22 Haziran 2010 Salı

Yunanistan - Arjantin Maç Analizi



  • Yunanistan, gruptaki ilk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • Yunanistan’ın matematiksel olarak gruptan çıkma şansı devam ediyor. Fakat diğer maçın sonucu da gruptaki kaderlerini etkileyecek.
  • Yunanistan, Nijerya’yı 2-1 yendiği maçta tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda gol atma başarısı gösterdi.
  • Arjantin, grupta ilk 2 maçını da kazandı.
  • Arjantin, gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Beraberlik ya da galibiyet halinde ise grubu lider bitirmeyi garantileyecekler.
  • Arjantin teknik direktörü Maradona, rotasyona gideceğini açıkladı. Ağırlıklı olarak pek forma şansı bulamayan isimlerin görev alması bekleniyor.
  • Arjantin, daha önce Dünya Kupası'nı 1978 ve 1986 yıllarında olmak üzere 2 kez kazandı.
  • Yunanistan son 5 maçta 1 kez kazandı (1B-3M).
  • Yunanistan'ın son 5 maçının 4'ü TGS 2-3 aralığında bitti.
  • Yunanistan 2. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1994'de ABD'de yapılan kupada ilk turda elenmişlerdi.
  • Yunanistan Fifa Ülkeler Sıralamasında 13. sırada bulunuyor.
  • Yunanistan Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,13
  • Arjantin grubunda lider durumda ve gruptan çıkmayı garantiledi.
  • Arjantin son 7 maçını kazandı.
  • Arjantin son 5 maçta sadece 1 gol yedi.
  • Arjantin'in son 8 maçının 6'sı ÜST bitti.
  • Arjantin 14. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1978 ve 1986 yıllarında Dünya Kupası'nı kazandılar. 2 kez ise finalde kaybettiler.
  • Arjantin Fifa Ülkeler Sıralamasında 8. sırada bulunuyor.
  • Arjantin Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,67
  • Arjantin 1994 Dünya Kupası'nda Yunanistan'ı 4-0 yendi.

2010 Dünya kupasının favori takımlarından biri olan ve beklendiği gibi iddaalı bir başlangıç yapan Arjantin, ilk maçında Nijerya'yı 1-0 yenmiş , ikinci maçında ise Güney Kore'yi 4-1 yenerek topladığı 6 puanla gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemişlerdi.Teknik direktör Diego Maradona maç öncesi yapılan basın toplantısında Messi'nin dinlendirebileceği yönünde yapılan tahminlere karşı: "Messi oynayacak, çünkü o her zaman oynamayı seviyor, ben de bunu seviyorum" dedi. Maradona bir takım oyuncularını dinlendirmeyi düşündüğünü söylese de buna Leo kalitesindeki bir oyuncunun dahil olamayacağını, insanların onu beklediğini de sözlerine ekledi.Diego Armando Maradona'nın 4-1'lik Güney Kore galibiyetinde tercih ettiği 11'de 8 değişiklik yapması beklenirken Javier Mascherano'nun yokluğunda takımın en tecrübeli futbolcularından biri olan 35 yaşındaki Juan Sebastian Veron'nun ,Yunanistan maçında sahadaki yerini alabileceği belirtildi. ilk 11'de oynama şansı bulan Maxi Rodriguez'in deneyimli futbolcunun düzelmesinin ardından tekrar yedek kulübesine çekileceği belirtildi. Yunanistan sınavı öncesi ise değişiklikler kapıda. Bek oyuncusu Jonas Gutierrez sakat, Mascherano ve Gabriel Heinze ile birlikte forvetler Carlos Tevez ile Gonzalo Higuain'in Yunanistan maçında yedek kulübesinde olması bekleniyor. Sergio Aguero ve Diego Milito ise 11'e dönüş yapacaklar.B Grubu'nda iki maçta aldığı 6 puanla ve +4 averajla lider durumda bulunan Arjantin'in 2.tur vizesi alamama durumu Yunanistan'a 5 farklı yenilmesi ve Güney Kore'nin Nijerya'yı son maçta en az iki farklı mağlup etmesi durumunda olacak.Bu nedenle Arjantin çok büyük şekilde avantajlı durumda.

Euro 2004 şampiyonu Yunanistan ise İlk maçında Güney Kore'ye 2-0 yenilmiş ve ikinci maçında ise Afrika temsilcilerinden Nijerya'yı 2-1 yenerek umutlanmıştı.İlk maçta olduğu gibi ikinci maçta da fazla göz dolduramayan Yunanistan, gruptaki son maçına, galibiyete ihtiyaç duymasına rağmen, bilindik savunma taktiğiyle çıkacak. Yunanistan'da savunma oyuncusu Vasilis Torosidis ve kaptan Giorgos Karagounis maça ilk 11'de çıkabilecek. Yunan ekibinin müsabakaya, Nijerya maçının kadrosuyla çıkması bekleniyor. Yunanistan -1 averaj, ancak gol eksiğiyle 3. sırada yer alıyor. Dolayısıyla Nijerya'nın Güney Kore'yi farklı yenmesi durumunda, Arjantin'e mağlup olsa dahi Yunanistan'ın gruptan çıkma şansı bulunuyor.Yunanistan'ın orta saha oyuncularından Thanasis Prittas, B grubunun son maçında karşılaşacakları Arjantin'in savunmasının, hücum hattı kadar kaliteli olmadığını ve sürpriz yapabileceklerini söyledi.Prittas, düzenlediği basın toplantısında, ''Arjantin'in en güçlü olduğu mevki forvet hattı. Bence savunmaları o kadar iyi değil. Messi'ye gelince, onu Barça'da da milli takımda da kimse durduramaz. Onu marke eden oyuncuya diğer oyuncuların yardım etmesi lazım. Takım oyunu oynamamız lazım'' dedi.Yunanistan ile Arjantin tarihlerinde sadece bir kez karşılaştı ve Maradona, 4-0 Arjantin'in galibiyetiyle biten bu maçta kariyerinin son golünü attı.

Diego Maradona'nın talebeleri iyi bir hava yakaladı. Yedek külübesinden birçok oyuncu yer alacak bu maçta, ancak bu oyuncuların kalitesi de belli ve kendini göstermek için ekstra çaba harcayacaklardır. Yunanistan'ın gücü sınırlı, direnebileceklerini sanmıyorum. Arjantin kazanır.Ayrıca ilk iki maçta müthiş bir performans sergilemesine rağmen gole ulaşamayan Messi'den bu maçta gol bekliyorum.

Arjantin Kazanır
Lionel Messi Gol Atar


Oyun Düzeni:
- Arjantin'de cezalı duruma düşen Jonas Gutierrez'in yerine savunmada Nicolas Otamendi görev alacak.
- Maradona'nın, Carlos Tevez ile Gonzalo Higuain'i dinlendirmesi ve bu iki futbolcunun yerine Sergio Aguero ile Diego Milito'yu oynatması bekleniyor.
- Yunanistan'ın, müsabakaya, Nijerya maçının kadrosuyla çıkacağı belirtiliyor.

Notlar:
- Yunanistan ile Arjantin tarihlerinde sadece bir kez karşılaştı ve Maradona, 4-0 Arjantin'in galibiyetiyle biten bu maçta kariyerinin son golünü attı.


Yunanistan (4-3-3) ; Alexandros Tzorvas ,Loukas Vyntra ,Giourkas Seitaridis,Vassilis Torosidis,Sotiris Kyrgiakos,Christos Patsatzoglou ,Giorgos Karagounis ,Kostas Katsouranis,Giorgos Samaras,Dimitris Salpingidis,Fanis Gekas
Teknik Direktör: Otto Rehhagel

Arjantin (4-3-3) ; Sergio Romero,Nicolas Otamendi,Martin Demichelis,Nicolas Burdisso,Clemente Rodriguez,Maxi Rodriguez,Mario Bolatti,Juan S Veron,Lionel Messi,Diego Milito,Sergio Aguero
Teknik Direktör: Diego Maradona

0 yorum:

Yorum Gönder