9 Temmuz 2010 Cuma

Uruguay - Almanya MAÇ ANALİZİ



Almanya milli takımı 2008 Avrupa Şampiyonası finalinde boyun eğdiği İspanya'ya , 2010 Dünya kupası yarı final maçında da boyun eğdi. Maçın başından sonuna kadar istediklerini sahaya yansıtamadılar ve topun kontrolünü kendilerinde tutamadılar.İngiltere , Arjantin ve Avustralya karşısında hep maçın ilk dakikalarında öne geçerek farka giden Almanya, İspanya karşısında ilk dakikalarda kendi sahasına sıkıştı kaldı adeta. Almanya müthiş bir sistem takımı olarak göze hoş gelen bir futbol oynuyordu.Ancak Orta alandaki üstünlüğü İspanya'ya verince sistemleri dağıldı ve Müller'in yokluğununda etkisi ile hücumda çok vasat bir görüntü çizdiler.

Geride kalan maçlarda yüksek gol yüzdesiyle oynayan Almanlar, İspanya kalesine 90 dakika boyunca sadece 3 şut atabildi. Orta alandaki İspanya'nın büyük üstünlüğü Almanya'nın tüm hücum varyasyonlarını engelledi ve tehlike yaratma fırsatı vermedi.Müller'in yokluğunda Mesut, Podolski , Schweinsteiger , Klose gibi hücum oyuncuları en büyük kozuydu Almanların ancak bu isimler sahada varlık gösteremedi. Zaman zaman ileriye çıkışlarıyla tehlike yaratabilen kaptan Lahm, İspanya'nın sürekli topu kontrolünde tutması ve oyunu Almanya yarı sahasına yıkmasından dolayı ileriye çıkamadı ve hücuma katkı sağlayamadı.Özellikle Torres'in yerine Pedro'yu tercih etmesinin bir faydasınıda bu noktada Gördü Del Bosque. Pedro, Lahm'ın kanadını çok iyi kapattı ve zaman zaman kontra ataklarda dahi çıkmasına izin vermedi.
 


Almanya'da Müller'in yokluğunda Trochowski yer aldı ancak bana göre hayal kırıklığı yaşattı.İspanya'nın hızlı kanat oyuncularına göre ağır kaldı ve birçok pozisyonda rakiplerine geçit verdi. Almanya Milli Takımı  Kaptanı Philipp Lahm, yarı finalde  1-0 mağlup oldukları İspanya karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada yeteri kadar cesur oynamadıklarını söyledi.

Almanya Milli Takımı'nın başarılı santraforu Miroslav Klose'nin İspanya  maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle Uruguay ile oynanacak üçüncülük maçında oynamasının zor olduğu açıklandı.Dünya Kupası tarihinin 14 golle en çok gol atan ikinci oyuncusu olan Klose'nin Uruguay maçında oynayamaması Ronaldo'nun 15 gollük rekorunu kıramayacağı anlamına geliyor.Almanya teknik direktörü Joachim Löw'ün yardımcısı Hans Flick, bugün yaptığı açıklamada Klose'nin sırtında ağrıları olduğunu ve cumartesi gününe kadar hazır hale gelmesinin düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.İspanya maçının ardından hiçbir sorunu olmadığını söyleyen Klose'nin ise ağrı kesici iğneler yardımıyla da olsa Uruguay maçında forma giymek istediği biliniyor.32 yaşındaki Klose, 2010 Dünya Kupası'nda çıktığı altı maçta dört kez rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı. Deneyimli oyuncu, 2006 Dünya Kupası'nda ise beş golle gol kralı olmuştu.



Daha önce 2 kez bu kupayı müzesine götüren Uruguay ise Turnuvaya çok iyi başlayan Güney Amerika ekipleri arasında en başarılı ekip çıktı. Brezilya , Arjantin gibi favoriler çeyrek finalde turnuvaya veda ederken, Uruguay en kötü ihtimalle 4. olmayı garantiledi. Ancak onlar Almanya'yı mağlup ederek 3. olmanın hesaplarını yapıyorlar.

Hollanda karşısında oyunda dengeyi sağlayamayan Uruguay , özellikle hücumda Suarez'in yokluğunu fazlasıyla hissetti. Cavani mücadele etmekten başka bişey yapamazken , Forlan ise sürekli orta alana gelerek oyunu yönlendirmeye çalıştı ve Hollanda savunmasını zorlayamadı. Savunmada da kaptan Lugano ve Fucile'nin eksikliğini hissettiler elbette.Hollanda maçı öncesine kadar kalesinde sadece 2 gol gören Uruguay, bir maçta kalesinde 3 gol birden gördü. Aslında beraberliği yakaladıktan sonra oyunda bir süre dengeyi sağladılar ve ikinci yarının başında da etkiliydiler ancak Sneijder'in golünden sonra bir kopukluk oldu ve bunu iyi değerlendiren Hollanda farkı 2'ye çıkararak rahatladı. Maxi Pereira 'nın son dakikalarda attığı gol sadece Uruguay'ı heyecenlandırmakla kaldı.

Yarı finalde Hollanda'ya elenen Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada oyuncuları ile gurur duyduğunu söyledi.Tabarez mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Oyuncularımda  çok gurur duyuyorum. Rakibimiz bizden daha iyidi ve bize gol attıklarında mücadeleden koptuk. Kimse bunu beklemiyordu. Buda mağlubiyetin üzüntüsüne sebep oldu" ifadelerini kullandı.



Uruguay'da savunmada geride kalan maçlarda en iyi isimlerden biri olan Fucile'nin cezası bitti ve bu maçta oynayacak. Kaptan Lugano, Hollanda maçında yedekteydi ancak bu maçta büyük ihtimalle ilk 11'de görev alacak. Hücumda en iyi isimlerden biri olan ve takımı adına 4 gol kaydeden Suarez'inde cezası bitti ve Almanya ile oynanacak olan 3. lük maçında sahada olacak.

İki takımın geride kalan performanslarına baktığımızda, Uruguay'ın Almanya'ya nispeten kolay rakiplerle eşleşerek buraya kadar geldiğini görüyoruz. Güney Kore karşısında zorlanan Uruguay, Gana karşısında "tanrının eliyle" turu geçerken Hollanda'ya boyun eğdi. Almanya ise Arjantin , İngiltere gibi favori takımlara 4'er gol atarken, İspanya karşısında iyi direnmesine rağmen mağlubiyetten kurtulamadı. İspanya karşısında orta alanda üstünlük kuramadılar belki ancak Uruguay'a göre çok çok üstün bir orta sahası olan Almanlar, sürekli topu kontrolünde tutarak Uruguay'a bu maçta nefes aldırmayacaktır. Almanların Dünya 3. olacağını düşünüyorum. Alternatif olarakta Suarez'in dönüşüyle güçlenen Uruguay'ında gol bulabileceğini ve maçın üste taşınacağını düşünüyorum.


=> ALMANYA KAZANIR
=> 2.5 GOL ÜSTÜ

0 yorum:

Yorum Gönder