5 Temmuz 2010 Pazartesi

Son Dördün Parlayan İsimleri

Güney Afrikada düzenlenen 2010 Dünya Kupasının sonlarına doğru yaklaşırken turnuvada öne çıkan isimleride belirtmek gerekiyor elbette. Son 4 takımında öne çıkan yıldızlarını, kupadaki performanslarıyla değerlendirmeye aldım..


1-) David Villa Sanchez ( İspanya )




















2009-2010 sezonu bitimiyle yaz ayı transfer döneminde 40 Milyon Euro değerinde Barcelona'ya transfer olan David Villa, kupada sergilediği performansla bu ücrete değer olduğunu bir kez daha ispatladı. Hırslı, mücadeleci yapısıyla savunmayı yıpratan Villa, müthiş bitiriciliğiylede İspanya takımı için büyük fayda sağlıyor.

Grup maçlarında oldukça zorlanan İspanya hücum anlamında yaratıcı iki orta sahaoyuncusugol yollarında oldukça verimli olan David Villa'ya güveniyor. Diğer Santrafor Torres, bu sezon sakatlıklarla bığuştu ve takıma tam olarak katkı sağlayabilmiş değil.28 yaşındaki golcü futbolcu, çeyrek finallerin ardından Dünya Kupası Gol Krallığı sıralamasında 5 golle birinci sırada bulunuyor.  Xavi ve Iniesta ile birlikte


2-) Luiz Suarez ( Uruguay )





  












Geride bıraktığımız sezonda müthiş bir performans gösterenve attığı 35 golle Hollanda Liginin gol kralı olan Luiz Suarez, buna rağmen takımının şampiyon olmasını sağlayamamıştı. Suarez , Ajax forması altında gösterdiği müthiş performansı Dünya kupasında da Uruguay formasıyla sürdürüyor.

Grup maçlarında Meksika'ya attığı golle takımının gruptan lider olarak çıkmasını sağlayan Suarez, ardından ikinci turda Güney Kore'ye attığı 2 golle takımını çeyrek finale taşımıtşı. Çeyrek finalde ise Normal süresi 1-1 biten maçta 120. dakikada bir pozisyonda  Luis Suarez ağlara giden topu eliyle çeldi. Kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Suarez Uruguay için her şey bitmişken takımına son bir şans kazandırdı. O da Ganalı forvet Gyan'ın 120'deki penaltıyı kaçırması ve maçın penaltılara gitmesiydi. Gyan topu direğe nişanladı, devamında penaltılarda gülen taraf Uruguay oldu.Böylelikle Suarez bir nevi gol atması gerekirken gol kurtararak, takımını yarı finale taşıyan isim olmuştu.


3-) Thomas Müller ( Almanya )

















 Almanya Bundesliga'da geçen sezon Bayern Munih formasıyla çok başarılı bir sezon geçiren genç yetenek Müller, yoğun maç trafiğinden geçmesine rağmen başarılı performansını korudu ve bu genç yaşına rağmen takımın yarı finale kadar gelmesinde büyük rol oynadı.

Geçen sezon Bayern Munih fırmasıyla 38 maça çıkan ve 13 gol atan Müller, Almanya milli takımı formasını bu yıl ilk kez giymesine ve henüz tecrube sahibi olamamasına rağmen attığı 4 golle takımın en golcüleri arasında yer alıyor.

1934'den bu yana Alman Milli Takımı'na seçilen ve Dünya Kupası'nda mücadele eden en genç oyuncu olan Müller, her an gole yakın kapasitede yetenekli bir futbolcu. Arjantin maçında da henüz 3. dakikada takımını öne geçirerek, Arjantin'i sarsan isim olmuştu.


4-) Wesley Sneijder ( Hollanda )
















İnter takımınıda geçtiğimiz sezon Serie A ve Şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşayan ve bu şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan Sneijder, Hollanda milli takımınında yarı finale kadar gelmesindeki başarısının en büyük pay sahibi durumunda kuşkusuz.
Dünya Kupası'nda da sezon içindeki bu müthiş performansı sergilemeye devam eden başarılı orta saha oyuncusu, turnuvada şu ana kadar Felipe Melo'nun kendi kalesine attığı golünde Sneijder'e yazılmasıyla 4 gole imzasını atmış durumda. Çeyrek Finalde Özellikle ilk yarıda çok silik bir performans sergileyen Hollanda adına, ikinci yarıda attığı gollerle Brezilya'yı yıkan isim olmuştu.

Çok zeki bir futbolcu olan Sneijder, orta sahada takımın beyni durumunda ve oyunu çok iyi yönetiyor. Akıl dolu paslarla hücum oyuncularını her an gole sokabilen Sneijder, müthiş şut tekniğiylede attığı gollerin yanısıra duran toplarda büyük tehlikeler yaratabiliyor.


5-) Mesut Özil (Almanya)
















Ülkemizde milli takımı seçmediği için pek de sempatik karşılanmayan başarılı futbolcu, Alman milli takımında da üstün bir performansı ile adeta parlıyor.

Schalke'nin ardından Werder Bremen'de ortaya koymuş olduğu futbolla parmak ısırtacak bir performansa sahip olan Mesut, geride kalan sezonda 17 asist yaparak, 'Bundesliga'da sezonun asist kralı' oldu. Werder Bremen'in ligde üst sıralarda yer alması için verdiği savaşla şimşekleri üzerine çeken Mesut, rakip defansların ve kalecilerin korkulu rüyası olmaya 2010 Dünya Kupası'nda da devam ediyor.

21 yaşındaki yıldız futbolcu mükemmel oyun zekâsı ve tekniğiyle ön plana çıkarken, yaptığı asistlerle Almanya Milli Takımı'nın adeta beyni oldu. Şu ana kadar turnuvada 1 golü bulunan Mesut'tan tüm futbol adamları övgü dolu sözlerle bahsediyor.


 6-) Diego Forlan ( Uruguay )



















Geride bıraktığımız sezonda Atletico Madrid forması ile ligde başarılı olamasada ,UEFA avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Forlan, finalde attığı golle bu başarının en büyük pay sahiplerinden biriydi.

Kendini gol atmaya adamış olan bir oyuncu olan Forlan, takım kaptanı Lugano olmasına rağmen tam bir lider. Attığı gollerle takımı büyük katkı sağlarken, fazla ön plana çıkmıyor ve takım olarak Uruguay'ı ön plana çıkarıyor.

Forlan şu ana kadar müthiş işler yaptı. Sorumluluk alması gereken dakikalarda hep sahnedeydi, kullandığı her duran topla tehlikeler yarattı. Gana karşısında da attığı müthiş frikik golüyle takımının yarı finale yükselmesinde büyük pay sahiplerinden birisiydi.


0 yorum:

Yorum Gönder