13 Şubat 2011 Pazar

Italian Serie A Predictions, Betting, Reviews |February 13 , 2011|




Juventus - İnter


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.72
Stake: 8/10


Öncelikle ev sahibi Juventus hakkında karşılaşma öncesi son gelişmelere, haberlere ve onemli isimlerin verdiği roportajlara göz atalım...

Juventus Teknik Direktörü Luigi Del Neri, zorlu Inter karşılaşması öncesi oyuncularını uyardı.

Düzenlediği basın toplantısında zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Del Neri, "Takımım iyi durumda ve sakatların iyileşmesiyle daha da güçlü ve dengeli duruma geldik. Inter karşısında çok konsantre oynamalıyız. Takım ve taraftarlar için müthiş bir önemi olan, çok tutkulu bir maça çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Leonardo'nun gelişiyle Inter'in daha da güçlendiğini belirten 60 yaşındaki çalıştırıcı, "Benitez iyi bir teknik direktördü, ancak sakatlık problemleriyle boğuştu. Leonardo takımın başına geçtiğinden beri iyi işler yapıyor. Zanetti gibi oyuncuların da büyük yardımı oluyor." şeklinde konuştu.

Juventus'un başarılı savunma oyuncusu Giorgio Chiellini'de, Inter ile oynayacakları İtalya Derbisi'nin önemine değindi. Bu maçla ilgili olarak İtalyan basınına açıklamalarda bulunan Chiellini, "Cagliari karşısında gösterdiğimiz performansı Inter maçında da devam ettirmeliyiz. Bu maçı kazanmak her şeyden öte bize büyük güven verecektir. Bu nedenle hem kendimiz hem de taraftarımız için galip gelmek istiyoruz. Umarım şubat ayı bizim açımızdan güzel geçer ve sezon başında yaşadığımız şanssızlıkları bir daha yaşamayız." şeklinde konuştu.

Juvnetus Channel'a konuşan siyah-beyazlı takımın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo ise, "Bizim için çok özel bir maç olacak. Inter ile oynanacak maç ligdeki kaderimize de etki edecek. Yenilgi bizi çok kötü etkiler. Galibiyet ise bize çok şey katar." dedi. Hafta boyunca çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Melo, "Cagliari galibiyeti güvenimizi tekrar yerine getirdi. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadle etmek istiyoruz. Inter karşısında elimizden gelenin en iyisini yaparak 3 puanı alacağız." diye konuştu.

Juventus'un sportif direktörü Giuseppe Marotta, siyah beyazlıların bu hafta sonu Inter karşısında güçlü bir performans sergileyeceğinden emin. Radio Rai'ye konuşan sportif direktör, "Bugünkü Inter, Benitez zamanındakinden farklı görünüyor. Scudetto'yu kazanmak için Milan'ın önemli bir rakibi. Önemli oyuncuları var ve bir galibiyet serisi yakalayarak istikrar sağladılar. Bu sonuçlar bizim için bir uyarı, ama onlarla yüzleşmeye hazırız," dedi. Sözlerine devam eden Marotta, "Ocak ayında sakatlıklar bizi aksattı. Birkaç günde üç forvetimizi kaybettik. Bu neden kuşkusuz bizi kötü etkiledi. Bundan önceki 18 maçta makul sonuçlar almıştık. O dönemde olağanüstü olduğumuzu söylemiyorum, ama böyle kötü durumda değildik," şeklinde konuştu.

Evet Juventus cephesinde karşılaşmanın önemi bu şekilde ifade edildi. Bu kritik mücadelede Rinaudo , De Ceglie , Quagliarella ve Traore görev alamayacak ev sahibi ekipte.

Konuk ekip İnter cephesine göz atacak olursak...


Inter Teknik Direktörü Leonardo, Juventus'un zor bir rakip olduğunu ancak son haftalardaki başarılı performanslarını devam ettirerek siyah beyazlı ekibi yeneceklerine inandığını dile getirdi.

İtalya Derbisi'nden önce bir basın toplantısı düzenleyen Leonardo, "Bu maç hakkımda söylenecek her şeyin söylendiğini düşünüyorum. Bu maç çok önemli, iki devin karşılaşması. Falan, filan... Evet çok önemli bir maç ama bizim için diğer maçlardan pek de farkı yok. Roma maçından sonra Juventus karşısında da önemli bir teste gireceğiz. Olumlu futbolumuzu bu maçta da gösterip gücümüzü kanıtlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. Roma maçından önceki bazı değişikliklerin takıma olumlu katkı yaptığını da sözlerine ekleyen Brezilyalı teknik adam, "Son maçta takımda bazı değişiklikler yaptık. Bu hafta da bazı oyuncularım milli maç nedeniyle forma giymeyebilirler ama takım mantalitesinde bir değişiklik olmayacak. Bence bu maçın en kilit noktası orta saha mücadelesi olacak. Tabii forvetler de oyunun gidişatını önemli ölçüde etkileyecekler. Juventus'un güçlü olduğu noktalar var ama biz de fena sayılmayız" dedi.

Inter'in Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder 'de bu hafta sonu oynayacakları Juventus maçının önemine değindi. La Gazzetta dello Sport'a konuşan 26 yaşındaki oyuncu "Eğer Juventus'u yenersek ve kazanmaya devam edersek, bu Milan ve Napoli üzerinde bir baskı oluşturur, ki bu da zaten bizim istediğimiz şey. Ligin sonunda kimin kupayı kaldıracağını göreceğiz. Biz hala şampiyon takımız." ifadelerini kullandı. Leonardo'nun takıma tekrar coşku kazandırdığını belirten Sneijder, Brezilyalı çalıştırıcıyı Benitez ile karşılaştırarak "Leonardo çok keyifli biri. Çok iyi bir antrenör ve takımı nasıl yönetmesi gerektiğini biliyor, tıpkı Mourinho gibi. Herkes Leonardo'nun gelmesinden memnun. Takımdan ayrıldıktan sonra bir hocanın arkasından konuşmak kolay ve bu hoş bir şey değil. Hem onun hem de bizim için zor bir dönemdi, ama Benitez takımın sağlık ekibini ya da başkanını suçlayamaz." şeklinde konuştu.

Sampdoria’dan transfer edilen ve kısa sürede takıma adapte olan Inter’in başarılı golcüsü Giampaolo Pazzini ise, “Bu hafta Juventus ile çok zor bir maça çıkacağız. Bu kritik karşılaşmadan alacağımız galibiyetle, zirveye olan kararlı yürüyüşümüze devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Zorlu Juventus deplasmanında Stankovic , Mariga , Lucio , Samuel , Milito ve Chivu kadroda yer almıyor.

Juventus 'da sakat oyuncuların yavaş yavaş takıma katılması ve yeni transfer Matri'nin çok kısa bir sürede takıma uyum sağlaması etkisini gösterdi ve 3 hafta aradan sonra Juventus, Cagliari deplasmanından 3-1 lik galibiyet ile dönerek ilk 4 e girme hedefini sürdürdü.

Juventus'un bu maçtaki forvet hattının Cagliari maçında galibiyeti getiren golleri atan Matri ve Toni'den oluşması bekleniyor ancak yedek kulubesinde de hücumda çok etkili olabilen isimler yer alıyor. Bunlardan biride tecrubesi tartışılmaz olan Del Piero. Yani hücum yönünden sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum. Zaten İnter savunmasıda Roma maçında esoes verdi ve Mourinho dönemindeki kadar iyi savunma yapamadıkları birkez daha ortaya çıktı.

Ancak Juventus'un savunmada ciddi problemleri var. Şuanda Serie A'da evinde en çok gol yiyen takım olmalarıda bu durumu gözler önüne seriyor. İnter'in etkili gol ayakları karşısında da kalesini gole kapatmalarının çok zor olacağını düşünüyorum.

İnter'de göreve Leonardo geldikten sonra sakat oyuncularında yavaş yavaş takıma katılması ile bariz bir çıkış gerçekleşti. Son 8 maçında 7 galibiyet alan İnter, 2 maç eksiği ile lider Milan'nın 8 puan gerisinde yer alıyor. Ancak önlerinde Napoli'de var ve öncelikli hedefleri Napoli'nin önüne geçmek.

Tıpki rakibi Juventus gibi etkili hücum yapıyorlar ve lider Milan ile ligin en çok gol atan takımı durumundalar. Eto'o ve Pazzini bu maçta takımın forvet hattını oluşturuyor. Eto'o nun zaten kalitesi tartışılmaz, yeni transfer Pazzini ise çok kısa bir sürede takıma uyum sağladı ve faydasını gösterdi. İnter'inde hücumda sıkıntı yaşamacağını düşünüyorum. Ama kalesinide gole kapatamayacaklarını düşünüyorum.

Son 10 lig maçının 9 unda kalesinde gol gören İnter, Juventus'un etkili gol silahları karşısında da etkisiz kalacaktır. Daha çok gol atanın kazanacağı bir maç olacaktır. İnter'in son 10 maçı, Juventus'in ise son 10 maçının 8 i 2.5 gol üzeri sona erdi. Bu maçta da en mantıklı seçim 2.5 gol üzeri olacaktır.

JUVENTUS : Buffon, Sorensen, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Krasic, Aquilani, Felipe Melo, Marchisio, Matri, Toni

İNTER : Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti, Kharja, Thiago Motta, Cambiasso, Sneijder, Eto'o, Pazzini


Palermo - Fiorentina

Pick: Palermo to Win
Odds: 1.83
Stake: 7/10


Geçen sezon Renzo Barbera'da maç kaybetmeyen Palermo, bu sezonda iç sahada başarılı bir performans ortaya koyuyor. Renzo Barbera'da 7 maçlık mükemmel bir galibiyet serisi yakaladılar ve Fiorentina karşısında da bu seriyi sürdürmek istiyorlar. Geçen sezon bu sahada rakibini 3-0 mağlup etmesini başarmışlardı.

Geçen hafta Lecce deplasmanından 4-2 lik skorla galip ayrılan Palermo, ligde ilk 5 içine girmişti. Bu maçta ev sahibi ekipte Cassani , Pinilla , Goian , Darmian , Paolucci , Carrozzieri ve Bacinovic görev alamayacak.

Fiorentina'da işler yolunda gitmiyor. Son 5 haftada sadece 1 galibiyet alan Mor Menekşeler, üst sıralardan kopma noktasına geldi ve düşme hattına yakınlaştı. Palermo maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Mihajlovic, "Birçok kişinin yerimde gözü olduğunu biliyorum ama ben Fiorentina'da olmaktan gurur duyuyorum ve uzun seneler burada görev yapmak istiyorum. Bu arada şu anki kötü gidişatın farkındayız ve iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız" diyerek yerine geçeceği konuşan Genoa'nın eski teknik direktörü Gian Piero Gasperini'ye de mesaj gönderdi.

Hafta arasında yöneticilerden Pantaleo Corvino'nun açıklamalarına da değinen tecrübeli futbol adamı, "Bütün bunlar güzel ama gerek yok. Ben kovulmaktan çekinmediğimi daha önce de söylemiştim. Geleceğim için endişeli değilim, şu ana konsantre olmuş durumdayım" dedi.

Ligde 29 puanla 11. sırada yer alan Fiorentina, bu puanların 23 ünü iç saha maçlarında çıkarırken, deplasmanda oynadığı 12 maçta ise hiç kazanamadı ve sadece 6 puan toplayabildi.

Bu vasat performansları ile evinde 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan formda Palermo'dan puan alabileceklerini sanmıyorum. Konuk ekipte Vargas , Kroldrup , Jovetic ve kaleci Frey sakatlıkları nedeni ile forma giyemeyecekler.

PALERMO : Sirigu, Muñoz, Andelkovic, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Kurtic, Nocerino, Ilicic, Pastore, Miccoli

FİORENTİNA : Boruc, De Silvestri, Gamberini, Camporese, Pasqual, Montolivo, Donadel, Behrami, Santana, Gilardino, Mutu




Cesena - Udinese


Pick: Udinese to Win | First Half win to Udinese
Odds: 2.10 | 2.80
Stake: 7/10 | 5/10


Cesena kötü oyununu sürdürüyor. Ligde 7 haftadır galip gelememelerine karşın umutlarını sürdürüyorlar ancak bu performansları ile ligde kalabileceklerini sanmıyorum. Zaten bana göre sezon başından beri ortaya koydukları futbol ile ligden düşmeyi hak eden bir ekip oldular.

Hücumda çok etkisiz kaldılar ve defansif oynayarak puan almaya çalışan bir takım oldular genelde. Zaten son sıradaki Bari'den sonra ligde en az gol atan takım durumundalar. Kritik Udinese maçı öncesi Dellafiore , Santon , Fatic ve Jimenez kadroda olmayan isimler olarak göze çarpıyor.

Konuk ekip Udinese ise Gokhan Inler, Asamoah, Sanchez ve Di Natale dörtlüsü ile çok iyi organize oluyor ve özellikle hücumda çok etkili oluyor. Geçen haftada Sanchez ve Di Natale'nin golleri ile Sampdoria karşısında 2-0 galip gelerek yenilmezlik serisini 7 maça çıkardılar. Bu 7 maçlık dönemde 5 galibiyet 2 beraberlik alarak çok başarılı bir performans ortaya koydular ve ilk 6 içinde kendilerine yer buldular.

Daha çok iç sahada etkili oynayan bir ekip olan Udinese, son haftalarda deplasmanlarda da iyi sonuçlara imza atmaya başladı ve son 3 dış saha maçında 7 puan topladı. Takımda Basta, Ferronetti ve Angella dışında eksik yok. Tahmine gelirsek ; Sezonun ilk yarısında rakibini tek golle mağlup eden Udinese, bu seferde rakibine puan kaptırmaz ve Avrupa kupalarına katılma iddasını sürdürür.

CESENA : Antonioli, Ceccarelli, Von Bergen, Felipe, Lauro, Sammarco, Colucci, Parolo, Rosina, Bogdani, Giaccherini

UDİNESE : Handanovic, Benatia, Zapata, Domizzi, Isla, Pinzi, Inler, Asamoah, Armero, Sanchez, Di Natale


 *** Diğer Karşılaşmaların Yorumları ile Gün İçerisinde Güncellenecektir.

Turkey Super League Predictions, Betting, Reviews |February 13, 2011|



Karabükspor - Kasımpaşa


Pick: Karabükspor to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.60 | 1.70
Stake: 7/10 | 6/10


Spor Toto Süper Ligi'nin 21. hafta karşılaşmasında dört haftadır galibiyetten uzak kalan Kardemir Karabükspor, ligin son sırasında yer alan Kasımpaşa'yı ağırlıyor.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş deplasmanında galibiyet kaçıran Karabükspor, Emenike'nin etkili futboluyla bir puanı hanesine yazdırmıştı. Sakatlıktan çıkan Cernat'ın takıma dönmesiyle morallerin yükseldiği ev sahibi ekip, sahaya mutlak üç puan parolasıyla çıkacak.

Kasımpaşa maçı hakkında temlinli konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Seyit İçgül, "Taraftarımızın desteğiyle rakibimin konumuna bakmadan kendi oyunumuzu sahaya yansıtarak galip gelmek istiyoruz. Rakibimiz ligin son sırasında yer alıyor olabilir ancak kaybedecek birşeyleri olmadığı için çok rahat oynayacaklar." şeklinde konuştu.

Karabükspor'da sakatlıkları devam eden Kerim Zengin ve Tozo bu maçta forma giyemeyecek.

Ligdeki tek galibiyetini 12. haftada Sivasspor karşısında alan, 8 haftadır da kazanamayan lacivert-beyazlı ekip Kasımpaşa ise, son 6 lig maçını ise yitirdi. Alt sıralarda mücadele verdiği Bucaspor'a 4-0 mağlup olan Kasımpaşa, son olarak geçen hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3-1 yenilerek kötü gidişi sürdürdü. Kümede kalma umutları her hafta daha da azalan Paşa, Karabükspor deplasmanında galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Ligin iyi top oynayan bir takımına karşı mücadele edeceklerini belirten Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, "Zor bir maç olacak. Büyük bir moral bozukluğu yaşıyoruz. İnşallah bu maç galip gelerek bu kötü gidişe son vereceğiz." dedi.

Kasımpaşa'da Merthan Açıl dışında ise bir eksik bulunmuyor.

Karabükspor'da özellikle Cernat'ın dönüşü oldukça olumlu bir gelişme. Cernat ile Emenike'nin birlikte oynadığı zaman ne kadar etkili olduklarını sezon başında görmüştük ki , rakipleri Kasımpaşa ligin en çok gol yiyen takımı durumunda. Çok kötü bir savunma hattına sahipler ve bu maçta da kalesinde goller göreceklerdir.

Kasımpaşa'nın geçen hafta İBB deplasmanında özellikle maçın başında gösterdiği istekli oyunu bu maçta da gösterirse rakibini zorlayabilir ancak saha avantajını iyi kullanan Karabükspor'un sahadan gollü bir maç sonunda 3 puanla ayrılacağını düşünüyorum. Karabükspor'un 9 İç saha maçının 7 si , Kasımpaşa'nın ise 9 dış saha maçının 7 sinin 2.5 gol üzeri sona erdiğinide belirteyim.

Karabükspor Muhtemel 11: Tomic, Deumi, Seric, Hanifi, Birol, Hakan Özmert, Hakan Söyler, Bülent, İlhan, Emenike, Cernat

Kasımpaşa Muhtemel 11: Murat, Henrique, Teber, Roblendo, Keller, Sarmov, Özgür, Hüseyin, Ersen Martin, Dimitrov, Gökhan Güleç