19 Haziran 2010 Cumartesi

Hollanda Eredvisie 2010-2011 Sezonu Haberleri

  • 22 Haziran 2010 Salı


Hollanda şampiyonu Twente, her yıl müthiş bir gol ortalamasıyla oynayan Avusturya'lı Milli forvet Marc Janko'yu renklerine bağlamayı başardı.

Twente kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 4 yıllık sözleşme imzalanan 27 yaşındaki golcü futbolcunun bonservisi için kulübü Salzburg'a 7 Milyon Euro ödeneceği bildirildi.

Yeni sezonda A.B.D. Major Lig'de forma giyecek olan İsviçre'li golcü Blaise Nkufo'nun boşluğunu dolduracak olan Janko, "Twente'de oynama fırsatını yakaladığım için çok mutluyum . Beni almak için çok büyük fedakarlıkta bulundular. Twente Hollanda şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansına da sahip oldum" dedi.

Avusturya Bundesliga ekibi Salzburg'la son 2 yıldır lig şampiyonluğu sevinci yaşayan 1.97'lik dev santrafor, 2008-2009 sezonunda 34 maçta kaydettiği 39 golle gol kralı olurken, Salzburg'daki toplam kariyerinde ise 108 lig maçında 75 kez fileleri havalandırmıştı

------------------------------------------------------------------------





Sonuçlanan Transfer Haberleri


-> Willem II
, Zwolle'nin 1991 doğumlu orta sahada ve aynı zamanda kanatta görev yapan oyuncusu Niek Vossebelt ile sözleşme imzaladı.Daha önce anlaşmaya varıldığı duyurulan bu isme bonservis ücretini ödenmeyecek.Geçtiğimiz sezon Zwolle formasıyla 27 maça çıkan bu genç isim 3 gol 4 asistle oynadı.

-> Venlo
,Jupiler Lig takımlarından MVV Maastricht'in 19 yaşında ki ofansif orta saha oyuncusu Bryan Linssen'i kadrosuna kattı.Fortuna Sittard alt yapısından yetişen genç Hollanda'lı geçen sezon MVV formasıyla 30 maçta forma giydi ve 7 gol kaydetti.

-> Groningen, Sırbistan ligi takımlarından Vojvodina'nın formasını giyen Dusan Tadic ile sözleşme imzaladı.21 yaşında ki oyuncu her iki kanattada görev alabilirken,Sırbistan U21 takımınında formasını giyiyor.Kulübüyle 2011 Haziran'a kadar sözleşmesi olan oyuncu için ödenen bonservis bedeli açıklanmadı.

-> AZ Alkmaar ;
Yeni sezonda mali ve yönetimsel sorunlarını aşmak için önemli çabalar sarfeden kulüpte iki genç isim kadroya dahil edildi.
Costa Rica'nın Deportivo Saprissa takımında forma giyen kaleci Esteban Alvarado genç ve gelecek vaadeden bir isim olarak yazılıyor.Ülkesi Costa Rica'nın U20-21 takımında kalesini koruyor bu isim.Bir diğer isim ise Charlison Benschop.Waalwijk alt yapısından yetişen ve 2007-2008 sezonunda A-Takıma çıkan hücum oyuncusu bu sezon sadece 3 maçta forma şansı bulabildi.2008-2009 sezonunda 36 maçta 11 gol 5 asist kaydederken takımının üst lige çıkmasına katkı sağladı.Bu sezon ise genç yaşına rağmen (20) ilk defa mücadele ettiği Eredivisie ligde 31 maçta forma giyip 6 gol kaydetti.Bence bu iki isim AZ Alkmaar için önemli kazanç.

-> De Graafschap,Roda'nın 31 yaşında ki stoper'i Jan-Paul Saeijs'i renklerine bağladı.Hollanda'lı oyuncu geçen sezon 21 maçta görev alıp 2 gol kaydetti.Kariyerinde Den Haag,Southampton,Roda bulunan oyuncu için bonservis bedeli ödenmeyecek.

-> Heerenven,İzlanda Ligi takımlarından KR Reykjavik'in 17 yaşında ki orta saha oyuncusu Ingolfur Sigurdsson'u renklerine bağladı.

-> Heerenven ;
FC Zwolle'de forma giyen 19 yaşında ki kaleci Rene Oosterhof kadroya dahil edildi.
-> Groningen ; Go Ahead Eagles'ın orta sahada ve sağ kanatta görev yapabilen oyuncusu Maikel Kieftenbeld (19) ile sözleşme imzaladı.Genç oyuncu geçen sezon takımıyla 33 maçta forma giydi.Ayrıca dün yaşanan bir diğer gelişme ise Mechelen takımıyla yaşandı.Bu takımda forma giyen Jonas Ivens için yoğun gelişmelerde bulunuldu ve takımıyla 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşında ki Belçika'lı stoper ile anlaşma sağlandı.Geçen sezon istikrarlı bir biçimde takımında forma giyen bu isim için ödenecek bonservis bedeli açıklanmadı.

-> Nec Nijmegen ; Geçen sezon FC Eindhoven formasıyla 33 maçta forma giyen Fransız sol bek Remy Amieux (23) yeni sezonda Nijmegen formasını giyecek.Bu oyuncu için ödenecek bonservis bedelide açıklanmadı.

0 yorum:

Yorum Gönder