25 Haziran 2010 Cuma

İsviçre - Honduras MAÇ ANALİZİ




  • İsviçre son 7 maçta 1 kez kazandı (2B-4M).
  • İsviçre'nin son 7 maçının 6'sı ALT bitti.
  • İsviçre 7. kez Dünya Kupasına katılıyor. Dünya Kupası'nda 1934-1938 ve 1954'te çeyrek final oynadı.
  • İsviçre Fifa Ülkeler Sıralamasında 18. sırada bulunuyor.
  • İsviçre Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,20
  • Honduras'ın gruptan çıkma şansı kalmadı.
  • Honduras son 7 maçının 5'ini kaybetti ve hiç kazanamadı.
  • Honduras turnuvadaki 2 maçınıda gol atamadan kaybetti.
  • Honduras'ın son 4 maçının 3'ü ALT bitti.
  • Honduras Fifa Ülkeler Sıralamasında 37. sırada bulunuyor.
  • Honduras Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,33
  • İsviçre, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • İsviçre, 2 farklı kazandığı taktirde diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacak. Tek farklı galip gelirlerse diğer maçın sonucunu bekleyecekler.
  • Honduras?n matematiksel olarak şansı sürüyor. Gruptan çıkabilmeleri için İsviçre?i en az 3 farklı yenmeleri ve diğer maçta Şili?in İspanya?ı yenmesini beklemek zorundalar.
  • Honduras, grupta oynadığı 2 maçtan da yenilgiyle ayrıldı. Ayrıca bu maçlarda gol atma başarısı gösteremediler.
  • 2 maçta sadece 1 tane kaleyi tutan şutları oldu.
  • Son 7 milli maçta kazanamadılar, bunların 6?ında gol atamadılar.
  • İsviçre Şili maçında yediği gole kadar Dünya Kupalarında 558 dakika gol yemeyerek rekor kırdı.

2010 Dünya Kupasına son Avrupa Şampiyonu İspanya'yı mağlup ederek müthiş bir başlangıç yapan İsviçre, ikinci maçında ise Şili karşısında varlık gösteremedi ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.İspanya karşısında aldığı sürpriz galibiyetle tüm dikkatleri üzerine çeken İsviçre, gerek taktik planı gerekse oyun kurgusu olarak maçın ilk dakikalarından itibaren Şili karşısında kaybetmemek için çıktığının sinyallerini verdi. Şili karşısından alacağı bir puan ve Honduras karşısından alınacak bir galibiyetle İspanya'yı geride bırakarak grup liderliğini ele geçirme şansını son ana kadar korumak isteyen İsviçre'de teknik direktör Ottmar Hitzfeld de sahaya oldukça kontrollü bir kadro sürdü. Orta alanı kalabalık tutarak Şili akınlarını tıkamak isteyen İsviçre, maçın ikk dakikalarında bu taktik planında başarılı oldu ancak uzaktan atılan Şili şutları zaman zaman Diego Benaglio'nun koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar yaratttı.İsviçre'de Şili maçında kırmızı kart gören Valon Behrami'nin yerine Tranquillo Barnetta'nın oynaması bekleniyor. Dünya kupalarında daha önce iki kez Karayipler takımlarıyla karşılaşan İsviçre, bu maçlardan birini kazandı, birinden beraberlikle ayrıldı. 2006 Dünya Kupası'nın ardından 2010 Dünya Kupası'na da katılma başarısı gösteren İsviçre, Şili maçının 67. dakikasıyla beraber yeni bir rekorun altına da imza atmıştı. 2006 Dünya Kupası'ndan gol yemeden elenen İsviçre, Şili maçının 67. dakikasına kadar gol yemeyerek toplamda 550 dakika boyunca kalesini gole kapattı ve Dünya Kupası tarihinde yeni bir rekora imza attı.Takımın as oyuncularından Alex ve Behrami'nin sakatlıklarının ardından, şimdi de Türk asıllı yıldız oyuncu Eren Derdiyok'un durumu kritik ve maçta oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Grupta oynadığı ilk maçta Şili'ye 1-0 yenilen , ikinci maçında da İspanya'ya 2-0 yenilen Honduras, şansını mucizelere bıraktı.Matematiksel olarak şansları devam etsede bunu başarmaları için sadece bu maçı kazanmaları yetmeyecek.İspanya karşısında varlık gösteremeyen ve sürekli rakip atakları durdurmaya çalışan Honduras, hiç hücumu düşünmedi ve adeta fark yememeye oynadı.Zaman zaman İspanya kalesine giden Honduras sadece 4 kez şut atarken bu şutların hiçbirinde kaleyi tutturamadı.İspanya karşısında aldıkları 2-0'lık yenilginin ardından açıklamalarda bulunan Honduras Milli Takımı teknik direktörü Reinaldo Rueda gruptan çıkma şanslarının azaldığını, ancak imkansız olmadığını söyledi.Honduras teknik direktörü Reinaldo Rueda maç sonunda takım olarak iyi mücadele ettiklerini fakat David Villa'nın hesaba katmadıklarını ve yenilgilerinin sebebinin futbolcuların gösterdiği bireysel performans olduğunu söyledi.Rueda yaptığı açıklamada: "Kendimizden seviye olarak çok güçlü bir ekiple oynadık. Sürpriz bir gol ile geriye düştük. David Villa'nın erken golü planımızı bozdu. Oyun planımız bozulduktan sonra bizim için yenilgi kaçınılmaz oldu." dedi.Bloemfontein'de İsviçre ile karşılaşacak olan Honduras Milli Takımı teknik direktörü Rueda: "Her maçta olduğu gibi bu maçta oldukça zorlu geçecek. İsviçre güçlü bir kadroya sahip. İlk puanımızı almak için olabildiğince iyi oynamalı ve sahada güçlü kalmalıyız." diye konuştu.

Honduras'ın kadro kalitesi ortada. Ellerinden birşey gelmiyor.İsviçre'nin kazanmaktan başka çaresi yok.Hatta galibiyet bile onlara yetmeyebilir.İsviçre durum ne olursa olsun belki gruptan çıkamayacak ama Honduras'ı da yenip en azından işin kendine düşen parçasını yapacaklardır.Alternatif olarak İsviçre'nin 2 yada 3 farklı kazanacağını ve Honduras'ın gol atamacağını düşündüğüm için TGS 2-3 bahiside denenebilir.

İsviçre Kazanır @ 1.35
İsviçre Handikaplı Kazanır @ 2.30
TGS 2-3 Olur @ 1.70


İsviçre : Benaglio, Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler; Barnetta, Inler, Huggel, Fernandes; Frei, Nkufo

Honduras : Valladares, Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre; Alvarez, Palacios, Guevera, Espinoza; Pavon, Suazo

0 yorum:

Yorum Gönder