6 Temmuz 2010 Salı

Norveç Kupası Maç Analizleri ( 7 Temmuz )


527 - Tromso - Ranheim

* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Tromso son 9 maçının 6'sını kazandı (1B-2M).
* Tromso evinde bu sezon oynadığı 8 resmi maçın 6'sını kazandı (1B-1M).
* Ranheim son 13 maçının 10'unu kazandı (1B-2M).
* Ranheim deplasmanda son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
* 2008 Yılında kupa maçı oynayan 2 ekibin karşılaşmasında kazanan taraf 3-0'lık skorla Tromso olmuştu.

Tippeligaen ekibi Tromso, haftasonunda üst sıraları zorlayan Aalesund'a sahasında mağlup olarak ard arda ikinci mağlubiyetini almış ve lider Rosenborg'un 3 puan gerisine düşmüştü.Aslında iç saha performansıı çok iyi olan bir takım olan Tromso, Aalesund maçına kadar sahasında oynadığı 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik almıştı.Ligde son iki maçını kaybeden Tromso, bu maçta moral ve tur için sahaya çıkacak.Gerçekten de bu turdaki eşleşmeler içerisinde en şanslı takım kesinlikle Tromso oldu. Hem maç iç sahada, hem de rakibi alt ligde mücadele ediyor.

Adeccoligaen ekibi Ranheim ise, haftasonunda Fredrikstad 'ı deplasmanda 3-2 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Tromso gibi sahasında çok etkili bir takım olan Ranheim, deplasman maçlarında aynı performansı sergileyemiyor.2008 Yılında kupa maçı oynayan 2 ekibin karşılaşmasında kazanan taraf 3-0'lık skorla Tromso olmuştu.Bu maçtada turu geçen Tromso olur.



528 - Viking - Kongsvinger


* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Viking son 12 maçta 1 kez kaybetti (7G-4B).
* Viking evinde son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
* Viking'in son 5 maçının 4'ü ÜST bitti.
* Viking evinde son 4 maçta Kongsvinger'i yendi. Son 2 maçta gol handikapını aştı.
* Kongsvinger son 3 maçını kazanamadı (1B-2M).
* Kongsvinger deplasmanda bu sezon oynadığı 9 maçın 6'sını kaybetti (3G).
* Kongsvinger'in son 8 maçı ÜST bitti.
* Viking ile Kongsvinger arasındaki son 6 maçın 4'ü ÜST bitti

Ev sahibi Viking, haftasonunda tahmin ettiğim gibi Odd Grendland'ı mağlup etmeyi başardı.Lig ve kupa olmak üzere oynadıkları son 12 maçta sadece lider Rosenborg'a yenildiler.Ligde 15 maçta 23 puan toplayan Viking'in bu puanların 17'sini sahasındaki maçlarda alması dikkat çekiyor. Evinde çok etkili ve baskılı oynayan Viking, çok iyi sonuçlara imza atıyor.Sahasında oynadıkları maçlarda rakiplerini gol atmadan göndermiyorlar.Oyunun her anında golü isteyen bir yapıları var. Bu maçta da seyirci desteği ile iyi bir maç çıkartacaklardır.

Deplasman ekibi Kongsvinger ise ligin dibinde çırpınıyor.Geçtiğimiz hafta sahasında Brann'a 3-0 gibi farklı bir skorla yenilerek son 5 maçındaki 4. yenilgisini aldılar.Özellikle savunma anlamında büyük sıkıntılar var ve ligin en çok gol yiyen ikinci takımı durumundalar.İç sahada en az puan toplayan takım olan Kongsvinger, deplasmanda ise 8 maçta 2 galibiyet 6 yenilgi alarak kötü performansını buradada sürdürdü.Form durumları hiç iç açıcı görünmüyor.Viking deplasmanında dayanmaları oldukça zor görünüyor.Ev sahibi gollü bir galibiyete imza atacaktır.



524 - Sogndal - Lov Ham

* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Sogndal son 6 mnaçını kazandı.
* Sogndal evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı (1B).
* Sogndal evinde son 3 maçta Lov Ham'ı yendi.
* Lov Ham son 8 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı.
* Lov Ham deplasmanda son 4 maçının 3'ünü kaybetti (1G).


İki Norveç Adeccoligaen ekibi Norveç Kupasında karşı karşıya geliyor.Sogndal maç eksiği ile lider Ranheim'ın 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alsada kuşkusuz ligin en kaliteli takımı.Geçen turda Tippeligan ekibi Molde'yi deplasmanda yenerek tur atladıkları belirtmekte fayda var.Oldukça formda olan  Sogndal, son 6 resmi maçınıda kazandı.Bu 6 maç içinde kupadaki rakibi Lov Ham'lada karşılaştılar ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldılar.

Lov Ham takımı ise son yıllardaki ivmesini bozmadı ve bu sezonda ligde kalma mücadele veriyor.Kupada geçen turda sahasında Aalesund'u eleyerek büyük bir sürpize imza attılar ancak sonrasında ligde Follo'ya yine sahasnda 3-1 mağlup olarak ligdeki son 5 maçında 4. mağlubiyetini almış oldular.Çok formsuz bir dönemden geçen Lov Ham, ligde oynadığı 5 deplasman maçında sadece 1 kez galip gelebilirken diğer 4 maçta ise yenildi.Deplasmanlarda oldukça etkisizler. Özellikle gol yollarında pek bir varlık gösteremiyorlar.  Sogndal'la mücadele edebilecek bir güce sahip değiller.  Sogndal kazanarak turu geçen taraf olur.




523 - Sandefjord - Rosenborg

* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Sandefjord son 13 maçının 9'unu kaybetti (2G-2B).
* Sandefjord evinde son 3 maçını kaybetmedi (1G-2B).
* Sandefjord'un son 7 iç saha maçının 6'sı ALT bitti.
* Rosenborg son 7 maçının 6'sını kazandı (1B).
* Rosenborg deplasmanda bu sezon oynadığı 9 maçtada kaybetmedi (4G-5B).
* Rosenborg'un son 7 maçının 5'i ÜST bitti.
* Rosenborg 8 kez karşılaştığı Sandefjord'u 6 kez yendi (1B-1M).
* Sandefjord ile Rosenborg arasındaki 8 maçın 5'i ÜST bitti.

ki takım daha bu hafta sonu Rosenborg’un sahasında karşılaşmış ve Rosenborg zorlanmasına rağmen maçı 1-0 kazanmasını bilmişti.Ev sahibi Sandefjord, Norveç Tippeligaen'nin en zayıf takımı.Ligde geride bıraktığımız 15 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Sandefjord, 3 beraberlik ve 11'de mağlubiyet aldı ve topladığı 6 puanla ligde son sırada yer alıyorlar.Büyük bir mucize olmazsa önümüzdeki sezon onları Adeccoligaen'de izleyeceğiz.Skor üretmekte büyük sıkıntılar yaşıyorlar.Sahasındaki maçlarda kapanıp puan almaya çalışıyorlar bu nedenle iç saha maçları genelde kısır geçiyor.Ligdeki durumları oldukça vahim ve kupayı arka plana atmaları gerekiyor.

Rosenborg takımı ise uzun süre lider Tromsø'u takip etmişti ve Tromso'nun son iki haftayı mağlubiyetle kapatmasını iyi değerlendirerek zirveye yerleşti.Ligde oynadığı 15 maçta 9 galibiyet ve 6 beraberlik alan Rosenborg namağlup durumda.Oynadıkları son 6 resmi maçıda kazandılar.Geçtiğimiz hafta Rosenborg rakibi karşısında zorlanmıştı ancak bu sefer rahat bir galibiyet almalarını bekliyorum. Lig farklı , kupa farklı...



 
525 - Stromsgodset - Haugesund

* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Stromsgodset son 3 maçını kaybetmedi (2G-1B).
* Stromsgodset evinde bu sezon oynadığı 8 maçın 6'sını kazandı (2M).
* Stromsgodset'in son 13 maçının 10'u ÜST bitti.
* Stromsgodset son 3 maçta Haugesund'a kaybetmedi (2G-1B).
* Haugesund son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
* Haugesund deplasmanda bu sezon oynadığı 9 maçta sadece 1 kez kazandı (3B-5M).
* Haugesund'un son 6 maçının 5'i ÜST bitti.
* Stromsgodset ile Haugesund arasındaki son 10 maçın 7'si ÜST bitti. son 6 maçın ise 5'i TGS 2-3 aralığında bitti.


Norveç kupasında iki Tippeligaen takımı karşılaşıyor. Ev sahibi Stromsgodset, geçtiğmiz hafta Honefoss deplasmanından 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak 1 puanla ayrılmış ve 7. deplasman maçında da galibiyet sevinci yaşayamamıştı.Ancak sahasında oldukça başarılı sonuçlar imza atıyorlar.Son iç saha maçında Tromso'yu mağlup ederek rakibini liderlikten etmişlerdi.Oynadıkları 8 iç saha maçında 6 galibiyet 2 mağlubiyet alan  Stromsgodset'in iç saha maçları bol gollü geçiyor. Bu 8 maçta rakip fileleri 15 kez havalandırırken kalesinde ise tam 12 gol gördüler.

Deplasman ekibi Haugesund ise geçen hafta tahmin ettiğim gibi Start Kristiansand karşısında sahasında gollü bir galibiyete imza attı.Lige çok iyi başlamasalarda son haftalarda başarılı sonuçlar alarak dikkat çektiler.Oynadıkları son 5 resmi maçta sadece Valerenga'ya yenilen Haugesund , diğer 4 maçın tamamını kazandı.Özellikle sahasında çok başarılı sonuçlara imza atan Haugesund , deplasmanda ise çok kötü bir performans sergiliyor.Ligde Oynadıkları 8 deplasman maçındada galibiyet alamayan Haugesund , bu maçlarda 3 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.Haugesund, Norveç Kupası’nda son 3 sezondur oldukça başarılı sonuçlar alıyor.ı. Bu sene de şu ana kadar kupada oynadıkları maçlarda rahat galibiyetler alarak son 16 takım arasına kalmayı başardılar.Bu maçta galibiyete yakın olarak taraf ev sahibi Stromsgodset'dir.Ancak Haugesund 'un kupada farklı performans sergilemesi maçı riskli duruma sokuyor.Bu nedenle ev sahibinin kaybetmezliğini sağlam tercih olarak görmemin yanısıra gollü bir müsabaka olmasını bekliyorum.Haugesund'un son 6 maçının 5'i ,Stromsgodset'in son 13 maçının 10'u ÜST bitti.Buda kayda değer bir istatistik olarak göze çarpıyor.



 
522 - Honefoss - Odd Grenland

* Norveç Kupası müsabkaları tek maç üzerinden eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Honefoss son 6 maçta 1 kez kazandı (3B-2M).
* Honefoss evinde son 4 maçını kaybetmedi (2G-2B).
* Honefoss'un son 5 iç saha maçı ALT bitti.
* Odd Grenland son 9 maçta 1 kez kaybetti (5G-3B).
* Odd Grenland deplasmanda son 5 maçta 1 kez kaybetti (3G-1B).
* Odd Grenland'ın son 6 deplasman maçı ÜST bitti.
* Honefoss ile Odd Grenland arasındaki 3 maçta ALT bitti. Honefoss 1 kez kazanırken, Odd Grenland 2 kez kazandı.

Ev sahibi Honefoss , haftasonunda sahasında Stromsgodset karşısında 1 puanı zar zor aldı.Lige arka arkaya oynadıkları 6 maçıda kaybederek başlamışlardı sonrasıdan Stabaek deplasmanında süpriz yapsalarda kötü formlarını bir türlü düzeltemediler ve ligde düşme hattının 1 puan üzerinde yer alıyorlar.Skor üretmekte ciddi anlamda sıkıntılar var ve 15 lig maçında sadece 8 gol atabildiler.Sahasında kapanarak kontraataklarla gol bulma sistemini iyi uygulayarak 4 maçtır kaybetmiyorlar.Ligde tutunmaya çalışan Honefoss, lige daha fazla ağırlık vermek isteyecektir. Kupa onlar için ikinci planda olmak zorunda.

Odd Grenland takımı ise geçen sezon yükseldiği Tippeligaen'i 4. sırada bititrerek önemli bir başarıya imza atmıştı.Bu sezonada hedeflerini büyüterek başladılar ve Avrupa kupalarında yer almak istiyorlar.Lige çok iyi başlayamamalarına rağmen son maçlarında çok başarılı performans sergiliyorlar.Oynadıkları son 9 resmi maçta 5 galibiyet 3 beraberlik ve sadece 1 yenilgi aldılar;  o da geçen hafta Viking deplasmanında alındı.Oldukça başarılı bir hücum hattına sahipler ve ligin en golcü takımlarından biriler ancak kötü savunmaları yüzünden şuanda istedikleri konumda yer alamıyorlar.Odd Grenland mücadelesi ile ön plana çıkan bir ekip. Gol yollarında Fevang gibi golcü bir futbolcuya sahip olmaları sebebiyle herhangi bir sıkıntı çekmiyorlar.Forvetleri ne kadar iyiyse, defansları da konsantrasyon olarak o kadar kötü. Çok çabuk pres yiyorlar ve özellikle deplasman maçlarında baskıya gelemiyorlar.Ancak rakibi Honefoss baskı uygulayabilecek bir takım değil.Geçen sezon başarılı iç saha performansı ile dikkat çeken Odd Grenland, bu sezon ise deplasmanda çok başarılı sonuçlar alırken sahasında vasat bir görüntü çizdi. Deplasmanda 8 maça çıkan Odd Grenland, bu maçlarda 3 galibiyet , 3 beraberlik alırken 2 kez mağlup oldu.deplasmanda 7 maçta attıkları 15 golle, en golcü deplasman takımı durumundalar.Özellikle kontraataklarda çok etkililer.Güzel oranı ile Odd Grenland galibiyeti denenebilir. Ama sağlam bahis oynamak isteyenler Odd Grenland kaybetmez seçeneğine yönelebilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder