5 Mart 2011 Cumartesi

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |March 05, 2011|


Bayer Leverkusen - Wolfsburg


Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10

Geçen hafta Werder Bremen ile 2-2 berabere kalan Bayer Leverkusen için artık hedefi konumunu korumak diyebiliriz. Dün Köln'ü tek golle geçen Dortmund bir maç fazlası ile aradaki puan farkını bitime 9 hafta kala 15 puana kadar çıkardı. Leverkusen'nin hedefi en azından 2. olmak ve doğrudan Şampiyonlar ligine katılmak. Geçen hafta 2-0 önde iken son 8 dakikada direnç göstermediler ve kalesinde 2 gol gördüler. Bu durum takımdaki defansif sorunu birkez daha gösterdi. Ayrıca Vidal gibi önemli bir isim cezalı duruma düştü. Bu sezon 9 golü vardı Şili'nin oyuncunun. Vidal'ın dışında orta alandan Barnetta ve  Hanno Balitsch'de sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Takımın başına 3 senedir İsviçre 2. lig takımı Vaduz'u çalıştıran ve önemli bir başarısı bulunmayan Pierre Littbarski'yi göreve getiren ve eleştirilen Wolfsburg, yeni hocası ile çıktığı ilk maçta Hamburg'a ardından da Freiburg'a yenilmişti. Geçen hafta ise Diego'nun golleri ile Monchengladbach'ı mağlup ettiler ve ilk galibiyetini aldılar Pierre Littbarski yönetiminde.

Ancak buna rağmen takımın futbolunda önemli bir değişiklik göremedim. Alt sıralarda sezonu tamamlayacağını düşünüyorum Wolfsburg'un. Zaten Grafite ve Dzeko gibi iki önemli golcüsünü sattıktan sonra üst sıralarda kendilerine yer bulmaları çok uzak bir ihtimaldi. Hannover ile Bayern Munıh'ı karsılasacagı bu hafta Leverkusen ıcın buyuk onem tasıyor. Ikı rabıkınden bırı yada ıkısıyle bırden aradakı puan farkını acabılırler. Bu fırsatı kacıracaklarını sanmıyorum. Leverkusen gollü bir galibiyet imza atar. Konuk ekipte  Orta alandan Kahlenberg ve savunmadan Madlung kadro dışı bırakılmıştı. Tolga Ciğerci  ve Anunciado ise sakat olduğu için gorev alamayacak.

Bayer Leverkusen : Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling
Teknik Direktör : Heynckes

Wolfsburg : Benaglio - Pekarik, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Polak - Riether, Cicero - Helmes, Diego
Teknik Direktör : Littbarski



Nurnberg - St. Pauli

Pick: Nurnberg to Win
Odds: 1.85
Stake: 7/10

Nurnberg son haftalarda zorlu rakiplerle oynamasına rağmen çok başarılı sonuçlara imza attı. Son 6 haftada alınan 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile  Avrupa kupalarına katılma yarışına ortak oldular. Son olarak Schalke deplasmanından 1 puanla dönmüşlerdi. Deplasmanlarda üretken olamadıkları için ve daha kontrollü oynadığı için 3 puan almakta zorlansalarda evinde çok etkili oluyor ve başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Son 3 iç saha maçını kazanan Nurnberg , evinde en çok puan toplayan 4. takım durumunda. Ligde orta sıralarda yer alan istikrarsız rakibi karşısında kazanarak iç sahadaki galibiyet serisini sürdürmek ve Avrupa kupaları yolunda daha iddaalı konuma gelmek istiyorlar. Takımda uzun süredir sakat olan Albert Bunjaku'nun dışında orta alandan Jurı Judt ve Schieber'de sakat olduğu için forma giyemeyecek..

Konuk St. Pauli 5 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamış ve alt sıralardan biraz olsun uzaklaşarak nefes almıştı ancak son iki maçında Ligin açık ara lideri Dortmund ve en formda takımlarından Hannover ile karşılaşınca bu maçlarda puan alamadı ve tekrar düşüşe geçti. Ayrıca bu iki maçta golde atamadılar.

Nurnberg evinde zor gol yiyen bir takım, St Pauli ise deplasmanlarda üretkenlik sıkıntısı yaşıyor. 11 dış saha maçında 9 gol atan St. Pauli, Werder Bremen ve Schalke ile birlikte dış sahada en az gol atan takım durumunda.  Ayrıca deplasmanda oynadıkları son7 maçın 5 ini kaybettiler. Evinde etkili bir takım olan formda Nurnberg deplasmanında puan alma şansları az görünüyor. Güzel oranı ile Nurnberg kazanır. Konuk ekipte savunmadan Fabio Morena, Rothenbach , Oczipka ve takımın en önemli golcüsü Asamoah sakat.

Nurnberg : R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Ekici, Cohen, Gündogan, Hegeler - Eigler
Teknik Direktör : Hecking

St. Pauli : Kessler - Thorandt, Zambrano, Gunesch, Kalla - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Bartels - Ebbers
Teknik Direktör : Stanislawski





Stutgart - Schalke 04

Pick: Stutgart to Win
Odds: 2.10
Stake: 7/10

UEFA Avrupa liginde Benfica'ya elenen ve tüm ağırlığı lige veren Stutgart, geçen hafta Frankfurt deplasmanında henüz 15. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Ancak bu galibiyet takımı düşme hattından çıkarmaya yetmedi. Ligin bitimine 9 haftalık bir süre kaldı ve bu dönemde seri galibiyetler gerekecek Stutgart'a.

Kadro kalitesi ile bu konumda olmayı hak etmiyorlar gerçekten ancak sezon başından beri çok istikrarsız bir performans ortaya koydular. Mercedes-Benz Arena'da Benfica maçınıda sayarsak 3 maçtır kaybeden Stutgart, artık seyircisi önünde galibiyet hasretine son vermek istiyor. Takımda geçen hafta kırmızı kart gören savunma oyuncusu Matthieu Delpierre cezalı. Yine savunmadan Arthur Boka ve Degen sakat. Orta alandan Funk ve bu sezon beklentileri karşılayamayan Cacau'da sakat olduğu için kadroda yok.

Schalke 04 için lig bir anlam ifade etmiyor. Düşme hattının 8 puan üzerinde yer alıyorlar ve şuan için rahat durumda olduklarını söyleyebiliriz. Hafta arasında Almanya kupasında Bayern Munıh'ı tek golle mağlup ederek finale yükseldiler ve geçirdiği kötü sezona rağmen sezonu kupa ıle kapatma ve önümüzdeki sezon için Avrupa bileti kapma şansı yakaladılar. Ayrıca hafta içi Valencia ile Şampiyonlar ligi rövans macına cıkacaklar. Akılları elbette daha çok o maçta olacaktır. Özellikle deplasmanda aldıkları 1-1 lik skorunda verdiği avantaj onları daha umutlu hale getirdi.

Bu maç çekişmeli geçecektir ancak gülen tarafın galibiyete daha çok ihttiyacı olan ev sahibi Stutgart olacağını düşünüyorum. Konuk ekipte savunmadan Moritz ve golcü Klaas-Jan Huntelaar sakat olduğu için kadroda yok.

Stutgart : Ulreich - Boulahrouz, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Träsch, Kuzmanovic - Harnik, Hajnal, Okazaki - Pogrebnyak
Teknik Direktör : Labbadia

Schalke 04 : Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge, Annan - Farfan, Jurado - Raul, Gavranovic
Teknik Direktör : Magath


Borussia Monchengladbach - Hoffenheim

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.67
Stake: 7/10

Bu sezon ligin dibine demir atan Borussia Monchengladbach, son haftalarda kazanmak için istekli görünsede savunmasının çok kötü olmasından dolayı istediği sonuçları alamıyor. Her maça final gözü ile bakan Borussia Monchengladbach, hücumda etkili olarak skor üretsede, bir türlü kalesini gole kapatmayı beceremiyor. Geride kalan 24 hafta itibari ile kalesinde gördükleri 59 gol ile en çok gol yiyen takım durumundalar.

Son iç saha maçında Schalke 04'ü mağlup ederek bu sezon evindeki ilk galibiyetini alan Borussia Monchengladbach, bu maçta da kazanarak bir süprize imza atmak ve geride kalan haftalar için ümitlenmek istiyor. Takımda önemli bir eksik yok.

Hoffenheim ise ligin rahat konumdaki takımlarından birisi. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren takımlardan en altta yer alan Maınz ıle aralarında 7 puanlık kapanabilir bir fark olmasına rağmen son 3 haftada alınan 1 puan ve sergilenen isteksiz oyun ile önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında boy gösterme şanslarının çok çok düşük oldugunu düşünüyorum.

Rahat konumda olmaları maçlarının tempolu ve gollü geçmesini sağlıyor. Son 10 maçının 9 unda gol atarken , yine 9 maçta kalesinde de gol gördüler. Ev sahibi Monchengladbach 'ın ise kötü savunması ve üretken hücum hattı yine gollü maçlar izlememizi sağlıyor.  Bu sezon Borussia Park'da oynadığı 12 maçın 10 u 2.5 gol üzeri sonuçlanmıştı Borussia Monchengladbach'ın. Birkez daha sonuç 2.5 gol üzeri olur diye tahmin ediyorum. Konuk ekipte Ogbuke, Weis ve Simunic sakat.

Monchengladbach : Bailly - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Idrissou
Teknik Direktör : Favre

Hoffenheim : Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Alaba - Vukcevic, Sigurdsson - Mlapa, Babel
Teknik Direktör : Pezzaiuoli

0 yorum:

Yorum Gönder