27 Ağustos 2011 Cumartesi

Current Picks | August 27, 2011|



Genk - KV Mechelen


Pick :  2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake :  6/10

Genk, Şampiyonlar ligi ön elemesinde İsrail'da 2-1 mağlup olduğu rakibi Maccabi Tel Aviv'i sahasında gene aynı skorla mağlup etti ve turun galibini penaltı atışları belirledi. Rakibini penaltı atışları sonunda mağlup eden Genk, Avrupa'da yoluna devam etti. Cercle Brugge ve Zulte maçlarında konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını hissetim. Artık turu geçtiklerine göre bu sorunu yaşayacaklarını sanmıyorum.

Ancak takımda bir yorgunluk olacağı aşikar. Ancak sahasında oynayacak olmaları onlar için bir avantaj. Takımın başında bu haftada Denier olacak. Yeni teknik direktörün gelecek hafta takımın başına geçmesi bekleniyor. Denier'in futbolcularla arasında çok iyi bir ilişki var. Buda takıma olumlu bir hava katıyor.

KV Mechelen sezona süpriz bir başlangıç yaptı. Geride kalan 4 haftada 9 puan topladılar ve lider durumdalar. Geçen hafta ligin yeni ekibi Oud-Heverlee-L'i mağlup ettiler ancak savunmadan fire verdiler. Van Hoevelen gördüğü kırmızı kart nedeni ile cezalı. 4 maçtada kalesinde gol gören ve güven vermeyen Mechelen savunması van Hoeleven'in yokluğunda sıkıntı yaşayacaktır.

Zaten ev sahibi ekipte Jelle Vossen, Buffel gibi çok etkili hücum silahları var. Anderlecht gibi etkili hücum yapan bir takım karşısında ne kadar zorlandıklarını görmüştük. Bu haftada zorlanacakları bir maça çıkıyorlar. Genk galibiyete yakın olan taraf olsada 2.5 gol üzeri daha sağlam bir tercih olarak görünüyor.

Kortrijk - Sint-Truiden

Pick :  Kortrijk to Win
Odds: 1.60
Stake :  7/10

Geçen hafta Standart Liege'ye deplasmanda 3-1 mağlup olmuştu Kortrijk takımı. Kaleci Kristof van Hout 2 metrelik boyuna rağmen hava topunda yaptığı hata ile mağlubiyetin baş mimarlarından biri oldu. Kalesinde güven vermediği kesin. Ayrıca savunmadan David Vandenbroek kart cezalısı ve bu maçta yok. Oussalah ise geri dönüyor.

Sint-Truiden lige henüz galibiyet alamayan üç ekipten biri. Geçen hafta sahasında Lokeren'i ağırladılar ve ellerinden geleni yaptılar ancak sahadan 2-0 mağlup ayrıldılar. Oldukça vasat bir kadroları var ve ne kadar mücadele etselerde puan için yeterli olmuyor. Takıma yeni katılan isimlerde henüz bekleneni veremedi. Bu sezon ligde kalma mücadelesi verecek ekiplerin başında yer alıyorlar. Takımda önemli bir eksik olmaması bir avantaj ancak buna rağmen evinde etkili bir ekip olan Kortrijk'e karşı koyabileceklerini sanmıyorum. Kortrijk galibiyete yakın olan taraf.

Mons - Zulte Waregem

Pick :
  2.5 Goals Over

Odds: 1.81
Stake :  7/10

Mons'un Anderlecht deplasmanından puanla dönmesi kesinlikle süpriz değil. Anderlecht gibi zorlu bir takıma karşı deplasmanda oynadıkları cesur futbol ile puanı hak ettiler. Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra 2-0 öne geçtiler ve Perbet'in birde golü sayılmadı ancak 1 puana razı oldular. Buna rağmen Mons taraftarları oyundan ve skordan oldukça memnundu.

3 maçta 6 gol atan Perbet performansı ile büyük beğeni topluyor. Bu maçta da takımın en büyük gol silahı o. Zulte Waregem geçen hafta Club Brugge karşısında iyi bir oyun ortaya koydu ancak sahadan 1 puanla ayrıldı. Giuseppe Rossini hücumda oldukça etkili oldu. Zulte'nin en büyük gol silahı şüphesiz Rossini. İki takımda ofansif anlamda sıkıntı yaşamıyor. Ancak savunmalarında sorun olduğu aşikar.

Mons , geride kalan 4 haftada rakip fileleri havalandırırken, kalesinde de gol gördü. Zulte ise ilk hafta dışında son 3 hafta da skor ürettiği gibi kalesinide gole kapatamadı. Ofansif hattı etkili, savunması kötü olan iki ekibin mücadalesinde en mantıklı seçim 2.5 gol üzeri olarak görünüyor. İki ekip arasında oynanan son 5 müsabakada 2.5 gol üzeri sonuçlanmıştı.

Lokeren - OH Leuven

Pick :  Lokeren to Win
Odds: 1.60
Stake :  7/10

Lokeren geçen sezonu mumla arıyor. Özellikle iç sahada rakiplerine korku saçan Lokeren, bu sezon evinde henüz galip gelemedi. Ligdeki ilk galibiyetlerini geçen hafta St Truiden deplasmanında aldılar ve biraz olsun moral buldular. Ancak savunmadan Jeremy Taravel cezalı duruma düştü. Takımdaki gol sorunu devam ediyor. St Truiden deplasmanında da ilk gol savunma oyuncusundan gelmişti. Ancak takım oyununu etkili oynadıkları zaman hücum oyuncuları ektisiz kalsa bile sonuca gitmesini biliyorlar.

Sahasında Mechelen'e boyun eğen OH Leuven ise henüz galibiyeti olmayan takımlar arasında yer alıyor. Mechelen karşısında iyi mücadele ettiler ancak bu mücadele puan için yeterli olmadı. İkinci 45 dakikayı 10 kişi oynayan rakibi karşısında iyi mücadele etmesine rağmen puan alamamaları elbette moralleri bozdu. Zaten 3 haftadır kaybediyor olmanında verdiği bir moralsizlik var. Buna rağmen çok hırslı mücadele ediyorlar. Ancak moralli Lokeren deplasmanından puan çıkaracak güçte olduklarını düşünmüyorum. Lokeren kazanarak çıkışını sürdürecektir.

Freiburg - Wolfsburg

Pick :
  2.5 Goals Over

Odds: 1.72
Stake :  8/10

Geçen sezon Cisse'nin üstün performansı ile ligi orta sıralarda tamamlamayı başaran Freiburg bu sezona kötü başladı. Cisse geride kalan 3 haftada 4 gol atarak başarılı formunu sürdürmesine rağmen, savunmanın oldukça kötü olması onun çabalarını boşa çıkarıyor. Geçen haftada Bremen deplasmanında attığı gollerle takımını oyunda tutan isim oldu ancak son dakikalarda gelen gollere engel olamadılar ve sahadan puansız ayrıldılar.

Cisse gibi etkili bir gol silahının bu sezonda Freiburg'un başarısı için ter dökeceğini düşünmüyorum. Oldukça etkili bir isim ve daha iyi bir takımda oynamayı hak ediyor. Onun dışında Freiburg'da öne çıkarabileceğim bir isim yok gibi. Cisse giderse -ki büyük ihtimalle gidecektir, bu sezon ligde kalma mücadelesi verecek ekipler arasında olacaklarını düşünüyorum. Özellikle bu savunma hattı ile rakiplerinden puan almaları oldukça zor.

Geçen sezon hayal kırıklığı yaşatan ekiplerin başında gelen Magath'ın ekibi Wolfsburg ise bu sezonada kötü başladı. Köln galibiyeti ile açmışlardı sezonu ancak daha sonra evinde Bayern Munih'e ve ardından geçen hafta öne geçtikleri maçta Monchengladbach'a boyun eğdiler. Rakibi gibi oldukça kötü bir savunmaları var. Ancak hücum hattı oldukça etkili görünüyor. Kaiserlaurten forması altında geçen sezon çok başarılı bir performans gösteren Lakic'i de renklerine bağladılar. Lakic, Mandzukic ,atrick Helmes gibi etkili hücum silahlarının yanı sıra orta alanda Hasebe ve Hitzlsperger gibi bu oyunculara destek veren çok etkili isimler var.

Ancak Köln maçı dışında hücumda pek etkili olamadı Wolfsburg. Rakibinin savunmasının kötü olması bu maçta hücum oyuncularınında etkili olabilmeleri için bir fırsat ancak kendi savunmalarıda alarm veriyor ve Cisse gibi etkili bir isme karşı zorlanacaklardır. İki ekibinde güven vermeyen savunmalarını ve etkili gol silahlarını göz önüne aldığımızda en mantıklı seçim 2.5 gol üzeri olarak görünüyor. Ev sahibi ekipte savunmadan Mujdza ve Butscher , orta alandan ise Rosenthal sakat. Konuk ekipte ise adı Galatasaray ile de anılan Diego, Friedrich ve Kahlanberg eksik isimler.

Freiburg : Baumann - Williams, Barth, Krmas, Bastians - Schuster - Caligiuri, Flum, Makiadi, Putsila - Cissé
Trainer: Sorg

Wolfsburg :Benaglio - Ochs, Kyrgiakos, Russ, M. Schäfer - Träsch, Josué - Hasebe, Hitzlsperger - Mandzukic, Lakic
Trainer: Magath

1899 Hoffenheim - Werder Bremen


Pick :  2.5 Goals Over
Odds: 1.67
Stake :  8/10

Stanislawski'nin Hoffenheim'ı sezona iyi bir başlangıç yaptı. İlk hafta bu sezonun en hazır takımlarından biri olarak dikkat çeken zirve ortağı Hannover'e mağlup olmalarına rağmen iyi mücadele etmişlerdi, sonrasında son şampiyon Dortmund ve ligin yeni ekibi Augsburg'u mağlup ettiler. Salihovic bu maçlarda attığı 3 golle takımı adına öne çıkan isim oldu. Yeni transfer Babel'de Augsburg karşısında takımının ilk golüne imza atarak kısa sürede takıma uyum sağladığını gösterdi.

Takım oyununu sahaya iyi yansıtan ekiplerden biri olan Hoffenheim, bu sezon üst sıraları oldukça zorlayacak gibi görünüyor. Ayrıca takımda ciddi eksikler olduğunuda göz önüne almak gerekiyor. Takımın en önemli gol silahlarından İbisevic'in yanı sıra Simunic, Vukcevic, Weiss gibi önemli isimlerinden sakatlıkları bulunuyor. Bu isimlerin takıma dönmesi ile daha iyi duruma gelecekleri aşikar.

Geçen sezon hayal kırıklığı yaşatan Werder Bremen ise bu sezon daha iyi durumda görünüyor. İç sahada Kaiserlaurten ve Freiburg karşılaşmalarından toplam 6 puan çıkaran Schaaf'ın öğrencileri, sadece Leverkusen deplasmanından puansız ayrıldı. Savunmaları bu sezonda güven vermiyor olsa da hücumda çok etkili oldukları aşikar. Rosenberg, Pizarro, Arnautovic, Hunt gibi isimlerin yanı sıra hücuma sürekli destek veren Marin ve henüz ilk 11'de yer alıyor olmasada oyunda olduğu sürece etkili olabilecek Mehmet Ekici gibi önemli isimlere sahipler.

Savunmada Naldo ve Boenicsh'in yanı sıra defansif orta saha oyuncusu Borowski'nin sakatlıkları söz konusu. Bu isimlerin takıma dönmesi ile savunmada daha iyi duruma geleceklerini düşünüyorum ancak etkili gol ayaklarına sahip olan Hoffenheim karşısında da mevcut savunması ile sorun yaşayacaklardır. İki ekibinde etkili hücum hatttını göz önüne alırsak 2.5 gol üzeri en mantıklı seçim olacaktır.

1899 Hoffenheim :Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Salihovic, Johnson, Roberto Firmino, Obasi - Babel
Trainer: Stanislawski

Werder Bremen : Wiese - Papastathopoulos, Mertesacker, Wolf, Schmitz - Bargfrede - Fritz, Hunt - Marin - Pizarro, Rosenberg
Trainer: Schaaf


Hamburg - Köln

Pick :
  2.5 Goals Over

Odds: 1.64
Stake :  8/10


Hamburg, son yıllardaki en kötü başlangıcını gerçekleştirdi. Sadece ligin yeni ekibi Hertha Berlin'den puan alabilen Oenning'in ekibi, Dortmund ve Bayern Munih deplasmanlarında ise sahadan farklı mağlup ayrıldı. Geride kalan 3 haftada kalesinde gördükleri 10 gol ne kadar zayıfi bir savunmalarının olduğunun göstergesi. Oyun olarakta oldukça dağınık bir görüntü çizdiler. Toparlanmaları zaman alacak gibi görünüyor ancak bu durum üst sıralardan erken kopmalarına sebep olabilir. Bu sebeple bu maçı mutlaka kazanarak üzerindeki baskıyı atmak isteyeceklerdir. Bunun içinde oyunun başından itibaren saldıracaklarını düşünüyorum.

Köln takımıda sezona çok kötü başladı. Wolfsburg ve Schalke karşısında farklı mağlup olan Solbakken'in ekibi ilk puanını geçen hafta Kaiserlaurten karşısında elde etti. Onlar da geride kalan 3 haftada kalesinde 9 gol görerek savunmasının ne kadar zayıf olduğunu gösterdi.

Hamburg bu maçı kazanmak için saldıracaktır ancak savunmada vereceği açıkları Podolski ve Novakovic gibi isimlerle Köln'ün de etkili olacağını düşünüyorum. Hamburg galibiyete yakın taraf olsada şu durumda iki ekipte güven vermiyor. Karşılaşmanın gollü geçmesi muhtemel.

Hamburg : Drobny - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Jarolim, Rincon - Son, Guerrero, Jansen - Petric
Trainer: Oenning

Köln : Varvodic - Brecko, Sereno, Geromel, Andrezinho - Peszko, Lanig, Riether, Jajalo - Podolski - Novakovic
Trainer: Solbakken

Brighton - Peterborough


Pick :  TGS 4-6
Odds: 2.14
Stake :  6/10

Geçen sezon İngiltere 1. liginde şampiyon olarak Championship'e yükselen Brighton ile, Pllay-Off'tan Championship'e yükselen Peterborough karşılaşıyor. Peterborough'un geçen sezon oynadığı 46 maçta futbolseverler tam 181 gol seyretmişti. Bu sezonda bize çok gol seyrettirecekler gibi görünüyor.

Öyle ki geçen hafta İpswich'i gole boğdular. Sahasında rakibini 7-1 mağlup etmişlerdi. Geride kalan 4 haftada da rakip fileleri havalandırmalarına rağmen kalesini bu maçların hiçbirinde gole kapatamadılar. Etkili hücum hattı ile zayıf savunması bu sezon Üst'çülerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. 2 deplasman maçında da yüzü gülmeyen Peterborough'da önemli bir eksik bulunmuyor.

İngiltere 1. liginde gösterdiği başarılı performansın ödülünü alan Brighton ise, yeni yükseldiği Championship'te de formunu sürdürüyor. Blackpool karşısında 4'te 4 yapma şansını son dakikada yedikleri golle kaybettiler. 2-0 öne geçmelerine rağmen üstünlüklerini koruyamadılar. Hafta arasında ise kupada Premier lig ekiplerinden Sunderland'ı süpriz bir şekilde saf dışı bıraktılar. Gösterdikleri performans ile bu sezonunda iddaalı ekipleri arasında yer aldıklarını söyleyebiliriz.

Takımda kaptan Gordon Greer bu maçta oynayabilecek. Ancak Romain Vincelot omuz sakatlığı nedeni ile yok. Sakatlıkları bulunan Forvetler Will Buckley ve Will Hoskins'in de riske edilmeyeceği açıklandı. İki ekip arasında geçen sezon oynanan maçlarda Brighton rakibini 3-0 ve 3-1 mağlup etmişti. Bu maçta da galibiyete yakın olan taraf olsalarda, ben Peterborough'tan da gol yada goller beklediğim için oranı biraz daha yükselterek TGS 4-6 tercihini öneriyorum.

İpswich Town - Leeds United

Pick :
  2.5 Goals Over

Odds: 1.64
Stake :  8/10

İpswich Town kaliteli kadrosuna rağmen tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. İlk hafta Bristol City karşısında Chopra'nın etkili oyunu ile kazanmalarına rağmen sonrasında oynadıkları 3 maçtanda puansız ayrıldılar. Özellikle Evinde oynadıkları Southampton ve geçen hafta ki Petersborough deplasmanında sahadan silindiler adeta. Henüz erken dakikalarda yedikleri gollerden sonra oyuna adapte olamadılar ve sahadan farklı mağlubiyetlerle ayrıldılar.

İkinci devreye 3-0 yenik başladıkları Southampton maçından 5-2, İkinci devresine 4-1 mağlup başladıkları Peterborough deplasmanında ise sahadan 7-1 mağlup ayrılmaları savunmadaki sorunun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Takımda ciddi bir adaptasyon sorunuda mevcut. Geçen hafta ikinci yarı ile birlikte oyuna dahil olan savunma oyuncusu Tommy Smith hemen ikinci yarının başında penaltıya sebebiyet vererek farkın açılmasına sebep olduğu gibi takımınıda yalnız bıraktı. Ayrıca orta saha oyuncusu Lee Martin'de cezalı durumda. Bu eksikler ve moral bozukluğunu göz önüne alırsak İpswich'in bu haftada işi zor görünüyor.

Leeds United ilk iki hafta puanla tanışamasada yavaş yavaş form tutmaya başladı. Farklı kazandıkları Hull City maçından sonra zorlu West Ham deplasmanından da son dakikada buldukları golle 1 puan almayı başardılar. Kupada Aldıkları Doncaster galibiyeti ekstra motive kazandırdı. Zor durumda olan rakibi karşısında bu çıkışını sürdürmek istiyorlar.

Leeds ayrıca Portman Road'da 10 yıl aradan sonra tekrar kazanmak istiyor. Takımda sakatlığı devam eden orta saha oyuncusu Michael Brown yok. İpswich üzerinde baskıdan kurtulmak ve kazanmak için maçın başından itibaren saldıracaktır. Leeds akıllı oynarsa bu deplasmandan 3 puanla dönebilir. Ancak 2.5 gol üzeri daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Milton Keynes Dons - Stevenage

Pick :  MK Dons to Win
Odds: 1.80
Stake :  7/10

Karl Robinson'ın ekibi MK Dons sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Şüphesiz geride kalan haftalar neticesinde en hazır takım durumundalar. İlk hafta Hartlepool karşısında 1 puanı zar zor kurtardılar ancak ardından oynadıkları 5 resmi maçıda kazandılar. Özellikle son 1 hafta içersinde oynadıkları Chesterfield ve kupadaki Norwich maçlarında performansları ile göz doldurdular. Bu maçlarda rakip fileleri tam 10 kez havalandırdılar.

Geçen sezon Championship'e yükselme şansını Play-Off'ta kaybetmişlerdi ancak bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi konumundalar. Teknik direktör Karl Robinson, Stevenage antrenörü Graham Westley'i iyi tanıdğını ve rakiplerinin 3 puan için oynayacaklarını söylerken, buna izin vermeyeceklerini ve kazanarak hedefledikleri üst lige yaklaşmak istediklerini belirtti.

İngiltere 2. Liginde Play-Off maçları sonrası lige yükselen Stevenage ise geride kalan 4 haftada mağlup olmadı ve başarlı bir görüntü çizdi. Geçen hafta 2-0 mağlup duruma düştükleri Hartlepool karşısında iyi bir geri dönüş yaptılar ve sahadan puanla ayrılmasını bildiler. Teknik direktör Graham Westley, rakipleri karşısında hem savunmada hem de hücumda ellerinden geleni yaparak kazanmak istediklerini söyledi. Ancak ligin en hazır takımı olan ve şampiyonluğun favorilerinden biri olan MK Dons deplasmanında işleri zor. Graham Westley'in cesur futbolu MK Dons savunmasına zor anlar yaşatabilir ancak bu sadece skoru 2.5 gol üzerine taşır. Sahadan 3 puanla ayrılan taraf ev sahibi ekip olacaktır.

Other Pick ;

*Liverpool - Bolton Wanderers
| 2.5 Goals Over | 1.68


*Plymouth - Crewe Alexandra
2.5 Goals Over | 1.79


*Dunfermline - Motherwell 
| Motherwell to Win | 2.37


*Barcelona II - Villarreal II
2.5 Goals Over | 1.55 & | Barcelona II to Win | 1.63 


*Deportivo La Coruna - Recreativo Huelva
| Deportivo to Win | 1.64


*Herfolge - Aalborg
| Aalborg to Win | 1.92


*Grasshoppers - Luzern
| Luzern to Win | 3.18


*Auxerre - Ajaccio
| Auxerre to Win | 1.80


*Leicester City - Southampton
2.5 Goals Over | 1.86


*Middlesbrough - Coventry
2.5 Goals Over | 1.82 & | Middlesbrough to Win (-1) | 2.64


*Hull City - Reading
| 2.5 Goals Over | 1.70


*Sheffield Wednesday - Scunthorpe
2.5 Goals Over | 1.82 & | Sheffield Wednesday to Win | 1.84


*Alfreton - Wrexham
| Wrexham to Win | 2.32