5 Temmuz 2010 Pazartesi

İsveç Superettan Maç Analizleri & Tahminleri {5 Temmuz 2010}


306 - Landskrona - Jonkopings ( 1 : 1.45 )

* Landskrona evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı (1B).
* Landskrona'nın son 4 maçının 3'ü ÜST bitti.
* Landskrona 8 kez karşılaştığı Jonkopings'e sadece 1 kez kaybetti (5G-2B).
* Jonkopings son 4 maçını kaybetti, son 3 maçta gol atamadı.
* Jonkopings deplasmanda son 4 maçının 3'ünü kaybetti (1G).
* Jonkopings'in son 3 maçı ALT, önceki 6 maçı ise ÜST bitti.
* Landskrona ile Jonkopings arasındaki son 6 maçın 4'ü ALT bitti.

Henrik Larsson'nun çalıştırdığı Landskrona , geçen hafta Hammarby'e deplasmanda 4-1 gibi farklı bir sonuçla yenilerek son 3 maçındaki 2. yenilgisini aldı.Bu mağlubiyetin ardından ligde 6. sıraya kadar gerilediler ancak bu maçı kazanırlarsa  Norrkoping 'in olası bir puan kaybıyla 3. sıraya kadar yükselebilirler.Sahasında çok etkili oynayan Landskrona aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Çıktığı 6 iç saha maçında 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Landskrona , son 4 iç saha maçında 10 puan topladı.Evinde sadece ligin ilk haftalarında Suriyenska'ya kaybeden Landskrona bu hafta yine ağır yenilginin telafisi için seyircisinin önünde baskılı futbol oynayıp kazanmak isteyecektir.Landskrona'da, orta alandan Morten Nielsen (9 maç-2 gol-2 asist) ve Johan Persson (10 maç) forma giyemeyecekler.


Deplasman ekibi Jönköpings Södra , ligin zayıf takımlarından biri.Bir dönem Oster, Vasby gibi zayıf takımlarla ard arda karşılaşarak 3 maç arka arkaya kazandılar ve bu maçlarda ofansif anlamda çok iyi bir görüntü çizdiler ancak tekrar sezon başındaki kötü performanslarına döndüler sonrasında. Oynadıkları son 3 maçtanda puansız ayrıldılar.Deplasmanda 6 maç oynayan Jönköpings Södra , bu maçarda sadece 5 puan toplayabildi ve kötü bir performans sergiledi.Son 2 maçını gol atamadan kaybeden ekip, deplasman maçlarında hiç umut vermiyor.Jönkopings'de, as kaleci Bakiu'nun (10 maç) sakatlığı devam ediyor. Onun yanı sıra defanstan Sauso (9 maç) ile cezalı olan Persson (13 maç) da yok.

Deplasmanda iyi sonuçlar elde edemesede sahasında baskılı futboluyla ön plana çıkan ve başarılı sonuçlar alan Landskrona, son 3 maçını kaybeden Jonkopings'e puan kaptırmaz.


 

308 - Sundsvall - Norrkoping ( 1-0 Açık : 2.00 & 3.00 / ÜST : 1.55 )
* Sundsvall son 5 maçının 4'ünü kazandı (1M).
* Sundsvall son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Sundsvall son 5 maçta Norrkoping'i 4 kez yendi (1B).
* Sundsvall evinde son 3 maçta Norrkoping'i yendi.
* Norrkoping son 4 maçta 1 kz kazandı (1B-2M).
* Norrkoping'in son 6 deplasman maçının 5'i ÜST bitti.
* Sundsvall ile Norrkoping arasındaki son 7 maçın 6'sı ÜST bitti.


Ev sahibi Sundsvall, son haftaların en formda takımlarından biri. Oynadıkları son 5 maçın 4'ünü kazandılar ve sadece Assyriska'ya kaybettiler. 2 Sezon önce düştüğü Allsvenskan Ligi'ne tekrar yükselmek isteyen Sundsvall, lider     Degerfors'un haftayı mağlubiyetle kapatmasından dolayı liderlik şansını ele geçirmiş durumda.Başarılı hücum hattıyla skor üretmekte sıkıntı çekmeyen Sundsvall, savunma olarakta şuana kadar başarılı bir performans sergiledi ve oynadıkları futbolla Allsvenskan'a yükselmeyi hak ediyorlar.Sundsvall'da, maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

Deplasman ekibi Norrkoping ise geçen hafta rakibi Sundsvall'ı yenen Angelholms'a mağlup olmuş ve rakibiyle birlikte aynı kaderi paylaşmıştı.Ligde Sundsvall'ın 2 puan gerisinde 3. sırada yer alıyorlar ve onlarında hedefi önümüzdeki sezon Allsvenskan'da mücadele etmek.Sahasında çok iyi sonuçlar alan ve skor üretmekte sıkıntı çekmeyen Norrkoping, deplasmanda ise çok iyi olmasada ofansif futbolundan vazgeçmiyor ve deplasmanda da skor üretme sıkıntısı çekmiyor.Oynadığı 13 maçta rakip fileleri 24 kez havalandıran Norrkoping, ligin en golcü takımı durumunda.Ligin vasat ekiplerini geçen ve karşılarına dişli rakip çıktımmı zorlanan ve puan alamayan Norkoping'in Sundsvall deplasmanında işi hiç kolay olmayacaktır. Norrkoping'de, savunmadan Whass (11 maç) ile cezalı olan Gunnarsson (6 maç), orta alandan Dybendal (7 maç), Khalili (8 maç-3 gol) ve Cakic (12 maç) yok.

Sundsvall son 5 maçta Norrkoping'i 4 kez yendi (1B). Sahasında oynadıkları son 3 maçı ise Sundsvall kazandı. Norrkoping takımının bu deplasmanda zorlandığı açıkça görülüyor. Sundsvall form durumu ve ev sahibi olmanın verdiği avantajla galibiyete daha yakın taraf olarak görünüyor ancak ligin en golcü takımlarının müsabakasında Üst bahiside denenebilir.Norrkoping'in son 6 deplasman maçının 5'i ÜST biterken, Sundsvall ile Norrkoping arasındaki son 7 maçın 6'sı ÜST bitti.Bunlarıda dikkat çeken istatistikler olarak bilmekte fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder