19 Haziran 2010 Cumartesi

İtalya Serie A 2010-2011 Sezonu Haberleri

2 Temmuz 2010



33'lük dev resmen Genoa'da

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Genoa, 33 yaşındaki golcü Luca Toni'yi renklerine bağladı.

Serie A'nın köklü kulüplerinden Genoa, 2010-2011 sezonundaki golcüsünü buldu. 2007 yılından bu yana Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen ve kısa bir süre önce Alman ekibiyle yollarını ayıran Luca Toni'yi bünyesine kattı.

İmza törenine Genoa Başkanı Enrico Preziosi ile birlikte katılan Toni, ''Buradayım çünkü, Genoa beni çok istedi. Şimdi sıra ben de. Bu güveni boşa çıkarmamam lazım. Amacım goller atıp, gol kralı olmak'' dedi.

İtalya'da Brescia, Palermo, Fiorentina gibi pek çok kulüpte top koşturan Luca Toni, geçen sezonu da kiralık olarak AS Roma'da geçirmişti. Golcü futbolcu, yeni sezonda yeni takımında 9 numaralı formayı giyecek.

Bayern Münih'e 2007 yılında transfer edilen ve geldiği ilk sezonda 24 gol atarak Bundesliga'da gol kralı olan Toni, geçen sezon takımın başına gelen Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal ile anlaşamadığını ve ayrılmak istediğini belirtmişti.

Toni, Bundesliga'da 60 maçta toplam 38 gol atmıştı.

-------------------------------------------------------------------------------------------

21 Haziran 2010



FRED'İ NAPOLİ KAPTI

Fluminense’nin başarılı golcüsü ve geçtiğimiz sezon takımın ligde kalmasında büyük rol oynayan Fred, İtalya Serie A ekiplerinden Napoli ile anlaşma sağladı.

Bu yıl apandist ameliyatı olduğu için sahalardan bir süre uzak kalan Fred, Fluminense formasıyla hem Brezilya Serie A’da hem de eyalet şampiyonasında takımının forvetteki değişilmez ismi olmuştu.

Fluminse'de kaptanlık görevini de yapan Fred’in İtalyan kulübüyle her konuda anlaşma sağladığı ve birkaç gün içinde resmi imzayı atmak İtalya’ya gideceği açıklandı.

Daha önce Lyon’da forma giyen Fred, Avrupa’da yeniden forma giyeceği için heyecanlı olduğunu belirterek, “Napoli’de başarılı olacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------

20 Haziran 2010




Juventus ve İtalya Milli takımının tecrübeli kaptanı F.Cannavaro Arabistan'ın Al-Ahly takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Napoli'ye transfer olmasını bekleyen medyayı şaşırtan Cannavaro yaptığı açıklamada "Ben Napoli'ye bedava da gidebilirdim; ama benimle pazarlık bile yapmadılar. İnanmak zor; ancak Napoli sadece beni istemiyordu! Geri dönmek için mesaj yolladım. Bana geri dönüş yapan olmadı." dedi.


----------------------------------------------------------------------------------------


İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, yedek kaleci arayışını AC Milan'da forma giyen Marco Storari ile sonlandırdı.

Juventus'un bu transfer için AC Milan'a 4,5 milyon avro ödeyeceği kaydedildi.



-------------------------------------------------------------------------------
18 Haziran 2010



Juventus Jorge Martinez'i Bitirdi !

Juventus, Catania'nın golcüsü Jorge Martinez konusunda kulübü ile anlaşmaya vardı.

Sky Sport Italia'da yer alan habere göre iki takımın sportif direktörleri bugün bir araya geldi ve 12 milyon avro karşılığında el sıkıştı.

Bu transferin bitmesi için artık sadece Uruguaylı golcünün imza atması gerekiyor.

Tuttosport'ta yer alan habere göre de siyah beyazlı kulüp, Milos Krasic transferini dondurma kararı aldı. Çünkü Manchester City'nin devreye girmesiyle CSKA Moskova fiyat yükseltti.

0 yorum:

Yorum Gönder