5 Temmuz 2010 Pazartesi

İrlanda Premier Ligi Maç Analizleri & Tahminleri { 5 Temmuz 2010 }




310 - Dundalk - Drogheda United ( ÜST : 1. 80 )

* Dundalk son 4 maçının 3'ünü kaybetti (1B).
* Dundalk evinde son 4 maçta 1 kez kazandı (1B-2M).
* Dundalk'ın son 6 maçının 5'i ÜST bitti.
* Dundalk son 6 maçta Droghea'ya kaybetmedi (3G-3B).
* Drogheda son 4 maçta 1 kez kazandı (1B-2M).
* Drogheda deplasmanda son 6 maçını kazanamadı (2B-4M).
* Drogheda'nın son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Dundalk ile Drogheda arasındaki son 4 maç ÜST ve TGS 4-6 aralığında bitti.


Lige iyi bir başlangıç yapan Dundalk, son haftalarda ciddi bir form düşüşü yaşıyor.İrlanda FA Cup'ta St Patrick's Ath'ye elendikten sonra Ligde Bohemians ve Sporting Fingal'a boyun eğdiler.Sonrasında ise UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Grevenmacher  karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen üstünlüklerini koruyamadılar ve 3-2 geriye düştükleri maçtan Benichou'nun kendi kalesine attığı golle beraberlikle dönmeyi başardılar.İrlanda premier liginde son 6 maçında sadece 1 galibiyet alabilen Dundalk, son 3 maçından ise puansız ayrılarak üst sıralardan uzaklaşmaya başladı.Skor üretmekte sıkıntı çekmeyen bir ekip Dundalk , ancak kötü savunması yüzünden istedikleri sonuçlara ulaşamıyorlar.

Drogheda United ise geçen hafta Univ College Dublin'i sahasında 1-0 yenerek haftanın süprizine imza atmıştı.Ligin son sırasında yer alan Bray Wanderers'ın 9 puan üzerinde yer alıyorlar ve şuan için rahat durumdalar. Oynadığı 19 maçta kalesinde tam 38 gol gören Drogheda United , Bray Wanderers ile birlikte ligin en çok gol yiyen ekibi.Son maçında UCD karşısında kalesini gole kapatarak 13 resmi maç aradan sonra gol yemeden maç tamamlamış oldular.Deplasmanda oynadığı 9 maçta sadece 6 puan alabilen Drogheda United, bu maçlarda 8 gol atarken kalesidne tam 21 gol gördü.Deplasmanda 6 maçtır kazanamıyorlar ve bu 6 maçta sadece 2 puan alabildiler.

Bu kötü deplasman performansıyle son 3 maçını kaybeden ve artık kazanmak zorunda olan Dundalk karşısında işleri zor görünüyor.Dundalk'ın son 6 maçının 5'i ÜST bitti.Dundalk ile Drogheda arasındaki son 4 maç ÜST ve TGS 4-6 aralığında bitti.Bu maçtada gollü bir müsabaka izlememiz mümkün.



311 - Galway - Bray Wanderers ( 1 : 1.55 )


* Galway son 8 lig maçında 1 kez kazandı (4B-3M).
* Galway'ın evinde son 3 lig maçı berabere bitti.
* Galway'ın son 3 iç saha maçı ÜST bitti.
* Galway son 11 maçta Bray Wanderars'ı 9 kez yendi ve hiç kaybetmedi.
* Bray Wanderers son 8 lig maçının 62sını kaybetti ve hiç kazanamadı.
* Bray Wanderers deplasmanda son 5 maçının 4'ünü kaybetti (1B).
* Bray Wanderers'in son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Galway ile Bray Wanderers arasındaki son 7 maçın 6'sı ÜST bitti.


Ev sahibi Galway 'ın geçen hafta Lider St Patrick's Ath deplasmanından puansız ayrılmasını bekliyordum ve öylede oldu. Geriye düştükleri maçta önede geçmeyi başardılar ancak Derek Doyle'u durduramayınca sahadan mağlup ayrıldılar.Ligde son 8 maçından sadece 1 kez galibiyetle ayrılabilen Galway için işler yolunda gitmiyor ve kazanarak bu kötü gidişe son vermek istiyorlar.

Deplasman ekibi Bray Wanderers ise, bu sezon ligde oynadığı 17 maçta sadece Dundalk'ı mağlup edebildi. Çıktıkları diğer 16 maçta ise 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldılar. Ligde 8 haftadır kazanamıyorlar ve bu maçlarda sadece 2 beraberlik alabildiler. Attığı 10 golle ligin en az gol atan takımı olan  Bray Wanderers, aynı zamanda kalesinde gördüğü 38 gollede en çok gol yiyen takım durumunda.Deplasmanda oynadıkları 8 maçta sadece 4 puan alabilirlerken, bu maçlarda 5 gol atıp 15 gol yediler.

Galway son 11 maçta Bray Wanderars'ı 9 kez yendi ve hiç kaybetmedi.Rakibine karşı büyük üstünlükleri göze çarpıyor. Çok vasat bir takım olan ve son sırada yer alan Bray Wanderers karşısında bu maçtada üstünlüklerini sergileyeceklerdir.



 

 312 - Sporting Fingal - Sligo Rovers ( 1-0 Açık : 1.85 & 3.10 )

Sporting Fingal  takımı geçen hafta zorlu Bohemians deplasmanından puanla ayrılarak deplasmandaki yenilmezlik serisini 9 maça çıkarmıştı. Lider St Patrick`s Ath'nin 5 puan gerisinde bulunan  Sporting Fingal 'in hedefi zaten Avrupa kupalarında yer almak.Ligde oynadıkları son 8 maçta sadece 1 kez mağlup oldular ve bu başarılı formunu sürdürürlerse hedeflerine ulaşamamaları için bir engel görünmüyor.

Sligo Rovers takımı son iki sezondur lige kötü başlangıç yapıp sonlara doğru çıkışa geçiyordu ancak Avrupa kupalarına katılamıyordu.Bu sene lige geçen senelere göre daha iyi başladılar ve artık Avrupada yer almak istiyorlar.Geçen hafta sahasında şampiyonluk adaylarından Shamrock'u ağırladılar ve ilk devresini önde kapattıkları maçta Gavin Peers kırmızı kart görmesinden dolayı yaklaşık 55 dakikasını 10 kişi oynadıkları maçta üstünlüklerini koruyamayarak sahadan 2-1 mağlup ayrıldılar.

İki takımda başarılı hücum oyuncularıyla skor üretmekte zorlanmazken, başarılı savunmalarıylada dikkat çekiyorlar.İki takımda genelde kontrollü futbolu tercih ediyor.Özellikle bu tip kritik maçlarda risk almıyorlar ve önceliği savunmaya veriyorlar.Sligo Rovers'ın son 5 deplasman maçı ALT biterken, Sporting Fingal ile Sligo Rovers arasındaki 4 maçında  3'ü ALT bitti. Bu maçında kontrollü geçeceğini ve çok gol olmayacağını düşünüyorum. Toplam gol sayısı 2-3 ve ev sahibi kaybetmez bu maçla ilgili tercihlerim.

0 yorum:

Yorum Gönder