21 Haziran 2010 Pazartesi

İspanya - Honduras Maç Analizi



* İspanya, gruptaki ilk maçında İsviçre’ye kaybederek büyük şok yaşadı.
* Honduras, ilk maçında Şili’ye 1-0 yenildi.
* İspanya, İsviçre maçında rakip kaleye tam 24 şut çekti. Ayrıca topla oynama oranlarında %63’e %37’lik üstünlüğü bulunuyordu ve bu karşılaşmada tam 12 korner attılar.
* İspanya’da ilk maçta durumu belirsiz olan Torres, oyuna sonradan girdi. İniesta ise maçın sonlarına doğru sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
* Honduras, kaybettiği Şili maçında rakip kaleye sadece 7 şut çekebildi. Buna karşılık Şili’nin tam 20 şutu vardı.
* Honduras-Şili karşılaşmasında Şili, topla oynama oranlarında rakibine %56’ya %44’lük üstünlük sağladı.
* Daha önce 12 kez Dünya Kupası'na katılan İspanya, bu turnuvalarda çeyrek finalin üzerinde hiçbir başarı elde edemedi.
* İspanya, 1978 yılından bu yana üst üste bütün Dünya Kupası turnuvalarına katıldı.
* İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.
* Elemelerde Türkiye ile aynı grupta mücadele eden İspanya, grupta oynadığı 10 maçı da kazanarak Güney Afrika vizesini rahatça almıştı.
* Honduras, 1982'den sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılacak.
* Honduras'ın turnuvada en önemli kozu bir dönem Inter forması da giyen Genoa'lı golcü David Suazo.
* Honduras, elemelerde oynadığı toplam 18 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.
* İspanya son 13 maçının 12'sini kazandı (1M).
* İspanya'nın son 13 maçının 10'u ÜST bitti.
* İspanya 13. kez Dünya Kupası'na katılıyor.
* İspanya tarihinde hiç Dünya Kupası kazanamadı. En büyük başarısı 1950 yılında turnuvayı 4. bitirmesi.
* İspanya Fifa Ülkeler Sıralamasında 1. sırada bulunuyor.
* Honduras son 6 maçının 4'ünü kaybetti ve hiç kazanamadı.
* Honduras'ın son 8 maçının 4'ü ALt, 4'ü ÜST bitti.
* Honduras tarihinde 2. kez Dünya Kupası'na katılıyor.
* Honduras Fifa Ülkeler Sıralamasında 37. sırada bulunuyor.
* İspanya ile Honduras 1982 Dünya Kupası'nda karşılaştılar ve maç 1-1 berabere bitti.


Son Avrupa şampiyonu İspanya , gruptaki ilk maçında İsviçre’ye 1-0 yenilerek herkesi şok etmişti. Durban'da 69 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhida Stadı'nda oynanan maça iki takımda dengeli , kontrollü başladı.İlk ciddi gol pozisyonuna 24. Dakikada giren İspanya, İniesta’nın ceza sahasına ortasında Pique ‘nin vuruşunda Benaglio’ya takıldı.Bunun dışında iki takımda ilk yarıda gol pozisyonuna girmekte zorlandı.İlk yarıda ağırlıklı olarak İspanya topu ayağında tutan taraftı , sürekli atak geliştirme çabasındaydılar ancak başarılı İsviçre savunmasını aşmakta zorlandılar.

İkinci yarıyada iyi başlayan taraf İspanya oldu. İsviçre karşısında yine etkili hücumlar geliştiren İspanya zaman zaman savunmasında da açıklar verdi. Bu anların birinde 52. Dakikada savunma arkasına atılan derinlemesien topta Eren Deriyok kaleci Casillas ile karşı karşıya kaldı. Eren bu pozisyonda yaptığı vuruş Casillas'dan döndü, Kale sahası üzerinde boşta kalan topu Gelson Fernandes boş kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.Golün etkisiyle büyük bir şok yaşandı tribünlerde , İsviçreliler ise adeta çılgına döndü.Golden sonra bazı hamleler yapan Del Bosque , Sergio Busquets ve David Silva'yı kenara çekerken; yerlerine ise Jesus Navas ve Fernando Torres'i aldı.Bu değişiklerden sonra oyunu tamamen İsviçre yarı sahasında yıkan İspanya adeta rakip kaleyi abluka altına aldı. İsviçre ise çok adamla İspanya'yı karşılarken; kontratakta İspanya savunmasına zor anlar yaşattı. İkinci yarının 74. dakikasında Eren Derdiyok, rakip ceza sahası içinde Capdevilla ve Puyol'dan sıyrılarak topu köşeye doğru bıraktı. Fakat Eren'in bu şutu direkten döndü. Maçın geri kalan bölümünde İspanya savunması dahil tüm hatlarıyla rakip yarı sahada gol aradı ancak kaleci Benaglio'yu geçemedi ve İsviçre attığı tek golle 3 puanı hanesine yazdırmış oldu.

Honduras milli takımı ise H Grubu'nda ilk maçında Nelspruit'teki 43 bin seyirci kapasiteli Mbombela Stadyumu'nda Şili’ye 1-0 yenildi.Maçın başından sonuna kadar daha iyi oyun sergileyen Şili hak ettiği bir galibiyet aldı.Kalesinde bir çok gol pozisyonu veren Honduras şanslı olan taraftı. Şili Fernendez, Beausejour, Alexis Sanchez ve Isla ile bir çok gol pozisyonuna girdi ancak bu pozisyonları değerlendiremeyince tarihi bir farkı kaçırdı. Honduras geriye düştüğü halde rakip kaleye gidemedi ve önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı.Oldukça kötü bir performans sergileyen Honduras’ın bu kez işi daha zor ! Çünkü ilk maçından puansız ayrılan ve mutlak kazanmak amacıyla bu maça çıkacak olan son Avrupa Şampiyonu İspanya ile karşılaşıyorlar. İspanya’dan bu kez farklı bir tarife bekliyorum. Rahat bir galibiyet alarak ikinci bir süprize yer vermeyeceklerdir.Özellikle ilk maçta sakatlığından dolayı oyuna sonradan giren Torres’in bu maça David Villa’nın yanında başlayacak olması, çok kötü olan Honduras savunmasını epey zorlayacaktır.Tahminlerim ;

2.5 Gol Üstü Biter
İspanya İlk Yarı Kazanır
İspanya Handikaplı Kazanır
İspanya 1.5 Gol Üstü Atar
Honduras Gol Atamaz
David Villa Gol Atar
İki takımda Gol Atarmı : Hayır
Ev sahibi takım maçı Gol yemeden Kazanırmı : Evet
İspanya İlk Golü İlk Yarıda Atar



Oyun Düzeni:


- İspanya teknik direktörü Vicente del Bosque'nin, 4-4-2 dizilişini deneyebileceği belirtiliyor.
- Honduras'ın forvet oyuncusu David Suazo, sakatlıktan halen kurtulamadı. İlk maçtan hemen önce sakatlanan Julio Cesar De Leon, 23 kişilik kadrodan çıkartılmış ve yerini Jerry Palacios almıştı.

Notlar:

- İspanya, turnuvadaki ilk maçında İsviçre'ye 1-0 mağlup olarak, 49 maç sonra ikinci yenilgisini almış oldu.
- Dünya kupaları tarihinde ilk kez 3 kardeş bir takımın 23 kişilik kadrosunda bulunuyor. Jerry, Wilson ve Jhony Palacios kardeşler, şans verilmesi halinde Honduras için ter dökecek.

İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Jesus Navas, Xabi Alonso, Xavi, David Silva, Fernando Torres, David Villa

Honduras: Noel Valladares, Sergio Mendoza, Osman Chavez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre, Edgard Alvarez, Amado Guevara, Wilson Palacios, Roger Espinoza, Carlos Pavon, Ramon Nunez


0 yorum:

Yorum Gönder