6 Temmuz 2010 Salı

Abdul"Katar" Keita



Abdulkader Keita , Katar'ın Al Saad kulübüne transfer oldu.Sezona çok iyi bir başlangıç yapmış olsa da takımın ikinci yarıdaki düşüşüne ayak uyduran Abdul Kader Keita'nın 8 milyon 150 bin avroya satılmasını doğru bulanlar kadar yönetimi eleştiri yağmuruna tutanlar da var.

Keita taraftarı stada çeken izlemekten zevk aldığımız bir oyuncuydu.Yönetim böyle bir oyuncuyu göndermekle en çok rakiplerimizi sevindirmiştir.Haldun Üstünel'in de neden istifa ettiği belli oluyor.Rijkaardın 4-3-3 sisteminde forvetin sağında çok ideal bir oyuncuydu.Galatasaray yıldızlardan oluşan bir kadronun başarısızlığı üzerine takım oyununa yoğunlaşmış gibi görünüyor.



Galatasaray yönetimi çok ilginç kararlara imza atıyor gerçekten. Ön libero eksikliği var deniliyor Mehmet Topal Gönderiliyor, Elano'nun durumu ise belirsiz. Kala kala elde Galatasaray'da oynayabilecek bir kapasitesi olmayan Mustafa Sarp kalıyor.Kanatlarda da bir çöküş söz konusu. Sağ kanadın ideal ismi Keita, Al Saad'a transfer oldu. Sağ bek Uğur Uçar, Ankaragücü'ne transfer oldu. Opsiyon hakkı olan Dos Santos'un , opsiyon hakkı kullanılmadı. Kewell'ın durumu ise belirsizliğini koruyor.Beşiktaş'dan transfer edilen Serdar Özkan ise geçen sezonun büyük kısmını yedek olarak geçirdi ve takıma yapabileceği katkıdan şüphe ediyorum açıkçası.

Bazı kişiler Keita'nın satılmasının faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu fikrinde kararsız ancak iyi paraya sattık diyenlere katılmıyorum. Keita'yı Lyonda çok kötü bir sezon geçirdikten sonra 7,5 milyon a alıp Galatasaray'da kötü sezonun en iyilerinden biri olan Keita'yı 8,15 e satıyosunz.Sizce bu çok mu iyi ? Ancak şöyle birşey var ; Al Saad kulübü , Galatasaray'ın Lyon kulübüne Keita'nın transferi için kalan iki taksidi ödemeyi kabul ettiği belirtiliyor.Bu taksitler toplam 5 Milyon Euro ediyor.Toparlarsak Galataraya Keita'yı 8.150.000 Milyon Euro'ya sattı ve Lyon kulübüne 5 Milyon Euro olan borcu ödendi.Böylelikle Galatasaray bu transferden toplam 13.150.000 Milyon Euro para kazandı.Bu açıdan bakarsakta Keita'nın Al Saad kulübüne para ve popülarite için gittiğini düşünüyorum. Galatasaray tarafları olarak bizlerde her zaman takımımızda mücadeleci , savaşcı, parasıyla değilde yüreğiyle oynayan isimleri görmek isteriz.Bu nedenle bu transferi olumsuz karşılamayacağım.



Galatasaray'da devrim yaptıklarını belirten kulüp başkanı Adnan Polat, kulübün yönetim tüzüğünü değiştirdiklerini ve modern bir yapıya kavuştuklarını belirtiyor.Transfer hakkında da açıklama yapan başkan Polat, 5 yıldız isimle anlaşma sağladıklarını bunların 2'sini transfer edeceklerini belirtmiş. Polat, herhangi bir isim vermekten kaçınırken, Dünya Kupası'na atıfta bulunarak, "Şili ve Gana'da çok iyi oyuncular var" demekle yetindi. Başkanın özellikle Şili takımı üzerinde durması, transferlerin bu ülkeden yapılacağı izlenimini uyandırdı.Bu ülkeden dünya kupasında öne çıkan isim sağ kanat oyuncusu Alexis Sanchez tabiki. En az Keita kadar süratli ve seri çalımlar atabilen çok yetenekli bir oyuncu olan Sanchez'i tabiki başka Avrupa takımlarıda izliyor olmalı.Bu nedenle Galatasaray'da oynaması için iyi bir ücret ve ikna edicilik gerekiyor ki Galatasaray'ın transfer uzmanı Haldun Üstünel bu transferde rol alamayacak. Neler olacağını hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder