25 Haziran 2010 Cuma

Kuzey Kore - Fildişi Sahili MAÇ ANALİZİ


  • K.Kore son 9 maçını kazanamadı (3B-6M). Son 3 maçını kaybetti.
  • K.Kore'nin son 4 maçı ÜST bitti.
  • K.Kore, Portekiz'e 7-0 kaybederek turnuvadaki en farklı mağlubiyeti aldı.
  • K.Kore Fifa Ülkeler Sıralamasında 86. sırada bulunuyor.
  • K.Kore Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 25,44
  • Fildişi Sahili son 6 maçta 1 kez kaybetti (3G-2B).
  • Fildişi Sahili'nin son 9 maçının 6'sı ÜST bitti.
  • Fildişi Sahili Fifa Ülkeler Sıralamasında 16. sırada bulunuyor.
  • Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,13
  • Kuzey Kore, gruptaki 2 maçını da kaybetti.
  • Fildişi Sahili ilk maçında Portekiz ile berabere kaldıktan sonra Brezilya?a kaybetti.
  • Kuzey Kore?in grupta bir iddiası kalmadı.
  • Fildişi Sahili?in ancak Portekiz?n yenilmesi halinde gruptan çıkma şansı olur. Ancak o zaman da aradaki 9 averaj farkını kapatacak şekilde farklı şekilde galip gelmeleri gerekiyor.
  • Kuzey Kore toplamda son 8 milli maçta galibiyet alamadı.
  • Tarihlerinde Afrika takımlarına karşı oynadıkları 6 maçta 1 galibiyet alabildiler.
  • Fildişi Sahili Asya takımlarına karşı 7 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Afrika'dan Dünya kupasına katılan en güçlü takım görünümde olan Fildişi Sahilleri, gruptan çıkma şansını mucizlere bıraktı.İlk maçında Portekiz'le golsüz berabere kalan Fildişi, İkinci maçında ise Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu.Şanslarının mucizelere bağlı olmasına neden olan etken ise Portekiz'in Kuzey Kore'yi 7-0 gibi farklı bir skorla yenerek 9 averaj farkı yaratması.Takımın defans oyuncusu Arthur Boka, "Belki bir mucize olur" diyerek içinde bulundukları durumu özetlerken, en azından son maçlarını kazanıp başları dik olarak turnuvaya veda edeceklerini söyledi.660 metre yükseklikteki Nelspruit’deki Mbombela Stadyumu’nda Kuzey Kore ve Fildişi Sahili karşılaşacak. Nelspruit’deki kış şartları son derece müsait. Bu açıdan Fildişi Sahili’nin avantajı var denebilir.Ancak Fildişi'ne sadece galibiyet yetmiyor. Portekiz'in Brezilya'ya mağlup olması ve Kendilerininde Kuzey Kore'yi çok farklı bir skorla yenmesi gerekiyor. Bu nedenle galibiyete değil farka oynayacaklardır.Fildişi Sahili'nde teknik direktör Sven-Goran Eriksson ikinci tura çıkmalarına yetecek kadar gole ihtiyaçları olmasına rağmen tamamen atağa dayalı bir oyun oynayamayacaklarını söyledi.Eriksson düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kesinlikle atak yapmaya çalışacağız. Kuzey Kore'ya baktığınız zaman varınızla yoğunuzla atak yapamazsınız. Eğer bunu yaparsanız size cezalandırırlar" ifalerini kullandı.Eriksson yaptığı açıklamada, "Oyuncularınıza gidip sahaya çıkın ve 8 veya 9 tane gol atın diyemezsiniz. Brezilya Portekiz'i 1-0 yenerse ve biz bu kadar gol kaydedersek çıkacağız. Bu gerçekçi değil" şeklinde konuştu.

Asya temsilcisi Kuzey Kore ise ilk maçında Brezilya karşısında dirençli bir oyun ortaya koyarak maçtan 2-1 mağlup ayrılmıştı.Ancak ikinci maçında ise Portekiz karşısında dağıldılar.Aslında maçın ilk bölümleri dengede geçti ancak 29. dakikada gelen golle Kuzey Kore hareketli görüntüsünü kaybetti.lk yarının sonlarına doğru yediği golün şokunu üzerinden atan Kuzey Kore Portekiz defansını zorlamaya başladı ancak Savunmada hata yapmayan Portekiz rakibine gol fırsatı tanımadı.Özellikle 2. golü yedikten sonra tamamen oyundan koptular ve savunmaları çözüldü.Ard arda atakları geliştiren Portekiz girdiği pozisyonları iyi değerlendirince ortaya tarihi bir faark çıktı ve sahadan 7-0 mağlup ayrıldı Kuzey Kore. Berbat savunmalarının yanı sıra hücumda da oldukça vasat göründüler.Rakip kaleye 13 şut atan Kuzey Kore , sadece 3 kez kaleyi bulabildi.Kuzey Kore'nin, Portekiz maçında 7 gol yemesinin ardından bu maça daha savunma ağırlıklı çıkacağı tahmin ediliyor. Kuzey Kore, turnuvadaki son maçında Fildişi Sahili karşısında oynayacağı maçı ciddiye alıyor.Teknik Direktör Kim Jong-hun, rakiplerinin tur atlayabilmek için karşılarına çıkacaklarını ve agresif bir oyun ortaya koyacaklarını söylerken kendilerinin de buna karşı koyacaklarını belirtti.Kim Jong-hun ayrıca, Portekiz karşısında yedi gol yiyen takımdan çok fazla değişiklik yapmayacağını da sözlerine ekledi.

Fildişi Sahilleri'ne bu maçta sadece galibiyet yetmiyor.Portekiz'in kaybetmesi , kendilerininde çok farklı bir galibiyet alması gerekiyor. Bu nedenle maçın başından itibaren sürekli hücumu düşünmeleri gerekiyor. Kuzey Kore ise rakibinin verdiği açıkları değerlendirerek gol bulmaya çalışacaktır. Zevkli ,gollü bir müsabaka olmasını ve Fildişi'nin kupaya galibiyetle veda etmesini bekliyorum.

Fildişi Sahili Kazanır @ 1.20
Fildişi Sahili Handikaplı Kazanır @ 1.80
2.5 Gol Üstü Biter @ 1.60


Kuzey Kore : Myong-Guk; Jong-Hyok, Chol-Jin, Jun-Il, Kwang-Chon, Yun-Nam; In-Guk, Young-Hak, Nam-Chol; Yong-Jo; Tae-Se

Fildişi Sahili : Barry; Demel, Toure, Zokora, Tiene; Y. Toure, Eboue, Tiote; Gervinho, Drogba, Kalou

0 yorum:

Yorum Gönder