23 Haziran 2010 Çarşamba

Slovenya - İngiltere Maç Analizi



  • Slovenya, gruptaki ilk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
  • İngiltere, grupta oynadığı 2 maçta da berabere kaldı.
  • ABD maçında rakibiyle çarpışarak sakatlanan Slovenyalı golcü Nejc Pecnik turnuvayı kapattı.
  • İngiltere, Dünya Kupası'nda 13.kez mücadele ediyor.
  • İngiltere'nin, Dünya Kupası'ndaki tek şampiyonluğu 1966 yılında kendi ülkelerinde düzenledikleri turnuva.
  • İngiltere’de, sakatlıklarının uzun sürmesi beklenen Beckham ve Ferdinand daha önce kadrodan çıkarılmıştı.
  • İngiltere'nin gruptan çıkması için Slovenya'yı yenmesi gerekiyor. Beraberlik halinde eğer ABD-Cezayir maçı da berabere biterse şansları olacak. Örneğin o maç 0-0 biterse İngiltere'nin en az 3-3'lük bir beraberlik alması lazım. Eğer ABD-Cezayir 0-0, İngiltere-Slovenya da 2-2 biterse o zaman 2. tura çıkacak olan takım kurayla belirlenecek.
  • Slovenya'ya İngiltere karşısında beraberlik yetiyor. Diğer maçta ABD, Cezayir'i yenemezse yenilseler bile son 16'ya kalacaklar.
  • İngiltere'nin, Slovenya ile çarşamba günü gruptan çıkmak için oynayacağı hayati maç öncesi, savunmada King'in sakat, Carragher'ın cezalı oluşu Capello'yu o mevkide Upson'ı seçmeye yöneltti.
  • Slovenya 4 puanla grupta lider durumda.
  • Slovenya son 5 maçının 4'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Slovenya'nın son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
  • Slovenya Dünya Kupası'na 2. kez katılıyor. 2002'de Japonya-G.Kore ortaklığındaki turnuvaya katılmışlar ve grup maçlarında elenmişleri.
  • Slovenya Fifa Ülkeler Sıralamasında 31. sırada bulunuyorlar.
  • Slovenya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,22
  • İngiltere'nin grupta 2 maçıda berabere bitti.
  • İngiltere son 5 maçını kaybetmedi (3G-2B).
  • İngiltere'nin son 8 maçının 4'ü ALT, 4'ü ÜST bitti.
  • İngiltere 13. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1 kez Dünya Kupası'nı kazandılar (1966).
  • İngiltere sadece 1950 İsviçre ve 1958 İsveç turnuvalarında ilk turda elendi.
  • İngiltere Fifa Ülkeler sıralamasında 9. sırada bulunuyor.
  • İngiltere Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,98
  • 2009 Yılında hazırlık maçı oynayan iki ekibin mücadelesinde kazanan taraf İngiltere olmuştu.

Dünya Kupasına Cezayir'i 1-0 yenerek başlayan Slovenya Milli takımı, ikinci maçında ise 2-0 öne geçtiği ABD karşısında 1 puana razı oldu. C Grubunda lider durumda bulunan Slovenya , son maçında ise favori takımlardan biri olmasına rağmen beklenenin aksine kötü bir başlangıç yapan İngiltere ile karşılaşıyor.ABD maçında rakip kalede çok pozisyon bulan ancak kalesinde de bir hayli pozisyon veren Slovenya zevkli bir maç izletti.Uzak mesefaden atılan golle öne geçmiş ardından kontra ataktan attıkları golle farkı 2'ye çıkarmışlardı.Ancak bu skordan sonra kalesinde ciddi pozisyonlar verdiler.Özellikle ikinci yarıda sahasına hapis olan Slovenya , Donovan ve Bradley'in şutlarına engel olamadı maç 2-2 sona erdi.Slovenya 2-0'ın rehavetine kapılınca 1 puana razı oldu. Ancak İngiltere karşısında aynı hataları yaparlarsa, kazanmaya muhtaç olan rakibi karşısında ezilebilirler.Slovenya Teknik Direktörü Matjaz Kek'in, ABD maçındaki kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Yedek forvet Nejc Pecnik, ayak bileğindeki kırık nedeniyle kupanın geri kalan maçlarında forma giyemeyecek.Slovenya'nın İngiltere karşısında alacağı beraberlik ikinci tur için yeterli olacak.

İngiltere milli takımı ise favorilerden biri olmasına rağmen tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor.Oynadığı maçlarda ABD ile 1-1 , kupanın en zayıf takımlarından biri olan Cezayir'lede golsüz berabere kalmışlardı.Fabio Capello yönetiminde İngitere Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda istenilen performansı sergileyememesi İngiliz taraftarları huzursuz ederken, futbol federasyonunun da Slovenya maçında alınacak kötü bir sonucun ardından tecrübeli teknik adamın görevine son verebileceği ifade edildi. İngiltere için olduğu kadar olmasada onun içinde oldukça önemli bir maç Slovenya maçı.İyi çalıştıklarının altını çizen İtalyan teknik adam, "Sıkı çalışıyoruz. Önemli olan da bu. Her sabah aynaya baktığımda kendime iyi çalışıp çalışmadığımızı soruyorum. Cevap çalışıyoruz oluyor" dedi. Tüm eleştirileri kabul ettiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Sonuç ne olacak bilmiyorum ama umarım iyi olur" şeklinde konuştu.Oyunu hızlı oynayamadıklarını ifade eden İtalyan çalıştırıcı, "Oyun içinde neden hızlı olamadığımızı anlamıyorum. Ritmimizi arttıramıyoruz, gerçekten çok yavaşız. Dünya Kupası'ndaysanız koşmadan, pres yapmadan ve mücadele etmeden farklılık yaratamazsınız" diyerek sözlerini tamamladı.Galibiyet hedefleyen İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello, Slovenya karşısında taktik değişikliğine gitmeyi planlıyor. Matthew Upson, cezalı Jamie
Carragher'in yerine defansta oynayacak.Daha önceki dünya kupalarında, İngiltere ilk turdaki son maçının sadece birini kaybetti. (1950 Dünya Kupası: İspanya-İngiltere 1-0). İngiltere, Slovenya'yı mağlup ettiği takdirde ABD - Cezayir arasındaki maçının sonuca bakmaksızın bir üst tura yükselecek.Beraberlik halinde ise, ABD'nin yenilmesini beklemek zorunda.Çünkü İngiltere ile aynı puan ve averajı olan ABD, attığı gol sayısı fazla olması nedeniyle küçük bir avantaja sahip.

İngiltere'nin başında Capello gibi bir teknik direktör var vu bu durumlardan nasıl kurtulacağını herkesten çok iyi biliyor.İngiltere takımı klas ve sonucu her an değiştirecek oyunculardan kurulu.Slovenya takımı hem ABD hem de Cezayir maçlarında iyi görüntü vardı ve takım oyunu konusunda başarılı bir ekip ama İngilizler galibiyete bu kadar mecburken bu maçı bırakmazlar.

İngiltere kazanır.



Oyun düzenleri:

-Slovenya Teknik Direktörü Matjaz Kek'in, ABD maçındaki kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Yedek forvet Nejc Pecnik, ayak bileğindeki kırık nedeniyle kupanın geri kalan maçlarında forma giyemeyecek.

-Galibiyet hedefleyen İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello, Slovenya karşısında taktik değişikliğine gitmeyi planlıyor. Matthew Upson, cezalı Jamie Carragher'in yerine defansta oynayacak.

Notlar:

-Daha önceki dünya kupalarında, İngiltere ilk turdaki son maçının sadece birini kaybetti. (1950 Dünya Kupası: İspanya-İngiltere 1-0)

-İki ülkenin daha önceki karşılaşmaları:

5 Eylül 2009 : İngiltere 2 - Slovenya 1


Muhtemel 11'ler

Slovenya: 1-Samir Handanovic; 2-Miso Brecko, 4-Marko Suler, 5-Bostjan Cesar, 13-Bojan Jokic; 10-Valter Birsa, 8-Robert Koren, 18-Aleksandar Radosavljevic, 17-Andraz Kirm; 9-Zlatan Ljubijankic, 11-Milivoje Novakovic.
Sakat oyuncu: Nejc Pecnik
Cezalı: Yok

İngiltere: 1-David James; 2-Glen Johnson, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 16-James Milner, 4-Steven Gerrard, 8-Frank Lampard, 14-Gareth Barry; 19-Jermain Defoe, 10-Wayne Rooney.
Sakat oyuncu: Ledley King
Cezalı oyuncu: Jamie Carragher

0 yorum:

Yorum Gönder