23 Haziran 2010 Çarşamba

Gana - Almanya Maç Analizi




  • Almanya, Avustralya galibiyetinden sonra Sırbistan’a 1-0 kaybetti.
  • Almanya’da takımın golcü isimlerinden Klose, cezalı durumda.
  • Gana, gruptaki ilk maçında Sırbistan’ı yendikten sonra Avustralya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Bu müsabakayı kazanan diğer karşılaşmanın sonucuna bakmadan gruptan çıkmayı garantileyecek. Ayrıca Gana’ya beraberliğin yettiği gibi, Sırbistan’ın kazanamaması halinde Almanya’ya da yine gruptan çıkması için beraberlik yetecek.
  • Almanya bugüne kadar katıldığı bütün Dünya Kupalarında gruplardan çıkmayı başardı.
  • Gana grupta 4 puan ile lider durumda.
  • Gana son 3 maçının 2'sini kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Gana'nın son 6 maçının 5'i ALT bitti.
  • Gana Dünya Kupası'na 2. kez katılıyor.
  • Gana Fifa Ülkeler Sıralamasında 34. sırada bulunuyor.
  • Gana Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 24,78
  • Almanya son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
  • Almanya'nın son 5 maçının 4'ü ÜST bitti.
  • Almanya 3 kez Dünya Kupası'nı kazandı (1954-1974-1990). 4 kez finalde kaybetti.
  • Almanya Fifa Ülkeler Sıralamasında 6. sırada bulunuyor.
  • Almanya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 25,40
  • Almanya 1993 yılında hazırlık maçında Gana'yı 6-1 yendi.

2008 Avrupa şampiyonası finalisti Almanya, Dünya kupasına Avustralya karşısında 4-0 gibi farklı bir skorla kazanarak büyük beğeni toplamıştı ancak ikinci maçında Podolski'nin penaltı kaçırdığı maçta Sırbistan'ana yenilerek gruptan çıkma şanslarını son maça taşıdılar.Dünya Kupası'nı üç kere kazanan kupanın favorilerinden Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw, salı günü oynanacak olan Gana maçında oynatacağı iki forvetten birinin Cacau olacağını söyledi.D Grubu'nda oynadığı ikinci maçında Sırbistan'a kaybettikleri maçta golcü futbolcu Klose'nin kırmızı kart cezalısı olması, Cacau'nun ilk 11'de başlama şansını arttırdı.Dünya Kupası'nda daha önce grup aşamasında kupaya hiç veda etmeyen Almanya, bu istatistiğini sürdürmesi için Gana'yı mağlup etmesi gerekiyor.Löw, Gana'nın Afrika takımları arasında bir üst tura çıkmak için en fazla şansa sahip olan takım olması ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Gana'nın şu an turnuvada bir üst tura çıkmaya en yakın Afrika takımı olduğunu biliyoruz. Afrika'daki hiçbir takım şu an Gana kadar iyi pozisyonda bulunmuyor. Bu da onların motivasyonunu yükseltiyor. Oyuncularının çoğu Avrupa'da oynuyor ve bu baskıyı kaldırabilirler. Kaliteli bir takım olduklarını biliyoruz. Çok zor bir maç olacak. Sadece fizik olarak değil, mental olarakta hazır olmalıyız." dedi. Löw, isim vermeden, Dünya Kupası'nda görev alan bazı hakemlerin de kart kararlarını eleştirdi. Fildişi Sahili maçında, Brezilyalı Elano'ya yapılan darbe gibi ''sert'' faullerin cezalandırılmadığını, başka maçlardaki hafif müdahalelerin ise faul olarak algılandığını belirten Löw, ''Bazı hakemler, çok çabuk sarı kart gösteriyor, bu da oyunu sıkıntıya sokuyor'' yorumunu yaptı. Almanya, daha önceki dünya kupalarında ilk turdaki son maçlarının hepsinde galip geldi. Genel averajı iyi olan Panzerler elde edeceği bir galibiyetle büyük oranda grubu 6 puanla lider olarak tamamlayacak. Karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde, diğer maçın berabere bitmesi veya Avustralya'nın galip gelmesi gerekecek. Almanya'nın, Gana karşısında mağlup olması durumunda panzerler Sırbistan'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

2010 Dünya kupasında oynanan maçlar sonrasında gruptan çıkmak için en avantajlı Afrika takımı görünümünde olan Gana ise, gruptan çıkmayı garantilemek için beraberlik yetiyor. Gana'nın kaybetmesi halinde de Avustralya-Sırbistan mücadelesinin skoru büyük önem taşıyacak.Gana Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Avustralya maçı sonrası Sulley Muntari'nin disiplinsiz hareketleri doğrulanırken oyuncuya bir ceza verildiğini fakat Ganalı ismin kafile içinde kalacağı vurgulandı."Muntari Avustralya maçı sonrasında sinirli hareketlerde bulunmuş ve takım huzurunu kaçıran bir takım disiplinsiz hareketler içinde olmuştur. Fakat Sulley Muntari halen daha Gana Milli Takımı'nın bir parçasıdır" denildi ve oyuncuya verilmiş cezanın detaylarına yer verimedi.Gana milli takımı özellikle hücumda büyük sıkıntı yaşıyor.Bu kupada attıkları 2 golde penaltıdan geldi.Gana turnuvada ilerki turlarda ise bu formuyla pek iyi sinyaller vermiyor. Gana'nın teknik direktörü Milovan Rajevac basın toplantısında, "Sadece iki penaltı golümüz var. İlerki maçlarda bunu düzeltmemiz ve penaltı dışında gol bulmamız gerekiyor." dedi.Gana'nın defans oyuncusu John Mensah'ın, Isaac Vorsah'ın yerine ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Löv'ün öğrencilerine galibiyet gerekiyor gruptan çıkabilmeleri için. Buna da güçleri var. Gana teknik direktörü Rajevac, "Almanya'nın Sırbistan'a kaybetmesi ile grupta her şey olabilir. Son maçta Almanya ile 0-0 berabere kalırsak, ben daha da mutlu olacağım." dedi.Bundan da anlaşılacağı gibi Gana kapanıp 1 puan için oynayacak, Panzerler ise saldırıp işi bitirmek isteyecekler.Zor bir karşılaşmada olacak fakat Joachim Löw'ün çalıştırdığı Almanya'ya, grupta oynayacağı son maçta güveniyorum.

Almanya Kazanır @ 1.30

Oyun düzenleri:

-Gana'nın defans oyuncusu John Mensah'ın, Isaac Vorsah'ın yerine ilk 11'de yer alması bekleniyor. Son iki maçta oyuna sonradan giren Sulley Muntari, bu defa Kwadwo Asamoah'ın yerine ilk 11'de forma giyecek.

-Almanya'dan Miroslav Klose kart cezalısı olduğu için Brezilya asıllı Cacau'nun defansta yer alması düşünülüyor.

Notlar:

-Almanya, daha önceki dünya kupalarında ilk turdaki son maçlarının hepsinde galip geldi.

-Gana, kupada mücadele eden 6 Afrika takımı arasında maç kazanan tek takım.

-İki ülkenin daha önceki karşılaşmaları:
14 Nisan 1993: Almanya 6 - Gana 1


Muhtemel 11'ler

Gana : Kingson, Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei; Annan, KP Boateng; Tagoe, Asamoah, Ayew; Gyan
Sakat oyuncular: Yok
Cezalı oyuncu: Yok

Almanya : Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber; Schweinsteiger, Khedira; Müller, Mesut Özil, Podolski; Cacau
Sakat oyuncular: Yok
Cezalı oyuncu: Miroslav Klose

0 yorum:

Yorum Gönder