23 Haziran 2010 Çarşamba

ABD - Cezayir Maç Analizi




  • ABD, gruptaki 2 maçında İngiltere ve Slovenya ile berabere kaldı.
  • ABD, son Slovenya maçında ilk yarıyı 2-0 yenik kapamasına rağmen karşılaşmayı 2-2 tamamladı. Ayrıca oyunun son bölümlerinde 1 golleri iptal edildi.
  • Cezayir, ilk maçında Slovenya’ya yenildikten sonra, grubun en büyük favorisi İngiltere ile golsüz berabere kaldı.
  • Cezayir’in gruptaki 2 maçı “0-1” gol aralığında bitti.
  • ABD’de son Slovenya karşılaşmasında takımının ilk golünü kaydeden Donovan, maçın adamı seçildi.
  • ABD, Slovenya maçında rakip kaleye 14 şut çekti.
  • ABD kazanırsa kesin olarak gruptan çıkacak. İngiltere Slovenya’ya yenilirse ya da düşük skorlu bir beraberlik alırsa 1 puan da yetecek. Cezayir’in ise yine matematiksel olarak gruptan çıkma şansı sürüyor ve mutlaka galip gelmeleri gerekiyor.
  • Cezayir de kazanırsa gruptan çıkabilir. Eğer İngiltere 2 farklı kazanırsa onlara 1-0'lık sonuç yetiyor. Ya da diğer maç berabere biterse veya Slovenya kazanırsa her türlü galibiyet onları bir üst tura taşıyacak.
  • ABD son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
  • ABD'nin gruptaki 2 maçıda berabere bitti.
  • ABD'nin son 9 maçının 8'i ÜST bitti.
  • ABD 1930'da Dünya Kupası'nda 3.'lük elde etmişti.
  • ABD Fifa Ülkeler sıralamasında 14. sırada bulunuyor.
  • ABD Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,32
  • Cezayir'in grupta golü ve galibiyeti yok.
  • Cezayir son 9 maçının 6'sını kaybetti (2G-1B).
  • Cezayir'in son 3 maçı ALT ve TGS 2-3 aralığında bitti.
  • Cezayir Dünya Kupası'na 3. kez katılıyor. Daha önce katıldıkları 2 Dünya Kupasında hiç grup maçlarını geçemediler.
  • Cezayir Fifa Ülkeler Sıralamasında 28. sırada bulunuyor.
  • Cezayir Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,74

Dünya Kupasına Robert Green'nin sayesinde puanla başlayan ABD, İkinci maçında ise 2-0 geriye düşmesine rağmen Slovenya'dan puan almasını başardı.Özellikle yedikleri golün ardından Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı rakip kalede oldukça net pozisyonlar yakaladı. İlk yarıda önemli gol pozisyonları bulmasına rağmen gol bulamayan ABD, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 49. dakikasında Donovan farkı bire indirdi.Donovan'ın golünün ardından ataklarını iyice sıklaştıran ABD takımı, karşılaşmanın son 7 dakikasına girilirken beraberlik golünü buldu. ABD takımının 86. dakikada attığı bir gol geçerlilik kazanmadı.ABD, 1950 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk turdaki tüm son maçlarını kaybetti. ABD'li forvet Robbie Findley, cezalı olduğu için maçta forma giymeyecek. Teknik direktör Bob Bradley, Jose Torres'in yerine, ilk 11'de Maurice Edu'yu sahaya sürecek.ABD, Cezayir karşısından galibiyetle ayrılırsa diğer maçın sonucuna bakmaksızın gruptan bir üst tura çıkacak. İngiltere Slovenya'ya kaybeder ya da en az 2 farklı skorla mağlup olursa ABD'ye 1 puan bile yetecek.

Cezayir milli takımı ise gruptaki ilk maçında Slovenya karşısında rakibiyle iyi mücadele etti ancak kaleci hatası onların puansız başlamasına sebep oldu.İkinci maçında da favorilerden biri olan İngiltere karşısında yine iyi mücadele ettiler ve hata yapmayarak 1 puan almayı başardılar ve umutlarını son maça taşıdılar.Cezayir'in İngiltere karşısındaki iyi futbolunda Ziani, Belhadj ve Yebda'nın hareketli oyunları çok etkili oldu. Ön alanda rakibe baskı yapan Cezayir, tek toplar ve hareketli oyun yapısıyla İngiltere'yi çok zorladı. Özellikle Ziani, takımın liderlik rolünü üstlenirken yaptığı klas hareketler ve attığı çalımlarla yıldızlaştı.Galibiyet için sürekli hücumu düşünen Cezayirli oyuncular, ortaya koydukları futbolla takdir topladılar. Savunmada neredeyse hiç hata yapmayan Arap takımı, hücumda kullandığı son toplarda biraz daha dikkatli olabilseydi sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Cezayir'in, İngiltere maçındaki kadroyla sahaya çıkması bekleniyor. Cezayir, 1982 Dünya Kupası'nda ilk turda iki maç kazanan ilk Afrika takımı olmuştu.Cezayir, hazırlık maçları dahil olmak üzere, son 6 maçında sadece bir kez gol attı. Tek sıkıntılarıda zaten skor üretmek olsa gerek.Grupta ABD kadar Cezayir'in de şansı var. Şayet Cezayir, ABD'yi mağlup eder; İngiltere de Slovenya'yı 2 farklı mağlup ederse Cezayir bir üst tura çıkacak. Bir diğer ihtimal de; İngiltere - Slovenya maçında Slovenya kazanacak; Cezayir, ABD'yi yenecek ve bir üst tura çıkacak.

İki takım içinde galibiyet şart gibi.Ama yapacakları hatanın telafisi olmayacağı için en azından ilk yarı iki takımdan atak bir oyun beklemiyorum.Dolayısıyla ilk yarı beraberlik bahisi değerlendirilebilir.ABD kadro kalitesi bakımından rakibinden üstün. Turnuvada henüz gol atamayan Cezayir'i Landon Donovan önderliğindeki ABD'nin yeneceğini düşünüyorum.

İlk Yarı Berabere Biter > 1.85
ABD Kazanır @ 1.70


Oyun düzenleri:

-ABD'li forvet Robbie Findley, cezalı olduğu için maçta forma giymeyecek. Teknik direktör Bob Bradley, Jose Torres'in yerine, ilk 11'de Maurice Edu'yu sahaya sürecek.

-Cezayir'in, İngiltere maçındaki kadroyla sahaya çıkması bekleniyor.

Notlar:

-Cezayir, ABD'nin 28 dünya kupası maçında karşılaştığı ikinci Afrika takımı. ABD, 2006 yılında Gana'ya 2-1 yenilmişti.

-ABD, 1950 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk turdaki tüm son maçlarını kaybetti.

-Cezayir, 1982 Dünya Kupası'nda ilk turda iki maç kazanan ilk Afrika takımı oldu.

-Cezayir, hazırlık maçları dahil olmak üzere, son 6 maçında sadece bir kez gol attı.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı.


Muhtemel 11'ler

ABD: 1-Tim Howard; 6-Steve Cherundolo, 15-Jay DeMerit, 12-Jonathan Bornstein, 3-Carlos Bocanegra; 10-Landon Donovan, 4-Michael Bradley, 19-Maurice Edu, 8-Clint Dempsey; 17-Jozy Altidore, 9-Hercules Gomez.
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Yok

Cezayir: 23-Rais Ouheb Mbouli; 2-Majid Bougherra, 5-Rafik Halliche, 4-Antar Yahia, 3-Nader Belhadj, 21-Fouad Kadir, 19-Hassan Yebda, 8-Medhi Lacen, 15-Karim Ziani, 11-Rafik Djebbour, 13-Karim Matmour.
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Robbie Findley

0 yorum:

Yorum Gönder