22 Haziran 2010 Salı

Son Maçlar Öncesi İhtimaller (C & D Grupları)




C GRUBU


C Grubu'nda ipler İngiltere'nin elinde... İngiltere, Slovenya'yı mağlup ettiği takdirde ABD - Cezayir arasındaki maçının sonuca bakmaksızın bir üst tura yükselecek. Grupta oynanan iki maç da berabere biterse işte o zaman hesaplar karışacak. Hesapların en yoğun şekilde yapıldığı C Grubu'nda; ABD ile Cezayir arasında oynanacak maç 0-0 biterse; İngiltere'nin Slovenya karşısında 2-2'den daha farklı skorda bir beraberlik elde etmesi gerekiyor. Şayet ABD - Cezayir maçı 0-0, İngiltere - Slovenya maçı 2-2 biterse Slovenya'dan sonra ikinci tura yükselecek olan ikinci takım kura ile belirlenecek. Duruma Slovenya cephesinden bakacak olursak; Slovenya'nın İngiltere karşısında alacağı beraberlik ikinci tur için yeterli olacak.

ABD, Cezayir karşısından galibiyetle ayrılırsa diğer maçın sonucuna bakmaksızın gruptan bir üst tura çıkacak. İngiltere Slovenya'ya kaybeder ya da en az 2 farklı skorla mağlup olursa ABD'ye 1 puan bile yetecek. Grupta ABD kadar Cezayir'in de şansı var. Şayet Cezayir, ABD'yi mağlup eder; İngiltere de Slovenya'yı 2 farklı mağlup ederse Cezayir bir üst tura çıkacak. Bir diğer ihtimal de; İngiltere - Slovenya maçında Slovenya kazanacak; Cezayir, ABD'yi yenecek ve bir üst tura çıkacak.


D GRUBU

D Grubu'nda Almanya, Gana'yı mağlup ettiği takdirde bir üst tura çıkacak, Gana'ya ise Almanya karşısında alacağı bir beraberlik bile yetecek. Sırbistan'ın Avustralya karşısında kazanamaması ve Gana - Almanya maçının berabere bitmesi; Gana ve Almanya'yı bir üst tura çıkaracak. Sırbistan, Avustralya karşısında hangi skorla olursa olsun kazanırsa; Gana - Almanya maçından sonuca bakmaksızın ikinci tur vizesi alacak. Sırbistan'ın Avustralya'yı yenmesi demek büyük ihtimalle Güney Afrika'daki macerasına devam etmesi anlamına gelecek.

0 yorum:

Yorum Gönder