22 Haziran 2010 Salı

Son Maçlar Öncesinde İnce Hesaplar (A & B Grubu)


A Grubu

Son maçlara girilirken ilk iki sırayı paylaşan Uruguay ile Meksika'ya, son 16'ya kalmak için birer puan yetecek. Gruptaki ilk iki maçlarında göz dolduran ve diğer maçlara nazaran daha keyifli futbol oynayan her iki takımın da birer puanı düşünerek sahaya savunma ağırlıklı 11'lerle çıkmaları bekleniyor.

Grubu ikinci sırada bitirecek olan takımın, son 16'da büyük ihtimalle Arjantin ile karşılaşacak olması, her iki takımın da beraberliği düşünerek oynamasını engelleyebileceği de konuşuluyor.

İlk iki maçında sadece bir puan alabilen 2006 yılının finalisti Fransa, gruptaki son maçında, son 16'ya kalmaktan ziyade onuru için mücadele edecek.

Son maçında, kendisi gibi bir puana sahip olan, ancak averajla son sırada yer alan Güney Afrika ile karşılaşacak Fransa'ya, grupta ilk ikiye girmek için sadece galip gelmek yetmeyecek. Fransa ile Güney Afrika, Uruguay ile Meksika arasındaki maçın berabere bitmesi halinde Dünya Kupası'na veda edecek.

B Grubu

İlk iki maçında Nijerya'yı 1-0 ve Güney Kore'yi 4-1 yenen Arjantin, Yunanistan ile berabere kalsa dahi grubu ilk sırada bitirecek.

Yunanistan ise Güney Kore ile oynayacak olan Nijerya'nın yardımına ihtiyaç duyuyor. Grupta ikinci sırada yer alan Güney Kore'nin eksi 1 averajla 3 puanı bulunuyor. Kore ekibi gibi 3 puanı bulunan Yunanistan ise eksi 1 averaj, ancak gol eksiğiyle 3. sırada yer alıyor. Dolayısıyla Nijerya'nın Güney Kore'yi farklı yenmesi durumunda, Arjantin'e mağlup olsa dahi Yunanistan'ın gruptan çıkma şansı bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder