24 Haziran 2010 Perşembe

Slovakya - İtalya Maç Analizi



  • İtalya, gruptaki 2 maçında Paraguay ve Yeni Zelanda ile berabere kaldı.
  • Slovakya, gruptaki ilk maçında Yeni Zelanda ile berabere kaldıktan sonra Paraguay’a 2-0 kaybetti.
  • İtalya, kazanırsa diğer maçın sonucuna bakmadan gruptan çıkmayı garantileyecek. Ayrıca Paraguay’ın Yeni Zelanda’yı yenmesi halinde İtalya’ya bu karşılaşmada beraberlik yetecek.
  • Slovakya'nın çıkması için ya Paraguay'la 4 averaj farkını kapatacak şekilde çıkması ya da Yeni Zelanda'nın kazanmaması gerekiyor.
  • Slovakya son 5 maçta 1 kez kazandı (2B-2M).
  • Slovakya'nın son 4 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
  • Slovakya Fifa Ülkeler Sıralamasında 33. sırada bulunuyor.
  • Slovakya tarihinde ilk kez Dünya Kupasına katılıyor.
  • Slovakya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,58
  • İtalya son 5 maçını kazanamadı (4B-1M).
  • İtalya'nın son 3 maçı 1-1 berabere bitti.
  • İtalya'nın son 4 maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
  • İtalya Fifa Ülkeler Sıralamasında 4. sırada Bulunuyor.
  • İtalya son Dünya Kupası Şampiyonu.
  • İtalya 16. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 4 Kez Dünya Kupası'nı kazandı.
  • İtalya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,78
  • İtalya 1998 yılında hazırlık maçında Slovakya'yı 3-0 yendi.

Son dünya şampiyonu İtalya, bu turnuvada ise tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor.İlk maçında Paraguay ile berabere kalan İtalya, ikinci maçında ise kupanın en zayıf takımlarından biri olan Yeni Zellanda karşısında çok üstün bir futbol sergilemesine rağmen kazanamadı.İtalya, Slovakya karşısında mutlak galibiyet için mücadele edecek. İtalya'nın, Yeni Zelanda'nın Paraguay'ı yenmesi halinde kazanmaktan başka bir şansı bulunmuyor. İtalya ve Yeni Zelanda, gruptaki her iki maçın da aynı skorla berabere bitmesi halinde şansını yazı-tura'ya bırakacak. İtalya ile Yeni Zelanda'nın 2'şer puanı ve 0 averajı bulunuyor. Her iki takımın attığı ve yediği gol sayısı da aynı. İtalya hükümetinin koalisyon ortağı, ayrılıkçı Kuzey Birliği Partisi (KBP) lideri Umberto Bossi, İtalya milli takımına ağır suçlamalarda bulundu. Bossi, İtalya'nın Dünya Kupası'nda oynayacağı Slovakya maçını satın alacağını öne sürerek büyük eleştirilere yol açmıştı.Ancak İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC), Bossi'nin haddini aştığı yönünde bir açıklama geldi ve bu iddaa yalanlandı.İtalyanların kupada açılış maçı olan ve 1-1 biten Paraguay mücadelesini sakatlığı sebebiyle kaçıran, ardından Yeni Zelanda mücadelesi öncesi sakatlığı tekrar nükseden Pirlo teknik adam Marcello Lippi'nin son kararını bekliyor. Lippi Pirlo'yu ilk 11'e koymakta henüz kararsız.Yeni Zelanda ile yapılan maçta kötü bir futbol sergileyerek sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan İtalya Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli teknik direktörü Lippi, maç sonrası yaptığı basın toplantısında, “Bizim için büyük bir üzüntü sözkonusu” diye konuştu. Tecrübeli teknik adam, “Maçın ikinci yarısında ışığımızı kaybettik ve bir sürü topu ortaya bıraktık” dedi. Sonucun taraftarda panik yarattığı yönündeki iddia üzerine ise Lippi, “Panik falan yok ortada. Slovakya'yı yenmemiz her şeye yeter” diye konuştu.Lippi'nin, Ricardo Montolivo'nun form durumunu gözönüne alarak, takımını sahaya 4-3-3 yerine 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürebileceği belirtiliyor.

Grupta oynadığı 2 maçtanda galibiyet sevinciyle ayrılamayan ve topladığı 1 puanla son sırada bulunan Slovakya ise , son dünya şampiyonu karşısında kazanarak büyük bir başarıya imza atma hedefinde.F Grubu'nda kaderlerin çizileceği Perşembe gününü takımın Pretoria'da kamp yaptığı hotelde değerlendiren Holosko, "İtalya büyük bir baskı altında. Onlar 2.tura çıkmak zorunda, biz ise değiliz. Biz bunu yapabilirsek bizim için sadece hoş bir şey olacak" diyerek son maçlarda "baskı ve stres" unsurlarının ön planda olacağını söyledi.Eminim takım arkadaşım Marek bize bazı şeyler anlatacak. O İtalya'da futbol hayatına devam ediyor ve onlara karşı nasıl oynamamız gerektiğini çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.Hamsik ise İtalyan futbolunu "Çok iyi bir defans ve çok iyi bir taktik düşünceleri var. İkinci tur şansımız oldukça zor ama imkansız değil" sözleriyle değerlendirdi.Slovakya'nın Johannesburg'ta İtalya karşısında alacağı galibiyete, Yeni Zelanda'danı aynı gün Paraguay'dan puan koparması eklenirse Slovaklar 2.tur biletini cebine atarak büyük bir iş başarmış olacak.Slovakya'nın Paraguay karşısında 2-0 kaybettiği maçta 90 dakila içinde kaleyi bulan tek şutunun olması ise takıma ofansif açıdan büyük eleştiriler getiriyor.Slovakya'nın gazetecilerle turnuva boyunca problem yaşayan teknik direktörü Vladimir Weiss İtalya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.Weiss, "Her şeyimizi ortaya koyacağız. Cesur olmak istiyoruz ama aynı zamanda rasyonel de düşünmemiz gerekiyor rakibimiz bir Dünya Şampiyonu" dedi.Tüm oyuncularının fiziksel ve mental olarak fit durumda olduğunu da belirten Weiss İtalya karşısında 11'de değişiklikler yapabileceklerini de belirtti.

Açıklamalardan da anlaşılacağı gibi son maç olması dolayısıyla takımlar üzerinde baskı ve stres var.Özellikle son Dünya Şampiyonu İtalya bunu fazlasıyla hissediyor.Slovakya ise Paraguay maçında sadece tek bir isabetli şut çekerek hücumda çok zayıf kalmıştı ki bu kez rakiplerini Dünyanın en iyi savunma yapan Ülkesi İtalya.. Bu nedenle bu maçta kısır bir sonuç bekliyorum.İtalya üzerindeki baskı, stres ve Slovakların hücumdaki sıkıntısı maçın gollü geçmesini engelleyecektir.Bunun yanısıra son Dünya şampiyonu İtalya'nın tecrubesi ile maçtan galibiyetle ayrılarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

İtalya Kazanır
2.5 Gol Altı Biter


Slovakya (4-4-2) ; 1-Jan Mucha , 2-Peter Pekarik , 3-Martin Skrtel, 16-Jan Durica, 4-Marek Cech, 6-Zdeno Strba, 7-Vladimir Weiss, 15-Miroslav Stoch,17-Marek Hamsik, 11-Robert Vittek, 9-Stanislav Sestak

İtalya (4-3-3) ; 12-Federico Marchetti , 19-Gianluca Zambrotta , 5-Fabio Cannavaro , 4-Giorgio Chiellini , 3-Domenico Criscito , 22-Riccardo Montolivo , 6-Daniele De Rossi ,21-Andrea Pirlo , 9-Vincenzo Iaquinta , 20-Giampaolo Pazzini , 10-Antonio Di Natale

0 yorum:

Yorum Gönder