25 Haziran 2010 Cuma

Portekiz - Brezilya MAÇ ANALİZİ


  • Brezilya, gruptan çıkmayı garantiledi.
  • Portekiz, ilk maçında Fildişi ile golsüz berabere kaldıktan sonra Kuzey Kore?i 7-0 mağlup etti.
  • Portekiz, berabere kalırsa gruptan çıkmayı garantiliyor. Ancak Fildişi Sahili ile arasındaki averaj farkı 9 olduğundan yenilse bile rakiplerinin farklı kazanması gerekiyor.
  • Aralarındaki 18 maçın 12?ini Brezilya kazandı, 2?i berabere bitti.
  • Geçen sene oynanan hazırlık maçında Brezilya Portekiz? 6-0 yenmişti.
  • Brezilya 1966'dan bu yana Dünya Kupalarında ilk turdaki 32 maçında sadece 1 kez kaybetti.
  • Portekiz son 18 maçının 13'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Portekiz turnuvada oynadığı 2 maçtada gol yemedi.
  • Portekiz son maçında K.Kore'yi 7-0 yendi ve turnuvanın en farklı galibiyetini aldı.
  • Portekiz'in son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
  • Portekiz Fifa Ülkeler Sıralamasında 5. sırada bulunuyor.
  • Portekiz 5. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1966 Dünya Kupası'nda 3.'lük, 2006 Dünya Kupası'nda ise 4.'lük elde etti.
  • Portekiz Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,30
  • Brezilya son 20 maçının 18'ini kazandı (1B-1M).
  • Brezilya son 7 maçını kazandı.
  • Brezilya'nın son 4 maçı ÜST bitti.
  • Brezilya Fifa Ülkeler Sıralamasında 2. sırada bulunuyor.
  • Brezilya daha önce 5 kez (1958-1962-1970-1994-2002) Dünya Kupasını kazanmayı başardı.
  • Brezilya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 29,22
  • Portekiz ile Bezilya aralarında 6 maç oynadılar. Portekiz 3 kez kazanırken, Brezilya 2 kez kazandı (1B).
  • Portekiz ile Bezilya arasındaki 6 maçın 4'ü ÜST bitti.

Dünya Kupalarına en fazla katılan takım olan Brezilya , katıldığı kadro ile eleştirilere yok açmıştı ancak oynadıkları iki maçıda kazanarak bu eleştrilere en iyi cevabı vermiş oldular.Brezilya teknik direktörü Carlos Dunga ise kupa öncesinde Felipe Melo ve Gilberto Silva'yı iki defansif orta saha oyuncusu olarak belirledikten sonra eleştiriler almıştı. Alınan sonuç ve gelinen nokta Dunga'yı şu an da haklı durumda gösteriyor. İlk maçında Kuzey Kore'yi 2-1 mağlup eden Sambacılar, ikinci maçında ise Fildişi'nin beklenenin aksine çok rahat bir şekilde 3-1 mağlup ettiler ve grup liderliği için büyük bir avantaj elde ettiler.Ev sahibi Güney Afrika'nın Brezilyalı çalıştırıcısı Carlos Alberto Parreira Brezilya'nın turnuvada geleceğinin çok pozitif bir noktada olacağını söylerken "Brezilya daha bütün kozlarını oynamadı, göstereceği şeyleri göstermedi. Gaz pedalına ayakların koydular ama henüz tam gaz vermediler" diyerek Brezilya'nın Dünya kupasında her zamanki gibi favorilerden biri olduğunu belirtti.Oynadığı son 20 maçta 18 galibiyet elde eden ve bu galibiyetlerin içinde geçtiğimiz yılki 3-0'lık İtalya ve 3-1'lik Arjantin maçı da bulunan Brezilya için dikkat çekici bir yorumda Fildişi Sahili teknik direktörü Sven-Goran Eriksson'dan geldi.İsveçli teknik adam: "Brezilya çok güçlü, eğer bir hata yaparsanız sizi hemen cezalandırıyorlar. Brezilya'yı yenmek için muhteşem olmanız gerekiyor. Onlar her yönüyle gerçekten çok iyi" diyerek kupa için favorisini de belli etmiş durumda.Brezilya milli takımı çok organize bir takım.Ofansif anlamda iyi olan Brezilya, savunma güvenliğinde elden bırakmıyor ve rakiplerine kontraatak fırsatıda vermiyor.Brezilya'da Elano sakatlığı, Kaka ise cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek. Bu iki oyuncunun yerine Dani Alves ile Julio Baptista'nın oynaması bekleniyor. Brezilya, Portekiz ile yaptığı son 18 maçın 12'sini kazandı. Grup liderliği için Brezilya'ya beraberlik yetiyor.

Cristiano Ronaldo'nun önderliğindeki Portekiz milli takımı ise ilk maçında Fildişi Sahilleriyle golsüz berabere kalmıştı.O maçta savunmada başarılıydılar ancak hücumda etkisiz göründüler.İkinci maçında ise Kuzey Kore karşısında adeta patlma yaptılar ve rakiplerini 7-0 yenerek Güney Afrika'daki en farklı galibiyeti elde etmiş oldular.Bunun yanısıra gruptan çıkmak içinde büyük bir avantaj elde ettiler.Liderin belirleneceği maçta, Portekiz Sambacılar'ı yenerse grubu zirvede bitirecek. Beraberlik halinde ise diğer maçın sonucuna bakmaksızın 2. olarak üst tura yükselecekler. Mağlup olsalar bile Fildişi Sahilleri, Kuzey Kore'yi çok farklı bir skorla yenemezse gruptan yine Portekiz çıkacak.Portekiz'de Amorim'in sakatlığı takımdaki tek olumsuzluk olarak dikkat çekiyor. Nani'nin yerine son anda kadroya dahil olan Amorim'in, sol uyluk bölgesindeki sakatlıktan ötürü yaklaşık 1 hafta forma giyemeyeceği öğrenildi.Bu arada takımın bir diğer sakat ismi olan Deco'nun da tedavisinin sürdüğü ve çalışmalarını takımdan ayrı olarak gerçekleştirdiği ifade edildi. Portekiz, Brezilya maçına büyük ihtimalle, 7-0 kazandığı Kuzey Kore müsabakasının 11'yle çıkacak. Portekiz Teknik Direktörü Carlos Queiroz, spekataküler, açık bir futbol oynayacaklarını ve puan almaya çalışacaklarını söyledi.Brezilya ile oyanacakları maç için "Bu maçta her şey olabilir" diyen Queiroz, galibiyet için sahaya çıkıp göze hoş gelen bir oyun sergileyeceklerini ifade etti.İki ekip son olarak 2008 yılında hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Brezilya o maçtan 6-2'lik skorla galip ayrılmıştı.

Grupta liderlik maçı diyebilir bu maç için. 6 puanlı Brezilya bu maçtan beraberlikle ayrılsa dahi grubu lider tamamlayacak.Portekiz ise liderlik için kazanmak zorunda ancak Brezilya gibi güçlü ekipler karşısında zorlanıyorlar.Bunu Fildişi ile oynadıkları maçtada gördük.Savunmada başarılı olsalarda hücumda etkili değiiler. Kuzey Kore karşısında oynadıkları futbol çok iyiydi ancak bu kez karşılarında Brezilya var.Takımların muhtemel kadrolarına baktığımızda sakatlıklar ve cezalıların yerine oynayan oyuncuların dışında süpriz bir isim yer almıyor.İki takımda bu maçı ciddiye alıyor.Ben bu maçta iki takımında birbirine üstünlük kurmakta zorlanacağını düşünüyorum.Bu nedenle ilk tercihim iki takımada yarayan beraberlik olacak. Kazancak biri olacaksada kesinlikle Dunga'nın öğrencileri olmalıdır.Bu nedenle Brezilya'nın kaybetmezliğide güvenilir tercihler arasında yer alıyor.

Berabere Biter @ 2.70
Brezilya Kaybetmez @ 2.10 & 2.70



Portekiz : Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Coentrao; Pedro Mendes,
Tiago, Meireles; Ronaldo, Almeida, Simao

Brezilya : Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos; Gilberto Silva, Felipe Melo; Julio Baptista, Nilmar, Robinho; Luis Fabiano

0 yorum:

Yorum Gönder