14 Haziran 2010 Pazartesi

2010 Dünya Kupası 1. Maçları Yorum ve Tahminleri

  • 16 Haziran Perşembe

Honduras - Şili

Bilinmesi Gerekenler
  • Honduras, 1982'den sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılacak.
  • Honduras'ın turnuvada en önemli kozu bir dönem Inter forması da giyen Genoa'lı golcü David Suazo.
  • Honduras, elemelerde oynadığı toplam 18 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.
  • Şili'de bir süredir sakatlığı nedeniyle çalışmalara katılamayan yıldız golcü Humberto Suazo iyileşti ve takımda birlikte çalışmalara başladı.
  • Şili, elemelerde oynadığı 18 maçın 10'unu kazanırken diğer 8 maçta 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.
  • Şili, 12 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katıldı.


2010 Dünya Kupası Güney Amerika Eleme Grubu'nu Brezilya'nın hemen ardında ikinci sırada bitiren Şili kendisinden daha güçlü olan ekipleri altına alarak dikkatleri üzerine çekmişti Marcelo Bielsa'nın yönetimindeki Şili hücuma yönelik futbol oynadığı için izlenmesi zevk veren ekiplerden biri olacaktır diye düşünüyorum. Elemelerde ve hazırlık maçlarında ağırlıklı olarak 3'lü forvetle oynadılar.Savunmada Medel, Ponce ve Vidal'in Şili milli takımı için öne çıkan isimler olduğunu görüyoruz. Üçlü santrforun hemen arkasında yer alan 1genç yıldız Mathias Fernandez'de Şili takımı için oldukça önemli bir isim. Gol ortalaması yüksek bir isim olan Humberto Suazo'da 2010 Dünya Kupası'nda adından sıkça söz ettirebilir. 2010 yılında 7 hazırlık maçı oynayan Şili bu maçlarda da iyi bir performans sergiledi. Panama, Trinidad-Tobago, Zambiya, Kuzey İrlanda ve Yeni Zelanda'yı yenen Şili, Venezuella ile golsüz berabere kalırken tek yenilgisini Meksika'dan aldı. Bu 7 maçın 5'ini gol yemeden tamamlayan Şili savunmada da iyi bir görüntü çizdi.Ancak oynadıkları rakiplerin birçoğu vasat ve hücum gücü zayıf takımlardı bu yüzden savunmalarına pek güvenmemek gerekiyor.

Honduras milli takımı ise Reinaldo Rueda yönetiminde rakibinin aksine ağırlıklı olarak savunmaya önem veriyor. Hücumda Bu sezon kendisinden bekleneni veremeyen David Suazo ve Carlos Pavon başarılı bir sezon geçirmemiş olsada Şili'nin vazgeçilmez isimlerinden. Bazı maçlarda David Suazo'yu tek forvet oynatan ve arkasına Pavon'u koyan Rueda, Bazı maçlara ise bu iki ismin forvette beraber yer almasıyla mücadele ediyor. 2010 yılında 5 hazırlık maçı oynayan Honduras bu maçlarda oldukça vasat bir performans sergiledi. Sadece ABD karşısında 3-1 kazanan Honduras, Türkiye'ye 2-0, Romanya'ya 3-0 yenilirken , Beyaz Rusya ve Azerbaycan ile berabere kaldı. Oynadığı 5 maçın 3'ünde gol atamayan Honduras takımı hücumda vasat bir görüntü çizdi.Kalesinde gördükleri 8 golle savunmalarınında vasat olduğunu kupa öncesi görmüş olduk.

Hem savunma anlamında hemde hücum anlamında vasat bir görüntüye sahip olan Honduras'ı grubun en zayıf takımı olarak görüyorum. Şili ise Güney Amerika elemerinde ve hazırlık maçlarında gayet iyi bir performans sergiledi. İsviçre ile grup ikinciliği için kapışacaklardır. Bu maçta takılacaklarını düşünmüyorum. Gollü bir galibiyet bekliyorum Şili'den.

Honduras: Valladares, Sabillon, Chavez, Figueroa, Izaguirre, Turcios, Palacios, Guevara, Julio Leon, Pavon, Suazo

Şili: Bravo, Vidal, Jara, Ponce, Millar, Carmona, Medel, Mati Fernandez, Beausejour, Paredes, Sanchez



==>> Şili Kazanır.
==>> 1.5 Gol Üstü.
==>> TGS 2-3 Olur


-------------------------------------------------------------------------------------

İspanya - İsviçre


Bilinmesi Gerekenler
  • İspanya, 2010 Dünya Kupası’nın en önemli favorisi olarak gösteriliyor.
  • Daha önce 12 kez Dünya Kupası'na katılan İspanya, bu turnuvalarda çeyrek finalin üzerinde hiçbir başarı elde edemedi.
  • İspanya, 1978 yılından bu yana üst üste bütün Dünya Kupası turnuvalarına katıldı.
  • İspanya'da, Polonya ile oynanan hazırlık maçında hafif bir sakatlık geçiren Andres Iniesta'nın oynayıp oynamayacağı şüpheli.
  • İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.
  • Elemelerde Türkiye ile aynı grupta mücadele eden İspanya, grupta oynadığı 10 maçı da kazanarak Güney Afrika vizesini rahatça almıştı.
  • İsviçre'de takımın en önemli golcülerinden olan kaptan Alexander Frei, sakatlığı nedeniyle takımını büyük ihtimalle yalnız bırakacak.
  • İsviçre, elemelerde oynadığı 10 maçın 6'sını kazanırken diğer 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
  • Dünya Kupası'na daha 6 kez katılan İsviçre, bu turnuvaların 3'ünde çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
  • İsviçre'de kaptan Alexander Frei ve orta saha oyuncusu Valon Behrami'nin forma giyemeyeceği açıklandı.


Tecrübeli Alman teknik adam Ottmar Hitzfeld yönetimindeki İsviçre, 2010 Dünya Kupası Avrupa Kıtası elemelerinde 2. gurubu Yunanistan'nın önünde lider tamamlayarak doğrudan finallere katılmaya hak kazanmıştı. Elemelerden sonra 2010 yılında 4 hazırlık maçı oynayan İsviçre bu maçlarda oldukça vasat bir görüntü çizdi. İlk maçında Uruguay'a 3-1, ikinci maçında ise Kosta Rika gibi güçsüz bir takıma 1-0 mağlup oldular. Son hazırlık maçında ise Son Dünya Şampiyonu İtalya ile 1-1 berabere kaldılar.Bu hazırlık döneminde attıkları 2 golünde Gökhan İnler'den gelmesi onu İsviçre'nin en büyük silahlarından biri yapıyor. Özellikle en golü oyuncuları Frei'in sakat olmasınıda göz önüne alırsak.Ayrıca kanat oyuncusu Behrami'de mücadele de yer alamayacak. Özellike Euro 2008'de çok başarılı bir savunma kurgusu olduğunu gösteren İsviçre , Ottmar Hitzfeld'in gelişinden sonra biraz şekillendi ve o savunma kurgusu biraz bozuldu. Ancak buna rağmen hala başarılı savunma yapan sayılı ülkelerden biriler. Hitzfeld, bir Milli Takım'ın başında ilk kez bir uluslararası turnuvaya katılacak. Onun açısından da çok kritik bir maç. Milli takımlar düzeyinde çokta tecrubeli olmasada teknik adamlık kariyeri oldukça parlak , tecrubeli bir isim Hiztfeld.İsviçre Milli Takımı'nın kadro yapısını incelediğimiz zaman ise; kadroda bulunan 5 futbolcunun Almanya Bundesliga'da, 4 futbolcunun İtalya ve İngiltere'de forma giydiğini görüyoruz. Kadroda bulunan 23 futbolcunun 17'sinin Avrupa'nın beş büyük liginde forma giyiyor olması onları tecrubeli ve kaliteli bir takım olarak göstermeye yetiyor.

Kalede kaptan Iker Casillas'ın önünde Puyol, Pique, Ramos, Arbeloa veya Capdevilla'dan oluşan İspanya savunmasu güven veriyor.Son Avrupa Şampiyonu İspanyaı ise 2010 Dünya Kupasının kuşkusuz en büyük favorilerinden biri. Vicente Del Bosque yönetimindeki Boğalar son oynadıkları 2010 Dünya Kupası Avrupa kıtası elemelerinde oynadığı 10 maçın tamamını kazanarak kalitesini bir kez daha ortaya koymuştu. Bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandıran İspanya, kalesinde ise sadece 5 gol gördü. Kazandıkları 10 maçın 6'sında kalesini gole kapattılar. Elemelerden sonra 2010 yılında 4 hazırlık maçı oynayan İspanya, bu maçlarında tümünden galibiyetle ayrıldı. Son Dünya Kupası finalisti Fransa'yı 2-0, Suudi Arabistan'ı 3-2, Güney Kore'yi 1-0 ve son hazırlık maçında da Polonya'yı 6-0 gibi farklı bir skorla yendiler.Bu maçlarda 3 gol atan David Villa takımın en büyük kozlarından biri olacak. Zira Liverpool'un golcüsü Fernando Torres ise dizinden olduğu ameliyattan sonra iyileşme sürecini tamamladı ve antrenmanlara başladı ancak bu maçta riske edilmeyecek büyük ihtimalle.Onun yokluğunda kuşkusuz en büyük gol umutları Villa olacaktır. Orta sahasına bakacak olursak , turnuvanın en iyi en kaliteli orta saha oyuncularının İspanya'da olduğunu söyleyebiliriz. Fabregas, Xabi Alonso, Xavi, David Silva, Navas ve Iniesta'dan oluşan müthiş bir orta sahaya sahipler. Hücumda da Torres, Villa , Llorente, Mata gibi kaliteli isimlere sahip olan İspanya , Güney Afrika 2010'u kazanabilirse Avrupa Kıtası dışında Dünya Kupasını kazanmayı başaran ilk Avrupa takımı olacak. Ben bunu başarabileceklerine inanıyorum. Bu yolda karşılarına çıkan ilk engel ise İsviçre. Aslında tahmini kolay bir müsabaka tabiki kuşkusuz maçın favorisi İspanya ancak verilen oran çok düşük. Bu nedenle alternatif bahislere yönelmekte fayda var. İspanya'nın işi ilk yarıdan bitiriceğini düşünüyorum.

İspanya: Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Pique, Capdevila, Busquets, Xavi, Xabi Alonso, David Silva, Mata, David Villa

İsviçre: Benaglio, Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Magnin, Barnetta, Hakan Yakın, Gökhan İnler, Gelson Fernandes, Nkufo, Eren Derdiyok


==> İspanya İlk Yarı Kazanır @ 1.55
==> David Villa Gol Atar @ 1.78


-------------------------------------------------------------------------------------

Güney Afrika - Uruguay


Bilinmesi Gerekenler
  • Güney Afrika, kupaya ev sahipliği yapıyor.
  • Daha önce düzenlenen 18 Dünya Kupası’nda hiçbir ev sahibi ülke grup aşamasında elenmedi.
  • Güney Afrika’da kadrodaki 23 futbolcunun 16’sı kendi liglerinde forma giyiyor.
  • Güney Afrika, gruptaki ilk maçında Meksika ile 1-1 berabere kaldı.
  • Uruguay, gruptaki ilk maçında Fransa ile golsüz berabere kaldı.
  • Uruguay’da ilk maçta kırmızı kart gören Ajax'lı genç yetenek Nicolas Lodeiro cezası nedeniyle oynayamayacak.
  • Uruguay'ın gol silahları yine Forlan ve Suarez olacak.

Güney Afrika milli takımı açılış maçında Meksika ile 1-1 berabere kalarak , ev sahibi takımların yenilmezlik serisini sürdürdü. Maça iyi başlayan taraf Meksika oldu ve maç boyunca topa hakim olan taraf onlardı. Güney Afrika özellike ilk yarıda oyunu dengelemekte büyük zorluk çekti . Ard arda 3 pas bile yapamaz hale geldiler. Ancak Meksika ataklarında dirençli savunmalarıyla rakibini durdurmayı başardılar. İkinci yarıda ise bir uzun pasda topla buluşan Tshabalala , ceza sahasına girerek düzgün bir vuruş yaptı ve pozisyonu bile olmayan Güney Afrika'yı öne geçirdi. Ancak bu üstünlüklerini korumayı başaramadılar ve Meksika kaptan Marquez'in golüyle sahadan 1 puanla ayrılmasını başardı. Aslında oynadıkları futbolla 3 puanı hak ediyorlardı anca Güney Afrika savunmasını bir çok pozisyonda aşamayarak 1 puana razı oldular.Daha önce düzenlenen 18 Dünya Kupası’nda hiçbir ev sahibi ülke grup aşamasında elenmedi.Güney Afrika'nın amacıda bu seriyi devam ettirmek.Güney Afrika’da kadrodaki 23 futbolcunun 16’sı kendi liglerinde forma giyiyor.Bu nedenle tecrubesiz olduklarını söyleyebiliriz.

Uruguay milli takımı ise ilk maçında son Dünya Kupası finalisti Fransa ile karşılaştı ve maçtan golsüz beraberlikle ayrıldı. İlk yarısı dengede geçen maçın 2. yarısında özellikle Forlan'la önemli pozisyonlar yakalayan Uruguay, bu fırsatları değerlendiremedi.Uruguay savunması başarılı bir maç çıkardı. Ancak Orta alanları Fransa'yı hiç durdurmadı. Böylelikle bir kez daha Uruguay'ın en vasat olduğu bölgenin orta saha olduğunu gördük.Maça sonradan dahil olduğu halde kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Loderio bu maçta görev alamayacak.Uruguay'ın gol silahları yine Forlan ve Suarez olacak. Ancak bu ikili ilk maçta iyi bir uyum gösteremeyerek kafalarda soru işareti bıraktı. Orta sahanın kötü oluşu tabiki kuşkusuz onları etkiliyor. Oynadıkları takımlarda oldukça başarılı bir sezon geçirdi bu iki isimde ve kaliteleri tartışılmaz bile. Böyle kalitel,, oyunun gidişatını her an etkleyebilecek isimlere sahip olan Uruguay'ın maçtan puanla ayrılacağını düşünüyorum.Gruptaki tüm takımların 1 puanı olduğu için bu maçın fazla stres yaratacağını düşünmüyorum ancak maçı kaybeden olursa gruptan çıkma şansı bir hayli azalıcak.Bu nedenle ilk başlarda risk alacaklarını düşünmüyorum ve iki takımda en iyi yaptığı şeyi yani savunmayı ön planda tutacaktır diye tahmin ediyorum. Bu nedenlede ilk yarıda beraberliği denemeye değer buluyorum.

Güney Afrika: Khune, Gaxa, Khumalo, Mokoena, Thwala, Letsholonyane, Dikgacoi, Modise, Pienaar, Tshabalala, Mphela

Uruguay: Muslera, Lugano, Godin, Victorino, Pereira, Perez, Rios, Pereira, Cavani, Forlan, Suarez



==> Uruguay Yenilmez @ 2.20 & 2.90
==> İlk Yarı Berabere Biter @ 1.75

-------------------------------------------------------------------------------------
  • 14 Haziran Pazartesi

Hollanda - Danimarka


2010 Dünya Kupasında en güçlü hücum hatlarından birine sahip olan Hollanda ile sağlam savunmasıyla dikkat çeken Danimarka karşılaşıyor.Hollanda milli takımı 2010 dünya kupası Avrupa kıtası elemerinde oynadığı 10 maçıda kazanarak müthiş bir başarıya imza atmıştı. Bu maçları 8'ini gol yemeden kazanan Hollanda hiçbir maçta kalesinde 1 den fazla gol görmedi. Attıkları 17 gole karşın kalesinde yalnızca 2 gol gördüler. Bu mutheşem performanslarını hazırlık maçlarında da sürdürdüler. 2010 yılında 4 hazırlık maçına çıkan Hollanda bu maçların tamamından galip ayrıldı. ABD ve Meksika'yı 2-1, Gana'yı 4-1, Macaristan'ı ise 1-0 geriye düştükleri maçta 6-1 gibi farklı bir skorla yendiler. Macaristan dışındaki diğer takımlar 2010 dünya kupasında yer alan takımlar. Onlar karşısında aldıkları başarılı sonuçlar ve oynadıkları futbolla bir kez daha bu turnuvanın favorilerinden biri olduklarını gösterdiler.Arjen Robben, Van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt ve Robin van Persie’den oluşan hücum hattıyla durdurulması çok zor olan bir takım görünümündeler.

Danimarka milli takımı ise tecrubeli ve başarılı savunmasıyla dikkat çekiyor. Savunma hattını oluşturan isimlerden Palermo’lu Simon Kjaer son dönemde yıldızı parlayan isimlerden biri ve İtalya ligi gibi savunmanın ön planda olduğu bir ligde oynayarak tecrube kazandı.Keza Liverpool’lu Daniel Agger'de oldukça tecrubeli bir isim. Onların önünde oynayan Christian Poulsen'de İtalya Serie , Bundesliga ve La Liga'da oynamış olmanın tecrubesine sahip. Daniel Jensen, Jesper Gronkjaer, Martin Jorgensen ve Dennis Rommedahl ise Jon Dahl Tomasson ve Nicklas Bendtner'e destek olacak isimler. 2010 yılında hazırlık maçlarında ilk başlarda iyi bir performans sergileselerde son maçlarda gösterdikleri performans güven vermedi. Polonya, Singapur , Tayland, Senegal gibi güçsüz ülkeler karşısında rahat kazanan Danimarka, Avusturya 2-1 ve Dünya kupasında yer alan ekiplerden Güney Afrika ile Avustralya'ya 1-0'lık skorlarla boyun eğdi.

Danimarka ne kadar savunma gücü yüksek bir takm olsada Hollanda'nın müthiş hücum hattını durdurması zor. Danimarka teknik direktörü Morten Olsen.'nin sahaya nasıl bir taktikle çıkacağı bilinmiyor ancak iyi hücum yapan Hollanda karşısında muhtemel sağlam savunmasına güvenerek defansif bir futbol sahaya yansıtacak ve 1 puanı hedefliyecektir.Grupta favori Hollanda'yı da zorlayacak yegane takım görünümünde olan Danimarka ne olursa olsun son dönemde müthiş bir performans ortaya koyan Hollanda ile baş edemeyecektir.

> Hollanda Kazanır.

----------------------------------------------------------------------------------------------
  • 15 Haziran Salı


Yeni Zellanda - Slovakya


Slovakya Milli takımı, 2010 Dünya Kupası Avupa kıtası elemerinde oldukça başarılı bir performans sergiledi. Sadece Slovenya ile oynadığı 2 maçı kaybeden Slovakya, grubu 22 puanla lider tamamladı.Oynadıkları 10 maçta attıkları 22 golle grubun en golcü takımı oldular. 1993'te Çekoslovakya'nın dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanan Slovakya ilk kez Dünya Kupasında mücadele edecek.Bu nedenle oldukça tecrubesizler. Kadrolarına baktığımızda da Avrupa Liglerinde mücadele eden oyuncu sayısının az olduğunu görüyoruz. Liverpool'dan fiziğiyle öne çıkan savunma oyuncusu Skrtel, Napoli'den Marek Hamsik, Bochum'dan Sestak, Fenerbahçeye transfer olan genç yetenek Stoch, Ankaragücü'nden Marek Sapara ve Robert Vittek ile Beşiktaş'ın forveti Filip Holosko takımda bilinen, tanınan oyuncular.Slovakya milli takımı aslında taktik olarak savunmaya önem veriyor gibi görünsede hücumda da sıkıntı çekmiyor. Bazı maçlarda 4-4-2 bazı maçlarda ise 4-5-1 taktiğiyle oynuyorlar.

Yeni Zellanda milli takımı ise daha önce sadece 1982'de İspanya'da düzenlenen turnuvaya katılmıştı. O turnuvada henüz grup aşamasındayken kupaya veda etmişlerdi. Bu tür önemli turnuvalarda fazla yer alamadıkları için oldukça tecrubesiz bir takımlar. Takımda yer alan futbolcular içinde aynı şey geçerli. Avrupa'nın önemli liglerinde yer alan oyuncu sayısı parmakla sayılacak kadar az. 2010 yılında 5 hazırlık maçına çıkan Yeni Zellanda bu maçlarda başarısız bir perfoırmans sergiledi. Oynadıkları 5 maçıda Dünya Kupasında yer alan ekiplerle oynayan Yeni Zellanda , Meksika'ya 2-0, Slovenya'ya 3-1, Şili'ye 2-0, Avustralya'ya 2-1 yenilirken sadece Sırbistan'ı süpriz bir şekilde mağlup etmesini başarmıştı.Zaten bu 5 maçta sadece kazandıkları Sırbistan maçında gol yemediler. O maçtada çok iyi savunma yaptıklarını söyleyemeyiz. Sırbistan önemli fırsatlar yakalamasına rağmen değerlendirememişti.

İki takımı bu tip önemli turnuvalarda tecrube bakımından kıyaslarsak çokta fark olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Slovakya takımı çok daha iyi takımlara karşı mücadele etti elemelerde ve gayette başarılıydı. Takımdaki oyuncuların tecrubesinden de yararlanarak Dünya Kupasının en zayıf takımlarından biri olan Yeni Zellanda karşısında kazanacaklarını düşünüyorum.

==>> Slovakya Kazanır

-------------------------------------------------------------------------------------


Fildişi Sahilleri - Portekiz

2010 Dünya Kupası Afrika elemelerinde mücadele ettiği 2 grubuda lider tamamlayan Fildişi Sahilleri , tarihi boyuncu oluşturduğu en iyi kadro ile turnuvada süpriz peşinde. Fildişi Sahili güçlü fiziği ve iyi kondisyonu ile dikkat çeken bir takım. İlk olarak 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'na katılan Fildişi Sahili; Arjantin, Hollanda ve Sırbistan&Karadağ ile aynı grupta yer aldı. Grupta 3. olarak, turnuvadan elendi. İsveçli teknik adam Sven-Göran Eriksson yönetimindeki Fildişi'nin kadrosuna baktığımızda Avrupa'nın önemli liglerinde mücade eden oyuncularının sayısının fazla olduğunu görüyoruz. Ancak Chelsea'Da müthiş bir sezon geçiren ve takımın en önemli oyuncusu olan Drogba'nın sakatlanması ülkede büyük bir şok etkisi yarattı. Ancak Drogba'nın maça yetibileceği haberi moralleri düzeltti. Drogba'nın yanısıra Galatasaraylı Keita, Lille'de müthiş bir sezon geçiren Gervinho, Chelsea'lı Kalou ve Dindane gibi oldukça kaliteli hücum oyuncularına sahipler. Sevilla formasıyla müthiş bir sezonu geride bırakan Zokora, Barcelona’dan İngiltere’ye transfer olacağına kesin gözüyle bakılan Yaya Toure ve Romaric ile birlikte güçlü bir orta sahaya sahip olduklarını görüyoruz. Savunmada ise Kolo Toure, Boka, Tiene ve Guy Demel gibi tecrubeli isimlere sahipler. 2010 yılında 4 hazırlık maçı oynayan Fildişi, Tanzanya'yı 1-0, Japonya'yı 2-0 yenerken, Paraguay ile 2-2 berabere kalıp gol atamadığı tek maçta Güney Kore'ye 2-0 yenilmişti.

Portekiz milli takımı ise 5. kez katılacağı Dünya Kupasında en iyi derecesi olan Üçüncülüğü geliştirmek istiyor.Dünya Kupası 2010 Finalleri'ne katılmak için Play-off'ta 5. Grubu Türkiye'nin önünde 2. bitiren Bosna Hersek ile karşılaşan Portekiz iki maçta da rakibini 1-0 yenerek, Dünya Kupası 2010 vizesini almıştı. Carlos Queiroz yönetiminde Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan Portekiz'de Nani'den gelen sakatlık haberleri büyük üzüntü yaşattı. Nani bu turnuvada takımın en önemli kozlarından biriydi. Hücum gücü yüksek olan Portekiz'in kadrosunda ağırlıklı olarak tecrubeli ve Avrupa'nın önemli liglerinden yer alan oyuncular yer alıyor. Chelsea'lı Ricardo Carvalho, Miguel, Real Madrid'li Pepe, Bruno Alves ,Sporting Lizbon’lu Miguel Veloso, Porto’lu Raul Meireles, sezonu Atletico Madrid’de kiralık olarak tamamlayan Tiago, A. Madrid formasıyla müthiş bir sezonu geride bırakan Simao Sabrosa, Chelsea’li Deco ve Zenit’li Danny, Rekor bedelle geçen sezon Real Madrid'e transfer olan süper star Cristiano Ronaldo bu isimlerden bazıları. Elemelerdeki başarılı performansını hazırlık maçlarında da sürdüren Portekiz, 2010 yılında oynadığı 4 hazırlık maçında 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Cape Verde Islands ile golsüz berabere kalarak herkesi şaşırtan Portekiz, Çin'i 2-0, Mozambik'i 3-0, Kamerun'unu ise 3-1 yenmişti.

Brezilya, Portekiz, Fildişi ve Kuzey Kore'den oluşan G grubunun kuşkusuz en güçsüz takımı Kuzey Kore ve bana göre hiç şansları yok. Her büyük turnuvaya favori olarak çıkan Brezilya bu gruptada favori elbette. Portekiz ile Fildişi'nin ise 2.lik için kapışacağını düşünüyorum. O yüzden bu maç iki takım içinde erken final olacaktır. Sonuç olarak ise iki takımında birbirine karşı zor üstünlük kuracağını düşünüyorum ve önceliği beraberliğe veriyorum. Bir takım kazanacaksa o takım daha tecrubeli bir kadroya ve daha önemli yıldızlara sahip olan kaliteli kadrosuyla Portekiz olmalı.Bu nedenle onların bu maçtan en azından 1 puan alacağını düşünüyorum.Bunun yanısıra bu zorlu maçta gol bahisine yönelecek olursak her iki takımında etkili hücum oyuncularıyla gol atabileceğini ve TGS 2-3 'ün en mantıklı seçim olacağını düşünüyorum.


==>> Portekiz Kaybetmez.
==>> TGS 2-3 Gol Olur


-



0 yorum:

Yorum Gönder