2 Temmuz 2010 Cuma

Uruguay - Gana MAÇ ANALİZİ



* Uruguay son 8 maçının 6'sını kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Uruguay turnuvada oynadığı 4 maçın 3'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Uruguay turnuvada oynadığı 4 maçta sadece 1 gol yedi.
* Uruguay'ın son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Uruguay önceki turda G.Kore'yi eledi.
* Uruguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 20. sırada bulunuyor.
* Dünya Kupası'na 7. kez katılan Uruguay, 1930 ve 1950 Yıllarında Dünya Kupası'nı kazandılar.
* Uruguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,13
* Gana son 5 maçta 1 kez kaybetti (3G-1B).
* Gana'nın son 5 maçı ALT bitti.
* Gana önceki turda ABD'yi uzatmalara giden maçta elemeyi başardı.
* Dünya Kupası'na 2. kez katılan Gana, tarihinde ilkkez çeyrek Final oynayacak.
* Gana Fifa Ülkeler Sıralamasında 34. sırada bulunuyor.
* Gana Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 24,78


İkinci turda Güney Kore'yi eleyen Uruguay, fizik açıdan daha güçlü olan Gana ile çeyrek finalde karşılaşıyor.Uruguay'ın Güney Kore karşısında oynadığı futbol kafamda soru işaretleri oluşturdu.Hallbuki performansını en beğendiğim takımlardan biriydi.İlk yarıda daha üstün olan ve pozisyonları bulan taraf Güney Kore'ydi ancak golü bulan takım Güney Kore'nin savunmasındaki bir anlık dikkatsizliği değerlendiren Uruguay oldu.İkinci yarıyada Güney Kore takımı özellikle orta alanda üstünlük kurarak daha etkili başladı ve beraberlik golünüde buldu.Ancak Suarez'in müthiş golü hesapları alt-üst etti.Karşılaşmanın son dakikalarına kadar maçı bırakmayan Güney Kore takımı 88. dakikada Dong Gook'un vuruşunda Muslara'nın bacaklarının arasından geçen şutunu diego Lugano çizgiden çıkarttı ve kalan dakikalarda gol gelmeyince Uruguay adını çeyrek finale yazdırdı.Uruguay bu maçta %45'lik topla oynama yüzdesi elde edebildi.Uruguay Dünya Kupası’nı kazanalı epey zaman oldu. Fakat bu kez finale çıkma potansiyelleri var. Özellikle defans hattı çok iyi. Çünkü dört maçta sadece bir gol yediler. Hücum hatları da çok iyi. Öyle ki ilerde Luiz Suarez ve Diego Forlan gibi Avrupa’da top koşturan iki forvetleri var.Zorlu çeyrek final maçından önce Uruguay'da tek sıkıntı Diego Godin'in sakatlığı. Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez'in, Güney Kore karşılaşmasında ikinci yarı Godin'in yerine oyuna giren ve başarılı bir görüntü çizen Mauricio Victorino'yu Gana müsabakasında ilk 11'de oynatması bekleniyor. Tabarez'in hücum hattında Cavani, Forlan ve Suarez'den oluşan üçlüyü bozmayacağı; savunmada ise kaptan Lugano'nun yanında Victorino'nun forma vereceği tahmin ediliyor.


Gana milli takımı ise ikinci turda ABD Milli takımını normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Asamoah Gyan'nın attığı golle 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.Özellikle ilk yarıda müthiş bir performans ortaya koyan Gana, bulduğu golün yanısıra bir çok pozisyon buldu ve bunlardan birinde daha değerlendirmiş olsaydı maçı ilk yarıdan koparabilrdi.Oyunun kontrolü ilk yarıda tamamen Gana'daydı.Savunmada da çok iyi bir görüntü çizdiler ve rakiplerine gol pozisyonu fırsatı vermediler.İkinci yarı biraz oyundan düştüler ve kendi yarı alanlarına çekildiler ancak zaman zaman ABD kalesinde tehlike yaratmayıda başardılar.Özellikle Asamoah Gyan'nın müthiş fizik gücü ve sürekli kaleyi yoklayan bir isim olması Gana için önemli bir avantaj.Ganalı Asamoah Gyan, kupada en fazla şut atan futbolcular listesinde ilk sırada yer alıyor. Asamoah Gyan, Uruguay karşılaşmasının Afrika'nın dünya kupasına katılımı konusunda yeni bir kriter yaratmak açısından Gana için ana bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.Asamoah Gyan yaptığı açıklamada, "Bana göre bu bir tarih olacak. Daha önce dünya kupasında çeyrek finale çıkmış 3 tane Afrika takımı var ve bu bizim için daha önce gerçekleştirilmemiş bir şeyi yapmak için fırsat. Bütün Afrika'nın desteğinin arkamızda olduğundan hiçbir şüphemiz yok ve bu yüzden bu bütün Afrika için büyük bir fırsat" ifadelerini kullandı.Takıma karşı olan beklentilerin kendileri üzerinde bir tereddüt yaratmadığını söyleyen Asamoah, "Üzerimizde bir baskı yok. Kendimizi nasıl hazırlayacağımızı biliyoruz. Sahaya nasıl çıkacağımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.Gana'da ise yıldız oyuncu Kevin-Prince Boateng'in takımdaki yerini alması bekleniyor. Fakat Jonathan Mensah ve Andre Ayew cezalı oldukları için forma giyemeyecekler.

Bugüne kadar dünya kupalarında hiçbir Afrika takımı yarı finali görmedi.Bizleri bu maçta üst düzey bir mücadele ve sert iki takım bekliyor. Çok fazla gol olacağını düşünmüyorum.
Luis Suarez ve Diego Forlan gibi iki önemli yıldıza sahip olan Uruguay, fizik gücü yüksek Gana karşısında teknik yönünü kullanarak yarı finale çıkmasını başaracaktır. İkinci tercihim ALT olacak.

Uruguay Kazanır @ 1.90
2.5 Gol Altı Olur @ 1.35


Muhtemel 11'ler

Uruguay: Muslera; M. Pereira, Lugano, Victorino, Fucile; Perez, Arevalo, Fernandez; Cavani, Forlan, Suarez

Gana: Kingson; Paintsil, John Mensah, Addy, Sarpei; Inkoom, Annan, Boateng, Muntari, Kwadwo Asamoah; Asamoah Gyan

0 yorum:

Yorum Gönder