24 Haziran 2010 Perşembe

Paraguay - Yeni Zellanda Maç Analizi


  • Paraguay 4 puanla grubunda lider durumda.
  • Paraguay son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
  • Paraguay'ın son 10 maçının 8'i ALT bitti.
  • Paraguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 29. sırada bulunuyor.
  • Paraguay 8. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 3 Kez gruplardan çıkmayı başardılar.
  • Paraguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,72
  • Yeni Zelanda son 6 maçta 1 kez kazandı (2B-3M).
  • Yeni Zelanda'nın gruptaki 2 maçıda 1-1 berabere bitti.
  • Yeni Zelanda'nın son 8 maçının 6'sı ALT bitti.
  • Yeni Zelanda Fifa Ülkeler Sıralamasında 82. sırada bulunuyor.
  • Yeni Zelanda tarihinde 2. kez Dünya Kupasına katılıyor.
  • Yeni Zelanda Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,91
  • Paraguay, gruptaki ilk maçında İtalya ile berabere kaldıktan sonra Slovakya’yı 2-0 mağlup etti.
  • Paraguay’a gruptan çıkması için beraberlik yetiyor.
  • Yeni Zelanda, gruptaki 2 maçında İtalya ve Slovakya ile 1-1 berabere kaldı.
  • Yeni Zelanda, bu karşılaşmayı kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek.
  • Yeni Zelanda’da as kaleci Glen Moss’un cezası bitiyor fakat büyük ihtimalle Slovakya ve İtalya ile oynanan maçlarda forma giyen 33 yaşındaki Mark Paston kalede olacak.
  • Paraguay, galip geldiği son Slovakya maçında rakip kaleye 11 şut çekerken, birçok önemli pozisyondan yararlanamamıştı.

F Grubunda lider durumda bulunan Paraguay, gruptaki son maçında Kupanın en zayıf takımlarından biri olan Yeni Zellanda ile karşılaşıyor.Slovakya ile oynadığı maçta Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan Paraguay özellikle kanat organizasyonlarına yönelerek ceza alanı çevresinde etkili gol ayaklarını buluşturmak istedi. Maçın ilk bölümünde Slovakya'yı baskı altına alan ve sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibini boğan Güney Amerika temsilcisi, altı pas civarında yaptığı son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilseydi tabeladaki skorun çok daha farklı bir hal alması içten bile değildi.
Kalabalık bir orta saha anlayışı ile Slovakya'ya adeta nefes aldırmayan Paraguay, her geçen dakika sahayı iyi parsellemesinin avantajlarını görmeye başladı. Slovakya'yı sürekli hataya zorlanan ve topla oynama oranlarında rakibine karşı bir ara yüzde 70'e yüzde 30 gibi bir rakamla üstünlük kuran Paraguay, etklili ve akıllı oyunuyla maçtan galip ayrılmasını bildi.Paraguay, galibiyet alması halinde gruptan birinci sırada çıkacak. Yenilmesi halinde ise puanını 5'e yükseltecek olan Yeni Zelanda çıkmayı garantileyecek. Bu durumda Paraguay'ın durumu, İtalya-Slovakya maçına göre şekillenecek. İtalya'nın berabere kalması halinde Paraguay grubu ikinci sırada tamamlayacak.Paraguay'ın sahaya, 2-0 kazandığı Slovakya maçındaki diziliş ve futbolcularla çıkması bekleniyor.Güney Amerika ekibinin yıldız oyuncusu Roque Santa Cruz, artık sadece gruptan çıkmaktan bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizdi ve grubu lider bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.Başarılı golcü, gruptan ikinci turda çıkmaları durumunda bir sonraki turda Hollanda ile eşleşme ihtimallerinin yüksek olduğunu dile getirirken Portakallar ile eşleşmemek için son maçlarını kazanmak istediklerini söyledi.

Kupanın en zayıf takımlarından biri olmasına karşın oynadığı 2 maçtanda puanla ayrılan Yeni Zellanda'da bu maçı kazanarak adını bir üst tura yazdırmak istiyor.Slovakya maçında kötü oynamasına rağmen uzatlamların son saniyelerinde attıkları golle 1 puan alan Yeni Zellanda, ikinci maçında da son Dünya Şampiyonu İtalya karşısında ezik bir futbol ortaya koymasına rağmen iyi mücadele eetti ve sahadan puanla ayrılmayı başardı.Karşılaşma boyunca oldukça katı bir savunma yapıp kontra ataklarla gol arayan Yeni Zelanda ise Dünya Kupası'nda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Yeni Zelanda kalecisi Mark Paston'un olağanüstü performansı da karşılaşmanın skorunu doğrudan etkiledi.Yeni Zelanda'nın aynı şekilde, 1-1 berabere kaldığı İtalya maçındaki dizilişi bu maça yansıtacağı belirtiliyor.Yeni Zelanda teknik direktörünün, takımını 5-2-3 formatında oynatması bekleniyor. Yeni Zelanda'nın önceki maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamayan orta saha oyuncusu Tim Brown'ın, bu maçta forma giyebileceği belirtiliyor.

Paraguay için grup liderliğinin bir büyük önemi daha var. E Grubu'nun lideri çok büyük olasılıkla Hollanda olacak, Paraguay bu nedenle 2. olmak istemiyor. Grubu lider bitirmeleri durumunda ise Japonya ya da Danimarka ile eşleşecekler. Bu nedenle Paraguay'ın son maça da büyük önem vereceğini ve sahadan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Paraguay Kazanır


Muhtemel 11'ler

Paraguay:
Kaleci: Justo Villar
Defans: Antolin Alcaraz, Julio Cáceres, Paulo da Silva, Claudio Morel
Orta saha: Cristian Riveros, Aureliano Torres, Victor Cáceres, Carlos Bonet
Forvet: Lucas Barrios, Roque Santa Cruz
Menejer: Ricki Herbert
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

Yeni Zellanda:
Kaleci: Mark Paston
Defans: Tony Lochhead, Ben Sigmund, Ryan Nelsen, Tommy Smith
Orta saha: Leo Bertos, Michael McGlinchey, Tim Brown, Simon Elliott
Forvet: Chris Killen, Rory Fallon
Menejer: Ricki Herbert
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

0 yorum:

Yorum Gönder