4 Aralık 2010 Cumartesi

French Ligue 1 Predictions, Betting, Reviews |December 4, 2010|


ARLES-AVIGNON - NANCY

Pick: Nancy to Win | Nancy DNB
Odds: 2.20 | 1.55
Stake: 6/10 | 8/10

Ligin en vasat takımı olan Arles geçen haftada Valenciannes deplasmanından farklı mağlup ayrıldı. Geride kalan 16 haftada sadece Caen karşısında kazanabilen ve topladığı 6 puanla son sırada yer alan Arles , bir mucize olmazsa önümüzdeki sezon tekrar 2. Ligde mücadele edecek.

Hücum diye bir şey yok takımda. Savunmalarıda direnerek 1 puan alacak kadar yeterli değil.Ligin en çok gol yiyen ve en az gol atan takımı durumundalar. Geçen hafta kırmızı kart cezalısı olan Fabien Laurenti dönüyor ancak Kamel Ghilas , Thomas Ayasse ve Charisteas'ın sakatlıkları devam ediyor.

Nancy rakibine göre çok daha kaliteli bir takım elbette ancak onlarda bu sezon beklenen performansı sahaya yansıtamıyorlar. Ligin istikrarsız takımlarından biriler. Ancak son iki maçında Valenciannes'i yenip  St. Etienne ile berabere kaldılar. Bir kıpırdama söz konusu. Çıkış arıyorlar ve Arles tam onlara göre bir takım. Kazanacaklarını düşünüyorum. Güvenmeyenler Nancy kaybetmezi rahatlıkla kuponlarına yazabilirler. Konuk ekipte Michael Cheretien, Djamel Bakar , Reynald Lemaitre ve Feret sakatlıklarından dolayı yoklar.

Arles : Merville - Germany, Meija, Pavon, Soro, Aït Ben Idir, Bouazza, Meriem, Psaume, F.Dja Djedje - K.Diawara

Nancy : Gregorini - Brison, Andre Luiz, N'Diaye, Diakité - Gavanon, N'Guemo, Féret, Cuvillier, Vahirua - Hadji


LILLE - LORIENT

Pick: Lille to Win
Odds: 1.60
Stake: 7/10

Lille deplasmanı Fransa'nın en zor deplasmanlarından birisidir. 2008-2009 sezonundan itibaren evinde sadece 5 kez kaybetti Lille . Bu sezonda evinde iyi sonuçlara imza atıyorlar. Ligde şampiyonluk yarışı veren ekipler arasında yer alıyorlar. Son haftaların forma ekiplerinden biriler.

Özellikle Orta Alanda Hazard mükemmel bir performans ortaya koyuyor. Zaten devre arasında yada sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor Hazard'ın. Onun dışında Gervinho ve Sow hücumda çok etkili. Defansif anlamda sıkıntı yaşasalarda hücumda üretken olduklarından sorun yaşamıyorlar. Takımda eksik oyuncu bulunmuyor.

Lorient ise geçen hafta Rennes'i yenerek iki maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Ancak tipik bir iç saha takımı olduklarını belirtmek gerek. Bu sezon topladıkları 21 puanın 16 sını evindeki maçlardan çıkardılar. Deplasmanlarda oynadıkları 7 maçta yalnızca 1 kez kazanabildiler. Konuk ekipte adeta istikrar abidesi olan iki isim Sigamry Diarra ve Ecuele Manga sakat. Sebastian Dubarbier  , Olivier Monterrubi ve Antoine Buron zaten uzun süreli sakat olan isimlerdi.

Lorient bu deplasmanda 3 maçtır kaybetmiyor ancak bu kez ibre ev sahibine dönük. İç saha avantajını iyi kullanan Lille, Lorient'i devirmesini bilecektir.

Lille : Landreau – Béria, Chedjou, Rami, Debuchy – Cabaye, Mavuba (cap), Balmont – Hazard, Gervinho, Sow.

Lorient : Audard (cap) – Baca, Bourrillon, Le Lan, Morel – Romao, Mvuemba, Coquelin, Amalfitano – Gameiro, Kitambala.


TOULOUSE - CAEN

Pick: Toulouse to Win
Odds:  1.78
Stake: 6/10

Toulouse kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon hayal kırıklığı yaşatan ekiplerden birisi. Arka arkaya 3 maç kaybettikten sonra geçen hafta Auxerre deplasmanında kazanarak moral buldular.

Bu galibiyetle beraber seri yakalamak istiyorlar. Rakipleri Caen çok formsuz. Sezona iyi başlamışlardı ancak son haftalarda takımda ciddi bir düşüş söz konusu.

Fransa Kupasında Lille'ye elenen Caen , Ligde'de 9 haftadır kazanamıyor ve son 5 maçını kaybetti. Ev sahibi ekipte Mauro Cetto dışında önemli bir eksik yok. Konuk ekipte de eksik oyuncu bulunmuyor. Toulouse'nin kalitesi ve ev sahibi olması nedeniyle rakibine göre galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum.

Toulouse : Valverde – Gunino, Congré (cap), Fofana, M'Bengue – E.Capoue, Mou.Sissoko, Didot, Mansaré (ou Tabanou), Braaten - Santander

Caen : Thébaux – Sorbon, Lazarevic, Heurtaux, Tafforeau – Seube (cap), Deroin, Marcq – Hamouma, El-Harabi, K.Traoré

0 yorum:

Yorum Gönder