6 Ocak 2011 Perşembe

Italian Serie A Betting, Predictions and Comments |Jaunary 06, 2011|


İnter - Napoli

Pick: 2.5 Goals Under
Odds: 1.80
Stake: 7/10

İtalya Serie A 18. hafta mücadelesinde iki maç eksiği olan Inter, Giuseppe Meazza'da Napoli'yi ağırlıyor.

Son şampiyon İnter bu sezona Rafa Benitez yönetiminde başlamıştı. Sezona iyi bir başlangıç yapmış olsalarda son haftalarda takımdaki eksik isimlerin çoğalması, alternatif isimlerin kadroda uyum sağlayamaması gibi nedenlerden dolayı kötü sonuçlar almaya başladılar ve Benitez'in görevine son verdiler.

Yerine ise daha önce Serie A'da Milan'ı çalıştırmış olan Leonardo getirildi. Brezilyalı hoca maçtan önce yaptığı açıklamalarda "Son birkaç gün benim için çok yararlı oldu, oyuncularımı daha iyi tanıma şansı buldum. Hepsi de antrenmanda oldukça istekliydiler ve önemini bildikleri bu büyük maça odaklanmışlardı" ifadelerini kullandı.

İnter'de Sneijder , Coutinho , Obi , Samuel , Mancini ve Julio Cesar Sakat, Eto'o ise Cezalı. Yeni transfer Ranocchia'nın ise ilk 11 de oynaması bekleniyor.

Napoli ise bu sezon muhteşem bir performans ortaya koyuyor. Ligde Milan'nın 3 puan gerisinde 2. sırada yer alıyorlar. Teknik direktör Walter Mazzarri yaptığı açıklamalarda "Öncelikle Leonardo'ya hoş geldin diyorum; o buraları çok iyi tanıyor, ben de zekasını takdir ettiğim böyle bir adamı tanımaktan dolayı mutluyum" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli hoca Inter'in Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda oynamış olduğundan dolayı kendilerinden fiziken daha hazır olduklarını söyledi ve böyle bir rakip karşısında oyuncularının da ortaya koyacağı mücadeleyle güzel bir maç izletebileceklerini ifade etti.

Konuk ekipte Lavezzi ve Cavani ikilisi hücumda çok etkili bir performans ortaya koyarken Hamsik'de orta alanı Dossena ile birlikte çok iyi organize ediyor. Takımın savunması zaten iyi. Ligde en az gol yiyen ekipler arasında yer alıyorlar. Son 3 maçında kalesinde gol görmediler. İnter ise evinde kolay gol yemeyen bir takım. Bu sebeple kontrollü geçmesini beklediğim maçta tercihim 2.5 gol altıdır. İnter'de özellikle Eto'o nun olmayışı kilidi açmakta zorlanmalarına neden olacaktır. Napoli'de ise eksik yok.

İnter : Castellazzi, Maicon, Ranocchia, Lucio, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Biabiany, Stankovic, Pandev, Milito

Napoli : De Sanctis, Grava, Cannavaro, Aronica, Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena, Hamsik, Lavezzi, Cavani


Roma - Catania

Pick:Roma to Win | First Half to Win Roma 
Odds: 1.50 | 2.01
Stake: 9/10 | 6/10

Ligde ilk 4 haftada galibiyet alamayan Roma , en iyi çıkış yakalayan takımlar arasında. Son 13 resmi maçında sadece Palermo deplasmanında puan alamamış olmaları da takımın başarılı performansını göz önüne getiriyor.

Özellikle Roma Olimpiyat Stadında çok etkili oynuyor ve oldukça başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Serie A'da içeride oynadıkları 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik aldılar ve en iyi iç saha performansına sahipler.

Geçen sezonda sonradan çıkış gösteren ve zirveyi zorlayan Roma , mutlu sona ulaşamamıştı. Bu sezon bunu başarmak istiyorlar. Takımda yedek kaleci Lobont ve orta alandan Pizarro dışında eksik yok.

Catania , ligin tipik iç saha takımı. Ligde topladıkları 21 puanın 18 ini evinde oynadıkları maçlardan çıkardılar. Angelo Massimino'da sadece bir kez kaybettiler ancak deplasmanda ise henüz galibiyet alamadılar. Oldukça istikrarsız bir performans ortaya koyuyorlar. Izco , Biagianti , Morimoto ve Potenza gibi isimlerinde yokluğunda buradan puan almaları büyük süpriz olur.

Roma : Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Menez, Totti, Borriello

Catania : Andujar, Alvarez, Bellusci, Silvestre, Capuano, Sciacca, Carboni, Martinho, Pesce, Antenucci, Maxi Lopez


Genoa - Lazio

Pick: Lazio Draw | Lazio DNB 
Odds: 1.50 | 2.10
Stake: 7/10 | 7/10
 
Gian Piero Gasperini yönetiminde ofansif oynamayı seven, golcü bir takım kimliğine bürünen ancak savunmasında da çok açık veren bir ekip olan Genoa, Davide Ballardini yönetiminde ise daha çok kontrollü futbol benimseyen bir takım oldu.

Bunun faydasını daha az gol yiyerek gördüler ancak hücumda da çok etkisiz kaldılar. Büyük umutlarla transfer edilen Toni beklenen performansı veremedi. Diğer hücum oyuncuları zaten maç kazandıracak yetenekte golcüler değil. Sculli  ve Palacio gibi iki önemli hücum oyuncusunun da sakat olmasının olumsuz bir etkisi var elbette. Son 4 lig maçının 3 ünde gol dahi atamayan Genoa, iç sahada en az gol atan takm durumunda. Bu durumda elbette maç kazanmalarını zorlaştırıyor.

Sezona müthiş bir başlanıç yaparak beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koyan Lazio ise bir dönem arka arkaya Roma ve Cesena'ya kaybedince liderliği kaptırmıştı ancak takibini sürdürüyor. Lider Milan ile aralarında 3 puanlık bir fark bulunuyor.

Zor gol yiyen bir ekip olan Lazio, son haftalarda bu özelliğini kaybetmiş gibi görünsede hücumda etkili olamayan rakibi karşısında iyi savunma yaparak puan alacaktır diye düşünüyorum. Floccari , Brocchi, Mauri, Zarate gibi isimler etkili olursa 3 puan almaları süpriz olmaz. Konuk ekipte Meghni ve Garrido sakat.

Genoa : Eduardo, Mesto, Kaladze, Dainelli, Moretti, Rafinha, Milanetto, Rossi, Criscito, Rudolf, Toni

Lazio : Muslera, Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu, Ledesma, Brocchi, Zarate, Hernanes, Mauri, Floccari


Palermo - Sampdoria

Pick: Palermo to Win  | 2-3 Goals
Odds: 1.83 | 1.75
Stake: 7/10 | 6/10

Palermo bu sezon beğendiğim takımlar arasında yer alıyor. Göze hoş gelen bir futbol ortaya koyuyorlar. Hücumda İlicic - Miccoli ikilisi çok etkili olurken Pastore ise muhteşem oyunu ile Avrupa'nın dev kulüplerini peşine taktı. Defansif açıdan biraz daha güçlendikleri takdirde ligi çok iyi bir noktada bitireceklerini düşünüyorum.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligine erken veda etmeleri ligin önemini daha çok arttırdı.  Renzo Barbera 'da son 4 lig maçını kazanan Palermo, güçlü rakibi karşısında da kazanarak bu seriyi sürdürmek istiyor. Takımda Hernandez ve Pinilla Sakat, Carrozzieri ise cezalı.

Sampdoria ise çok önemli bir ismini, Cassano'yu Milan' a kaptırarak güç kaybetti. Sampdoria Başkanı Riccardo Garrone Macheda, Cassano'nun yerini doldurabilecek bir isim. Önümüzdeki 5 ay onu tam olarak yetiştiririz. Onun gelişiyle coşkumuz da en az 10 kat artar" ifadelerini kullanmıştı ve Macheda'yı sezon sonuna kadar kiraladılar bu açıklamalardan kısa bir süre sonra.

Ancak başkanın bu sözlerine katılmıyorum. Macheda genç bir isim ve bu sezon takımında pek forma şansı bulamadı. Ayrıca İngiltere ekolundan İtalyan ekolune geçişi kolay olmayacaktır. Uyum sorunu yaşayacağını düşünüyorum. Bu maçta onun görev almayacak olması tüm yükü ene Pazzini'ye yıkacak. Ancak Pazzini'nin de bu yükü taşıyabileceğini düşünmüyorum aslında. Ayrıca orta alanın önemli ismi Semioli'de sakat.

Maçta galibiyete yakın olan taraf Palermo ancak iki ekip arasından oynanan son 3 maçın berabere bitmesi ve Sampdoria'nın zor maç kaybeden yapısından dolayı Palermo'ya güvenmeyenler iki ekip arasından oynanan son 6 maçta 5 kez öne çıkan TGS 2-3 bahisini değerlendirebilirler.

Palermo : Sirigu, Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic, Nocerino, Ilicic, Pastore, Miccoli

Sampdoria : Curci, Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler, Koman, Palombo, Tissone, Guberti, Pazzini, Marilungo


Lecce - Bari

Pick: Lecce to Win  | Lecce Draw

Odds: 2.40 | 1.63
Stake: 5/10 | 7/10

Aynı şehrin olmasa da aynı bölgenin iki takımı Lecce ve Bari'nin mücadeleleri Puglia bölge derbisi olarak anılmakta.

İki takımda ligde kalma mücadelesi verdiği ve maç derbi niteliği taşıdığı için önemli bir müsabaka. Lecce son 9 haftada sadece Chievo karşısında kazanmış olmasına rağmen diğer rakipleri karşısında da başa baş bir mücadele ortaya koydu. Şans onlara sadece Chievo maçında gülmüştü.

Ofansif olarak son maçlarda biraz daha iyi olduklarını söyleyebilirim ancak ciddi savunma sorunu devam ediyor. Ama iç sahada hem ofansif hem defansif olarak daha iyiler ve daha iyi sonuçlara imza atıyorlar. Ligdeki 4 galibiyetini de iç saha maçlarında aldılar. Takımda Giuliatto , önemli hücum oyuncusu Di Michele ve Ferrario  sakat olduklarından forma giyemeyecekler.

Bari'nin durumu rakibine göre daha kötü. Ligde 12 haftadır maç kazanamıyorlar. Mevcut kadroları ile bir çıkış yakalamaları ve ligde tutunmaları çok zor görünüyor.

Devre arasında savunma hattına takviye yapmayı planlayan Bari, Palermo'nun genç oyuncusu Kamil Glik'i altı aylığına kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Transfer dönemini bir de forvet alarak kapamayı hedefleyen Bari Başkanı Vincenzo Matarrese, Itasportpress.it'ye verdiği demeçte, "Lecce maçı öncesi Glik'i kadromuza katarak savunmadaki eksiklerimizi kapamaya çalıştık. Derbideki öncelikle ihtiyacımız buydu. Transfer dönemi bitmeden bir de forvet oyuncusunu renklerimize bağlamayı düşünüyoruz" dedi.

Dış sahada oynadığı 8 maçta sadece 2 puan alan ve 4 gol atabilen Bari çok vasat bir performans ortaya koydu. Bu sahada rakibi ile oynadıkları son iki maçı kazanmışlardı ancak bu kez ibre ev sahibine dönük.

Konuk ekipte  Parisi , Ghezzal , Castillo , Almiron , S. Masiello ve Barreto Sakat, Rossi ise cezalı. Zaten mevcut kadrosu yetersiz olan Bari'nin bu kadar eksikle bu kritik derbide evinde iyi sonuçlar alan Lecce karşısında işinin çok zor olduğunu düşünüyorum.

Lecce : Rosati, Donati, Gustavo, Fabiano, Mesbah, Giacomazzi, Olivera, Vives, Piatti, Munari, Ofere

Bari : Gillet, A. Masiello, Belmonte, Rinaldi, Raggi, Alvarez, Donati, Gazzi, Rivas, Caputo, Kutuzov


Udinese - Chievo

Pick: Udinese to Win  |  2.5 Goals Over
Odds: 1.80 | 2.03
Stake: 7/10 | 6/10

Ligin istikrarsız takımlarından Udinese ve Chievo karşı karşıya geliyor. Udinese kaliteli kadrosuna rağmen bir türlü istikrar yakalayamadı. Bunun baş nedenlerinden biride Alexis Sanchez, Gökan İnler , Floro Flores gibi isimlerin adının başka takımlarla anılmasının ve tam olarak takıma kendisinin vermemenin etkisi de var.

Udinese sezona kötü başlamıştı ancak özellikle iç sahadaki performansı ile orta sıralara yükselerek rahat bir nefes aldı. Son 6 iç saha maçında 5  galibiyet 1 beraberlik alarak çok başarılı bir performans ortaya koydular. Chievo karşısında da kazanarak bu çıkışını sürdürmek istiyorlar.

Chievo son maçında Juventus'dan uzatmalarda Pellissier'in attığı golle 1 puan almasını bilmişti. Bu sonuçla iç sahadaki yenilmezlik serisini 6 maça çıkarmışlardı. Ama deplasmanda ise vasat bir performans gösteriyor ve 6 maçtır kazanamıyorlar. Bu nedenle ev sahibi Udinese bir adım öne çıkıyor. Ayrıca Chievo'nun son 5 maçta gol attığını ve Udinese'nin de son 5 maçta kalesini gole kapatamadığını göz önüne alırsak üst bahiside mantıklı bir seçim olacaktır.

Udinese : Handanovic, Codai , Zapata, Domizzi, Isla, Pinzi, Inler, Armero, Sanchez, Di Natale, Denis

Chievo : Sorrentino, Frey, Andreolli, Cesar, Jokic, Fernandes, Rigoni, Marcolini, Constant, Pellissier, Moscardelli


Brescia - Cesena

Pick: Brescia to Win  |  First Half Draw | 2.5 Goals Under
Odds: 2.00 | 2.01 | 1.55
Stake: 7/10 | 6/10 | 7/10

Alt sıraları yakındır ilgilendiren bir karşılaşma. İki takımda mevcut kadrosu ile ligde kalma mücadelesi veriyorlar.

Sezon başından itibaren takımların sergiledikleri performanslar doğrultusunda bence Cesena düşmeyi fazlasıyla hak ediyor. Sadece savunma yaparak puan almaya çalışan , insanı futboldan soğutan bir oyun yapıları var. Bu deplasmanda da kapanarak puan almaya çalışacaklardır. Bu sistem ile müsabakaların ilk yarılarında rakiplerine direnselerde ikinci yarıda oyundan düşüyorlar ve kötü sonuçlar alıyorlar.  Özellikle dış sahada bu durum çok net ortada. 7 Deplasman maçında sadece 2 puan alabildiler ve rakip fileleri sadece 3 kez havalandırabildiler.

Brescia ise son iç saha maçında Sampdoria karşısında kazanmıştı. Zayıf rakibi karşısında da kazanamamaları için herhangi bir sebep göremiyorum. Ama ilk yarıda Cesena rakibine direnebilir. Dolayısıyla ilk yarı beraberliği ve alt bahisleride değerlendirilebilir.

Ev sahibi ekipte Zambelli , Hetemaj ve Kone konuk ekipte ise Piangerelli ve Nagatomo sakat olduklarından kadroya alınmadılar.

Brescia : Sereni, Zebina, Mareco, Bega, Martinez, Vass, Budel, Filippini, Diamanti, Caracciolo, Eder

Cesena : Antonioli, Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro, Caserta, Colucci, Parolo, Giaccherini, Jimenez, Bogdani

5 Ocak 2011 Çarşamba

Italian Serie A List of Possible Team Rosters and Shortfalls |January 06, 2011|


Bologna - Fiorentina

Bologna : Viviano, Moras, Portanova, Britos, Rubin, Della Rocca, Mudingayi, Ekdal, Ramirez, Gimenez, Di Vaio

Fiorentina : Boruc, Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual, D'Agostino, Montolivo, Marchionni, Ljajic, Cerci, Gilardino

Eksikler :

Bologna : Meggiorini (Sakat), Perez (Sakat), Morleo (Sakat)
Fiorentina : Vargas (Sakat) , Natali (Sakat), Jovetic (Sakat), Frey (Sakat), Donadel (Cezalı)


Brescia - Cesena

Brescia : Sereni, Zebina, Mareco, Bega, Martinez, Vass, Budel, Filippini, Diamanti, Caracciolo, Eder

Cesena : Antonioli, Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro, Caserta, Colucci, Parolo, Giaccherini, Jimenez, Bogdani

Eksikler :

Brescia : Zambelli (Sakat), Hetemaj (Sakat), Kone (Sakat)
Cesena : Piangerelli (Sakat), Nagatomo (Sakat)


Cagliari - Milan

Cagliari : Agazzi, Pisano, Canini, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Lazzari, Cossu, Nenè, Matri

Milan : Abbiati, Abate, Thiago Silva, Bonera, Antonini, Strasser, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Pato, Robinho

Eksikler :

Cagliari : Marchetti (Sakat), Sivakov (Sakat)
Milan : Inzaghi (Sakat), Flamini (Sakat), Pirlo (Sakat), Boateng (Sakat), Zambrotta (Sakat), İbrahimovic (Cezalı)


Genoa - Lazio

Genoa : Eduardo, Mesto, Kaladze, Dainelli, Moretti, Rafinha, Milanetto, Rossi, Criscito, Rudolf, Toni

Lazio : Muslera, Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu, Ledesma, Brocchi, Zarate, Hernanes, Mauri, Floccari

Eksikler :

Genoa : Sculli (Sakat), Palacio (Sakat)
Lazio: Meghni (Sakat), Garrido (Sakat)


İnter - Napoli

İnter : Castellazzi, Maicon, Ranocchia, Lucio, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Biabiany, Stankovic, Pandev, Milito

Napoli : De Sanctis, Grava, Cannavaro, Aronica, Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena, Hamsik, Lavezzi, Cavani

Eksikler :

İnter : Sneijder (Sakat), Coutinho (Sakat), Obi (Sakat), Samuel (Sakat), Mancini (Sakat), Julio Cesar (Sakat), Eto'o (Cezalı)
Napoli : Eksik yok.


Juventus - Parma

Juventus : Storari, Sorensen, Legrottaglie, Chiellini, Grosso, Pepe, Felipe Melo, Aquilani, Marchisio, Del Piero, Quagliarella

Parma : Mirante, Zaccardo, Paletta, Paci, Gobbi, Morrone, Dzemaili, Candreva, Giovinco, Crespo, Valiani

Eksikler :

Juventus : Buffon (Sakat), Rinaudo (Sakat), Martinez (Sakat), De Ceglie (Sakat), Iaquinta (Sakat), Bonucci (Cezalı), Giandonato (Cezalı)
Parma: Marques (Sakat), Angelo (Sakat) , Lucarelli (Cezalı)


Lecce - Bari

Lecce :
Rosati, Donati, Gustavo, Fabiano, Mesbah, Giacomazzi, Olivera, Vives, Piatti, Munari, Ofere

Bari : Gillet, A. Masiello, Belmonte, Rinaldi, Raggi, Alvarez, Donati, Gazzi, Rivas, Caputo, Kutuzov

Eksikler :

Lecce : Giuliatto (Sakat), Di Michele (Sakat), Ferrario (Sakat)
Bari : Parisi (Sakat), Ghezzal (Sakat), Castillo (Sakat), Almiron (Sakat), S. Masiello (Sakat) , Barreto (Sakat), Rossi (Cezalı)


Palermo - Sampdoria

Palermo : Sirigu, Cassani, Goian, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic, Nocerino, Ilicic, Pastore, Miccoli

Sampdoria : Curci, Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler, Koman, Palombo, Tissone, Guberti, Pazzini, Marilungo

Eksikler :

Palermo : Hernandez (Sakat), Pinilla (Sakat), Carrozzieri (Cezalı)
Sampdoria : Semioli (Sakat), Cacciatore (Sakat)


Roma - Catania

Roma :
Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Menez, Totti, Borriello

Catania : Andujar, Alvarez, Bellusci, Silvestre, Capuano, Sciacca, Carboni, Martinho, Pesce, Antenucci, Maxi Lopez

Eksikler :

Roma: Lobont (Sakat), Pizarro (Sakat)
Catania: Izco (Sakat), Biagianti (Sakat), Morimoto (Sakat), Potenza (Sakat)


Udinese - Chievo

Udinese : Handanovic, Codai , Zapata, Domizzi, Isla, Pinzi, Inler, Armero, Sanchez, Di Natale, Denis

Chievo : Sorrentino, Frey, Andreolli, Cesar, Jokic, Fernandes, Rigoni, Marcolini, Constant, Pellissier, Moscardelli

Eksikler :

Udinese: Basta (Sakat), Ferronetti (Sakat), Benatia (Cezalı)
Chievo: Luciano (Sakat), Mantovani (Cezalı)