26 Haziran 2010 Cumartesi

İşte 2.tur eşleşmeleri!


8 grupta ilk iki sırayı alan takımlar 2.tura yükselmeyi hakederken 2006 Dünya Kupası'nda final oynayan iki takım İtalya ve Fransa'nın turnuvaya veda ilk turda veda etmesi şampiyonun ilk virajında gerçekleşen büyük sürprizlerdi.

2.turda en dikkat çekici eşleşme ise bir nevi ezeli rakipler Almanya ve İngiltere arasında oluştu.

Öte yandan Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na bağlı takımlar arasında ilk defa beş takım bir Dünya Kupası finallerinde son 16'da yer almayı başardı. 1986, 1990 ve 1998'de CONBEMOL'dan kupaya katılmaya hak kazanan takımlardaın dördü son 16'da yer almıştı.

İşte 2.tur maçları, program ve turnuva ağacı

26 Haziran – Port Elizabeth
17.00 Uruguay - Güney Kore

26 Haziran – Rustenburg
21.30 ABD - Gana

28 Haziran – Durban
17.00 Hollanda - Slovakya

28 Haziran – Johannesburg
21.30 Brezilya - Şili

*****************************

27 Haziran – Johannesburg
21.30 Arjantin - Meksika

27 Haziran – Bloemfontein
17.00 Almanya - İngiltere

29 Haziran – Pretoria
17.00 Paraguay - Japonya

29 Haziran – Cape Town
21.30 İspanya - Portekiz

25 Haziran 2010 Cuma

İsviçre - Honduras MAÇ ANALİZİ




  • İsviçre son 7 maçta 1 kez kazandı (2B-4M).
  • İsviçre'nin son 7 maçının 6'sı ALT bitti.
  • İsviçre 7. kez Dünya Kupasına katılıyor. Dünya Kupası'nda 1934-1938 ve 1954'te çeyrek final oynadı.
  • İsviçre Fifa Ülkeler Sıralamasında 18. sırada bulunuyor.
  • İsviçre Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,20
  • Honduras'ın gruptan çıkma şansı kalmadı.
  • Honduras son 7 maçının 5'ini kaybetti ve hiç kazanamadı.
  • Honduras turnuvadaki 2 maçınıda gol atamadan kaybetti.
  • Honduras'ın son 4 maçının 3'ü ALT bitti.
  • Honduras Fifa Ülkeler Sıralamasında 37. sırada bulunuyor.
  • Honduras Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,33
  • İsviçre, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • İsviçre, 2 farklı kazandığı taktirde diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacak. Tek farklı galip gelirlerse diğer maçın sonucunu bekleyecekler.
  • Honduras?n matematiksel olarak şansı sürüyor. Gruptan çıkabilmeleri için İsviçre?i en az 3 farklı yenmeleri ve diğer maçta Şili?in İspanya?ı yenmesini beklemek zorundalar.
  • Honduras, grupta oynadığı 2 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Ayrıca bu maçlarda gol atma başarısı gösteremediler.
  • 2 maçta sadece 1 tane kaleyi tutan şutları oldu.
  • Son 7 milli maçta kazanamadılar, bunların 6?ında gol atamadılar.
  • İsviçre Şili maçında yediği gole kadar Dünya Kupalarında 558 dakika gol yemeyerek rekor kırdı.

2010 Dünya Kupasına son Avrupa Şampiyonu İspanya'yı mağlup ederek müthiş bir başlangıç yapan İsviçre, ikinci maçında ise Şili karşısında varlık gösteremedi ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.İspanya karşısında aldığı sürpriz galibiyetle tüm dikkatleri üzerine çeken İsviçre, gerek taktik planı gerekse oyun kurgusu olarak maçın ilk dakikalarından itibaren Şili karşısında kaybetmemek için çıktığının sinyallerini verdi. Şili karşısından alacağı bir puan ve Honduras karşısından alınacak bir galibiyetle İspanya'yı geride bırakarak grup liderliğini ele geçirme şansını son ana kadar korumak isteyen İsviçre'de teknik direktör Ottmar Hitzfeld de sahaya oldukça kontrollü bir kadro sürdü. Orta alanı kalabalık tutarak Şili akınlarını tıkamak isteyen İsviçre, maçın ikk dakikalarında bu taktik planında başarılı oldu ancak uzaktan atılan Şili şutları zaman zaman Diego Benaglio'nun koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar yaratttı.İsviçre'de Şili maçında kırmızı kart gören Valon Behrami'nin yerine Tranquillo Barnetta'nın oynaması bekleniyor. Dünya kupalarında daha önce iki kez Karayipler takımlarıyla karşılaşan İsviçre, bu maçlardan birini kazandı, birinden beraberlikle ayrıldı. 2006 Dünya Kupası'nın ardından 2010 Dünya Kupası'na da katılma başarısı gösteren İsviçre, Şili maçının 67. dakikasıyla beraber yeni bir rekorun altına da imza atmıştı. 2006 Dünya Kupası'ndan gol yemeden elenen İsviçre, Şili maçının 67. dakikasına kadar gol yemeyerek toplamda 550 dakika boyunca kalesini gole kapattı ve Dünya Kupası tarihinde yeni bir rekora imza attı.Takımın as oyuncularından Alex ve Behrami'nin sakatlıklarının ardından, şimdi de Türk asıllı yıldız oyuncu Eren Derdiyok'un durumu kritik ve maçta oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Grupta oynadığı ilk maçta Şili'ye 1-0 yenilen , ikinci maçında da İspanya'ya 2-0 yenilen Honduras, şansını mucizelere bıraktı.Matematiksel olarak şansları devam etsede bunu başarmaları için sadece bu maçı kazanmaları yetmeyecek.İspanya karşısında varlık gösteremeyen ve sürekli rakip atakları durdurmaya çalışan Honduras, hiç hücumu düşünmedi ve adeta fark yememeye oynadı.Zaman zaman İspanya kalesine giden Honduras sadece 4 kez şut atarken bu şutların hiçbirinde kaleyi tutturamadı.İspanya karşısında aldıkları 2-0'lık yenilginin ardından açıklamalarda bulunan Honduras Milli Takımı teknik direktörü Reinaldo Rueda gruptan çıkma şanslarının azaldığını, ancak imkansız olmadığını söyledi.Honduras teknik direktörü Reinaldo Rueda maç sonunda takım olarak iyi mücadele ettiklerini fakat David Villa'nın hesaba katmadıklarını ve yenilgilerinin sebebinin futbolcuların gösterdiği bireysel performans olduğunu söyledi.Rueda yaptığı açıklamada: "Kendimizden seviye olarak çok güçlü bir ekiple oynadık. Sürpriz bir gol ile geriye düştük. David Villa'nın erken golü planımızı bozdu. Oyun planımız bozulduktan sonra bizim için yenilgi kaçınılmaz oldu." dedi.Bloemfontein'de İsviçre ile karşılaşacak olan Honduras Milli Takımı teknik direktörü Rueda: "Her maçta olduğu gibi bu maçta oldukça zorlu geçecek. İsviçre güçlü bir kadroya sahip. İlk puanımızı almak için olabildiğince iyi oynamalı ve sahada güçlü kalmalıyız." diye konuştu.

Honduras'ın kadro kalitesi ortada. Ellerinden birşey gelmiyor.İsviçre'nin kazanmaktan başka çaresi yok.Hatta galibiyet bile onlara yetmeyebilir.İsviçre durum ne olursa olsun belki gruptan çıkamayacak ama Honduras'ı da yenip en azından işin kendine düşen parçasını yapacaklardır.Alternatif olarak İsviçre'nin 2 yada 3 farklı kazanacağını ve Honduras'ın gol atamacağını düşündüğüm için TGS 2-3 bahiside denenebilir.

İsviçre Kazanır @ 1.35
İsviçre Handikaplı Kazanır @ 2.30
TGS 2-3 Olur @ 1.70


İsviçre : Benaglio, Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler; Barnetta, Inler, Huggel, Fernandes; Frei, Nkufo

Honduras : Valladares, Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre; Alvarez, Palacios, Guevera, Espinoza; Pavon, Suazo

Şili - İspanya MAÇ ANALİZİ


  • Şili, grupta oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Ayrıca bu maçlarda kalelerinde gol görmediler.
  • Şili'ye grup liderliği için beraberlik kesin olarak yetiyor. Yenilgi halinde ise diğer maçın sonucunu bekleyecekler.
  • İspanya, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • İspanya, kazandığı taktirde kesin olarak gruptan çıkacak. İsviçre'den aynı veya 1 fazla fark atarlarsa da grup lideri olacaklar. Beraberlik halinde ise İsviçre'nin puan kaybetmesini bekleyecekler.
  • Aralarındaki 7 maçın 6'sını İspanya kazandı, diğeri berabere bitti.
  • İspanya son 40 milli maçın 38'sini kazandı.
  • Ancak Dünya kupalarında Güney Amerika takımlarına karşı 12 maçın 4'ünü kazanabildiler.
  • Şili son 5 maçını gol yemeden kazandı.
  • Şili son 8 maçında sadece 1 gol yedi.
  • Şili turnuvadaki 2 maçınıda 1-0'lık skorlar ile kazandı.
  • Şili'nin son 8 maçının 6'sı ALT bitti.
  • Şili 7. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1966 Dünya Kupası'nda 3.'lük elde etmişlerdi.
  • Şili Fifa Ülkeler Sıralamasında 15. sırada bulunuyor.
  • Şili Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,41
  • İspanya son 14 maçının 13'ünü kazandı (1M).
  • İspanya son 4 maçında sadece 1 gol yedi.
  • İspanya'nın son 4 maçının 3'ü ALT bitti.
  • İspanya 13. kez Dünya Kupası'na katılıyor.
  • İspanya tarihinde hiç Dünya Kupası kazanamadı. En büyük başarısı 1950 yılında turnuvayı 4. bitirmesi.
  • İspanya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,41
  • İspanya ile Şili 4 kez karşılaştı. İspanya 3 kez kazanırken, Şili 1 kez kazandı.
  • İspanya ile Şili arasındaki 4 maçın 3'ü TGS 2-3 aralığında bitti.

Şili milli takımı , 2010 Dünya kupasınde benim en çok beğendiğim takım diyebilirim.Sürekli ofansif oynuyolar ve çok gol pozisyonuna giriyorlar.Bunun yanı sıra savunma güvenliğinide elden bırakmıyorlar.Oynadıkları iki maçta Honduras ve İspanya'yı yene İsviçre'yi 1-0'lık skorlarla yenselerde bu maçlarda çok daha farklı galibiyetler elde edebilirlerde son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilselerdi. Özellike Alexis Sanchez, Mark Gonzales, Fernendez ve Juan Beausejour ilerde oldukça etkililer. Takımın en önemli Silahı olan Humberto Suazo ise henüz varlık gösteremedi ve patlamaya açık bir isim.Bunun yanı sıra savunmada yer almasına rağmen sık sık ilerde gördüğümüz İsla'da rakip kalede tehlikeler yaratabilen bir isim.H Grubu'nda final maçlarının oynanacağı Cuma günü için bir değerlendirme yapan Gonzalez karşılaşacakları İspanya için "Dünya Kupası'nın en tehlikeli takımı" ifadesini kullandı.Gonzalez "İlk iki maç sonundaki durumları elbette hepimizi şaşırttı ama bu karşımızda başka bir İspanya var anlamına gelmez. Bireysel olarak da, takım olarak da çok güçlü ve bizim için bir şeyleri zorlaştırabilecek bir takım" dedi.FIFA istatistiklerine göre Şili İspanya ve Arjantin'den sonra kaleye en fazla şut atan takım konumunda yer alıyor. Şili gruptaki 2 maç sonunda rakip kaleye tam 40 şut çekmiş.Ancak sadece 2 gol bulamaları işte bir kez daha son vuruşlarda yetersiz olduklarını gözler önüne seriyor.Marcelo Bielsa'nın ekibi maça 3 forvetle başlarken, bu oyun anlayışın bugün Pretoria'da İspanya önünde de göstermesi bekleniyor."Çok çalıştık, işimizi şansa bırakmak istemiyoruz" diyen Bravo'nun düşüncelerine katılan defans oyuncusu Waldo Ponce ise, "Asla oyun anlayışımızı değiştirmeyeceğiz. Dostça oynayacağız. Hocamız bize asla beraberlik için oynayın demez. Çünkü bu bizim oyun karakterimize uymaz." dedi.
Şili İspanya'yı yener ya da berabere kalırsa son 16'ya kalacak. Şili eğer İspanya'ya kaybederse, gruptan çıkıp çıkamayacağı H Grubu'nun diğer maçı olan İsviçre-Honduras karşılaşmasından çıkacak sonuca bağlı olacak.Şili'nin yarın yapacağı maçla Güney Amerika takımları, dünya kupalarında 300. kez sahaya çıkmış olacak. Bir üst tura çıkmak için sadece beraberliğe ihtiyacı olan Şili'de ise bu önemli karşılaşma öncesi ilk iki karşılaşmada iyi bir performans sergileyen Carlos Carmona ile oyun kurucu Matias Fernandez olmak üzere iki önemli eksik bulunuyor.Carmona'nın yerine Rodrigo Millar sahada yer alacak olurken, Fernandez'in yerine de Humberto Suazo'nun arkasında Jorge Valdivia'nın oynaması bekleniyor.

2008 Avrupa Şampiyonu İspanya ise turnuvaya şok İsviçre mağlubiyetiyle başlamıştı ancak sonrasında Honduras'ı 2-0 yenerek ikinci bir süprize yer vermediler. Aslında çok daha farklı bir galibiyet elde edebilirlerdi ancak özellikle Villa 2 gol atmasına rağmen birçok pozisyonuda değerlendiremedi. Aynı şekilde Torres'de bekleneni veremeyen isimlerden birisiydi.Torres performansıyla ilgili olarak maçtan sonra yaptığı açıklamada Jabulani'ye yükledi. Sakatlıktan yeni kurtulan ve ilk 11'de sahaya çıkan Torres, ''Kendi adıma konuşmam gerekirse, maçta forma giymekten ötürü çok mutlu oldum. Ancak Jabulani ile daha fazla pratik yapmamız gerekiyor. Topla sıkıntı yaşıyoruz'' dedi .Sakatlığının geçmesine rağmen Honduras maçında kenarda oturtulan yıldız oyuncu Andres Iniesta'nın bu maçta forma giymesi bekleniyor. İspanya'nın pas alış-verişlerinde ve hücuma hızlı çıkmasında etkin bir rol oynayan Iniesta'nın 11'e dönmesi de İspanya'nın gruptan çıkma şansını kuşkusuz ki daha da yükseltecek.Aynı şekilde İspanya'nın golcü futbolcusu David Villa'nın Honduras maçında Emilio Izaguirre'nin suratına vurması FIFA tarafından cezalandırılmamasıda onlar için iyi bir haber oldu. İspanya gruptan çıkması halinde 2. turda büyük ihtimalle Brezilya ya da Portekiz'den biri ile eşleşecek.İspanya, 1986'dan bu yana katıldığı 6 turnuvada, grubundaki son maçlarının tamamını kazandı. Şili'yi yenerek son 16'ya kalmayı istediklerini dile getiren Del Bosque, "Honduras galibiyeti sonuç olarak iyi olmasına rağmen oyun olarak iyi değildi. Birçok fırsat yakaladık ama değerlendiremedik, daha fazla gol atmalıydık. Bu yüzden memnun değilim" şeklinde konuştu.

Şili milli takımı İsviçre maçında özellikle Son 15 dakikada 3-4 net pozisyonu cömertce harcadı.Eğer yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilselerdi şuanda averaj olarak çok daha rahat durumda olabilir ve bu maça rahat bir şekilde çıkabilirlerdi. Ancak bu durumlarında da her zamanki bigi oynadıkları ofansif futbolu devam ettireceklerdir.Ancak tabiki savunmayıda elden bırakmayacaklardır.İspanya'yı hızlı orta saha oyuncularıyla zorlayacaklardır.Vicente Del Bosque’nin takımı, Şili maçına iyi konsantre olmak için birtakım çalışmalar yaptı. Olası Brezilya eşleşmesinden kurtulmak için grubu lider tamamlamak zorundalar; ancak tabiki Portekiz süpriz yaparak Brezilya'yı yenerde grubu lider bitirirse işler değişebilir.Ancak şuanki durum itibariyle kazanmak zorundalar.İki takımından öncelikli hedefi kazanmak.Şili'nin İspanya'ya oyunu domine etme fırsatı vereceğini düşünmüyorum.Onlardan da gol bekliyorum.İspanya'da kazanmak için gol bulmak zorunda.Bu nedenle gollü, zevkli bir mücadelenin yanısıra İspanya'nın zorda olsa bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.

İspanya Kazanır. @ 1.30
2.5 Gol Üstü Biter @ 1.65


Şili : Bravo, Medel, Ponce, Jara; Isla, Millar, Valdivia, Vidal; Alexis Sanchez, Suazo, Beausejour

İspanya : Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla; Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta; Villa, Torres

Kuzey Kore - Fildişi Sahili MAÇ ANALİZİ


  • K.Kore son 9 maçını kazanamadı (3B-6M). Son 3 maçını kaybetti.
  • K.Kore'nin son 4 maçı ÜST bitti.
  • K.Kore, Portekiz'e 7-0 kaybederek turnuvadaki en farklı mağlubiyeti aldı.
  • K.Kore Fifa Ülkeler Sıralamasında 86. sırada bulunuyor.
  • K.Kore Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 25,44
  • Fildişi Sahili son 6 maçta 1 kez kaybetti (3G-2B).
  • Fildişi Sahili'nin son 9 maçının 6'sı ÜST bitti.
  • Fildişi Sahili Fifa Ülkeler Sıralamasında 16. sırada bulunuyor.
  • Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,13
  • Kuzey Kore, gruptaki 2 maçını da kaybetti.
  • Fildişi Sahili ilk maçında Portekiz ile berabere kaldıktan sonra Brezilya?a kaybetti.
  • Kuzey Kore?in grupta bir iddiası kalmadı.
  • Fildişi Sahili?in ancak Portekiz?n yenilmesi halinde gruptan çıkma şansı olur. Ancak o zaman da aradaki 9 averaj farkını kapatacak şekilde farklı şekilde galip gelmeleri gerekiyor.
  • Kuzey Kore toplamda son 8 milli maçta galibiyet alamadı.
  • Tarihlerinde Afrika takımlarına karşı oynadıkları 6 maçta 1 galibiyet alabildiler.
  • Fildişi Sahili Asya takımlarına karşı 7 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Afrika'dan Dünya kupasına katılan en güçlü takım görünümde olan Fildişi Sahilleri, gruptan çıkma şansını mucizlere bıraktı.İlk maçında Portekiz'le golsüz berabere kalan Fildişi, İkinci maçında ise Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu.Şanslarının mucizelere bağlı olmasına neden olan etken ise Portekiz'in Kuzey Kore'yi 7-0 gibi farklı bir skorla yenerek 9 averaj farkı yaratması.Takımın defans oyuncusu Arthur Boka, "Belki bir mucize olur" diyerek içinde bulundukları durumu özetlerken, en azından son maçlarını kazanıp başları dik olarak turnuvaya veda edeceklerini söyledi.660 metre yükseklikteki Nelspruit’deki Mbombela Stadyumu’nda Kuzey Kore ve Fildişi Sahili karşılaşacak. Nelspruit’deki kış şartları son derece müsait. Bu açıdan Fildişi Sahili’nin avantajı var denebilir.Ancak Fildişi'ne sadece galibiyet yetmiyor. Portekiz'in Brezilya'ya mağlup olması ve Kendilerininde Kuzey Kore'yi çok farklı bir skorla yenmesi gerekiyor. Bu nedenle galibiyete değil farka oynayacaklardır.Fildişi Sahili'nde teknik direktör Sven-Goran Eriksson ikinci tura çıkmalarına yetecek kadar gole ihtiyaçları olmasına rağmen tamamen atağa dayalı bir oyun oynayamayacaklarını söyledi.Eriksson düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kesinlikle atak yapmaya çalışacağız. Kuzey Kore'ya baktığınız zaman varınızla yoğunuzla atak yapamazsınız. Eğer bunu yaparsanız size cezalandırırlar" ifalerini kullandı.Eriksson yaptığı açıklamada, "Oyuncularınıza gidip sahaya çıkın ve 8 veya 9 tane gol atın diyemezsiniz. Brezilya Portekiz'i 1-0 yenerse ve biz bu kadar gol kaydedersek çıkacağız. Bu gerçekçi değil" şeklinde konuştu.

Asya temsilcisi Kuzey Kore ise ilk maçında Brezilya karşısında dirençli bir oyun ortaya koyarak maçtan 2-1 mağlup ayrılmıştı.Ancak ikinci maçında ise Portekiz karşısında dağıldılar.Aslında maçın ilk bölümleri dengede geçti ancak 29. dakikada gelen golle Kuzey Kore hareketli görüntüsünü kaybetti.lk yarının sonlarına doğru yediği golün şokunu üzerinden atan Kuzey Kore Portekiz defansını zorlamaya başladı ancak Savunmada hata yapmayan Portekiz rakibine gol fırsatı tanımadı.Özellikle 2. golü yedikten sonra tamamen oyundan koptular ve savunmaları çözüldü.Ard arda atakları geliştiren Portekiz girdiği pozisyonları iyi değerlendirince ortaya tarihi bir faark çıktı ve sahadan 7-0 mağlup ayrıldı Kuzey Kore. Berbat savunmalarının yanı sıra hücumda da oldukça vasat göründüler.Rakip kaleye 13 şut atan Kuzey Kore , sadece 3 kez kaleyi bulabildi.Kuzey Kore'nin, Portekiz maçında 7 gol yemesinin ardından bu maça daha savunma ağırlıklı çıkacağı tahmin ediliyor. Kuzey Kore, turnuvadaki son maçında Fildişi Sahili karşısında oynayacağı maçı ciddiye alıyor.Teknik Direktör Kim Jong-hun, rakiplerinin tur atlayabilmek için karşılarına çıkacaklarını ve agresif bir oyun ortaya koyacaklarını söylerken kendilerinin de buna karşı koyacaklarını belirtti.Kim Jong-hun ayrıca, Portekiz karşısında yedi gol yiyen takımdan çok fazla değişiklik yapmayacağını da sözlerine ekledi.

Fildişi Sahilleri'ne bu maçta sadece galibiyet yetmiyor.Portekiz'in kaybetmesi , kendilerininde çok farklı bir galibiyet alması gerekiyor. Bu nedenle maçın başından itibaren sürekli hücumu düşünmeleri gerekiyor. Kuzey Kore ise rakibinin verdiği açıkları değerlendirerek gol bulmaya çalışacaktır. Zevkli ,gollü bir müsabaka olmasını ve Fildişi'nin kupaya galibiyetle veda etmesini bekliyorum.

Fildişi Sahili Kazanır @ 1.20
Fildişi Sahili Handikaplı Kazanır @ 1.80
2.5 Gol Üstü Biter @ 1.60


Kuzey Kore : Myong-Guk; Jong-Hyok, Chol-Jin, Jun-Il, Kwang-Chon, Yun-Nam; In-Guk, Young-Hak, Nam-Chol; Yong-Jo; Tae-Se

Fildişi Sahili : Barry; Demel, Toure, Zokora, Tiene; Y. Toure, Eboue, Tiote; Gervinho, Drogba, Kalou

Portekiz - Brezilya MAÇ ANALİZİ


  • Brezilya, gruptan çıkmayı garantiledi.
  • Portekiz, ilk maçında Fildişi ile golsüz berabere kaldıktan sonra Kuzey Kore?i 7-0 mağlup etti.
  • Portekiz, berabere kalırsa gruptan çıkmayı garantiliyor. Ancak Fildişi Sahili ile arasındaki averaj farkı 9 olduğundan yenilse bile rakiplerinin farklı kazanması gerekiyor.
  • Aralarındaki 18 maçın 12?ini Brezilya kazandı, 2?i berabere bitti.
  • Geçen sene oynanan hazırlık maçında Brezilya Portekiz? 6-0 yenmişti.
  • Brezilya 1966'dan bu yana Dünya Kupalarında ilk turdaki 32 maçında sadece 1 kez kaybetti.
  • Portekiz son 18 maçının 13'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Portekiz turnuvada oynadığı 2 maçtada gol yemedi.
  • Portekiz son maçında K.Kore'yi 7-0 yendi ve turnuvanın en farklı galibiyetini aldı.
  • Portekiz'in son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
  • Portekiz Fifa Ülkeler Sıralamasında 5. sırada bulunuyor.
  • Portekiz 5. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1966 Dünya Kupası'nda 3.'lük, 2006 Dünya Kupası'nda ise 4.'lük elde etti.
  • Portekiz Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,30
  • Brezilya son 20 maçının 18'ini kazandı (1B-1M).
  • Brezilya son 7 maçını kazandı.
  • Brezilya'nın son 4 maçı ÜST bitti.
  • Brezilya Fifa Ülkeler Sıralamasında 2. sırada bulunuyor.
  • Brezilya daha önce 5 kez (1958-1962-1970-1994-2002) Dünya Kupasını kazanmayı başardı.
  • Brezilya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 29,22
  • Portekiz ile Bezilya aralarında 6 maç oynadılar. Portekiz 3 kez kazanırken, Brezilya 2 kez kazandı (1B).
  • Portekiz ile Bezilya arasındaki 6 maçın 4'ü ÜST bitti.

Dünya Kupalarına en fazla katılan takım olan Brezilya , katıldığı kadro ile eleştirilere yok açmıştı ancak oynadıkları iki maçıda kazanarak bu eleştrilere en iyi cevabı vermiş oldular.Brezilya teknik direktörü Carlos Dunga ise kupa öncesinde Felipe Melo ve Gilberto Silva'yı iki defansif orta saha oyuncusu olarak belirledikten sonra eleştiriler almıştı. Alınan sonuç ve gelinen nokta Dunga'yı şu an da haklı durumda gösteriyor. İlk maçında Kuzey Kore'yi 2-1 mağlup eden Sambacılar, ikinci maçında ise Fildişi'nin beklenenin aksine çok rahat bir şekilde 3-1 mağlup ettiler ve grup liderliği için büyük bir avantaj elde ettiler.Ev sahibi Güney Afrika'nın Brezilyalı çalıştırıcısı Carlos Alberto Parreira Brezilya'nın turnuvada geleceğinin çok pozitif bir noktada olacağını söylerken "Brezilya daha bütün kozlarını oynamadı, göstereceği şeyleri göstermedi. Gaz pedalına ayakların koydular ama henüz tam gaz vermediler" diyerek Brezilya'nın Dünya kupasında her zamanki gibi favorilerden biri olduğunu belirtti.Oynadığı son 20 maçta 18 galibiyet elde eden ve bu galibiyetlerin içinde geçtiğimiz yılki 3-0'lık İtalya ve 3-1'lik Arjantin maçı da bulunan Brezilya için dikkat çekici bir yorumda Fildişi Sahili teknik direktörü Sven-Goran Eriksson'dan geldi.İsveçli teknik adam: "Brezilya çok güçlü, eğer bir hata yaparsanız sizi hemen cezalandırıyorlar. Brezilya'yı yenmek için muhteşem olmanız gerekiyor. Onlar her yönüyle gerçekten çok iyi" diyerek kupa için favorisini de belli etmiş durumda.Brezilya milli takımı çok organize bir takım.Ofansif anlamda iyi olan Brezilya, savunma güvenliğinde elden bırakmıyor ve rakiplerine kontraatak fırsatıda vermiyor.Brezilya'da Elano sakatlığı, Kaka ise cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek. Bu iki oyuncunun yerine Dani Alves ile Julio Baptista'nın oynaması bekleniyor. Brezilya, Portekiz ile yaptığı son 18 maçın 12'sini kazandı. Grup liderliği için Brezilya'ya beraberlik yetiyor.

Cristiano Ronaldo'nun önderliğindeki Portekiz milli takımı ise ilk maçında Fildişi Sahilleriyle golsüz berabere kalmıştı.O maçta savunmada başarılıydılar ancak hücumda etkisiz göründüler.İkinci maçında ise Kuzey Kore karşısında adeta patlma yaptılar ve rakiplerini 7-0 yenerek Güney Afrika'daki en farklı galibiyeti elde etmiş oldular.Bunun yanısıra gruptan çıkmak içinde büyük bir avantaj elde ettiler.Liderin belirleneceği maçta, Portekiz Sambacılar'ı yenerse grubu zirvede bitirecek. Beraberlik halinde ise diğer maçın sonucuna bakmaksızın 2. olarak üst tura yükselecekler. Mağlup olsalar bile Fildişi Sahilleri, Kuzey Kore'yi çok farklı bir skorla yenemezse gruptan yine Portekiz çıkacak.Portekiz'de Amorim'in sakatlığı takımdaki tek olumsuzluk olarak dikkat çekiyor. Nani'nin yerine son anda kadroya dahil olan Amorim'in, sol uyluk bölgesindeki sakatlıktan ötürü yaklaşık 1 hafta forma giyemeyeceği öğrenildi.Bu arada takımın bir diğer sakat ismi olan Deco'nun da tedavisinin sürdüğü ve çalışmalarını takımdan ayrı olarak gerçekleştirdiği ifade edildi. Portekiz, Brezilya maçına büyük ihtimalle, 7-0 kazandığı Kuzey Kore müsabakasının 11'yle çıkacak. Portekiz Teknik Direktörü Carlos Queiroz, spekataküler, açık bir futbol oynayacaklarını ve puan almaya çalışacaklarını söyledi.Brezilya ile oyanacakları maç için "Bu maçta her şey olabilir" diyen Queiroz, galibiyet için sahaya çıkıp göze hoş gelen bir oyun sergileyeceklerini ifade etti.İki ekip son olarak 2008 yılında hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Brezilya o maçtan 6-2'lik skorla galip ayrılmıştı.

Grupta liderlik maçı diyebilir bu maç için. 6 puanlı Brezilya bu maçtan beraberlikle ayrılsa dahi grubu lider tamamlayacak.Portekiz ise liderlik için kazanmak zorunda ancak Brezilya gibi güçlü ekipler karşısında zorlanıyorlar.Bunu Fildişi ile oynadıkları maçtada gördük.Savunmada başarılı olsalarda hücumda etkili değiiler. Kuzey Kore karşısında oynadıkları futbol çok iyiydi ancak bu kez karşılarında Brezilya var.Takımların muhtemel kadrolarına baktığımızda sakatlıklar ve cezalıların yerine oynayan oyuncuların dışında süpriz bir isim yer almıyor.İki takımda bu maçı ciddiye alıyor.Ben bu maçta iki takımında birbirine üstünlük kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.Bu nedenle ilk tercihim iki takımada yarayan beraberlik olacak. Kazancak biri olacaksada kesinlikle Dunga'nın öğrencileri olmalıdır.Bu nedenle Brezilya'nın kaybetmezliğide güvenilir tercihler arasında yer alıyor.

Berabere Biter @ 2.70
Brezilya Kaybetmez @ 2.10 & 2.70



Portekiz : Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Coentrao; Pedro Mendes,
Tiago, Meireles; Ronaldo, Almeida, Simao

Brezilya : Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos; Gilberto Silva, Felipe Melo; Julio Baptista, Nilmar, Robinho; Luis Fabiano

Son Maçlar Öncesi İhtimaller (G & H Grupları)


G Grubu

- Kuzey Kore v Fildişi Sahilleri: Şansı mucizelere bağlı olan Fildişi Sahilleri kendi maçını kazanıp Brezilya'nın Portekiz'i yenmesini bekleyecek ve aradaki 9 gollük averajı da eritmek zorunda olacak.

- Portekiz v Brezilya: Liderin belirleneceği maçta, Portekiz Sambacılar'ı yenerse grubu zirvede bitirecek. Grup liderliği için Brezilya'ya beraberlik yetiyor.

H Grubu

- Şili v İspanya : Şili'ye grup liderliği için beraberlik yetiyor. İspanya rakibini yenerse tur atlayacak ve Şili'yi kesin olarak grupta altına alacak. Boğalar liderlik için de diğer maçta İsviçre'nin kendisinden daha az farklı kazanmasını bekleyecek. Şili ise yenilgi halinde, İsviçre'nin puan kaybını beklemek zorunda kalacak.

- İsviçre v Honduras: İsviçre beraberlik halinde, 1 gol averajı gerisinde olduğu İspanya'nın yenilmesini beklemek zorunda. İsviçre ve İspanya kazanırsa, gruptan çıkacak 2. takımı Şili ile İsviçre arasındaki averaj belirleyecek.

Önemli not: FIFA kurallarına göre, iki takımın puan eşitliği halinde önce averaj kuralı geçerli olacak. Averaj da eşitse atılan gol sayılarına bakılacak. Eğer takımların gol sayılarında da denge varsa, o zaman aralarındaki maçın sonucuna bakılacak ve son olarak da denge bozulmadıysa FIFA huzurunda çekilecek kurayla sonuç alınacak.

24 Haziran 2010 Perşembe

Kamerun - Hollanda Maç Analizi


  • Kamerun, grupta oynadığı 2 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.
  • Kamerun, gruptan çıkabilme şansını kaybetti.
  • Hollanda, grupta oynadığı 2 maçı da kazanmayı başardı. Ayrıca bu 2 maçta da kalelerinde gol görmediler.
  • Hollanda, gruptan çıkmayı garantiledi. Liderlik için beraberlik dahi kesin yetiyor.
  • Kamerun’un Dünya Kupası tarihi boyunca en büyük başarısı 1990 yılında Çeyrek final oynaması oldu.
  • Hollanda’nın Dünya Kupası tarihinde en iyi derecesi 1974 ve 1978 yıllarında final oynaması oldu.
  • Hollanda’nın yıldız futbolcusu Robben'in durumu halen belirsiz.
  • Kamerun, Dünya kupalarındaki 20. maçına çıkacak ve turnuva tarihinde en çok maç yapan Afrika ülkesi unvanını elinde bulunduruyor.
  • Kamerun sıfır puanla grupta sonuncu durumda ve gruptan çıkamaması kesinleşti.
  • Kamerun son 4 maçını kaybetti.
  • Kemerun'un son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
  • Kamerun Fifa Ülkeler Sıralamasında 11. sırada bulunuyor.
  • Kamerun Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 25,63
  • Hollanda gruptaki 2 maçınıda gol yemeden kazandı ve gruptan çıkmayı garantiledi.
  • Hollanda son 6 maçını kazandı.
  • Hollanda'nın son 8 maçının 4'ü ALT, 4'ü ÜST bitti.
  • Hollanda Fifa Ülkeler Sıralamasında 3. sırada bulunuyor.
  • Hollanda Dünya Kupası'na 9. kez katılıyor. 1974 ve 1978 Dünya Kupası'nda final oynama başarısı göstermişti.
  • Hollanda Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,15
  • Hollanda 2 kez karşılaştığı Kamerun'a hiç kaybetmedi (1G-1B).
  • Kamerun ile Hollanda arasındaki 2 maçta ALT ve TGS 0-1 aralığında bitti.

Japonya'nın ardından öne geçtiği maçta Danimarka'ya da mağlup olan Kamerun, Dünya kupasına veda eden ilk takım olmuştu.Takımının kupa macerasının sona ermesinin ardından eleştiri oklarına hedef olan Le Guen, ''Bakış açınızı yansıtabilirsiniz, buna saygı duyuyorum. Ancak görevimden ayrılmayı da düşünmüyorum'' diye konuştu.Le Guen, herhangi bir pişmanlığı bulunmadığını, turnuvaya büyük umutlarla katıldıklarını ve sadece büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti.Kamerun aslında öne geçtiği Danimarka maçında skoru koruyabilirdi ancak Rommedahl'ın kanadını çok boş bıraktılar.Sürekli ordan atak yemelerine rağmen o kanada önlem almayan Le Guen, belkide mağlubiyetten sorumlu olan tek kişiydi.Zira kalesinde gördükleri 2 golde o kanattan gelişen ataklar sonucu oldu.Dünya kupalarındaki 20. maçına çıkacak olan Kamerun, turnuva tarihinde en çok maç yapan Afrika ülkesi unvanını elinde bulunduruyor.

Elemelerde ve hazırlık maçlarında müthiş bir performans sergileyerek 2010 Dünya kupasınnı favorilerinden biri olarak görünen Hollanda ise, beklenildiği gibi oldukça iddalı bir başlangıç yaptı. İlk maçında Danimarka'yı, ikinci maçında ise Japonya'yı 1-0'lık skorla mağlup ettiler. Arjantinin gibi bu maçıda kazanarak grupta 3'de 3 yapmak istiyorlar.E Grubu'nda iki maçta topladığı 6 puanla son 16'ya kalmayı garantileyen Hollanda sonraki turlarda bir kazaya uğramak istemiyor.Hollanda 2 ve 4 sene öncede turnuvalara çok iyi başlamış ama sonra sonunu getirememişti. 2006 Dünya Kupası'nda Arjantin'in arkasından grubu ikinci bitiren Hollanda, ikinci turda Portekiz'e boyun eğmişti. 2 yıl önce İsviçre'de ise Marco van Basten'in takımı grupta İtalya ve Fransa'nın ardından son maçında da Romanya'yı yenmiş ama çeyrek finalde sürpriz şekilde Rusya'ya elenmişti.Teknik direktör Bert van Marwijk önemli oyuncularını gruptaki son maçta Kamerun karşısında dinlendirebilir. Japonya karşısında 101. milli maçına çıkan kaptan Giovanni van Bronckhorst bu konu ile ilgili, "Bu farklı bir durum. Takım 2008'den beri çok gelişti. Bu hocanın kararı." dedi.Hollanda Takımı, dün sabah Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Mandela'nın, ırk ayrımı politikasının uygulandığı yıllarda bir muhalif olarak 18 yılını geçirdiği ünlü Robben Adası cezaevini ziyaret etmiş ve antremanı bu nedenden dolayı iptal etmişti.Oynadığı 2 maçta Arjen Robben'in yokluğuna rağmen göz dolduran, şampiyonluk adayları arasında ''ben de varım'' diyen Hollanda, yarın oynayacağı maçtan bir puan alsa dahi gruptan lider çıkacak. Hollandalı yıldız oyuncu Arjen Robben sakatlıktan kurtuldu. Ancak her iki teknik adamın da bir önceki grup maçlarında çıkarttıkları ilk 11'lere sadık kalacakları tahmin ediliyor.Robben ise yaptığı açıklamada: "Sakatlığımın olması tabiki riskli bir durum. Ancak ben Kamerun maçında oynamak istiyorum. Şu an grupta rahat bir konumda olabiliriz. Fakat artık maçı saha kenarından takip etmek istemiyorum. Buraya kendimi tatile gelmiş gibi hissediyorum." diyerek sıkıntısını dile getirdi.Hollanda, dünya kupalarında daha önce hiçbir Afrika takımına yenilmedi, ancak bu ülkelerle yaptığı her maçta kalesinde gol gördü.

Hollanda, istediğini almış görünse de bu mücadelede de Arjantin gibi kazanmayı ve 3'de 3 yapmayı hedefliyor. Kamerun ise prestij maçına çıkıyor. Hollanda oynadığı 2 maçtada başarılı savunma yaparak gol yemedi ancak gol yollarında da çok etkili görünmedi. Kamerun hucumu ise tabiri caizse bal yapmayan arı gibi.Skor üretmekte oldukça zorlanıyorlarlar.Bu nedenle alt bahisi mantıklı görünüyor.Bunun yanısıra Hollanda'ya verilen 1.70'lik oranda değerlendirilmelidir.

2.5 Gol Altı Biter
Hollanda Kazanır


Muhtemel 11'ler

Kamerun:
Kaleci: Souleymanou Hamidou
Defans: Geremi, Rigobert Song, Nicolas N’Koulou, Benoit Assou-Ekotto
Orta saha: Eyong Enoh, Joel Matip, Jean Makoun, Stéphane Mbia
Forvet ; Pierre Webó, Samuel Eto’o
Menejer: Paul Le Guen


Hollanda:
Kaleci: Maarten Stekelenburg
Defans: Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen, Johnny Heitinga, Gregory van der Wiel
Orta saha: Mark van Bommel, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart
Forvet: Wesley Sneijder, Robin van Persie, Dirk Kuyt
Menejer: Bert van Marwijk

Danimarka - Japonya Maç Analizi


  • Danimarka, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • Danimarka'nın gruptan çıkabilmesi için kesin olarak kazanması gerekiyor. Averajları Japonya'ya göre kötü durumda.
  • Japonya, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • Japonya'ya gruptan çıkabilmek için beraberlik kesin olarak yetiyor. Yenilgi halinde Danimarka çıkacak.
  • Danimarka’nın kupadaki en iyi derecesi 98 yılında Fransa’da düzenlenen turnuvada çeyrek final oynaması oldu.
  • Japonya’nın Dünya Kupası’ndaki en büyük başarısı 2002’de 2. tura yükselmesi oldu.
  • Danimarka son 4 maçının 3'ünü kaybetti (1G).
  • Danimarka'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti.
  • Danimarka Fifa Ülkeler Sıralamasında 28. sırada bulunuyor.
  • Danimarka Dünya Kupası'na 4. kez katılıyor. 1998 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamışlardı.
  • Danimarka Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,37
  • Japonya son 6 maçının 5'ini kaybetti (1G).
  • Japonya'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti.
  • Japonya Fifa Ülkeler Sıralamasında 43. sırada bulunuyor.
  • Japonya 4. kez Dünya Kupası'na katılıyor. Sadece kendilerinin ev sahipliği yaptığı turnuvada grup maçlarını geçmeyi başardılar. Sonrasında ise Türkiye'ye 1-0 kaybederek elendiler.
  • Japonya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,29

İlk maçında kupanıın favori takımlarından biri olan Hollanda'ya boyun eğen Danimarka, ikinci maçında ise savunma hatasından dolayı 1-0 geriye düştükleri maçta Rommedahl'in müthiş performansıyla 2-1 kazanmasını bildi ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen Kamerun maçından sonra basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok basit hatalar yaptık. Bunları oyuncularımızın yaptığına inanamıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse mutlu değilim. Bugün çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama kahramanca savaştık. Savaşçı bir mücadele gösterdik ama turnuvada ilerlememiz için daha çok çalışmalıyız." dedi. Morten Olsen, takımına güveninin tam olduğunu ve bu maçın kendileri için ''ilk final'' anlamı taşıdığını söyledi.Danimarka'da cezalı duruma düşen Simon Kjaer'in yerine savunmada Per Kroldrup'un oynaması bekleniyor. Son maçta Japonya'yı yenmekten başka çaresi olmayan Danimarka'nın Kamerun'dan yediği gol Japonya'nın averaj ile gerisinde kalmasına neden oldu. Danimarka sert ve disiplinli bir ekip ama hem yaratıcı oyuncu eksikliği çekiyorlar hem de forvette Bendter'den başka bir kozları yok.Bendtner bu turnuvada şuana kadar etkisiz diğer gol umutları Tomasson, Gronkjaer ve Rommedahl ise yaşlı.

Japonya milli takımı ise ilk iki maçta kendisini gösterdi ve kolay lokma olmadığını kanıtladı.Gruptaki İlk maçta Kamerun'u yenerken nasıl takım halinde sahaya iyi yayılıp alan kapattılarsa yenildikleri Hollanda maçında da aynen böyle oynadılar. Ama Jabulani'nin etkisinden kaynaklanan kaleci hatasıyla Hollanda'ya mağlup olmaktan kurtulamadılar.Tabi muhteşem bir şut çıkaran Sneijder'inde hakkını yememek gerekiyor.Japonya dengeli ve daha etkili oyunculardan kurulu bir takım. Savunmada büyük hatalar yapmadıkça her takıma kafa tutabiliyorlar.Averajı rakibinden daha iyi olan Japonya'ya, son 16'ya kalmak için beraberlik yetecek. aponya teknik direktörü Takeshi Okada'nın, gruptaki ilk iki maçta tercih ettiği ilk 11'i bu maçta da sahaya süreceği belirtiliyor.

Grupta şu andaki durum oldukça ilginç. Hem Danimarka, hem de Japonya’nın 3'er puanı var. Fakat Japonya'nın averajı daha iyi. Eğer maç berabere biterse Japonlar son 16'ya kalacak.Bu nedenle daha avantajlı durumdalar ve 90 dakika boyunca bu avantajlarını korumak için mücadele edecekler. Danimarka milli takımı eğer ilk iki maçındaki gibi hücum yaparsa , hata yapmadığı sürece rakiplerine fazla pozisyon vermeyen Japonya savunmasını aşmakta bir hayli zorlanacaktır.*Japonya'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti. Danimarka'nın da son 5 maçının 4'ü ALT bitti.Bu maçtada 3 gol çıkmayacağını düşünüyorum. Maçın başından sonuna kadar avantajını korumak isteyecek olan Japonya , hücumda zorlanan Danimarka'ya fazla pozisyon vermeyecektir diye tahmin ediyorum.Alternatif olarak ilk yarı beraberliğide bu maçta değerlendirilebilir.

İlk Yarı Berabere Biter
2.5 Gol Altı Biter


Muhtemel ilk onbirler

Danimarka:
Kaleci: Thomas Sörensen
Defans: Patrick Mtiliga, Daniel Agger, Per Kröldrup, Lars Jacobsen
Orta Saha: Thomas Enevoldsen, Martin Jörgensen, Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg, Dennis Rommedahl
Forvet: Nicklas Bendtner
Antrenör: Morten Olsen
Sakat: Yok
Cezalı: Simon Kjaer

Japonya:
Kaleci: Seigo Narazaki
Defans: Marcus Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo, Yuji Nakazawa, Atsuto Uchida
Orta Saha: Yuki Abe, Yasuhito Endo, Makoto Hasebe, Daisuke Matsui
Forvet: Keisuke Honda, Shinji Okazaki
Antrenör: Takeshi Okada
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

Paraguay - Yeni Zellanda Maç Analizi


  • Paraguay 4 puanla grubunda lider durumda.
  • Paraguay son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
  • Paraguay'ın son 10 maçının 8'i ALT bitti.
  • Paraguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 29. sırada bulunuyor.
  • Paraguay 8. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 3 Kez gruplardan çıkmayı başardılar.
  • Paraguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,72
  • Yeni Zelanda son 6 maçta 1 kez kazandı (2B-3M).
  • Yeni Zelanda'nın gruptaki 2 maçıda 1-1 berabere bitti.
  • Yeni Zelanda'nın son 8 maçının 6'sı ALT bitti.
  • Yeni Zelanda Fifa Ülkeler Sıralamasında 82. sırada bulunuyor.
  • Yeni Zelanda tarihinde 2. kez Dünya Kupasına katılıyor.
  • Yeni Zelanda Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,91
  • Paraguay, gruptaki ilk maçında İtalya ile berabere kaldıktan sonra Slovakya’yı 2-0 mağlup etti.
  • Paraguay’a gruptan çıkması için beraberlik yetiyor.
  • Yeni Zelanda, gruptaki 2 maçında İtalya ve Slovakya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Yeni Zelanda, bu karşılaşmayı kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek.
  • Yeni Zelanda’da as kaleci Glen Moss’un cezası bitiyor fakat büyük ihtimalle Slovakya ve İtalya ile oynanan maçlarda forma giyen 33 yaşındaki Mark Paston kalede olacak.
  • Paraguay, galip geldiği son Slovakya maçında rakip kaleye 11 şut çekerken, birçok önemli pozisyondan yararlanamamıştı.

F Grubunda lider durumda bulunan Paraguay, gruptaki son maçında Kupanın en zayıf takımlarından biri olan Yeni Zellanda ile karşılaşıyor.Slovakya ile oynadığı maçta Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan Paraguay özellikle kanat organizasyonlarına yönelerek ceza alanı çevresinde etkili gol ayaklarını buluşturmak istedi. Maçın ilk bölümünde Slovakya'yı baskı altına alan ve sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibini boğan Güney Amerika temsilcisi, altı pas civarında yaptığı son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilseydi tabeladaki skorun çok daha farklı bir hal alması içten bile değildi.
Kalabalık bir orta saha anlayışı ile Slovakya'ya adeta nefes aldırmayan Paraguay, her geçen dakika sahayı iyi parsellemesinin avantajlarını görmeye başladı. Slovakya'yı sürekli hataya zorlanan ve topla oynama oranlarında rakibine karşı bir ara yüzde 70'e yüzde 30 gibi bir rakamla üstünlük kuran Paraguay, etklili ve akıllı oyunuyla maçtan galip ayrılmasını bildi.Paraguay, galibiyet alması halinde gruptan birinci sırada çıkacak. Yenilmesi halinde ise puanını 5'e yükseltecek olan Yeni Zelanda çıkmayı garantileyecek. Bu durumda Paraguay'ın durumu, İtalya-Slovakya maçına göre şekillenecek. İtalya'nın berabere kalması halinde Paraguay grubu ikinci sırada tamamlayacak.Paraguay'ın sahaya, 2-0 kazandığı Slovakya maçındaki diziliş ve futbolcularla çıkması bekleniyor.Güney Amerika ekibinin yıldız oyuncusu Roque Santa Cruz, artık sadece gruptan çıkmaktan bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizdi ve grubu lider bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.Başarılı golcü, gruptan ikinci turda çıkmaları durumunda bir sonraki turda Hollanda ile eşleşme ihtimallerinin yüksek olduğunu dile getirirken Portakallar ile eşleşmemek için son maçlarını kazanmak istediklerini söyledi.

Kupanın en zayıf takımlarından biri olmasına karşın oynadığı 2 maçtanda puanla ayrılan Yeni Zellanda'da bu maçı kazanarak adını bir üst tura yazdırmak istiyor.Slovakya maçında kötü oynamasına rağmen uzatlamların son saniyelerinde attıkları golle 1 puan alan Yeni Zellanda, ikinci maçında da son Dünya Şampiyonu İtalya karşısında ezik bir futbol ortaya koymasına rağmen iyi mücadele eetti ve sahadan puanla ayrılmayı başardı.Karşılaşma boyunca oldukça katı bir savunma yapıp kontra ataklarla gol arayan Yeni Zelanda ise Dünya Kupası'nda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Yeni Zelanda kalecisi Mark Paston'un olağanüstü performansı da karşılaşmanın skorunu doğrudan etkiledi.Yeni Zelanda'nın aynı şekilde, 1-1 berabere kaldığı İtalya maçındaki dizilişi bu maça yansıtacağı belirtiliyor.Yeni Zelanda teknik direktörünün, takımını 5-2-3 formatında oynatması bekleniyor. Yeni Zelanda'nın önceki maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamayan orta saha oyuncusu Tim Brown'ın, bu maçta forma giyebileceği belirtiliyor.

Paraguay için grup liderliğinin bir büyük önemi daha var. E Grubu'nun lideri çok büyük olasılıkla Hollanda olacak, Paraguay bu nedenle 2. olmak istemiyor. Grubu lider bitirmeleri durumunda ise Japonya ya da Danimarka ile eşleşecekler. Bu nedenle Paraguay'ın son maça da büyük önem vereceğini ve sahadan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Paraguay Kazanır


Muhtemel 11'ler

Paraguay:
Kaleci: Justo Villar
Defans: Antolin Alcaraz, Julio Cáceres, Paulo da Silva, Claudio Morel
Orta saha: Cristian Riveros, Aureliano Torres, Victor Cáceres, Carlos Bonet
Forvet: Lucas Barrios, Roque Santa Cruz
Menejer: Ricki Herbert
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

Yeni Zellanda:
Kaleci: Mark Paston
Defans: Tony Lochhead, Ben Sigmund, Ryan Nelsen, Tommy Smith
Orta saha: Leo Bertos, Michael McGlinchey, Tim Brown, Simon Elliott
Forvet: Chris Killen, Rory Fallon
Menejer: Ricki Herbert
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

Slovakya - İtalya Maç Analizi



  • İtalya, gruptaki 2 maçında Paraguay ve Yeni Zelanda ile berabere kaldı.
  • Slovakya, gruptaki ilk maçında Yeni Zelanda ile berabere kaldıktan sonra Paraguay’a 2-0 kaybetti.
  • İtalya, kazanırsa diğer maçın sonucuna bakmadan gruptan çıkmayı garantileyecek. Ayrıca Paraguay’ın Yeni Zelanda’yı yenmesi halinde İtalya’ya bu karşılaşmada beraberlik yetecek.
  • Slovakya'nın çıkması için ya Paraguay'la 4 averaj farkını kapatacak şekilde çıkması ya da Yeni Zelanda'nın kazanmaması gerekiyor.
  • Slovakya son 5 maçta 1 kez kazandı (2B-2M).
  • Slovakya'nın son 4 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
  • Slovakya Fifa Ülkeler Sıralamasında 33. sırada bulunuyor.
  • Slovakya tarihinde ilk kez Dünya Kupasına katılıyor.
  • Slovakya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,58
  • İtalya son 5 maçını kazanamadı (4B-1M).
  • İtalya'nın son 3 maçı 1-1 berabere bitti.
  • İtalya'nın son 4 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
  • İtalya Fifa Ülkeler Sıralamasında 4. sırada Bulunuyor.
  • İtalya son Dünya Kupası Şampiyonu.
  • İtalya 16. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 4 Kez Dünya Kupası'nı kazandı.
  • İtalya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,78
  • İtalya 1998 yılında hazırlık maçında Slovakya'yı 3-0 yendi.

Son dünya şampiyonu İtalya, bu turnuvada ise tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor.İlk maçında Paraguay ile berabere kalan İtalya, ikinci maçında ise kupanın en zayıf takımlarından biri olan Yeni Zellanda karşısında çok üstün bir futbol sergilemesine rağmen kazanamadı.İtalya, Slovakya karşısında mutlak galibiyet için mücadele edecek. İtalya'nın, Yeni Zelanda'nın Paraguay'ı yenmesi halinde kazanmaktan başka bir şansı bulunmuyor. İtalya ve Yeni Zelanda, gruptaki her iki maçın da aynı skorla berabere bitmesi halinde şansını yazı-tura'ya bırakacak. İtalya ile Yeni Zelanda'nın 2'şer puanı ve 0 averajı bulunuyor. Her iki takımın attığı ve yediği gol sayısı da aynı. İtalya hükümetinin koalisyon ortağı, ayrılıkçı Kuzey Birliği Partisi (KBP) lideri Umberto Bossi, İtalya milli takımına ağır suçlamalarda bulundu. Bossi, İtalya'nın Dünya Kupası'nda oynayacağı Slovakya maçını satın alacağını öne sürerek büyük eleştirilere yol açmıştı.Ancak İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC), Bossi'nin haddini aştığı yönünde bir açıklama geldi ve bu iddaa yalanlandı.İtalyanların kupada açılış maçı olan ve 1-1 biten Paraguay mücadelesini sakatlığı sebebiyle kaçıran, ardından Yeni Zelanda mücadelesi öncesi sakatlığı tekrar nükseden Pirlo teknik adam Marcello Lippi'nin son kararını bekliyor. Lippi Pirlo'yu ilk 11'e koymakta henüz kararsız.Yeni Zelanda ile yapılan maçta kötü bir futbol sergileyerek sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan İtalya Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli teknik direktörü Lippi, maç sonrası yaptığı basın toplantısında, “Bizim için büyük bir üzüntü sözkonusu” diye konuştu. Tecrübeli teknik adam, “Maçın ikinci yarısında ışığımızı kaybettik ve bir sürü topu ortaya bıraktık” dedi. Sonucun taraftarda panik yarattığı yönündeki iddia üzerine ise Lippi, “Panik falan yok ortada. Slovakya'yı yenmemiz her şeye yeter” diye konuştu.Lippi'nin, Ricardo Montolivo'nun form durumunu gözönüne alarak, takımını sahaya 4-3-3 yerine 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürebileceği belirtiliyor.

Grupta oynadığı 2 maçtanda galibiyet sevinciyle ayrılamayan ve topladığı 1 puanla son sırada bulunan Slovakya ise , son dünya şampiyonu karşısında kazanarak büyük bir başarıya imza atma hedefinde.F Grubu'nda kaderlerin çizileceği Perşembe gününü takımın Pretoria'da kamp yaptığı hotelde değerlendiren Holosko, "İtalya büyük bir baskı altında. Onlar 2.tura çıkmak zorunda, biz ise değiliz. Biz bunu yapabilirsek bizim için sadece hoş bir şey olacak" diyerek son maçlarda "baskı ve stres" unsurlarının ön planda olacağını söyledi.Eminim takım arkadaşım Marek bize bazı şeyler anlatacak. O İtalya'da futbol hayatına devam ediyor ve onlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.Hamsik ise İtalyan futbolunu "Çok iyi bir defans ve çok iyi bir taktik düşünceleri var. İkinci tur şansımız oldukça zor ama imkansız değil" sözleriyle değerlendirdi.Slovakya'nın Johannesburg'ta İtalya karşısında alacağı galibiyete, Yeni Zelanda'danı aynı gün Paraguay'dan puan koparması eklenirse Slovaklar 2.tur biletini cebine atarak büyük bir iş başarmış olacak.Slovakya'nın Paraguay karşısında 2-0 kaybettiği maçta 90 dakila içinde kaleyi bulan tek şutunun olması ise takıma ofansif açıdan büyük eleştiriler getiriyor.Slovakya'nın gazetecilerle turnuva boyunca problem yaşayan teknik direktörü Vladimir Weiss İtalya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.Weiss, "Her şeyimizi ortaya koyacağız. Cesur olmak istiyoruz ama aynı zamanda rasyonel de düşünmemiz gerekiyor rakibimiz bir Dünya Şampiyonu" dedi.Tüm oyuncularının fiziksel ve mental olarak fit durumda olduğunu da belirten Weiss İtalya karşısında 11'de değişiklikler yapabileceklerini de belirtti.

Açıklamalardan da anlaşılacağı gibi son maç olması dolayısıyla takımlar üzerinde baskı ve stres var.Özellikle son Dünya Şampiyonu İtalya bunu fazlasıyla hissediyor.Slovakya ise Paraguay maçında sadece tek bir isabetli şut çekerek hücumda çok zayıf kalmıştı ki bu kez rakiplerini Dünyanın en iyi savunma yapan Ülkesi İtalya.. Bu nedenle bu maçta kısır bir sonuç bekliyorum.İtalya üzerindeki baskı, stres ve Slovakların hücumdaki sıkıntısı maçın gollü geçmesini engelleyecektir.Bunun yanısıra son Dünya şampiyonu İtalya'nın tecrubesi ile maçtan galibiyetle ayrılarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

İtalya Kazanır
2.5 Gol Altı Biter


Slovakya (4-4-2) ; 1-Jan Mucha , 2-Peter Pekarik , 3-Martin Skrtel, 16-Jan Durica, 4-Marek Cech, 6-Zdeno Strba, 7-Vladimir Weiss, 15-Miroslav Stoch,17-Marek Hamsik, 11-Robert Vittek, 9-Stanislav Sestak

İtalya (4-3-3) ; 12-Federico Marchetti , 19-Gianluca Zambrotta , 5-Fabio Cannavaro , 4-Giorgio Chiellini , 3-Domenico Criscito , 22-Riccardo Montolivo , 6-Daniele De Rossi ,21-Andrea Pirlo , 9-Vincenzo Iaquinta , 20-Giampaolo Pazzini , 10-Antonio Di Natale

Son Maçlar Öncesi İhtimaller (E & F Grupları)


E Grubu

- Kamerun v Hollanda: Kamerun 'un gruptan çıkma şansı yok. 2. tura çıkması kesinleşen ve +3 gol averajı olan Hollanda mağlubiyet halinde bile büyük ihtimalle liderliği kaptırmayacak.

- Danimarka v Japonya: Beraberlik halinde Japonya gruptan çıkan taraf olacak. Danimarka'nın galibiyetten başka şansı yok.

F Grubu

- Paraguay v Yeni Zelanda: Lider Paraguay her türlü beraberlik ve galibiyette tur atlayan taraf olacak. Tek şansı galibiyet olan Yeni Zelanda ise 3 puan alması halinde gruptan çıkacak. Paraguay yenildiği takdirde, diğer maçın berabere bitmesini veya kazananın farklı skor almamasını bekleyecek.

- Slovakya v İtalya: İtalya beraberlik halinde, diğer maçta Yeni Zelanda'nın yenilmesini veya kendisinden daha fazla gollü beraberlik almamasını bekleyecek. İtalya kazanırsa kesin olarak tur atlayacak. Tek şansı galibiyet olan Slovakya ise önce kazanıp ardından Yeni Zelanda'nın puan kaybını bekleyecek

Komşu'da Rehhagel dönemi sona erdi!



Yunanistan Milli Takımı
'nın Alman teknik direktörü Otto Rehhagel'in yardımcılığını yapan Yiannis Topalis, deneyimli çalıştırıcının görevinden ayrıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Yiannis, "Ben söylemem gerekeni söylüyorum. Rehhagel artık Yunanistan Milli Takımı'nı çalıştırmayacak. Kendisi bu sabah oyuncular ve teknik ekiple vedalaştı. Büyük ihtimalle biz de görevden ayrılacağız" ifadelerini kullandı.

2001 yılından bu yana Yunanistan'da görev yapan 71 yaşındaki Rehhagel, 2004 yılında Balkan ekibini Avrupa Şampiyon'u yapmayı başarmıştı.

23 Haziran 2010 Çarşamba

Gana - Almanya Maç Analizi




  • Almanya, Avustralya galibiyetinden sonra Sırbistan’a 1-0 kaybetti.
  • Almanya’da takımın golcü isimlerinden Klose, cezalı durumda.
  • Gana, gruptaki ilk maçında Sırbistan’ı yendikten sonra Avustralya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Bu müsabakayı kazanan diğer karşılaşmanın sonucuna bakmadan gruptan çıkmayı garantileyecek. Ayrıca Gana’ya beraberliğin yettiği gibi, Sırbistan’ın kazanamaması halinde Almanya’ya da yine gruptan çıkması için beraberlik yetecek.
  • Almanya bugüne kadar katıldığı bütün Dünya Kupalarında gruplardan çıkmayı başardı.
  • Gana grupta 4 puan ile lider durumda.
  • Gana son 3 maçının 2'sini kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Gana'nın son 6 maçının 5'i ALT bitti.
  • Gana Dünya Kupası'na 2. kez katılıyor.
  • Gana Fifa Ülkeler Sıralamasında 34. sırada bulunuyor.
  • Gana Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 24,78
  • Almanya son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
  • Almanya'nın son 5 maçının 4'ü ÜST bitti.
  • Almanya 3 kez Dünya Kupası'nı kazandı (1954-1974-1990). 4 kez finalde kaybetti.
  • Almanya Fifa Ülkeler Sıralamasında 6. sırada bulunuyor.
  • Almanya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 25,40
  • Almanya 1993 yılında hazırlık maçında Gana'yı 6-1 yendi.

2008 Avrupa şampiyonası finalisti Almanya, Dünya kupasına Avustralya karşısında 4-0 gibi farklı bir skorla kazanarak büyük beğeni toplamıştı ancak ikinci maçında Podolski'nin penaltı kaçırdığı maçta Sırbistan'ana yenilerek gruptan çıkma şanslarını son maça taşıdılar.Dünya Kupası'nı üç kere kazanan kupanın favorilerinden Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw, salı günü oynanacak olan Gana maçında oynatacağı iki forvetten birinin Cacau olacağını söyledi.D Grubu'nda oynadığı ikinci maçında Sırbistan'a kaybettikleri maçta golcü futbolcu Klose'nin kırmızı kart cezalısı olması, Cacau'nun ilk 11'de başlama şansını arttırdı.Dünya Kupası'nda daha önce grup aşamasında kupaya hiç veda etmeyen Almanya, bu istatistiğini sürdürmesi için Gana'yı mağlup etmesi gerekiyor.Löw, Gana'nın Afrika takımları arasında bir üst tura çıkmak için en fazla şansa sahip olan takım olması ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Gana'nın şu an turnuvada bir üst tura çıkmaya en yakın Afrika takımı olduğunu biliyoruz. Afrika'daki hiçbir takım şu an Gana kadar iyi pozisyonda bulunmuyor. Bu da onların motivasyonunu yükseltiyor. Oyuncularının çoğu Avrupa'da oynuyor ve bu baskıyı kaldırabilirler. Kaliteli bir takım olduklarını biliyoruz. Çok zor bir maç olacak. Sadece fizik olarak değil, mental olarakta hazır olmalıyız." dedi. Löw, isim vermeden, Dünya Kupası'nda görev alan bazı hakemlerin de kart kararlarını eleştirdi. Fildişi Sahili maçında, Brezilyalı Elano'ya yapılan darbe gibi ''sert'' faullerin cezalandırılmadığını, başka maçlardaki hafif müdahalelerin ise faul olarak algılandığını belirten Löw, ''Bazı hakemler, çok çabuk sarı kart gösteriyor, bu da oyunu sıkıntıya sokuyor'' yorumunu yaptı. Almanya, daha önceki dünya kupalarında ilk turdaki son maçlarının hepsinde galip geldi. Genel averajı iyi olan Panzerler elde edeceği bir galibiyetle büyük oranda grubu 6 puanla lider olarak tamamlayacak. Karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde, diğer maçın berabere bitmesi veya Avustralya'nın galip gelmesi gerekecek. Almanya'nın, Gana karşısında mağlup olması durumunda panzerler Sırbistan'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

2010 Dünya kupasında oynanan maçlar sonrasında gruptan çıkmak için en avantajlı Afrika takımı görünümünde olan Gana ise, gruptan çıkmayı garantilemek için beraberlik yetiyor. Gana'nın kaybetmesi halinde de Avustralya-Sırbistan mücadelesinin skoru büyük önem taşıyacak.Gana Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Avustralya maçı sonrası Sulley Muntari'nin disiplinsiz hareketleri doğrulanırken oyuncuya bir ceza verildiğini fakat Ganalı ismin kafile içinde kalacağı vurgulandı."Muntari Avustralya maçı sonrasında sinirli hareketlerde bulunmuş ve takım huzurunu kaçıran bir takım disiplinsiz hareketler içinde olmuştur. Fakat Sulley Muntari halen daha Gana Milli Takımı'nın bir parçasıdır" denildi ve oyuncuya verilmiş cezanın detaylarına yer verimedi.Gana milli takımı özellikle hücumda büyük sıkıntı yaşıyor.Bu kupada attıkları 2 golde penaltıdan geldi.Gana turnuvada ilerki turlarda ise bu formuyla pek iyi sinyaller vermiyor. Gana'nın teknik direktörü Milovan Rajevac basın toplantısında, "Sadece iki penaltı golümüz var. İlerki maçlarda bunu düzeltmemiz ve penaltı dışında gol bulmamız gerekiyor." dedi.Gana'nın defans oyuncusu John Mensah'ın, Isaac Vorsah'ın yerine ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Löv'ün öğrencilerine galibiyet gerekiyor gruptan çıkabilmeleri için. Buna da güçleri var. Gana teknik direktörü Rajevac, "Almanya'nın Sırbistan'a kaybetmesi ile grupta her şey olabilir. Son maçta Almanya ile 0-0 berabere kalırsak, ben daha da mutlu olacağım." dedi.Bundan da anlaşılacağı gibi Gana kapanıp 1 puan için oynayacak, Panzerler ise saldırıp işi bitirmek isteyecekler.Zor bir karşılaşmada olacak fakat Joachim Löw'ün çalıştırdığı Almanya'ya, grupta oynayacağı son maçta güveniyorum.

Almanya Kazanır @ 1.30

Oyun düzenleri:

-Gana'nın defans oyuncusu John Mensah'ın, Isaac Vorsah'ın yerine ilk 11'de yer alması bekleniyor. Son iki maçta oyuna sonradan giren Sulley Muntari, bu defa Kwadwo Asamoah'ın yerine ilk 11'de forma giyecek.

-Almanya'dan Miroslav Klose kart cezalısı olduğu için Brezilya asıllı Cacau'nun defansta yer alması düşünülüyor.

Notlar:

-Almanya, daha önceki dünya kupalarında ilk turdaki son maçlarının hepsinde galip geldi.

-Gana, kupada mücadele eden 6 Afrika takımı arasında maç kazanan tek takım.

-İki ülkenin daha önceki karşılaşmaları:
14 Nisan 1993: Almanya 6 - Gana 1


Muhtemel 11'ler

Gana : Kingson, Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei; Annan, KP Boateng; Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan
Sakat oyuncular: Yok
Cezalı oyuncu: Yok

Almanya : Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber; Schweinsteiger, Khedira; Müller, Mesut Özil, Podolski; Cacau
Sakat oyuncular: Yok
Cezalı oyuncu: Miroslav Klose

Avustralya - Sırbistan Maç Analizi



  • Avustralya, ilk maçında Almanya’ya 4-0 mağlup olduktan sonra uzun süre 10 kişi oynadığı Gana karşılaşmasında 1-1 berabere kaldı.
  • Avustralya’da son Gana maçında kırmızı kart gören Kewell ile savunmanın önemli isimlerinden Moore cezalı.
  • Sırbistan, gruptaki ilk maçında Gana’ya kaybettikten sonra grubun en büyük favorisi olan Almanya’yı 1-0 mağlup etti.
  • Sırbistan, bu maçı kazandığı takdirde diğer karşılaşmanın sonucunu beklemeden gruptan çıkacak.
  • Avustralya’nın gruptan çıkması için kazanıp, Almanya’nın kaybetmesini bekleyecek. Ayrıca averajları kötü olduğu için +1 durumdaki Gana ile aralarındaki farkı kapatmaları gerekiyor.
  • Avustralya son 3 maçının 2'sini kaybetti (1B).
  • Avustralya'nın son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
  • Avustralya Dünya Kupasına 3. kez katılıyor. 2006 Dünya Kupası'nda grup maçlarından geçmeyi başarmıştı.
  • Avustralya Fifa Ülkeler Sıralamasında 21. sırada bulunuyor.
  • Avustralya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 29,07
  • Sırbistan son 3 maçının 2'sini kazandı (1M).
  • Sırbistan'ın son 5 maçının 4'ü ALT ve TGS 0-1 aralığında bitti.
  • Sırbistan 2003 yılına kadar FIFA ve UEFA tarafından Yugoslavya adı altında anılıyordu. Daha sonra ise 2006 yılında Sırbistan olarak anıldılar.
  • Sırbistan'ın Dünya Kupası tarihinde Yugoslavya olarak en iyi başarıları 1962 yılındaki 4.'lük.
  • Sırbistan Fifa Ülkeler Sıralamasında 19. sırada bulunuyor.
  • Sırbistan Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,48

Sırbistan milli takımı ilk maçında Gana'ya yenilerek kupada yer alan süprizlerden birine izin vermişti, ancak ikinci maçında ise turnuvaya müthiş bir başlangıç yapan Almanya'yı yenerek bu kez süprizi kendileri gerçekleştirmişti.Gruptaki son maçında ise Avustralya karşısına çıkıyorlar.Takımın tecrubeli oyuncularından İnter'li Stankoviç, Avustralya'nın oldukça mücadeleci bir ekip olduğunu, düzgün bir futbol oynadığını, ancak Kewell ile Moore'un yokluğunda, tecrübe ve kalite bakımından eksik kalacaklarını belirtti.Sırbistan Teknik Direktörü Radomir Antic kazanan takım üzerinde az da olsa oynayacak. Antic'in sahaya Almanlar karşısına çıkardığı kadrodan daha cesur bir kadro ile çıkması bekleniyor.Almanya maçında tek forvet olarak oynanan Nikola Zigic'in yanına Danko Lazovic'in ya da Marko Pantelic'in forma giymesi bekleniyor. Ayrıca sarı kart cezalısı olan Aleksandar Lukovic'in yerine defansın göbeğinde Neven Subotic'in sahaya çıkması bekleniyor.Sırbistan Teknik Direktörü Radomir Antic öncelikli olarak sarı kartlı oyuncularını D Grubu'nda Avustralya ile oynayacakları maçta dinlendirmeyi düşünüyor.Geri dörtlüsündeki oyunculara ek olarak orta sahada oynayan Zdravko Kuzmanovic ve golcü oyuncu Nikola Zigic bir sarı kart daha görürse, ikinci tura çıkmaları halinde takımlarını yalnız bırakacaklar.Antic yaptığı açıklamada, "Birçok oyuncum sarı kartlı bu yüzden daha karar vermedim. Büyük ihtimalle son anda karar vereceğim. Bir yandan Avustralya maçını kazanmamız gerek, öbür yandan bu maçta bir oyuncumu kaybedersem, ikinci turda ondan faydalanamayacağım." dedi.Orta saha oyuncusu Aleksandar Lukovic ilk maçta Gana karşısında kırmızı kart gördüğünden Almanya'yı 1-0 yendikleri maçta forma giyememişti. Lukovic'in Neven Subotic'in yerine Avustralya karşısında forma giymesi bekleniyor.Onun dışında sarı kartları bulunan Branislav Ivanovic, Nemanja Vidic ve Aleksandar Kolarov'un da Sırbistan kadrosunun yeterli derinliği olmadığından Avustralya karşısında forma giymeleri bekleniyor.Sırbistan, Avustralya karşısında hangi skorla olursa olsun kazanırsa; Gana - Almanya maçından sonuca bakmaksızın ikinci tur vizesi alacak. Sırbistan'ın Avustralya'yı yenmesi demek büyük ihtimalle Güney Afrika'daki macerasına devam etmesi anlamına gelecek.

Avustralya milli takımı ise kupaya Almanya'ya 4-0 gibi farklı bir skorla yenilerek oldukça kötü bir başlangıç yapmıştı, ikinci maçında ise öne geçtikleri maçta Gana ile berabere kaldılar.Takımın en önemli sorunlarından biride oynadıkları maçlarda eksik mücadele etmeleri.Takım, turnuvada şu ana dek oynadığı iki maçta, önce Almanya karşısında Tim Cahill ardından da Gana maçında Harry Kewell'ın kırmızı kartlarıyla maçları 10'ar kişi tamamlamıştı. Medyada sıkça çıkan, Kangurular'ın hakem kararlarına tepki göstermesi konusunda konuşan Neill, takımda böyle oyuncuların olmadığını söylerken Gana maçını örnek gösterdi ve 10 kişi kaldıkları o maçta mücadelelerini bırakmayarak galibiyeti kaçırdıklarını savundu.Son maçta Sırbistan'ı yenmesi gereken Avustralya'ya bu da yetmiyor. Almanya'nın da Gana karşısında kaybetmesi gerekiyor. Avustralya'nın teknik direktörü Pim Verbeek, "Gittiğimiz yere kadar gideceğiz. Bu maçı kazanacağız başka alternatifimiz yok. Eğer Almanya Gana'yı yenerse, Sırbistan'ı en az 4 farklı yenmemiz gerekiyor." dedi.Bu sözlerden de anlaşıldığı gibi Avustralya'nın işi epey zor.Cezası sona eren orta saha oyuncusu Tim Cahill, Gana maçında kırmızı kart gören Harry Kewell'ın yerine ilk 11'de sahaya çıkacak. Verbeek, "70 dakika 10 kişi oynadık, buna rağmen 2 veya 3 net pozisyon bulduk. Eğer bir maçı 11'e 11 oynayabilirsek daha fazla şans yakalayacağımızı biliyorum. Sırbistan'ı yenip, Gana'nın da Almanya'yı yenmesini bekleyeceğiz. Eğer Almanya Gana'yı yenerse daha çok gole ihtiyacımız olacak, ilginç bir Çarşamba olacak." ifadelerini kullandı.Bu maçta iki takıma da beraberlik yaramayacak. Sırbistan beraberlik halinde, Almanya'nın yenilmesini beklemek zorunda kalacağı için mutlak galibiyet hedefleyecek ve kazanırsa da gruptan çıkacak. Avustralya ise önce kazanıp ardından da Almanya'nın yenilmesini beklemek zorunda...

Sırbistan,Almanya'nın yenilgisi durumunda beraberlik halinde gruptan çıkar.Bu maçı kazandığı taktirde diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacaktır.Ben bu maçta Sırbistan'ın kazanarak, adını bir üst tura yazdıracağını düşünüyorum. Kaliteli hücum oyuncuları ile skora gideceklerdir.

Sırbistan Kazanır @ 1.70


Oyun düzenleri:

-Almanya maçında cezalı olduğu için oynayamayan Sırp stoper Aleksandar Lukoviç, Neven Subotiç'in yerine ilk 11'de yer alacak.

-Cezası sona eren orta saha oyuncusu Tim Cahill, Gana maçında kırmızı kart gören Harry Kewell'ın yerine ilk 11'de sahaya çıkacak.

Notlar:

-Kupada en fazla kırmızı kart gören oyuncular Avustralya takımında yer alıyor. Kewell'ın ve Cahill'in 1'er kırmızı kartı bulunuyor.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı.


Muhtemel 11'ler

Avustralya : Schwarzer, Wilkshire, Neill, Beauchamp, Chipperfield; Emerton, Culina, Holman, Valeri, Bresciano; Cahill
Sakat oyuncu: Vince Grella
Cezalı: Craig Moore, Harry Kewell

Sırbistan : Stojkovic, Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov; Krasic, Kuzmanovic, Stankovic, Jovanovic; Zigic, Lazovic
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Yok

ABD - Cezayir Maç Analizi




  • ABD, gruptaki 2 maçında İngiltere ve Slovenya ile berabere kaldı.
  • ABD, son Slovenya maçında ilk yarıyı 2-0 yenik kapamasına rağmen karşılaşmayı 2-2 tamamladı. Ayrıca oyunun son bölümlerinde 1 golleri iptal edildi.
  • Cezayir, ilk maçında Slovenya’ya yenildikten sonra, grubun en büyük favorisi İngiltere ile golsüz berabere kaldı.
  • Cezayir’in gruptaki 2 maçı “0-1” gol aralığında bitti.
  • ABD’de son Slovenya karşılaşmasında takımının ilk golünü kaydeden Donovan, maçın adamı seçildi.
  • ABD, Slovenya maçında rakip kaleye 14 şut çekti.
  • ABD kazanırsa kesin olarak gruptan çıkacak. İngiltere Slovenya’ya yenilirse ya da düşük skorlu bir beraberlik alırsa 1 puan da yetecek. Cezayir’in ise yine matematiksel olarak gruptan çıkma şansı sürüyor ve mutlaka galip gelmeleri gerekiyor.
  • Cezayir de kazanırsa gruptan çıkabilir. Eğer İngiltere 2 farklı kazanırsa onlara 1-0'lık sonuç yetiyor. Ya da diğer maç berabere biterse veya Slovenya kazanırsa her türlü galibiyet onları bir üst tura taşıyacak.
  • ABD son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
  • ABD'nin gruptaki 2 maçıda berabere bitti.
  • ABD'nin son 9 maçının 8'i ÜST bitti.
  • ABD 1930'da Dünya Kupası'nda 3.'lük elde etmişti.
  • ABD Fifa Ülkeler sıralamasında 14. sırada bulunuyor.
  • ABD Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,32
  • Cezayir'in grupta golü ve galibiyeti yok.
  • Cezayir son 9 maçının 6'sını kaybetti (2G-1B).
  • Cezayir'in son 3 maçı ALT ve TGS 2-3 aralığında bitti.
  • Cezayir Dünya Kupası'na 3. kez katılıyor. Daha önce katıldıkları 2 Dünya Kupasında hiç grup maçlarını geçemediler.
  • Cezayir Fifa Ülkeler Sıralamasında 28. sırada bulunuyor.
  • Cezayir Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,74

Dünya Kupasına Robert Green'nin sayesinde puanla başlayan ABD, İkinci maçında ise 2-0 geriye düşmesine rağmen Slovenya'dan puan almasını başardı.Özellikle yedikleri golün ardından Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı rakip kalede oldukça net pozisyonlar yakaladı. İlk yarıda önemli gol pozisyonları bulmasına rağmen gol bulamayan ABD, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 49. dakikasında Donovan farkı bire indirdi.Donovan'ın golünün ardından ataklarını iyice sıklaştıran ABD takımı, karşılaşmanın son 7 dakikasına girilirken beraberlik golünü buldu. ABD takımının 86. dakikada attığı bir gol geçerlilik kazanmadı.ABD, 1950 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk turdaki tüm son maçlarını kaybetti. ABD'li forvet Robbie Findley, cezalı olduğu için maçta forma giymeyecek. Teknik direktör Bob Bradley, Jose Torres'in yerine, ilk 11'de Maurice Edu'yu sahaya sürecek.ABD, Cezayir karşısından galibiyetle ayrılırsa diğer maçın sonucuna bakmaksızın gruptan bir üst tura çıkacak. İngiltere Slovenya'ya kaybeder ya da en az 2 farklı skorla mağlup olursa ABD'ye 1 puan bile yetecek.

Cezayir milli takımı ise gruptaki ilk maçında Slovenya karşısında rakibiyle iyi mücadele etti ancak kaleci hatası onların puansız başlamasına sebep oldu.İkinci maçında da favorilerden biri olan İngiltere karşısında yine iyi mücadele ettiler ve hata yapmayarak 1 puan almayı başardılar ve umutlarını son maça taşıdılar.Cezayir'in İngiltere karşısındaki iyi futbolunda Ziani, Belhadj ve Yebda'nın hareketli oyunları çok etkili oldu. Ön alanda rakibe baskı yapan Cezayir, tek toplar ve hareketli oyun yapısıyla İngiltere'yi çok zorladı. Özellikle Ziani, takımın liderlik rolünü üstlenirken yaptığı klas hareketler ve attığı çalımlarla yıldızlaştı.Galibiyet için sürekli hücumu düşünen Cezayirli oyuncular, ortaya koydukları futbolla takdir topladılar. Savunmada neredeyse hiç hata yapmayan Arap takımı, hücumda kullandığı son toplarda biraz daha dikkatli olabilseydi sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Cezayir'in, İngiltere maçındaki kadroyla sahaya çıkması bekleniyor. Cezayir, 1982 Dünya Kupası'nda ilk turda iki maç kazanan ilk Afrika takımı olmuştu.Cezayir, hazırlık maçları dahil olmak üzere, son 6 maçında sadece bir kez gol attı. Tek sıkıntılarıda zaten skor üretmek olsa gerek.Grupta ABD kadar Cezayir'in de şansı var. Şayet Cezayir, ABD'yi mağlup eder; İngiltere de Slovenya'yı 2 farklı mağlup ederse Cezayir bir üst tura çıkacak. Bir diğer ihtimal de; İngiltere - Slovenya maçında Slovenya kazanacak; Cezayir, ABD'yi yenecek ve bir üst tura çıkacak.

İki takım içinde galibiyet şart gibi.Ama yapacakları hatanın telafisi olmayacağı için en azından ilk yarı iki takımdan atak bir oyun beklemiyorum.Dolayısıyla ilk yarı beraberlik bahisi değerlendirilebilir.ABD kadro kalitesi bakımından rakibinden üstün. Turnuvada henüz gol atamayan Cezayir'i Landon Donovan önderliğindeki ABD'nin yeneceğini düşünüyorum.

İlk Yarı Berabere Biter > 1.85
ABD Kazanır @ 1.70


Oyun düzenleri:

-ABD'li forvet Robbie Findley, cezalı olduğu için maçta forma giymeyecek. Teknik direktör Bob Bradley, Jose Torres'in yerine, ilk 11'de Maurice Edu'yu sahaya sürecek.

-Cezayir'in, İngiltere maçındaki kadroyla sahaya çıkması bekleniyor.

Notlar:

-Cezayir, ABD'nin 28 dünya kupası maçında karşılaştığı ikinci Afrika takımı. ABD, 2006 yılında Gana'ya 2-1 yenilmişti.

-ABD, 1950 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk turdaki tüm son maçlarını kaybetti.

-Cezayir, 1982 Dünya Kupası'nda ilk turda iki maç kazanan ilk Afrika takımı oldu.

-Cezayir, hazırlık maçları dahil olmak üzere, son 6 maçında sadece bir kez gol attı.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı.


Muhtemel 11'ler

ABD: 1-Tim Howard; 6-Steve Cherundolo, 15-Jay DeMerit, 12-Jonathan Bornstein, 3-Carlos Bocanegra; 10-Landon Donovan, 4-Michael Bradley, 19-Maurice Edu, 8-Clint Dempsey; 17-Jozy Altidore, 9-Hercules Gomez.
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Yok

Cezayir: 23-Rais Ouheb Mbouli; 2-Majid Bougherra, 5-Rafik Halliche, 4-Antar Yahia, 3-Nader Belhadj, 21-Fouad Kadir, 19-Hassan Yebda, 8-Medhi Lacen, 15-Karim Ziani, 11-Rafik Djebbour, 13-Karim Matmour.
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Robbie Findley

Slovenya - İngiltere Maç Analizi



  • Slovenya, gruptaki ilk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
  • İngiltere, grupta oynadığı 2 maçta da berabere kaldı.
  • ABD maçında rakibiyle çarpışarak sakatlanan Slovenyalı golcü Nejc Pecnik turnuvayı kapattı.
  • İngiltere, Dünya Kupası'nda 13.kez mücadele ediyor.
  • İngiltere'nin, Dünya Kupası'ndaki tek şampiyonluğu 1966 yılında kendi ülkelerinde düzenledikleri turnuva.
  • İngiltere’de, sakatlıklarının uzun sürmesi beklenen Beckham ve Ferdinand daha önce kadrodan çıkarılmıştı.
  • İngiltere'nin gruptan çıkması için Slovenya'yı yenmesi gerekiyor. Beraberlik halinde eğer ABD-Cezayir maçı da berabere biterse şansları olacak. Örneğin o maç 0-0 biterse İngiltere'nin en az 3-3'lük bir beraberlik alması lazım. Eğer ABD-Cezayir 0-0, İngiltere-Slovenya da 2-2 biterse o zaman 2. tura çıkacak olan takım kurayla belirlenecek.
  • Slovenya'ya İngiltere karşısında beraberlik yetiyor. Diğer maçta ABD, Cezayir'i yenemezse yenilseler bile son 16'ya kalacaklar.
  • İngiltere'nin, Slovenya ile çarşamba günü gruptan çıkmak için oynayacağı hayati maç öncesi, savunmada King'in sakat, Carragher'ın cezalı oluşu Capello'yu o mevkide Upson'ı seçmeye yöneltti.
  • Slovenya 4 puanla grupta lider durumda.
  • Slovenya son 5 maçının 4'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Slovenya'nın son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
  • Slovenya Dünya Kupası'na 2. kez katılıyor. 2002'de Japonya-G.Kore ortaklığındaki turnuvaya katılmışlar ve grup maçlarında elenmişleri.
  • Slovenya Fifa Ülkeler Sıralamasında 31. sırada bulunuyorlar.
  • Slovenya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,22
  • İngiltere'nin grupta 2 maçıda berabere bitti.
  • İngiltere son 5 maçını kaybetmedi (3G-2B).
  • İngiltere'nin son 8 maçının 4'ü ALT, 4'ü ÜST bitti.
  • İngiltere 13. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1 kez Dünya Kupası'nı kazandılar (1966).
  • İngiltere sadece 1950 İsviçre ve 1958 İsveç turnuvalarında ilk turda elendi.
  • İngiltere Fifa Ülkeler sıralamasında 9. sırada bulunuyor.
  • İngiltere Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,98
  • 2009 Yılında hazırlık maçı oynayan iki ekibin mücadelesinde kazanan taraf İngiltere olmuştu.

Dünya Kupasına Cezayir'i 1-0 yenerek başlayan Slovenya Milli takımı, ikinci maçında ise 2-0 öne geçtiği ABD karşısında 1 puana razı oldu. C Grubunda lider durumda bulunan Slovenya , son maçında ise favori takımlardan biri olmasına rağmen beklenenin aksine kötü bir başlangıç yapan İngiltere ile karşılaşıyor.ABD maçında rakip kalede çok pozisyon bulan ancak kalesinde de bir hayli pozisyon veren Slovenya zevkli bir maç izletti.Uzak mesefaden atılan golle öne geçmiş ardından kontra ataktan attıkları golle farkı 2'ye çıkarmışlardı.Ancak bu skordan sonra kalesinde ciddi pozisyonlar verdiler.Özellikle ikinci yarıda sahasına hapis olan Slovenya , Donovan ve Bradley'in şutlarına engel olamadı maç 2-2 sona erdi.Slovenya 2-0'ın rehavetine kapılınca 1 puana razı oldu. Ancak İngiltere karşısında aynı hataları yaparlarsa, kazanmaya muhtaç olan rakibi karşısında ezilebilirler.Slovenya Teknik Direktörü Matjaz Kek'in, ABD maçındaki kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Yedek forvet Nejc Pecnik, ayak bileğindeki kırık nedeniyle kupanın geri kalan maçlarında forma giyemeyecek.Slovenya'nın İngiltere karşısında alacağı beraberlik ikinci tur için yeterli olacak.

İngiltere milli takımı ise favorilerden biri olmasına rağmen tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor.Oynadığı maçlarda ABD ile 1-1 , kupanın en zayıf takımlarından biri olan Cezayir'lede golsüz berabere kalmışlardı.Fabio Capello yönetiminde İngitere Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda istenilen performansı sergileyememesi İngiliz taraftarları huzursuz ederken, futbol federasyonunun da Slovenya maçında alınacak kötü bir sonucun ardından tecrübeli teknik adamın görevine son verebileceği ifade edildi. İngiltere için olduğu kadar olmasada onun içinde oldukça önemli bir maç Slovenya maçı.İyi çalıştıklarının altını çizen İtalyan teknik adam, "Sıkı çalışıyoruz. Önemli olan da bu. Her sabah aynaya baktığımda kendime iyi çalışıp çalışmadığımızı soruyorum. Cevap çalışıyoruz oluyor" dedi. Tüm eleştirileri kabul ettiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Sonuç ne olacak bilmiyorum ama umarım iyi olur" şeklinde konuştu.Oyunu hızlı oynayamadıklarını ifade eden İtalyan çalıştırıcı, "Oyun içinde neden hızlı olamadığımızı anlamıyorum. Ritmimizi arttıramıyoruz, gerçekten çok yavaşız. Dünya Kupası'ndaysanız koşmadan, pres yapmadan ve mücadele etmeden farklılık yaratamazsınız" diyerek sözlerini tamamladı.Galibiyet hedefleyen İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello, Slovenya karşısında taktik değişikliğine gitmeyi planlıyor. Matthew Upson, cezalı Jamie
Carragher'in yerine defansta oynayacak.Daha önceki dünya kupalarında, İngiltere ilk turdaki son maçının sadece birini kaybetti. (1950 Dünya Kupası: İspanya-İngiltere 1-0). İngiltere, Slovenya'yı mağlup ettiği takdirde ABD - Cezayir arasındaki maçının sonuca bakmaksızın bir üst tura yükselecek.Beraberlik halinde ise, ABD'nin yenilmesini beklemek zorunda.Çünkü İngiltere ile aynı puan ve averajı olan ABD, attığı gol sayısı fazla olması nedeniyle küçük bir avantaja sahip.

İngiltere'nin başında Capello gibi bir teknik direktör var vu bu durumlardan nasıl kurtulacağını herkesten çok iyi biliyor.İngiltere takımı klas ve sonucu her an değiştirecek oyunculardan kurulu.Slovenya takımı hem ABD hem de Cezayir maçlarında iyi görüntü vardı ve takım oyunu konusunda başarılı bir ekip ama İngilizler galibiyete bu kadar mecburken bu maçı bırakmazlar.

İngiltere kazanır.



Oyun düzenleri:

-Slovenya Teknik Direktörü Matjaz Kek'in, ABD maçındaki kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Yedek forvet Nejc Pecnik, ayak bileğindeki kırık nedeniyle kupanın geri kalan maçlarında forma giyemeyecek.

-Galibiyet hedefleyen İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello, Slovenya karşısında taktik değişikliğine gitmeyi planlıyor. Matthew Upson, cezalı Jamie Carragher'in yerine defansta oynayacak.

Notlar:

-Daha önceki dünya kupalarında, İngiltere ilk turdaki son maçının sadece birini kaybetti. (1950 Dünya Kupası: İspanya-İngiltere 1-0)

-İki ülkenin daha önceki karşılaşmaları:

5 Eylül 2009 : İngiltere 2 - Slovenya 1


Muhtemel 11'ler

Slovenya: 1-Samir Handanovic; 2-Miso Brecko, 4-Marko Suler, 5-Bostjan Cesar, 13-Bojan Jokic; 10-Valter Birsa, 8-Robert Koren, 18-Aleksandar Radosavljevic, 17-Andraz Kirm; 9-Zlatan Ljubijankic, 11-Milivoje Novakovic.
Sakat oyuncu: Nejc Pecnik
Cezalı: Yok

İngiltere: 1-David James; 2-Glen Johnson, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 16-James Milner, 4-Steven Gerrard, 8-Frank Lampard, 14-Gareth Barry; 19-Jermain Defoe, 10-Wayne Rooney.
Sakat oyuncu: Ledley King
Cezalı oyuncu: Jamie Carragher