20 Haziran 2010 Pazar

Brezilya - Fildişi Sahilleri Maç Analizi


Bilinmesi Gerekenler
  • Brezilya, ilk maçında Kuzey Kore’yi 2-1 mağlup etti.
  • Fildişi Sahili, ilk maçında Portekiz ile golsüz berabere kaldı.
  • Brezilya’da Kuzey Kore karşısında takımın ilk golünü atan Maicon, maçın adamı seçildi.
  • Brezilya, Kuzey Kore karşısında maç boyunca rakip kaleye tam 26 şut çekerken, topla oynama oranlarında rakibine %63’e %37’lik üstünlük sağladı.
  • Brezilya, Dünya Kupası'nı en çok kazanan ülke konumunda. (5 kez)
  • Brezilya, Dünya Kupası’nı son olarak 2002 yılında müzesine götürdü.
  • Brezilya teknik direktörü Dunga, turnuva kadrosuna Ronaldinho, Pato, Diego, Naldo ve Adriano gibi önemli isimleri almadı.
  • Brezilya, eleme maçlarında oynadığı 18 maçın 9'unu kazanırken 7'sinde berabere kaldı. Diğer 2 maçta ise rakiplerine yenildiler.
  • Fildişi Sahilleri, Afrika Elemeleri'nde 2 farklı grupta mücadele ederken, toplamda oynadığı 12 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.
  • Fildişi Sahilleri'ni 62 yaşındaki tecrübeli teknik adam Sven Goran Erikkson çalıştırıyor.
  • Fildişi Sahilleri’nin kadrosunda Drogba, Kalou, Yaya Toure, Kolo Toure, Kader Keita, Eboue, Zokora ve Gervinho gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyen yıldızlar yer alıyor.
  • Fildişi Sahili’nde golcü oyuncu Drogba, Portekiz maçının 66. dakikasında oyuna girdi. Golcü oyuncu ayrıca, kendisini iyi hissettiğini ilk 11'de oynayabilecek duruma geldiğini açıkladı.
  • Brezilya grubunda lider durumda.
  • Brezilya son 19 maçının 17'sini kazandı (1B-1M).
  • Brezilya son 6 maçını kazandı. 4'ünde gol yemedi.
  • Brezilya'nın son 8 maçının 4'ü ALT, 4'ü ÜST bitti.
  • Brezilya'nın son 5 maçının 4'ü TGS 2-3 aralığında bitti.

  • Brezilya daha önce 5 kez (1958-1962-1970-1994-2002) Dünya Kupasını kazanmayı başardı.
  • Fildişi Sahili son 5 maçını kaybetmedi (3G-2B).
  • Fildişi Sahili'nin son 6 maçının 3'ü ALT, 3'ü ÜST bitti.
  • Fildişi Sahili Fifa Ülkeler Sıralamasında 16. sırada bulunuyor. Fildişi Sahili 2. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 2006 Yılında ilk kez Dünya Kupasına katılan Fildişi Sahili, Arjantin ve Hollanda gibi iki güçlü ülkenin olduğu gruptan çıkamamıştı.

2010 Dünya Kupası G Grubu'nda yarın Brezilya ile Fildişi Sahili karşı karşıya gelecek.

Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı, Fransız hakem üçlüsü Stephane Lannoy, Eric Dansault ve Laurent Ugo yönetecek.

Dünya kupasını 5 kere ile en çok kazanan ülke olan Brezilya , gruptaki ilk maçında Güney Kore'yi 2-1 yenmesini başarmıştı.Maçın ilk bölümünde Kuzey Kore'nin takım görüntüsü Brezilya'yı zorlarken iki takımın da karşılıklı atakları vardı. Brezilya'nın Kuzey Kore kalesinde kaleciyi Ri Myong-guk'u bulan ilk şutunun sahibi 20. dakikada Robinho oldu.Brezilya karşısında Kuzey Kore'nin hız ve mücadeleye dayanan futbolu ön plandaydı.Ceza sahasında iyi dağılan Kuzey Kore defansı devreyi başarılı tamamladı ve ilk yarı sürpriz bir şekilde 0-0 eşitlik ile bitti.

İkinci yarıda ise Elano'nun pasında ceza sahasında sıfıra inen Maicon düşerek vurdu, kaleci Ri Myong-guk köşeyi kapatmayı unutunca top bambaşka şekilde bir falso aldı ve ağlara gitti. Brezilya muhteşem bir golle 1-0 öne geçerek üzerindeki stresi attı. Dakikalar 72'i gösterdiğinde ise Galatasaraylı futbolcu Elano Blumer tam oyundan çıkmaya hazırlanıyordu ki gelişen bir hızlı atak Brezilyalıya golü getirdi. Robinho'nun muhteşem pasında ceza sahasının sağında yerden gelen topa düzgün vuran Elano Brezilya'yı 2-0 öne geçirdi. 89'da Brezilya defansın bir anlık hatasından iyi yararlanan Ji Yun-nam ceza sahasına sol taraftan iyi sarktı. Düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi. Brezilya'nın ciddiyeti bir an bırakması az kalsın onlara pahalıya patlıyordu ki 90 dakika 2-1 Brezilya üstünlüğü ile tamamlandı.

Afrika'nın en güçlü takımı olan Fildişi Sahilleri ise ilk maçında Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'le yenişemedi.Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşma başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Fildişi maçın genelinde daha arzulu taraf olarak dikkat çekti. İki takım da çok fazla risk alamadığı mücadelede golü bulamayınca, grup maçlarına 1'er puanla başladılar. Portekiz Takımının en arzulu futbolcusu olarak dikkat çeken Ronaldo'nun karşılaşmanın 11. dakikadasında Fildişi kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan çok sert bir şut çıkardı, herkesin nefeslerini tutarak izlediği bu anda top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Maçta en çok heyecan bu dakikada yaşanmıştı.Fildişili oyuncular güçlü fiziklerini ve hareketliliklerini avantaj olarak kullanmaya çalışırken, Portekiz de teknik kapasitesi yüksek oyuncuları ile sonuça gitmeyi hedefledi. Maçın genelinde Fildişi topa daha çok hakim taraf olarak gözükürken, Portekiz taraftarlarını sevindirecek bir oyun ortaya koyamadı. Oyuna ikinci yarıda giren Drogba oyunda kaldığı süre içinde sakatlığının da etkisiyle fazla etkili gözükmedi. Bu maç öncesi Didier Drogba Brezilya'ya karşı ilk 11'de forma giymek istediğini açıkladı.

Her ikisi de zorlu rakipler. F. Sahilleri, ne olursa olsun, Portekiz gibi bir rakibe oynanan sistemi ve futbolu yine uygulayarak, en az 1 puan almak ister. Rakip Brezilya olunca bu normal! Brezilya ise yine risksiz ve bekleyerek oynayacak. Sorun forvette Robinho ve Fabiano hem uyumsuz hem de etkisiz! Ancak, Fabiano tehlikeli isim ve bir yan topta skoru etkileyebilir. F. Sahilleri oyunu tutarsa ilk devre, Maicon ve Kaka etkisiz hale getirilirse, Keita gibi bir sansasyon oyuncusu oynarsa ve Drogba etkili olursa bu maçtan istediğini alabilir.

Oyun düzenleri:

-Portekiz maçında oyuna yedekten giren takım kaptanı Didier Drogba'nın, ilk 11'de yer alması bekleniyor.

-Brezilya'nın Kuzey Kore maçındaki kadroyla sahaya çıkması düşünülüyor.

Notlar:

-Brezilya, daha önce Afrika ülkeleriyle yaptığı 5 maçı gol yemeden kazandı.

-Brezilya'nın Kuzey Kore'ye 2-1 üstünlüğüyle biten maç, 37 kez ile kupada en fazla şut atılan karşılaşma oldu.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı


Brezilya (4-3-3) : Julio Cesar,Maicon ,Lucio,Juan,Michel Bastos,Felipe Melo,Gilberto Silva,Elano ,Kaka ,Robinho,Luis Fabiano
Teknik direktör: Dunga

Fildişi Sahili (4-3-3) : Boubacar Barry,Guy Demel,Kolo Toure,Didier Zokora,Siaka Tiene,Emmanuel Eboue,Cheik Tiote,Yaya Toure,Gervais Kouassi,Salomon Kalou,Didier Drogba
Teknik direktör: Sven-Goran Eriksson

0 yorum:

Yorum Gönder