24 Haziran 2010 Perşembe

Danimarka - Japonya Maç Analizi


  • Danimarka, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • Danimarka'nın gruptan çıkabilmesi için kesin olarak kazanması gerekiyor. Averajları Japonya'ya göre kötü durumda.
  • Japonya, grupta oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
  • Japonya'ya gruptan çıkabilmek için beraberlik kesin olarak yetiyor. Yenilgi halinde Danimarka çıkacak.
  • Danimarka’nın kupadaki en iyi derecesi 98 yılında Fransa’da düzenlenen turnuvada çeyrek final oynaması oldu.
  • Japonya’nın Dünya Kupası’ndaki en büyük başarısı 2002’de 2. tura yükselmesi oldu.
  • Danimarka son 4 maçının 3'ünü kaybetti (1G).
  • Danimarka'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti.
  • Danimarka Fifa Ülkeler Sıralamasında 28. sırada bulunuyor.
  • Danimarka Dünya Kupası'na 4. kez katılıyor. 1998 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamışlardı.
  • Danimarka Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,37
  • Japonya son 6 maçının 5'ini kaybetti (1G).
  • Japonya'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti.
  • Japonya Fifa Ülkeler Sıralamasında 43. sırada bulunuyor.
  • Japonya 4. kez Dünya Kupası'na katılıyor. Sadece kendilerinin ev sahipliği yaptığı turnuvada grup maçlarını geçmeyi başardılar. Sonrasında ise Türkiye'ye 1-0 kaybederek elendiler.
  • Japonya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,29

İlk maçında kupanıın favori takımlarından biri olan Hollanda'ya boyun eğen Danimarka, ikinci maçında ise savunma hatasından dolayı 1-0 geriye düştükleri maçta Rommedahl'in müthiş performansıyla 2-1 kazanmasını bildi ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen Kamerun maçından sonra basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok basit hatalar yaptık. Bunları oyuncularımızın yaptığına inanamıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse mutlu değilim. Bugün çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama kahramanca savaştık. Savaşçı bir mücadele gösterdik ama turnuvada ilerlememiz için daha çok çalışmalıyız." dedi. Morten Olsen, takımına güveninin tam olduğunu ve bu maçın kendileri için ''ilk final'' anlamı taşıdığını söyledi.Danimarka'da cezalı duruma düşen Simon Kjaer'in yerine savunmada Per Kroldrup'un oynaması bekleniyor. Son maçta Japonya'yı yenmekten başka çaresi olmayan Danimarka'nın Kamerun'dan yediği gol Japonya'nın averaj ile gerisinde kalmasına neden oldu. Danimarka sert ve disiplinli bir ekip ama hem yaratıcı oyuncu eksikliği çekiyorlar hem de forvette Bendter'den başka bir kozları yok.Bendtner bu turnuvada şuana kadar etkisiz diğer gol umutları Tomasson, Gronkjaer ve Rommedahl ise yaşlı.

Japonya milli takımı ise ilk iki maçta kendisini gösterdi ve kolay lokma olmadığını kanıtladı.Gruptaki İlk maçta Kamerun'u yenerken nasıl takım halinde sahaya iyi yayılıp alan kapattılarsa yenildikleri Hollanda maçında da aynen böyle oynadılar. Ama Jabulani'nin etkisinden kaynaklanan kaleci hatasıyla Hollanda'ya mağlup olmaktan kurtulamadılar.Tabi muhteşem bir şut çıkaran Sneijder'inde hakkını yememek gerekiyor.Japonya dengeli ve daha etkili oyunculardan kurulu bir takım. Savunmada büyük hatalar yapmadıkça her takıma kafa tutabiliyorlar.Averajı rakibinden daha iyi olan Japonya'ya, son 16'ya kalmak için beraberlik yetecek. aponya teknik direktörü Takeshi Okada'nın, gruptaki ilk iki maçta tercih ettiği ilk 11'i bu maçta da sahaya süreceği belirtiliyor.

Grupta şu andaki durum oldukça ilginç. Hem Danimarka, hem de Japonya’nın 3'er puanı var. Fakat Japonya'nın averajı daha iyi. Eğer maç berabere biterse Japonlar son 16'ya kalacak.Bu nedenle daha avantajlı durumdalar ve 90 dakika boyunca bu avantajlarını korumak için mücadele edecekler. Danimarka milli takımı eğer ilk iki maçındaki gibi hücum yaparsa , hata yapmadığı sürece rakiplerine fazla pozisyon vermeyen Japonya savunmasını aşmakta bir hayli zorlanacaktır.*Japonya'nın son 5 maçının 4'ü ALT bitti. Danimarka'nın da son 5 maçının 4'ü ALT bitti.Bu maçtada 3 gol çıkmayacağını düşünüyorum. Maçın başından sonuna kadar avantajını korumak isteyecek olan Japonya , hücumda zorlanan Danimarka'ya fazla pozisyon vermeyecektir diye tahmin ediyorum.Alternatif olarak ilk yarı beraberliğide bu maçta değerlendirilebilir.

İlk Yarı Berabere Biter
2.5 Gol Altı Biter


Muhtemel ilk onbirler

Danimarka:
Kaleci: Thomas Sörensen
Defans: Patrick Mtiliga, Daniel Agger, Per Kröldrup, Lars Jacobsen
Orta Saha: Thomas Enevoldsen, Martin Jörgensen, Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg, Dennis Rommedahl
Forvet: Nicklas Bendtner
Antrenör: Morten Olsen
Sakat: Yok
Cezalı: Simon Kjaer

Japonya:
Kaleci: Seigo Narazaki
Defans: Marcus Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo, Yuji Nakazawa, Atsuto Uchida
Orta Saha: Yuki Abe, Yasuhito Endo, Makoto Hasebe, Daisuke Matsui
Forvet: Keisuke Honda, Shinji Okazaki
Antrenör: Takeshi Okada
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

0 yorum:

Yorum Gönder