23 Haziran 2010 Çarşamba

Avustralya - Sırbistan Maç Analizi



  • Avustralya, ilk maçında Almanya’ya 4-0 mağlup olduktan sonra uzun süre 10 kişi oynadığı Gana karşılaşmasında 1-1 berabere kaldı.
  • Avustralya’da son Gana maçında kırmızı kart gören Kewell ile savunmanın önemli isimlerinden Moore cezalı.
  • Sırbistan, gruptaki ilk maçında Gana’ya kaybettikten sonra grubun en büyük favorisi olan Almanya’yı 1-0 mağlup etti.
  • Sırbistan, bu maçı kazandığı takdirde diğer karşılaşmanın sonucunu beklemeden gruptan çıkacak.
  • Avustralya’nın gruptan çıkması için kazanıp, Almanya’nın kaybetmesini bekleyecek. Ayrıca averajları kötü olduğu için +1 durumdaki Gana ile aralarındaki farkı kapatmaları gerekiyor.
  • Avustralya son 3 maçının 2'sini kaybetti (1B).
  • Avustralya'nın son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
  • Avustralya Dünya Kupasına 3. kez katılıyor. 2006 Dünya Kupası'nda grup maçlarından geçmeyi başarmıştı.
  • Avustralya Fifa Ülkeler Sıralamasında 21. sırada bulunuyor.
  • Avustralya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 29,07
  • Sırbistan son 3 maçının 2'sini kazandı (1M).
  • Sırbistan'ın son 5 maçının 4'ü ALT ve TGS 0-1 aralığında bitti.
  • Sırbistan 2003 yılına kadar FIFA ve UEFA tarafından Yugoslavya adı altında anılıyordu. Daha sonra ise 2006 yılında Sırbistan olarak anıldılar.
  • Sırbistan'ın Dünya Kupası tarihinde Yugoslavya olarak en iyi başarıları 1962 yılındaki 4.'lük.
  • Sırbistan Fifa Ülkeler Sıralamasında 19. sırada bulunuyor.
  • Sırbistan Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,48

Sırbistan milli takımı ilk maçında Gana'ya yenilerek kupada yer alan süprizlerden birine izin vermişti, ancak ikinci maçında ise turnuvaya müthiş bir başlangıç yapan Almanya'yı yenerek bu kez süprizi kendileri gerçekleştirmişti.Gruptaki son maçında ise Avustralya karşısına çıkıyorlar.Takımın tecrubeli oyuncularından İnter'li Stankoviç, Avustralya'nın oldukça mücadeleci bir ekip olduğunu, düzgün bir futbol oynadığını, ancak Kewell ile Moore'un yokluğunda, tecrübe ve kalite bakımından eksik kalacaklarını belirtti.Sırbistan Teknik Direktörü Radomir Antic kazanan takım üzerinde az da olsa oynayacak. Antic'in sahaya Almanlar karşısına çıkardığı kadrodan daha cesur bir kadro ile çıkması bekleniyor.Almanya maçında tek forvet olarak oynanan Nikola Zigic'in yanına Danko Lazovic'in ya da Marko Pantelic'in forma giymesi bekleniyor. Ayrıca sarı kart cezalısı olan Aleksandar Lukovic'in yerine defansın göbeğinde Neven Subotic'in sahaya çıkması bekleniyor.Sırbistan Teknik Direktörü Radomir Antic öncelikli olarak sarı kartlı oyuncularını D Grubu'nda Avustralya ile oynayacakları maçta dinlendirmeyi düşünüyor.Geri dörtlüsündeki oyunculara ek olarak orta sahada oynayan Zdravko Kuzmanovic ve golcü oyuncu Nikola Zigic bir sarı kart daha görürse, ikinci tura çıkmaları halinde takımlarını yalnız bırakacaklar.Antic yaptığı açıklamada, "Birçok oyuncum sarı kartlı bu yüzden daha karar vermedim. Büyük ihtimalle son anda karar vereceğim. Bir yandan Avustralya maçını kazanmamız gerek, öbür yandan bu maçta bir oyuncumu kaybedersem, ikinci turda ondan faydalanamayacağım." dedi.Orta saha oyuncusu Aleksandar Lukovic ilk maçta Gana karşısında kırmızı kart gördüğünden Almanya'yı 1-0 yendikleri maçta forma giyememişti. Lukovic'in Neven Subotic'in yerine Avustralya karşısında forma giymesi bekleniyor.Onun dışında sarı kartları bulunan Branislav Ivanovic, Nemanja Vidic ve Aleksandar Kolarov'un da Sırbistan kadrosunun yeterli derinliği olmadığından Avustralya karşısında forma giymeleri bekleniyor.Sırbistan, Avustralya karşısında hangi skorla olursa olsun kazanırsa; Gana - Almanya maçından sonuca bakmaksızın ikinci tur vizesi alacak. Sırbistan'ın Avustralya'yı yenmesi demek büyük ihtimalle Güney Afrika'daki macerasına devam etmesi anlamına gelecek.

Avustralya milli takımı ise kupaya Almanya'ya 4-0 gibi farklı bir skorla yenilerek oldukça kötü bir başlangıç yapmıştı, ikinci maçında ise öne geçtikleri maçta Gana ile berabere kaldılar.Takımın en önemli sorunlarından biride oynadıkları maçlarda eksik mücadele etmeleri.Takım, turnuvada şu ana dek oynadığı iki maçta, önce Almanya karşısında Tim Cahill ardından da Gana maçında Harry Kewell'ın kırmızı kartlarıyla maçları 10'ar kişi tamamlamıştı. Medyada sıkça çıkan, Kangurular'ın hakem kararlarına tepki göstermesi konusunda konuşan Neill, takımda böyle oyuncuların olmadığını söylerken Gana maçını örnek gösterdi ve 10 kişi kaldıkları o maçta mücadelelerini bırakmayarak galibiyeti kaçırdıklarını savundu.Son maçta Sırbistan'ı yenmesi gereken Avustralya'ya bu da yetmiyor. Almanya'nın da Gana karşısında kaybetmesi gerekiyor. Avustralya'nın teknik direktörü Pim Verbeek, "Gittiğimiz yere kadar gideceğiz. Bu maçı kazanacağız başka alternatifimiz yok. Eğer Almanya Gana'yı yenerse, Sırbistan'ı en az 4 farklı yenmemiz gerekiyor." dedi.Bu sözlerden de anlaşıldığı gibi Avustralya'nın işi epey zor.Cezası sona eren orta saha oyuncusu Tim Cahill, Gana maçında kırmızı kart gören Harry Kewell'ın yerine ilk 11'de sahaya çıkacak. Verbeek, "70 dakika 10 kişi oynadık, buna rağmen 2 veya 3 net pozisyon bulduk. Eğer bir maçı 11'e 11 oynayabilirsek daha fazla şans yakalayacağımızı biliyorum. Sırbistan'ı yenip, Gana'nın da Almanya'yı yenmesini bekleyeceğiz. Eğer Almanya Gana'yı yenerse daha çok gole ihtiyacımız olacak, ilginç bir Çarşamba olacak." ifadelerini kullandı.Bu maçta iki takıma da beraberlik yaramayacak. Sırbistan beraberlik halinde, Almanya'nın yenilmesini beklemek zorunda kalacağı için mutlak galibiyet hedefleyecek ve kazanırsa da gruptan çıkacak. Avustralya ise önce kazanıp ardından da Almanya'nın yenilmesini beklemek zorunda...

Sırbistan,Almanya'nın yenilgisi durumunda beraberlik halinde gruptan çıkar.Bu maçı kazandığı taktirde diğer maçın sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacaktır.Ben bu maçta Sırbistan'ın kazanarak, adını bir üst tura yazdıracağını düşünüyorum. Kaliteli hücum oyuncuları ile skora gideceklerdir.

Sırbistan Kazanır @ 1.70


Oyun düzenleri:

-Almanya maçında cezalı olduğu için oynayamayan Sırp stoper Aleksandar Lukoviç, Neven Subotiç'in yerine ilk 11'de yer alacak.

-Cezası sona eren orta saha oyuncusu Tim Cahill, Gana maçında kırmızı kart gören Harry Kewell'ın yerine ilk 11'de sahaya çıkacak.

Notlar:

-Kupada en fazla kırmızı kart gören oyuncular Avustralya takımında yer alıyor. Kewell'ın ve Cahill'in 1'er kırmızı kartı bulunuyor.

-İki ülke daha önce hiç karşılaşmadı.


Muhtemel 11'ler

Avustralya : Schwarzer, Wilkshire, Neill, Beauchamp, Chipperfield; Emerton, Culina, Holman, Valeri, Bresciano; Cahill
Sakat oyuncu: Vince Grella
Cezalı: Craig Moore, Harry Kewell

Sırbistan : Stojkovic, Ivanovic, Vidic, Lukovic, Kolarov; Krasic, Kuzmanovic, Stankovic, Jovanovic; Zigic, Lazovic
Sakat oyuncu: Yok
Cezalı: Yok

0 yorum:

Yorum Gönder