5 Temmuz 2010 Pazartesi

Messi vs Maradona




Arjantin son iki çeyrek yüzyılda Dünya'nın en iyi 2 futbolcusunun doğduğu yer.Diego Maradona ve Lionel Messi. Futbolun dev isimleri, gerçek devler. Aslında bu iki devinde birbirine benzer çok ortak yönü var.Maradona 1.65 metre ; Messi'de muhtemelen aynı boyda. İki yıldızda Avrupa kulübü olan Barcelona'da forma giydi, İkiside sol ayaklarını kullanıyorlar, İkiside Arjantin milli takımının 10 numaları formasını giydiler ve daha bir çok benzelikleri var...

Diego Maradona , Meksika'daki ikinci dünya kupasında , şüphesiz en çok tartışılan golü kaydetti. Çeyrek final maçında İngiltere karşısında adeta topu yumrukladı. Maçı anlatan spiker bile bu golden sonra "Sorgusuz sualsiz elle attı " ifadesini kullandı. Maradona ise bunun sadece bir refleks olmadığını, aynı zamanda " tanrının eli " olduğunu söyledi.

21 Sene sonra 2007 'de Lionel Messi, Barcelona forması altında ezeli ekip Espanyol karşısında "tanrının elini" tekrar etti. İki elle atılan golde suçu tamamlayıcı birer unsur oldu.

Messi ayrıca Maradona'nın hayret verici bir diğer golünüde tekrar etti. Daha önce hiç kimse tarafından tekrarlanamayan o harika golünü... Messi 2007'de La Liga'da Getafe karşısında vatandaşının o inanılmaz golünü tekrar etti. Kendi yarı sahasından aldığı topla üst üste çalımlar atarak geldiği ceza sahasında golü aynen Maradona'nın attığı şekilde attı.

Maradona ve Messi oldukça fazla şeyi paylaşıyorlar. Ama Messi'de hala dünyanın en büyük ödülünün eksikliği var. Maradona ile aynı olmak için Dünya Kupasını kazanmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder