif oynuyorlar ancak savunmanın zayıf olması kalelerinde çok pozisyon ve beraberinde gol görmelerine neden oluyor.

Son 5 resmi maçında kalesinde 15 gol görürken rakip filelere 7 gol atabildiler. Son 3 lig maçını kaybeden Lincoln, FA Cup'ta da Hereford takımına elendi. Oldukça zor bir dönemden geçiyorlar. İlk yarıyı muhtemelen bu durumda kapatacaklar.

Wycombe ise 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı ancak Crewe deplasmanında bu seri bozuldu. Aslında o maçta da 3-0 lık yenilgiyi hak edecek bir oyun ortaya koymadılar. 70 Dakika başa baş mücadele ettikten sonra Crewe golü buldu ve hemen ardından gelen 2. gol Wycombe'un oyundan düşmesine sebep oldu.

Bu sefer karşısındaki rakip Crewe'den daha güçsüz ve Wycombe'un vasat rakibi karşısında kazanarak ilk 3 içindeki yerini koruyacağını düşünüyorum.



Hereford - Stockport

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.88
Stake: 7/10


Hereford ligde son sırada yer alsada son haftalarda başarılı sonuçlara imza atıyor. Son 3 resmi maçını deplasmanda oynayan Hereford , ligde Aldershot'u , FA Cup'ta ise Lincoln ve Wycombe'u saf dışı bıraktı.

Alınan bu başarılı sonuçlar takıma güven kazandırdı. Rakipleri Stockport'dan 3 maç eksik oynadılar ve arada 5 puanlık bir fark var. Bu puan farkını kapatmak için rakibini mağlup etmek istiyorlar.

Aynı zamanda bu sezon evindeki ilk galibiyetini almak istiyorlar. İç sahada bu sezon oynadığı 10 maçta henüz galibiyet alamadı Hereford.

Stockport ise son haftalarda çok vasat bir oyun ortaya koyuyor ve çok başarısız sonuçlar alıyor. Özellikle savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Son 6 resmi maçında kalesinde tam 20 gol görmüş olmaları durumun ciddiyetini gösteriyor.

Geçen hafta Rotherham karşısında galibiyete çok yaklaşmışlardı ancak son 4 dakikada kalesinde 2 gol gördüler ve 1 puana razı oldular. Bu durum tabi ki defansın direnç gösterememesinden kaynaklanıyor. Son haftalarda çıkışa geçen ve adeta patlamaya hazır bir bomba halinde olan Hereford deplasmanında işlerinin zor oldugunu düşünüyorum bu savunma ile. Ancak geçen hafta Rotherham karşısında gösterdikleri istekli oyunu sergilerseler rakibini zorlayabilirler.

İki takımında son haftalardaki kazanma hırsı göz önüne alındığında üst bahisi mantıklı bir seçim olarak ön plana çıkıyor. İki ekip arasından oynanan son iki maçında TGS 4-6 aralığında bittiğini belirteyim.



Crewe - Port Vale


Pick: 2.5 Goals Over
| Crewe to Win
Odds:
1.75 | 2.20
Stake: 7/10 | 5/10

Geçen hafta Torquay'a konuk olan Crewe rakibine 2-1 mağlup oldu ve 5 maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

Port Vale ise 3 maç arka arkaya kaybettikten sonra Burton'u ağırladığı maçın başında John Mccombe ve Justin Richards'ın golleri ile öne geçti ve üstünlüğünü maç boyunca koruyarak 3 puan almayı başardı. Takımının 2. golünü atan Richards son yarım saate girereken kırmızı kart göreren takımını 10 kişi bıraktı ve bu maçta görev alamayacak.

Port Vale'nin savunması son haftalarda esoes vermeye başladı. Arka arkaya kaybettiği 3 lig maçında kalesinde 9 gol gördüler ve hiç gol atamadılar.

Burton galibiyetinden sonra ise FA Cup'ta Burnley'e 4-2 mağlup oldular. Bu savunması ile lider Chesterfield 'la birlikte ligin en golcü takımı olan Crewe deplasmanında işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. İç sahada son iki maçını kazanan Crewe'in , son 3 deplasman maçından puan alamayan Port Vale karşısında kazanacağını düşünüyorum. 2.5 Gol üzeride değerlendirilebilir.

Greece Super League Predictions, Betting, Reviews |January 15, 2011|



Olympiakos - Panserraikos

Pick: Olympiakos to Win (-1) | First Half Win to Olympiakos
Odds: 1.55 | 1.57
Stake: 9/10 | 8/10


Geçen sezon şampiyonluğu Panathinaikos'a kaptıran Olympiakos , bu sezon adım adım şampiyonluğa doğru ilerliyor. Hem ligde hem kupada yoluna başarılı bir şekilde devam ediyorlar.

Son olarak Kerkyra deplasmanından 2-0 lık galibiyetle ayrılmış ve liderliğini sürdürmüşlerdı. Attığı 33 golle en golcü ekip olan Olympiakos, aynı zamanda kalesinde gördüğü 7 golle ligin en az gol yiyen takımı.

Bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla şampiyonluğu hak ettiklerini düşünüyorum. Marko Pantelic,     Jaouad Zairi, Dennis Rommedahl, Kevin Mirallas, Albert Riera, Ioannis Papadopoulos gibi üst düzey oyuncuları ile zaten ligin  en kaliteli ekibiler.

Özellikle Georgios Karaiskakis stadında müthiş bir performans ortaya koyuyorlar. Bu sezon evinde oynadığı 10 resmi maçın tamamını kazanan Olympiakos, bu maçların 7 sinde handikapı aştı. Ayrıca ligde evinde oynadığı 8 maçın tamamında ilk yarılar önde kapadılar. Bu maçta da ilk yarıda skor avantajını lehine çevirerek farka koşacaklarını düşünüyorum.

Atromitos - Kerkyra

Pick: 2.5 Goals Under
Odds: 1.50
Stake: 6/10


Ligin iki istikrarsız takımının mücadelesi. Atromitos takımı bu sezon evinde kolay teslim olmuyor. Bu sezon evinde oynadıklı 8 maçta sadece Panathinaikos'a mağlup oldular o maçtada rakibine iyi direnmişlerdi.

İç sahada oyunu kontrolünde tutmasını biliyorlar. Takımda sakatlığı bulunan Andreas Tatos bu maçta yok.

Kerkyra takımı ise son lig maçında Olympiakos’a evinde 2-0 boyun eğdikten sonra Yunanistan kupasında Iraklis'la golsüz berabere kaldı. Atromitos kupaya daha önce veda ettiği için rakibine göre daha dirençli olacaktır.

Kerkyra , Olympiakos’a mağlup olduğu maçta ilk yarıda dirençli bir oyun ortaya koymuştu. Atromitos karşısında da puan almak için direneceklerdir. Karşılaşmanın kısır geçmesini bekliyorum bu nedenle. Tercihim 2.5 gol altı.


Olympiakos Volo - Paok

Pick: 2.5 Goals Under | First Half Draw
Odds: 1.45 | 1.90
Stake: 7/10 | 6/10


Ergotelis deplasmanından da beraberlikle ayrılan Olympiakos Volo, Ligin en çok berabere kalan takımı olarak dikkat çekiyorlar. Geride kalan 17 haftada tam 10 beraberlik aldılar.

Ofansif anlamda sıkıntı yaşıyorlar ancak sağlam bir savunma hattına sahipler ve gol atamadıkları maçlarda en azından savunma yaparak puan almasını başarıyorlar.

Paok gibi güçlü bir takım karşısında da hedefleri savunma yaparak 1 puan almak olacaktır. Ev sahibi ekipte cezalı Leandro Alvarez ile sakat Javier Umbides bu maçta forma giyemeyecekler.

Paok ise  Avrupa Kupalarında başarılı bir şekilde yoluna devam etmesine rağmen ligde şampiyonluk yarışının epey gerisinde kaldı. Geçen hafta Asteras Tripolis’i 1-0 mağlup ederek başarılı iç saha performansını sürdürdüler.

Ancak deplasmanlarda skor üretmekte sıkıntı yaşadıkları için istedikleri sonuçları almakta zorlanıyorlar. Olympiakos Volo gibi sağlam bir savunma hattına sahip olan ve kapanan bir takım karşısında da işleri kolay olmayacak. Gol kilidinin uzun süre açılmayacağını düşünüyorum. Konuk ekipte cezalı Giorgios Fotakis’in yanı sıra sakatlığı bulunan Vitolo bu maçta forma giyemeyecek.

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |January 15, 2011|



Nürnberg - Mönchengladbach

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake: 7/10

Ligin istikrarsız takımı Nurnberg ilk devreyi Hannover galibiyeti ile noktalamıştı. İkinci yarı öncesi hazırlık döneminde Ülkemiz takımlarından Gençlerbirliği ve Bursaspor karşısında 1-0 lık skorlarla galip geldiler. Hazırlık maçlarında hücumda hala etkisiz olduklarını bir kez daha gördük.

Hecking'in elinde gole yakın etkili bir hücum oyuncusu yok ancak buna rağmen iç sahada etkili oynuyor ve skor üretebiliyorlar. Takımın en önemli golcüsü olmasına rağmen bu sezon sakatlığı yüzünden pek forma şansı bulamayan Albert Bunjaku yine yok. Bu sezon çok başarılı bir performans ortaya koyan İlkay Güdoğan 'da sakatlığı nedeniyle görev alamayacak. Mike Frantz , Per Nilsson ve Marek Mintal takımın diğer eksikleri.

Mönchengladbach ise lige çok berbat başlamıştı ve devre boyunca ilerleme kaydedemediler. İkinci yarı öncesi genel durumuna baktığımızda 17 maçta topladıkları 10 puanla son sırada yer alıyorlar.

Idrissou , de Camargo gibi etkili silahları ile skor üretebiliyorlardı şimdi o hücum hattını Hanke ile daha kuvvetli hale getirdiler. Ancak çok kötü bir savunmaları olduğundan istedikleri sonuçları almaları yine kolay olmayacak. Ancak deplasmanda daha iyi performans sergilediklerinden eksik Nurnberg karşısında süpriz yapabilme ihtmalleri var.

Zaten teknik direktör Frontzeck limitini doldurmak üzere. Puan için savaşacak iki takımın maçında 2.5 gol üzeri bir sonuç bekliyorum. Konuk ekipte Bobadilla , Marcel Meeuwis ,Karim Matmour, Roel Brouwers ve Dante Bonfim forma giyemeyecek. Ayrıca Nurnberg'in 8 iç saha maçının 7'si, Monchengladbach takımının ise 8 dış saha maçının tamamının üst bittiğini belirteyim.

1. FC Nürnberg : R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons, Cohen - Hegeler, Ekici, Mak - Schieber
Trainer: Hecking

Borussia M'gladbach : Heimeroth - Levels, Stranzl, Nordtveit, Daems - Marx, Bradley - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke
Trainer: Frontzeck


St. Pauli - Freiburg

Pick: Freiburg Draw
Odds: 1.60
Stake: 7/10

St. Pauli , Bundesliga'nın kadro kalitesi olarak en zayıf takımı. Asamoah ve Halil dışında bu ligin kalitesini kaldıracak oyuncu sayısı bir elin parmağını geçmez. Gerçi onlarda bu sezon vasat bir performans ortaya koyuyor.

St. Pauli takımı ne defansif ne de ofansif olarak iyi durumda. Hücumda zorlandıkları gibi iyi savunmada yapamıyorlar. Son 9 haftada sadece 4 puan toplamış olmaları onları düşme hattına yakınlaştırdı. Takımda savunmadan Fabio Morena dışında eksik yok.

Freiburg ise ilk yarının sonlarına doğru çıkış yakaladı. Son 3 maçında topladıkları 7 puan onları 6. sıraya kadar yükseltti ve Bayern Munih'in arkasına yerleştiler. Bu sezon beklentilerin üzerinde bir performans gösterdikleri aşikar. Ama rakibine göre daha kaliteli ve formda olduklarıda bir gerçek. Son dış saha maçında formda Leverkusen'den puan almışlardı. Bu deplasmandan da puanla ayrılacaklarını düşünüyorum. Simon Pouplin , Ömer Toprak , Stefan Reisinger , Jonathan Jager ve Daniel Williams konuk ekipte forma giyemeyecek isimler.

FC St. Pauli : Kessler - Rothenbach, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers
Trainer: Stanislawski

SC Freiburg : Baumann - Mujdza, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Rosenthal, Putsila, Makiadi, Abdessadki - Cissé
Trainer: Dutt


Stuttgart - Mainz 05

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.88
Stake: 7/10

Stutgart'da takımın başına Labbadia'nın gelişi olumlu bir etki yapmadı. Hatta oyun içinde kopukluk göze çarptı. Çok dengesizce oynuyorlar takımda kazanma hırsı var ancak sabırsız bir oyun ortaya koyuyorlar ve gol yedikleri zaman dağılıyorlar. Labbadia'nın gelişinden sonra ofansif olarak daha etkili olmuş olsalarda defansif olarak büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Labbadia ile çıktıkları 5 maçta aldıkları sonuçlara bakarsak

UEFA - Stuttgart 5 - 1 Odense
AL1 -    Stuttgart 3 - 5 Bayern Munich
AL1 -    Stuttgart 3 - 6 Bayern Munich
HAZ -   Manisaspor 1 - 4 Stuttgart
HAZ -   Stuttgart 3 - 1 Fürth

Genel durum itibari ile değerlendirecek olursak bu 5 maçta 18 gol attılar ve kalesinde 14 gol gördüler. Yani maç başına 3.6 gol atma ve 2.8 gol yeme ortalaması ile oynuyorlar.

Son 6 lig maçında sadece 2 puan almış olmaları kazanma hırslarını daha da arttırdı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler ve çıkışa geçeceklerini düşünüyorum ikinci yarıda.

Bu sezonun flaş ekibi Mainz 05 üst sıralarda tutunmaya devam ediyor. Dış sahada 8 maçta 6 galibiyet alarak çok başarılı bir performans ortaya koydular. Dün akşam Leverkusen'nin mağlup olması ile aradaki puan farkını açma fırsatı yakaladılar ancak bu maçı kazanmaları kolay olmayacak. Ama kazanmak için sahaya çıkacak olan iki takımın maçında karşılıklı goller bekliyorum.

Ev sahibi ekipte Khalid Boulahrouz, Mamadou Bah ve Audel sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler. Konuk ekipte ise Bo Svensson dışında önemli bir eksik yok.

VfB Stuttgart : Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Träsch, Kuzmanovic - Gebhart, Boka - Cacau, Pogrebnyak
Trainer: Labbadia

1. FSV Mainz 05 : H. Müller - Zabavnik, Bungert, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Fathi, Soto - Holtby, Schürrle - Szalai
Trainer: Tuchel


Werder Bremen - Hoffenheim

Pick: Werder Bremen to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.03 | 1.65
Stake: 6/10 | 7/10
 
Werder Bremen ilk yarıda hayal kırıklığı yaşatan takımlar arasındaydı. Mesut'un gidişi ile orta sahası dağıldı takımın. Oyun için kopukluklar yaşıyorlar ve ileriye top taşımakta zorlanıyorlar. İlk yarıda sakatlıklarlada boğuşmaları bu başarısızlığın nedenlerinden birisi tabiki. Ama en önemli golcü Pizarro bu maçta sahada olacak. Partneri Hugo Almeida bilindiği gibi Beşiktaş'a transfer oldu. Onun yerine Avdic transfer edildi ancak bu maçta Pizarro'nun partneri olarak Arnautovic görev alacak. Hunt ve Marin bu isimleri destekleyecekler.

Werder Bremen mutlak kazanmak istiyor. Çokta kötü bir hazırlık dönemi geçirdiler. Trabzonsporla 1-1 berabere kalıp, Ülkesinin 2. Lig takımı Duisburg'a 4-1 yenildikten sonra son hazırlık maçında Eskişehirspor'a 3-1 yenilmişlerdi. Ancak ben ikinci yarıda Schaaf'ın takımı toparlayacağını düşünüyorum. Takımda Sandro Wagner, Naldo, Sebastian Beoenisch ve Lopes dışında eksik yok.


Hoffenheim sezonun ilk yarısının açılış maçında Werder Bremen'i 4-1 yenmişti ama bu sefer işleri kolay olmayacak. Ligde 5 haftadır kaybetmiyorlar ve ilk yarıda iyi bir performans ortaya koydular ancak ikinci yarıya bir çok olumsuzlukla başlıyorlar.

Luis Gustavo ve Demba Ba gibi çok önemli iki hücum oyuncusunu sattılar. Ayrıca orta alanın başarılı ismi Salihovic cezalı. Bu maçtaki kadrosuna baktığımızda elde tek İbisevic kalıyor ancak o da bu sezon eski performansından uzak bir görüntü çizdi ve tek başına ne yapacağı merak konusu.

Werder Bremen rakibini bu halde yakalamışken iyi değerlendirmeli ve ikinci yarıya galibiyetle başlamalı. Bu fırsatı değerlendireceklerini düşünüyorum. Alternatif olarak üst bahisi düşünülebilir.

Werder Bremen: Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Hunt, Marin - Arnautovic, Pizarro
Trainer: Schaaf

1899 Hoffenheim : Starke - Beck, Simunic, Compper, Ibertsberger - Rudy, Vorsah, Vukcevic - Sigurdsson - Ibisevic, Mlapa
Trainer: Pezzaiuoli


VfL Wolfsburg - Bayern München

Pick: Bayern Munıh to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.70 | 1.65
Stake: 7/10 | 7/10

İlk yarıdaki performansı ile hayal kırıklığı yaşatan Wolfsurg, ikinci yarıya büyük bir güç kaybı ile başlıyor. Takımın şampiyon olduğu senede çok büyük pay sahibi olan ve daha sonraki sezonlarda da başarılı bir performans ortaya koyan Boşnak golcü Dzeko, Manchester City'e transfer oldu. Onun görev almadığı maçlarda Grafite'nin de etkisiz kaldığını daha önce görmüştük. Diğer santrafor Mandzukic vasat bir performans ortaya koyuyor. Bu nedenle orta alanda Diego ve Dejagah'ın performansı hücum açısından büyük önem taşıyor.

Bayern München , bu sezon dış sahada 8 maçta sadece 2 kez kazanabildi. İç sahada çok iyi sonuçlar almalarına rağmen deplasmanda aldıkları başarısız sonuçlar zirve yarışısından uzak kalmalarına neden oldu.

Eğer şampiyonluk istiyorlarsa deplasmanda da iyi sonuçlar almak zorundalar. Dortmund'un dün Leverkusen karşısında kazanması puan farkını 17 'ye yükseltti. Artık puan kaybına tahammülü olmayan Bayern Munih'in galibiyete yakın olduğunu düşünüyorum.

Mario Gomez'in son maçlarda çok etkili olması , Ribery'nin eski formuna kavuşması ve orta alanda Hamit - Schweinsteiger - Müller - Van Bommel dörtlüsünün Wolfsburg orta sahasına göre daha ağır basması bu tercihimi kuvvetlendiriyor. Alternatif olarak 2.5 gol üzeri bahiside denenebilir.

VfL Wolfsburg : Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Josué, Cicero - Dejagah, Diego, Mandzukic - Grafite
Trainer: McClaren

Bayern München : Kraft - Lahm, Breno, Badstuber, Pranjic - van Bommel, Schweinsteiger - Hamit Altintop, T. Müller, Ribery - Gomez
Trainer: van Gaal