19 Haziran 2010 Cumartesi

Diğer Ligler 2010-2011 Sezonu Haberleri

 5 Temmuz 2010




Portekiz`de Rekor Transfer
 
Porto, ezeli rakibi Sporting Lizbon'da kaptanlık görevini yürüten Joao Moutinho'yu renklerine bağlayarak ülke tarihindeki rekor transferi gerçekleştirdi.

Porto kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 11 Milyon Euro bonservis bedeli ödenen 24 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı ve bu transfer için defans oyuncusu Nuno Andre Coelho'nun da Sporting Lisbon'a verildiği bildirildi.

13 yaşından beri Sporting Lisbon kulübünün çatısı altında olan ve 2005'den beri A takım forması giyen Moutinho, bir Portekiz takımından diğerine transfer olan en pahalı oyuncu olarak tarihteki yerini aldı.
Portekiz Milli takımının 2010 Dünya Kupası kadrosunda yer alamayan ortasaha futbolcusu, yeşil beyazlılarda toplam 163 lig maçına çıkmış ve 21 kez fileleri havalandırmıştı.

2007-2008 sezonundan itibaren Sporting Lisbon'da kaptanlık yapmaya başlayan ve kulüp tarihinde pazubandı takan en genç 2. futbolcu olan Moutinho, Portekiz Milli takım formasını 26 defa terletmişti.
 -----------------------------------------------------------------------------------

Kısa Kısa Haberler..

-> Almanya'da Honnover, Hertha Berlin ve Unterhaching gibi takımların formasını giyen 31 yaşındaki tecrübeli kaleci Gerhard Tremmel 1 yıllığına Avusturya'da sezonu şampiyon tamamlayan Salzburg takımına transfer oldu. Tremmel son olarak Energie Cottbus takımında forma giymişti.


-> Mısır Ligi ekiplerinden Al-Ahli'de oynayan santrfor Emad Moteab'ın Belçika Jupiler Lig takımlarından Standard Liege'e transfer olduğu açıklandı.27 yaşındaki Moteab, 2004 yılından bu yana Al-Ahli formasıyla çıktığı 186 maçta 94 gol atmayı başarmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder