25 Haziran 2010 Cuma

Şili - İspanya MAÇ ANALİZİ


  • Şili, grupta oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Ayrıca bu maçlarda kalelerinde gol görmediler.
  • Şili'ye grup liderliği için beraberlik kesin olarak yetiyor. Yenilgi halinde ise diğer maçın sonucunu bekleyecekler.
  • İspanya, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • İspanya, kazandığı taktirde kesin olarak gruptan çıkacak. İsviçre'den aynı veya 1 fazla fark atarlarsa da grup lideri olacaklar. Beraberlik halinde ise İsviçre'nin puan kaybetmesini bekleyecekler.
  • Aralarındaki 7 maçın 6'sını İspanya kazandı, diğeri berabere bitti.
  • İspanya son 40 milli maçın 38'sini kazandı.
  • Ancak Dünya kupalarında Güney Amerika takımlarına karşı 12 maçın 4'ünü kazanabildiler.
  • Şili son 5 maçını gol yemeden kazandı.
  • Şili son 8 maçında sadece 1 gol yedi.
  • Şili turnuvadaki 2 maçınıda 1-0'lık skorlar ile kazandı.
  • Şili'nin son 8 maçının 6'sı ALT bitti.
  • Şili 7. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1966 Dünya Kupası'nda 3.'lük elde etmişlerdi.
  • Şili Fifa Ülkeler Sıralamasında 15. sırada bulunuyor.
  • Şili Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,41
  • İspanya son 14 maçının 13'ünü kazandı (1M).
  • İspanya son 4 maçında sadece 1 gol yedi.
  • İspanya'nın son 4 maçının 3'ü ALT bitti.
  • İspanya 13. kez Dünya Kupası'na katılıyor.
  • İspanya tarihinde hiç Dünya Kupası kazanamadı. En büyük başarısı 1950 yılında turnuvayı 4. bitirmesi.
  • İspanya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,41
  • İspanya ile Şili 4 kez karşılaştı. İspanya 3 kez kazanırken, Şili 1 kez kazandı.
  • İspanya ile Şili arasındaki 4 maçın 3'ü TGS 2-3 aralığında bitti.

Şili milli takımı , 2010 Dünya kupasınde benim en çok beğendiğim takım diyebilirim.Sürekli ofansif oynuyolar ve çok gol pozisyonuna giriyorlar.Bunun yanı sıra savunma güvenliğinide elden bırakmıyorlar.Oynadıkları iki maçta Honduras ve İspanya'yı yene İsviçre'yi 1-0'lık skorlarla yenselerde bu maçlarda çok daha farklı galibiyetler elde edebilirlerde son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilselerdi. Özellike Alexis Sanchez, Mark Gonzales, Fernendez ve Juan Beausejour ilerde oldukça etkililer. Takımın en önemli Silahı olan Humberto Suazo ise henüz varlık gösteremedi ve patlamaya açık bir isim.Bunun yanı sıra savunmada yer almasına rağmen sık sık ilerde gördüğümüz İsla'da rakip kalede tehlikeler yaratabilen bir isim.H Grubu'nda final maçlarının oynanacağı Cuma günü için bir değerlendirme yapan Gonzalez karşılaşacakları İspanya için "Dünya Kupası'nın en tehlikeli takımı" ifadesini kullandı.Gonzalez "İlk iki maç sonundaki durumları elbette hepimizi şaşırttı ama bu karşımızda başka bir İspanya var anlamına gelmez. Bireysel olarak da, takım olarak da çok güçlü ve bizim için bir şeyleri zorlaştırabilecek bir takım" dedi.FIFA istatistiklerine göre Şili İspanya ve Arjantin'den sonra kaleye en fazla şut atan takım konumunda yer alıyor. Şili gruptaki 2 maç sonunda rakip kaleye tam 40 şut çekmiş.Ancak sadece 2 gol bulamaları işte bir kez daha son vuruşlarda yetersiz olduklarını gözler önüne seriyor.Marcelo Bielsa'nın ekibi maça 3 forvetle başlarken, bu oyun anlayışın bugün Pretoria'da İspanya önünde de göstermesi bekleniyor."Çok çalıştık, işimizi şansa bırakmak istemiyoruz" diyen Bravo'nun düşüncelerine katılan defans oyuncusu Waldo Ponce ise, "Asla oyun anlayışımızı değiştirmeyeceğiz. Dostça oynayacağız. Hocamız bize asla beraberlik için oynayın demez. Çünkü bu bizim oyun karakterimize uymaz." dedi.
Şili İspanya'yı yener ya da berabere kalırsa son 16'ya kalacak. Şili eğer İspanya'ya kaybederse, gruptan çıkıp çıkamayacağı H Grubu'nun diğer maçı olan İsviçre-Honduras karşılaşmasından çıkacak sonuca bağlı olacak.Şili'nin yarın yapacağı maçla Güney Amerika takımları, dünya kupalarında 300. kez sahaya çıkmış olacak. Bir üst tura çıkmak için sadece beraberliğe ihtiyacı olan Şili'de ise bu önemli karşılaşma öncesi ilk iki karşılaşmada iyi bir performans sergileyen Carlos Carmona ile oyun kurucu Matias Fernandez olmak üzere iki önemli eksik bulunuyor.Carmona'nın yerine Rodrigo Millar sahada yer alacak olurken, Fernandez'in yerine de Humberto Suazo'nun arkasında Jorge Valdivia'nın oynaması bekleniyor.

2008 Avrupa Şampiyonu İspanya ise turnuvaya şok İsviçre mağlubiyetiyle başlamıştı ancak sonrasında Honduras'ı 2-0 yenerek ikinci bir süprize yer vermediler. Aslında çok daha farklı bir galibiyet elde edebilirlerdi ancak özellikle Villa 2 gol atmasına rağmen birçok pozisyonuda değerlendiremedi. Aynı şekilde Torres'de bekleneni veremeyen isimlerden birisiydi.Torres performansıyla ilgili olarak maçtan sonra yaptığı açıklamada Jabulani'ye yükledi. Sakatlıktan yeni kurtulan ve ilk 11'de sahaya çıkan Torres, ''Kendi adıma konuşmam gerekirse, maçta forma giymekten ötürü çok mutlu oldum. Ancak Jabulani ile daha fazla pratik yapmamız gerekiyor. Topla sıkıntı yaşıyoruz'' dedi .Sakatlığının geçmesine rağmen Honduras maçında kenarda oturtulan yıldız oyuncu Andres Iniesta'nın bu maçta forma giymesi bekleniyor. İspanya'nın pas alış-verişlerinde ve hücuma hızlı çıkmasında etkin bir rol oynayan Iniesta'nın 11'e dönmesi de İspanya'nın gruptan çıkma şansını kuşkusuz ki daha da yükseltecek.Aynı şekilde İspanya'nın golcü futbolcusu David Villa'nın Honduras maçında Emilio Izaguirre'nin suratına vurması FIFA tarafından cezalandırılmamasıda onlar için iyi bir haber oldu. İspanya gruptan çıkması halinde 2. turda büyük ihtimalle Brezilya ya da Portekiz'den biri ile eşleşecek.İspanya, 1986'dan bu yana katıldığı 6 turnuvada, grubundaki son maçlarının tamamını kazandı. Şili'yi yenerek son 16'ya kalmayı istediklerini dile getiren Del Bosque, "Honduras galibiyeti sonuç olarak iyi olmasına rağmen oyun olarak iyi değildi. Birçok fırsat yakaladık ama değerlendiremedik, daha fazla gol atmalıydık. Bu yüzden memnun değilim" şeklinde konuştu.

Şili milli takımı İsviçre maçında özellikle Son 15 dakikada 3-4 net pozisyonu cömertce harcadı.Eğer yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilselerdi şuanda averaj olarak çok daha rahat durumda olabilir ve bu maça rahat bir şekilde çıkabilirlerdi. Ancak bu durumlarında da her zamanki bigi oynadıkları ofansif futbolu devam ettireceklerdir.Ancak tabiki savunmayıda elden bırakmayacaklardır.İspanya'yı hızlı orta saha oyuncularıyla zorlayacaklardır.Vicente Del Bosque’nin takımı, Şili maçına iyi konsantre olmak için birtakım çalışmalar yaptı. Olası Brezilya eşleşmesinden kurtulmak için grubu lider tamamlamak zorundalar; ancak tabiki Portekiz süpriz yaparak Brezilya'yı yenerde grubu lider bitirirse işler değişebilir.Ancak şuanki durum itibariyle kazanmak zorundalar.İki takımından öncelikli hedefi kazanmak.Şili'nin İspanya'ya oyunu domine etme fırsatı vereceğini düşünmüyorum.Onlardan da gol bekliyorum.İspanya'da kazanmak için gol bulmak zorunda.Bu nedenle gollü, zevkli bir mücadelenin yanısıra İspanya'nın zorda olsa bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.

İspanya Kazanır. @ 1.30
2.5 Gol Üstü Biter @ 1.65


Şili : Bravo, Medel, Ponce, Jara; Isla, Millar, Valdivia, Vidal; Alexis Sanchez, Suazo, Beausejour

İspanya : Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla; Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta; Villa, Torres

0 yorum:

Yorum Gönder