9 Temmuz 2010 Cuma

İsveç Superettan ( 10-12 Temmuz 2010 )



228 - Ljungskile - Oster

Ljungskile takımı geçen hafta son 6 maçının 5'ini kazanıp bir de beraberlik alan formda lider Degerfors'u sahasında 2-0 yenerek önemli bir iş başarmıştı.Başarılı iç saha performansı ile dikkat çeken Ljungskile , sahasında oynadığı 7 maçta 5 galibiyet alırken 2 kezde sahadan beraberlikle ayrıldı.Bu maçlarda rakip fileleri 12 kez havalandıran Ljungskile , kalesinde ise sadece 2 gol gördü.Oynadıkları son 4 iç saha maçınıda kazanan Ljungskile , bu galibiyet serisine bir yenisini daha eklemek istiyor.

Oster takımı ise kuşkusuz ligin en formsuz takımlarından biri.Geçen hafta sahasında lig sonuncusu Trollhattan FC'ye 3-0 gibi farklı bir skorla yenilerek peş peşe üçüncü mağlubiyetini aldılar.Ligde oynadığı 14 maçta 13 gol atan ve en az gol atan ekiplerinden biri olan Oster, kaybettiği son 3 maçta gol dahi atamadı.Sahasında iyi kapanan ve zor gol yiyen Ljungskile karşısında işleri çok zor. Ljungskile kazanarak sahasındaki galibiyet serisini sürdürür.

Ljungskile Kazanır 
 
 
 
 
 261 - Norrkoping - Trollhattan FC

Ev sahibi Norrkoping'in geçen hafta Sundsvall deplasmanında puan kaybetmesini bekliyordum ve öylede oldu. Norrkoping öne geçtiği maçta 1 puana razı oldu. Sundsvall'dan öncede Angelholms'a mağlup olan Norrkoping artık kazanarak zirve yarışında bir darbe daha almak istemiyor.

Trollhattan FC ligin son sırasında yer alan çok vasat bir takım. Geçen hafta Oster karşısında 3-0 kazanarak ilk deplasman galibiyetini almalarını yanısıra 9 maç aradan sonra galibiyetle tanışmışlardı. Ancak Norrkoping takımı Oster ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli bir takım ve zorlu bir deplasman. Norrkoping'in saha ve seyirci avantajının yanısıra kalitesiyle maçtan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum.

Norrkoping Kazanır
 
 
 
 
308 - Jönköpings Södra - Orgryte

Ev sahibi Jönköpings Södra geçen hafta Larsson'nun ekibi Landskrona'yı deplasmanda 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek haftanın süprizlerinden birine imza atmıştı.Böylelikle 3 maç aradan sonra galibiyetle tanışmış oldular.Sahasında oynadığı 7 maçta 3 galibiyet 4 mağlubiyet alan Jönköpings Södra, iç saha beraberliği olmayan 3 takımdan biri. Bu 7 maçta rakip fileleri 11 kez havalandırırken kalesinde de 11 gol gördüler. Sahasında gol sıkıntısı çekmiyorlar ancak savunmada sıkıntıları var ve çok gol yiyorlar.

Orgryte takımı geçen hafta sahasında Hammarby'ı 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.Böylelike 6 maç aradan sonra tekrar galibiyetle tanışan Orgryte , aynı zamanda 5 maçtır kaybetmiyorda.Sahasında oynadığı 6 maçta 5 beraberlik 1 galibiyet alan Orgryte , deplasmanda iyi sonuçlar alan bir takım.Oynadığı 7 deplasman maçında 3 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet alan Orgryte , deplasmanda en çok puan toplayan ikinci takım durumunda.Ancak son 4 deplasman maçında sadece 3 puan toplayabildiler.Deplasmanda attığı 12 golle en golcü takım olan Orgryte , kalesinde de 9 gol görerek savunmasıyla güven vermedi. İki takımda oynadıkları son 10 maçın 9'unda kalelerinde gol gördüler. Savunmada sıkıntı yaşayan bu iki ekibin mücadelesinde üst bahisi ön plana çıkıyor.

2.5 Gol Üstü
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder